Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

ΒΟΛΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  29-7-2014


Άρπαξαν 5.000 ευρώ από ηλικιωμένη στο Βόλο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι σήμερα το πρωί στο Βόλο εξαπάτησαν ηλικιωμένη.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες, πλησίασαν 81χρονη ημεδαπή, με την πρόφαση ότι γνωρίζουν συγγενικό της πρόσωπο και την έπεισαν να τους παραδώσει χρηματικό ποσό, προκειμένου να τακτοποιήσουν οικονομική εκκρεμότητά του. Στη συνέχεια, την μετέφεραν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε τραπεζικό υποκατάστημα, απ’ όπου η 81χρονη πραγματοποίησε ανάληψη του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ, το οποίο τους παρέδωσε.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας.

Καινούργια ασθενοφόρα στα Κ.Υ. Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκιάθου και Σκοπέλου

Παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δώδεκα νέα ασθενοφόρα για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Υγείας του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας με Ασθενοφόρα-Α’ Φάση», συνολικού προϋπολογισμού 720.000 € με ΦΠΑ. Στη Μαγνησία τα Κ.Υ. που αποκτούν νέα ασθενοφόρα είναι Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός «η αιρετή Περιφέρεια, μέσα απ’ τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Με την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων επιτυγχάνεται η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων για δώδεκα (12) Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπρόσθετα καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες διακομιδής και επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρων Υγείας) της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αποτελεί τον πρώτο και έναν από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία – ασθενή». Παράλληλα ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη του Υπουργείου Υγείας να προβεί στην κάλυψη των ασθενοφόρων με οδηγούς.

Το έργο αφορά στην προμήθεια δώδεκα ασθενοφόρων οχημάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για οχτώ οχήματα τύπου van με κίνηση 4×2 και 3 οχήματα τύπου van με κίνηση 4×4, πλήρως εξοπλισμένα σύμφωνα με τις εγκεκριμένες προδιαγραφές.

Τα νέα ασθενοφόρα θα διατεθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό στα Κέντρα Υγείας Αγιάς, Γόννων, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Μουζακίου, Παλαμά, Πύλης, Καλαμπάκας, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Από τα νέα ασθενοφόρα, τα δύο (Αργαλαστής και Ζαγοράς) έχουν κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, καθώς πρόκειται για ορεινές περιοχές, όπου τον χειμώνα χιονίζει.

Κ. Αγοραστός: Κατάργηση, μεταφορά ή μεγάλη μείωση της τιμής των διοδίων Μοσχοχωρίου

Τρεις είναι οι λύσεις για το πρόβλημα των διοδίων Μοσχοχωρίου, η ακριβή τιμή των οποίων, αναγκάζει τους οδηγούς, ειδικά των φορτηγών να χρησιμοποιούν την παλιά εθνική Βόλου – Λάρισας, με δυσάρεστες μερικές φορές συνέπειες, όπως το τροχαίο δυστύχημα, την περασμένη εβδομάδα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ένας 20χρονος από το Ριζόμυλο και δύο αδελφές 18 και 21 χρονών από το Στεφανοβίκειο.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τονίζει ότι λύση στο πρόβλημα για τον δρόμο – καρμανιόλα θα δώσει η κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου, η μεταφορά τους σε άλλο σημείο της ΠΑΘΕ ή η δραστική μείωση της τιμής τους (και ειδικά τις νυχτερινές ώρες), ώστε, κυρίως τα φορτηγά αυτοκίνητα, να κινούνται επί της ΠΑΘΕ και όχι από την παλιά εθνική οδό.

Ο Κώστας Αγοραστός, , τόνισε ότι προτίθεται να καλέσει τους βουλευτές της Μαγνησίας και της Λάρισας, για να κάνουν συνάντηση – παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να του ζητήσουν λύση για το θέμα των διοδίων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας δήλωσε ότι το πρόβλημα ξεκινάει από το ακριβό κόστος των διοδίων και μάλιστα στην περιφερειακή ενότητα της Λάρισας που έχει τρεις σταθμούς.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι, αν δεν μπορούν να καταργήσουν ή να μεταφέρουν σε άλλη θέση τα διόδια Μοσχοχωρίου, ας μειώσουν κατά πολύ την τιμή, στο ένα Ευρώ και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

Ο Κ. Αγοραστός τόνισε ότι ήδη, ως περιφερειάρχης, έθεσε το θέμα των διοδίων στους υπουργούς Κ. Χατζηδάκη και Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο καταψήφισε αποφάσεις για τα διόδια.

Τέλος, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ίδιος, όταν πρόκειται για κοινωνικά ζητήματα όπως αυτό των διοδίων ήταν μπροστά όταν χρειάστηκε και θα είναι ξανά.

«Σε ομηρία» υπάλληλοι εκτός εργασίας παρά τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών

Χωρίς δικαίωση παραμένουν εργαζόμενοι του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού- ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εδώ και πέντε μήνες έχει ουσιαστικά ζητήσει την επιστροφή στη θέση τους, παραμένουν εκτός εργασίας.

Ολα ξεκίνησαν το 2011 όταν το Δ.Σ. δεν έκανε τη μεταφορά των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από την κοινωφελή επιχείρηση «Καλλιτεχνικός Οργανισμός - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Κ.Ο-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Δήμου Βόλου - Κοινωφελής Επιχείρηση» στο νέο Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.» του Δήμου Βόλου.

Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην Επιτροπή του άρθρου 152 (ν.3463/2006) από όπου δικαιώθηκαν αφού η επιτροπή έκανε δεκτές τις προσφυγές τους και υποχρέωνε το Δήμο Βόλου να μεταφερθούν στο νέο Νομικό Πρόσωπο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου».

Το Δ.Σ. με νέα απόφαση ενέκρινε τα μεταφορά τους στο νέο Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, δηλαδή στον ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, εγκρίθηκαν οι θέσεις και η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, μάταια όμως περίμεναν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Οι εργαζόμενοι βέβαια δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και σε αναφορά που έκαναν στο Υπουργείο Εσωτερικών η απάντηση προς τον οργανισμό ήταν σαφής: «Δεν δικαιολογείται η αναφορά σε έγγραφο του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου περί «εκ παραδρομής» σύστασης θέσεων και κατάταξης του εν λόγω προσωπικού, ούτε έχει νόμιμη βάση ο ισχυρισμός ότι το Υπουργείο έχει αρμοδιότητα ελέγχου της τήρησης των νομίμων διαδικασιών από τις επιχειρήσεις του ΟΤΑ για τη μετατροπή συμβάσεων του προσωπικού τους σε αορίστου χρόνου ή για την πρόσληψη του προσωπικού τους».

Οι εργαζόμενοι εάν το θέμα δεν επιλυθεί άμεσα δεν αποκλείεται να επιδιώξουν διά της νομικής οδού πλέον να διεκδικήσουν τη δικαίωσή τους.

«Χτύπημα» στους κτηνοτρόφους οι εισαγωγές γάλακτος στην αγορά

Όσον αφορά το Σε «αφανισμό» οδηγείται σταδιακά η ελληνική κτηνοτροφία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζου, αφού τα στοιχεία για τον κλάδο χρόνο με το χρόνο είναι απογοητευτικά. Μάλιστα σήμερα οι τιμές που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι για το γάλα έχουν μειωθεί ενώ αντίθετα οι εισαγωγές γάλακτος στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί σημαντικά.

θέμα της αύξησης διάρκειας ζωής του γάλακτος ο κ. Πρίντζος σχολιάζοντας την κατάσταση ανέφερε ότι «απέτυχε παταγωδώς το εγχείρημα του κ. Χατζηδάκη και του κ. Σκορδά καθώς όχι μόνο δεν μειώθηκε η τιμή του γάλακτος στο ράφι αλλά ταυτόχρονα καταστρέφεται και η ελληνική κτηνοτροφία. Δυστυχώς μειώθηκε η τιμή των παραγωγών και δόθηκε δυνατότητα μεγάλης εισαγωγής γάλατος από γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, φέτος μειώθηκαν οι τιμές που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι για το γάλα σε ποσοστό της τάξης του 15%. «Αυτή η κατάσταση θεωρώ πως ήταν και ο λόγος που οδήγησε τον κ. Χαρακόπουλο στην παραίτηση καθώς φέρει ευθύνες που τον βαραίνουν», σημείωσε ο κ. Πρίντζος προσθέτοντας ότι «αυτό που παρατηρούμε σήμερα είναι ότι μειώνεται ο αριθμός του ζωικού κεφαλαίου ενώ παράλληλα πολλοί κτηνοτρόφοι κλείνουν τις μονάδες τους και διασύρονται στα δικαστήρια για χρέη προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα. Δυστυχώς η κατάσταση έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Μάλιστα όλα αυτά φαίνεται ότι συμβαίνουν τη στιγμή που έχουν αυξηθεί σημαντικά τα έξοδα του κλάδου, όπως το πετρέλαιο, το ρεύμα, οι ζωοτροφές κ.α.

 Περιγράφοντας τη ζημιά του κτηνοτροφικού κλάδου σε αριθμούς, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Ν. Πρίντζος έφερε ως παράδειγμα το χοιρινό κρέας, επισημαίνοντας ότι πριν από 15 χρόνια, στα 100 κιλά χοιρινού κρέατος που έτρωγε ο Ελληνας τα 75 κιλά ήταν ελληνικό κρέας ενώ σήμερα στα 100 κιλά χοιρινό που τρώει μόνο τα 18 κιλά είναι ελληνικά ενώ η αντίστοιχη κατάσταση συμβαίνει και στο μοσχαρίσιο κρέας.

Όσον αφορά στο γάλα ο κ. Πρίντζος ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκες σε γάλα 1,3 εκ. τόνους, διευκρινίζοντας ότι το 2008 έγιναν εισαγωγές γάλακτος 400.000 τόνων ενώ μέσα στο 2014 οι ανάγκες για εισαγωγής γάλακτος έχουν διπλασιαστεί.

«Φρένο» από τον ΕΟΠΥΥ σε ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση και εξετάσεις

«Ονομαστικές» και μετά από ταυτοποίηση των στοιχείων των ασφαλισμένων μέσω του ΑΜΚΑ που προσέρχονται για εξέταση, μέσω του ΑΜΚΑ συνταγές και εξετάσεις των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με νέα οδηγία, οι γιατροί θα πρέπει να ελέγχουν προσεκτικά τα στοιχεία τα οποία αναγράφονται στο βιβλιάριο ασθενείας και αν υπάρχουν υπόνοιες, ότι το βιβλιάριο χρησιμοποιείται από άτομο που δεν είναι ασφαλισμένο, να προχωρούν σε διασταύρωση στοιχείων μέσω ΑΜΚΑ, όπως γίνεται και όταν προγραμματίζονται ραντεβού.

Στόχος του ΙΚΑ είναι να εξασφαλίσει κάθε μέτρο, προκειμένου να βεβαιώνονται, ότι οι παροχές κάθε είδους θα δίδονται μόνο σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ και να διασφαλίζονται έτσι τα συμφέροντα του Ιδρύματος.

Η οδηγία κρίθηκε απαραίτητη μετά από καταγγελίες ασφαλισμένων, σύμφωνα με τις οποίες διαπιστώθηκε χρήση ατομικών βιβλιαρίων υγείας για τη χορήγηση παροχών, από άτομα που δεν ήταν δικαιούχοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει «οικονομική αιμορραγία» του Ιδρύματος όπως αναφέρεται. Ανάλογες παρεμβάσεις θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν γίνει και για τη συνταγογράφηση η οποία πλέον γίνεται με φειδώ ακόμη και για χρήσιμα φάρμακα για χρόνιους πάσχοντες.

Οι γιατροί ουσιαστικά είναι «δεμένοι» με το πλαφόν και αναγκάζονται πολλές φορές να παραπέμπουν για τον επόμενο μήνα σταθερούς ασθενείς τους αφού εκτός από τον περιορισμό των επισκέψεων, υφίσταται πλέον και περιορισμός φαρμάκων που έχουν τεθεί εκτός λίστας είναι όμως απαραίτητα για τους χρόνιους πάσχοντες.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο οι παθολόγοι όσο και άλλες νευραλγικές ειδικότητες γιατρών όπως ενδοκρινολόγοι, καρδιολόγοι και ορθοπεδικοί κάθε μήνα «έρχονται» αντιμέτωποι με τους ίδιους τους ασθενείς τους αφού οι περιορισμοί που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της ανάγκης να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη, ουσιαστικά προκαλεί προβλήματα σε όσους έχουν ανάγκη και τις 30 ημέρες να είναι καλυμμένοι σε συγκεκριμένα σκευάσματα.

Εάν ληφθεί υπόψη ότι κατά μέσο όρο ο κάθε γιατρός εξετάζει περίπου το μήνα 1.500 ασφαλισμένους γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι δημιουργείται πρόβλημα αφού οι περισσότεροι είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν για να εξυπηρετηθούν στο πλαίσιο του πλαφόν ενώ πολλές φορές πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους ή αφήνουν «φέσι» στα φαρμακεία μέχρι να μπορέσουν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα που τους χρειάζονται.

Ωστόσο ο ηλεκτρονικός έλεγχος της συνταγογράφησης φαρμάκων έχει αποφέρει αποτελέσματα ουσιαστικά αφού εκτιμάται ότι εκτός από το ότι υπάρχει ήδη εξοικονόμηση χρημάτων, μπαίνει και φρένο στην «κατευθυνόμενη συνταγογράφηση».

Αποχή από την αξιολόγηση από τις καθαρίστριες όπως αποφάσισε ο Σύλλογος

Κατηγορηματικά αντίθετες οι καθαρίστριες της Μαγνησίας στη διαδικασία της αξιολόγησης. Η Διοίκηση του σωματείου πραγματοποίησε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, μετά τις καταγγελίες που έγιναν από τις καθαρίστριες για τα τηλεφωνήματα και τις πιέσεις που έγιναν από το Γραφείο Προσωπικού για να καταθέσουν τα έντυπα της αξιολόγησης στη συγκεκριμένη ημερομηνία (μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 14/7) και τους εκφοβισμούς ότι στην περίπτωση μη συμμόρφωσης θα απολυθούν.

 Η Διοίκηση εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή της, στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης από το Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Βόλου και προειδοποιεί ότι δε θα δεχτεί τις απειλές και τους εκβιασμούς εκ μέρος των υπεύθυνων του Δήμου που οι ίδιοι θα γίνουν θύματα της εφαρμογής των διατάξεων για την αξιολόγηση (ν. 4250/14) της κυβέρνησης.

 Η διαδικασία της αξιολόγησης όπως τονίζουν «βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μας ξεγελά το ότι οι δήμαρχοι σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε ο νόμος για την «αξιολόγηση» ζήτησαν να παγώσει προσωρινά η κυβέρνηση το σχετικό νόμο για να επανέλθει από Σεπτέμβρη, με τον ελιγμό αυτό δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση.

 Θεωρούμε ότι δεν είναι άλλη μια τυπική διαδικασία, αλλά στόχο έχει τη δημιουργία νέων δεξαμενών διαθεσιμότητας και απολύσεων».

Ο σύλλογος έδωσε οδηγίες σε όλα τα μέλη του να μην συμπληρώσουν το έντυπο αξιολόγησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας «να αντισταθούν και να μην υποκύψουν στις απειλές και τους εκβιασμούς και να ζητήσουν πίσω τα έντυπά τους, αυτές που βιαστήκαν, η φοβήθηκαν και όλες μαζί με τους εργαζόμενους στον δημόσιο και το ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα να ορθώσουμε ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τους απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο, στο σύνολο τους αντιλαϊκής πολιτικής απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα».

Από το Λονδίνο… στο Βόλο με ποδήλατο για στήριξη του κοινωνικού ιατρείου  αλληλεγγύης

Ταξίδι ζωής θα πραγματοποιήσει ο 35χρονος Βολιώτης Κώστας Ντίνας, διασχίζοντας 3.000 χλμ. με το αγαπημένο του δίτροχο!

Το ταξίδι της ζωής του… με ποδήλατο ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη ο Βολιώτης Κώστας Ντίνας που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο. Ο 35χρονος αποφάσισε να διασχίσει 3.000 χλμ. με το ποδήλατο από την πρωτεύουσας της Αγγλίας μέχρι το Βόλου, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Βόλου.

Στο ταξίδι παρότι αναμένονται δυσκολίες και αντιξοότητες, φαίνεται πως δεν πτοούν τον 35χρονο Κώστα, ο οποίος είχε «καλλιεργήσει» στο μυαλό του την ιδέα και την έθεσε ως στόχο ζωής, δηλαδή να φτάσει από το Λονδίνο στο Βόλο, με αποκλειστικό στόχο να προσφέρει στον τόπο.

Το ταξίδι για τον τολμηρό Βολιώτη ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα. Η πρώτη στάση για τον Κώστα Ντίνα θα είναι το Dover, απ’ όπου θα περάσει απέναντι στη Γαλλία με ferryboat και έπειτα η πορεία αλληλεγγύης που θα χαράξει θα περάσει από Βέλγιο, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σερβία και Σκόπια.

O Κώστας Ντίνας μέσα από τη σελίδα του στο facebook «CyclingforMedicalAidtoGreece-Ποδηλασία για την Ιατρική Βοήθεια στην Ελλάδα» στο βίντεο που έχει αναρτήσει πριν την έναρξη του ταξιδιού του, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε λίγες ώρες ξεκινάω από το Λονδίνο για Βόλο. Μετά από δεκαέξι χρόνια επιστρέφω στην Ελλάδα. Στη σελίδα μπορείτε να βρείτε όλα τα στοιχεία στο GreeceSolidarityCampaign για τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν και θα μεταβιβαστούν στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Βόλου για την προμήθεια φαρμάκων αλλά και την κάλυψη άλλων αναγκών. Πιστεύω το ποδήλατό μου να με βγάλει άνετα στο δρόμο και εύχομαι να σας δω όλους σύντομα. Το ταξίδι μου θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα και από κοντά θα κουβεντιάσουμε για ό,τι συναντήσαμε στο δρόμο».

 Τα στοιχεία που παρουσιάζει

Οπως περιγράφει ο 35χρονος μέσα από τη σελίδα του στο facebooΚ σκοπός του είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατότερο περισσότερα χρήματα για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Βόλου, καθώς πρόκειται για μια ενέργεια που έχει ξεκινήσει από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές που προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες δωρεάν για εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για ιατρική περίθαλψη.

Μάλιστα ο Κώστας Ντίνας παρουσιάζει στοιχεία, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Η κρίση στην Ελλάδα είναι θανατηφόρα. Τα τελευταία έξι χρόνια στην Ελλάδα και κάτω από την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν περιοριστεί. Για αυτή την κατάσταση οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ακριβή εικόνα του τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ιδίως όσον αφορά τα αποτελέσματα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ».

Στη συνέχεια μέσα από το κείμενο που έχει αναρτήσει παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία από το χώρο της υγείας στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι τα στοιχεία δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτά σε τριτοκοσμικές χώρες. Ειδικότερα αναφέρει: «Ενα μεγάλο ποσοστό στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστοι και χωρίς δημόσια ιατρική κάλυψη. Χιλιάδες από αυτούς είναι μακροχρόνια πάσχοντες από καρκίνο, καρδιοπαθείς, πάσχοντες από διαβήτη και τα άτομα με άλλες σοβαρές παθολογικές καταστάσεις: όπως ο ιός HIV, καθώς και άτομα με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Μάλιστα υπάρχει αύξηση των αυτοκτονιών σε ποσοστό 45%, ένα ποσοστό της τάξης του 12% πάσχει από κατάθλιψη, υπάρχει αύξηση βρεφικής θνησιμότητας σε ποσοστό 43% και αύξηση των μολύνσεων από τον HIV μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών»

Ο 35χρονος Βολιώτης κάνει έκκληση προς όσους το επιθυμούν να προσφέρουν οικονομικά, ό,τι ποσό επιθυμούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Βόλου τονίζοντας χαρακτηριστικά: « Η υποστήριξή σας θα μπορούσε να κάνει τεράστια διαφορά για ένα άτομο που είναι σε άσχημη κατάσταση και έχει ανάγκη από ιατρική περίθαλψη».

Τέλος ο Κώστας Ντίνας, όπως αναφέρει θα ενημερώνει τον κόσμο για την πορεία του ταξιδιού του, μέσα από τη σελίδα στο facebookμε φωτογραφίσεις και αναρτήσεις από τα σημεία που βρίσκεται.

Οσοι επιθυμούν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Βόλου μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: (greecesolidarity.org) αριθμός λογαριασμού: 20307259 και κωδικός: 08-60-01

Αποσύρονται ρούχα και μαγιό στο Βόλο

Από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώνεται ότι κατά το μήνα Ιούλιο του 2014, υπάλληλοι της Υπηρεσίας μας πραγματοποίησαν συνολικά είκοσι πέντε (25) αγορανομικούς και δειγματοληπτικούς ελέγχους, στις περιοχές Βόλου, Νέας Ιωνίας, Κατηχωρίου, Πορταριάς, Μακρυνίτσας, Ζαγοράς και Ν.Αγχιάλου Μαγνησίας.

Πιο συγκεκριμένα, βάση σχετικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, που υπογράφηκε μεταξύ της Χημικής Υπηρεσίας Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους (Γ.Χ.Κ.) και της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες σε συνεργασία με την ανωτέρω Χημική Υπηρεσία, σε τυροκομικά προϊόντα, εμφιαλωμένα νερά και αλκοολούχα ποτά, σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης διενεργήθηκαν έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων για την εφαρμογή και σωστή λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος εισροών – εκροών, αλλά και δειγματοληψία υγρών καυσίμων.

Επιπροσθέτως και μετά από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητα, υπάλληλοι της Υπηρεσίας μας πραγματοποίησαν ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα πώλησης ετοίμων παιδικών ενδυμάτων, προκειμένου να διαπιστώσουν τη συμμόρφωση ή μη των παιδικών ενδυμάτων, με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 14682:2007 «Ασφάλεια παιδικών ενδυμάτων – Κορδόνια στα παιδικά ενδύματα – Προδιαγραφές».

Η Υπηρεσία μας εφιστά την προσοχή στους γονείς και τους καλεί να μην προβαίνουν στην αγορά παιδικών ενδυμάτων και μαγιό για τα παιδιά τους, ηλικίας μέχρι 14 ετών, αν αυτά δεν τηρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ 14682:2008 «Ασφάλεια παιδικών ενδυμάτων – Κορδόνια στα παιδικά ενδύματα – Προδιαγραφές», όπως αναφέρεται παραπάνω.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «SpoonRiver» … περιοδεύει

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δ.Βόλου παρουσιάζει την μουσική παράσταση SPOON RIVER του EdgarLeeMasters σήμερα Τρίτη 29 Ιουλίου στην Άλλη Μεριά στο λόφο Επισκοπής, την Τετάρτη 30 Ιουλίου στο Θέατρο Μ. Μερκούρη Βόλου και το Σάββατο 30 Αυγούστου στο Πορφυρογένειο ίδρυμα Αγριάς. Η ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων είναι 21:30.

Την Καλλιτεχνική επιμέλεια και την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και Αναπληρωτής Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δημήτρης Δακτυλάς, στο πιάνο και στο τραγούδι η Βάσω Ζαγόρη

Ερμηνεύουν και τραγουδούν οι: Κασσιανή Βαρδαλή, Στέφανος Βλαχάβας, ΡάνιαΘεοχαροπούλου, ΟλίναΜανωλοπούλου, Φρειδερίκη Μπεκίρη, Ειρήνη Μυλωνά, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαρία Πράντζου, Βάσια Στάμου, Άρτεμις Χατζηαποστολίδου, Άλκηστις- Ελένη Κοσμά, Ειρήνη Μπρόζου, Κωνσταντίνα Καραχρήστο

Έκθεση δημιουργιών μελών του Συλλόγου «Ιππόκαμπος»

Το Δ.Σ. του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» προσκαλεί όλους τους φίλους του Σωματείου, να επισκεφτούν το γραφείο, με σκοπό να ενημερωθούν για τη δράση και τους σκοπούς του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ», καθώς επίσης να δουν τις δημιουργίες των μελών που με τόση αγάπη και ζήλο ετοίμασαν με σκοπό την ενίσχυση του Σωματείου.

Διεύθυνση : Ν. Γάτσου 68 με Ρ. Φεραίου (επί της Παγασών). Διάρκεια Έκθεσης : 7-31 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα 18.30 – 21.00. Παρασκευή 11.00 – 13.00.

«Η γυναίκα της Ζάκυθος» στο Βόλο

Παράσταση βασισμένη στο έργο του Διονύσιου Σολωμού

Στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδας θα παρουσιαστεί το Σάββατο 2 Αυγούστου (ώρα έναρξης 21:15) η παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος» που περιοδεύει σε αρχαία θέατρα όλης της Ελλάδας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014.

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Δήμος Αβδελιώτης «η συνεργασία του Ελληνικού Φεστιβάλ με το ΔΙΑΖΩΜΑ και τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης, υπηρετεί την ιδέα της επαναλειτουργίας αρχαίων θεάτρων, διάσπαρτων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το κοινό να επανακτήσει τη ζωντανή του σχέση με αυτά τα σπουδαία μνημεία μέσα από τη βιωματική εμπειρία της συγκίνησης που μπορεί να προσφέρει η θεατρική τέχνη. Παράλληλα, έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι θα ακουστεί ο λόγος του Διονυσίου Σολωμού στους ίδιους χώρους όπου ακούστηκε και ο λόγος του Αισχύλου, στη δραματουργία του οποίου εθήτευσε πιστά ο εθνικός μας ποιητής.

Θεατρική Προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης, Mουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης, Ενδύματα: Αριστείδης Πατσόγλου, Ερμηνεύει η ΌλιαΛαζαρίδου, Άγγελος: Δανάη Ρούσσου, Φάσμα Ελευθερίας: Κατερίνα Χαρμάνη.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29/07/2014 - 10:24