Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

Kάθε μέρα που περνά στη μαρτυρική Γάζα, διευρύνεται το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού. Το δολοφονικό χέρι του ισραηλινού στρατού εκτελεί τα συμβόλαια των πολυεθνικών που θέλουν να κρατάνε στον έλεγχό τους τούς δρόμους της ενέργειας, τις αγορές, και που παίζουν τα γεωπολιτικά παιχνίδια στο διεθνή ανταγωνισμό τους πάνω στο αίμα των λαών.
Κανένας εργάτης και καμία εργάτρια δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι η σφαγή στην Παλαιστίνη γίνεται για τα κέρδη των μονοπωλίων, όπως για τα ίδια κέρδη τσακίζονται δικαιώματα, παίρνονται πίσω κατακτήσεις, αλλά και ετοιμάζονται και νέες εστίες πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή μας. Αυτό που μας ενώνει με τον παλαιστινιακό λαό είναι ότι έχουμε τον ίδιο εχθρό: τον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους, αλλά και τις διεθνείς οργανώσεις τους όπως η ΕΕ, το ΝΑΤΟ.
H ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τη σφαγή στην Παλαιστίνη, καθώς όπως κυνικά ομολογούν κυβερνητικά στελέχη, στόχος είναι να ευνοηθούν τα ελληνικά μονοπώλια από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.
Επικίνδυνα παιχνίδια, όμως, παίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση, που από τη μια καταδικάζει φραστικά, αλλά από την άλλη δεν αρνείται την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, για τους ίδιους λόγους.
Tο εργατικό κίνημα της χώρας μας δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στο αποτρόπαιο έγκλημα που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Παλαιστίνη, με τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας από τα στρατεύματα του Ισραήλ.
Κάθε εργαζόμενος, κάθε νέος, πρέπει με κάθε τρόπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης, να καταδικάσουν τις επιθέσεις, να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ.




ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 20 ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, την Δευτέρα 28-07-2014 αστυνομικοί της Ομάδα Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας (24 και 21 χρονών) για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας
Αναλυτικότερα, 27-07-2014 το βράδυ εντοπίστηκαν με τη χρήση θερμικής κάμερας, σε ορεινό όγκο της Ελληνοαλβανικής μεθορίου κοντά στην Κρυσταλλοπηγή, δύο άτομα, να εισέρχονται πεζή στην χώρα μας παράνομα. Αντιλαμβανόμενοι την προσπάθεια των αστυνομικών να τους ελέγξουν, τράπηκαν σε φυγή και εκμεταλλευόμενοι το σκότος και το δύσβατο της περιοχής κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης, εγκαταλείποντας έναν ταξιδιωτικό σάκο με 21 δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη.

Λίγες ώρες αργότερα και μετά από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκε ο ένας εξ αυτών, ο 24χρονος αλλοδαπός και συνελήφθη, ενώ ο έτερος, που όπως προέκυψε από την προανάκριση πρόκειται για 20χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου.
Συνεχιζόμενης της έρευνας εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή κοντά στο του Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής 24χρονος ομοεθνής τους που επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ανέμενε τους δυο προαναφερόμενους προκειμένου να τους μεταφέρει μαζί με τις ναρκωτικές ουσίες στη Θεσσαλονίκη.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
• κάνναβη, συνολικού βάρους 20 κιλών και 902 γραμμαρίων,
• το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
• τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.




BRANDNAME«ΠΡΕΣΠΕΣ» ΤΟ 2015

Από τον ΑΣ Οµαδικής Καλλιέργειας Επεξεργασίας και Πώλησης Πιστοποιηµένων Φασολιών - Επενδυτικό σχέδιο ύψους 1,43 εκατ. ευρώ για νέα μονάδα συσκευασίας και τυποποίησης
Με διπλή επώνυµη εκπροσώπηση ετοιµάζονται να κατέβουν την επόµενη χρονιά στον στίβο της αγοράς τα Φασόλια Πρεσπών καθώς µετά το επιτυχηµένο «πείραµα» του Πελεκάνου, µια ακόµα συλλογική προσπάθεια των παραγωγών της περιοχής να εµπορευθούν οι ίδιοι µε καλύτερους όρους το προϊόν τους φαίνεται να αποκτά σάρκα και οστά.
Ο λόγος για τον Αγροτικό Συνεταιρισµό Οµαδικής Καλλιέργειας, Επεξεργασίας και Πώλησης Πιστοποιηµένων Φασολιών και Λοιπών Τοπικών Προϊόντων Εθνικού Πάρκου «Οι Πρέσπες» ο οποίος είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει το «πράσινο φως» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να προχωρήσει στο στήσιµο της δικής του µονάδας συσκευασίας και τυποποίησης. Το σχέδιο, ύψους 1,43 εκατ. ευρώ έλαβε την περασµένη εβδοµάδα προέγκριση για τον Αλ. Μπαλτατζή και το τελικό οκ θα δοθεί µέσα στους επόµενους δύο µήνες.




ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής γνωστοποιείται ότι σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα όσον αφορά στα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού των προβάτων, εργαστηριακά επιβεβαιωμένες θετικές εστίες εμφανίστηκαν στις περιοχές Άλωνα, Άνω Κλεινές και Κώττα της Π.Ε. Φλώρινας.
Επίσης, υπάρχει αριθμός ύποπτων περιστατικών για τα οποία αναμένεται εργαστηριακή επιβεβαίωση, από εκτροφές της Π.Ε. Καστοριάς.
Πρόκειται για νόσημα που οφείλεται σε ιό, μεταδίδεται με τα κουνούπια και προκαλεί μεγάλες απώλειες στις εκμεταλλεύσεις προβάτων.
Προσβάλλει όλα τα μηρυκαστικά, κυρίως όμως τα πρόβατα. Δεν προσβάλλει τον άνθρωπο.
Τα ζώα μολύνονται από τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών και εμφανίζουν:
• Πυρετό υψηλό, κατάπτωση, ανορεξία
• Συμφόρηση στοματικού και ρινικού βλεννογόνου
• Σιελόρροια, ρινικό έκκριμα, επιπεφυκίτιδα, δακρύρροια
• Διόγκωση χειλιών, γλώσσας, προσώπου (σε μερικές περιπτώσεις η γλώσσα γίνεται κυανωτική -μπλε)
Σε προχωρημένες καταστάσεις πνευμονικό οίδημα, πνευμονία, διάρροια, ποδοδερματίτιδα που προκαλεί χωλότητα.
Ζώα που μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης αποβάλλουν ή γεννούν νεκρά αρνιά.
Είναι νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης. Οι κτηνοτρόφοι υποχρεούνται να ενημερώνουν το Τμήμα Κτηνιατρικής σε περίπτωση εμφάνισης κάποιων από τα προαναφερθέντα συμπτώματα.
Για την αποφυγή επέκτασης της νόσου έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα, που απαγορεύουν την μετακίνηση αιγοπροβάτων και βοοειδών από τις περιοχές που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.





Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30/07/2014 - 09:55