Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Μεγάλη ζημιά από πυρκαγιά σε αποθήκη εργοστασίου εμπορίας ελαιών

Ολοσχερώς καταστράφηκε ο αποθηκευτικός χώρο εργοστασίου εμπορίας ελαιών, από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, στις 8.30 το βράδυ και είχε αποτέλεσμα να καταστραφεί ποσότητα πάνω από 500 – 600 τόνους ελαιών που βρισκόταν σε μεγάλα πλαστικά βαρέλια εντός του εργοστασίου, ενώ μεγάλες είναι και οι καταστροφές στον αποθηκευτικό εξωτερικό χώρο του εργοστασίου, όπου υποχώρησε η σκεπή!

Περαστικοί οδηγοί είδαν τον μαύρο καπνό να βγαίνει από το εργοστάσιο (που βρίσκεται στο 3ο χλμ. Βελεστίνου – Χλόης) και ειδοποίησαν στις 8.30 το βράδυ την Πυροσβεστική, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση, τόσο από την υπηρεσία της Β’ ΒΙ.ΠΕ, όσο και από τις δυνάμεις που βρισκόταν στα ορεινά του Αλμυρού, για να αντιμετωπίσουν μεγάλη φωτιά.

Επί τόπου πήγαν 11 οχήματα και 30 πυροσβέστες, που με μάσκες προσέγγισαν το χώρο, λόγω του μαύρου καπνού που ανέδιδαν τα μεγάλα πλαστικά βαρέλια που καίγονταν.
Η φωτιά σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ξέσπασε εντός του περιφραγμένου χώρου του εργοστασίου, όχι στο χώρο του εργοστασίου, αλλά σε παράπλευρο κτίριο – αποθήκη. Στην αποθήκη βρίσκονταν πάνω από 500 τόνοι ελιές σε μεγάλα πλαστικά δοχεία.


Τις δυνάμεις πυρόσβεσης συντονίζε ο διοικητής των Πυροσβεστική Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραχος Νίκος Μιχαλάκης, ενώ εί τόπου βρίσκονται ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου, αντιπύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου και ο διοικητής της Β’ ΒΙ.ΠΕ. επιπυραγός Γιώργος Βλότζος.
Από την φωτιά δεν κινδύνεψε εργοστάσιο, αλλά καταστράφηκε ολοσχερώς σχεδόν η αποθήκη, που είναι μεταλλική κατασκευή και κατέρρευσε η σκεπή.
Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς και για το εάν ακολουθήθηκε το σχέδιο πυρασφάλειας του εργοστασίου, διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.




Συμβολικό άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το δρόμο – καρμανιόλα

«Οχι άλλο αίμα!», συνεχίζουν να βροντοφωνάζουν φορείς και κάτοικοι του δήμου Ρήγα Φεραίου, μέσα στον θρήνο που δεν καταλαγιάζει για τα τρία παιδιά, αθώα θύματα πολύνεκρου αυτοκινητιστικού δυστυχήματος, την περασμένη Τετάρτη, στην παλιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας.

Νέοι των δύο χωριών ως ελάχιστη ένδειξη του βαρύ πένθους απέκλεισαν την περασμένη εβδομάδα την παλιά εθνική οδό, μπροστά στο σημείο του τροχαίου. Πλέον, μετά από ευρεία σύσκεψη των φορέων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του δήμου Ρήγα Φεραίου, ορίστηκε συντονιστική επιτροπή αγώνα, ενώ η νέα μορφή εκδήλωσης της οργής και της αγανάκτησής τους για το μακρύ κατάλογο αθώων θυμάτων σε ένα δρόμο-καρμανιόλα, που επιλέγεται εξαιτίας του υψηλού κόστους των διοδίων, αποτελεί το συμβολικό άνοιγμα του σταθμού των διοδίων Μοσχοχωρίου.

Για αύριο Πέμπτη, στις 6μμ, η συντονιστική επιτροπή απευθύνει ευρύ κάλεσμα στη Μαγνησία και ολόκληρη τη Θεσσαλία για το συμβολικό άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου. Η συντονιστική επιτροπή, όπως ορίστηκε από την ευρεία σύσκεψη αποτελείται από τους: Μαρία Ακριβούση, Αθανάσιο Βλάχο, Σιδέρη Γκουγκούδη, Ιωάννη Γούρναρη, Κωνσταντίνο Καραβασίλη, Δημήτριο Λουφόπουλο, Χρύσα Παπαχρήστου και Ανέστη Πασχαλούδη.

 «Καλούμε τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, τους κοινωνικούς φορείς όλων των βαθμίδων και προπαντώς όλους τους κατοίκους της Θεσσαλίας να συστρατευθούν στον αγώνα μας, μακριά από οποιοδήποτε προσωπικό και κομματικό όφελος και στόχο, για να μη χυθεί άλλο αθώο αίμα στο δρόμο καρμανιόλα της περιοχής μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή αγώνα και προσθέτει:

«Οχι άλλο αίμα! Καλούμε όλους τους κατοίκους όλων των παράπλευρων χωριών της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας -Βόλου στο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων του Μοσχοχωρίου την Πέμπτη 31/07/2014 και ώρα 18:00 μ.μ. Μας αφορά όλους!»



Νέες ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου

Σοβαρό ζήτημα ανακύπτει για μία ακόμη φορά με τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της περιφέρειας, ενώ το φαινόμενο γίνεται εντονότερο αυτή την περίοδο με τις θερινές άδειες.
Τα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας παρουσιάζουν ελλείψεις πολλών άλλων βασικών ειδικοτήτων. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ιατρών Μαγνησίας, αλλά και των άλλων νομών, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, παρουσια΄ζει προβλήματα.


Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που φιλοξενούνται σε πανελλαδικά ΜΜΕ, «στο Νοσοκομείο Βόλου δεν λειτουργούν Πνευμονολογική Κλινική, Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας, ο Αξονικός Τομογράφος, ενώ δεν υπάρχει ενδοκρινολόγος. Στα εργαστήρια του νοσοκομείου παραμένουν οι μισοί γιατροί. Στην Αιμοδοσία – Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας βρίσκονται μόνο ένας αιματολόγος και ένας επικουρικός, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει. Στο Παιδιατρικό από τους 16 ειδικούς παιδιάτρους στον Νομό Μαγνησίας έμειναν μόνο δύο στο νοσοκομείο και ένας στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Αντίστοιχα και στο Ψυχιατρικό από έξι ειδικούς ψυχιάτρους έμεινε μόνο ένας, ενώ στο ΩΡΛ από πέντε ειδικούς έμεινε μόνον ένας (αποχωρούν οι δύο επικουρικοί).
Ίδια κατάσταση και στο Οφθαλμολογικό, καθώς από πέντε ειδικούς έμεινε ένας (αποχωρεί ένας επικουρικός) αλλά και στο Μικροβιολογικό – Βιοπαθολογίας, αφού από τους τέσσερις ειδικούς έμειναν οι δύο. Στο Γαστρεντερολογικό εργάζονται μόνο δύο επικουρικοί, εκ των οποίων ο ένας αναμένεται να αποχωρήσει. Στο Νευροχειρουργικό υπάρχουν δύο ειδικοί γιατροί.




Δωρεάν 5.000 εξετάσεις και σε Βολιώτες διαβητικούς

Πρόγραμμα με τον τίτλο «Προσέχω το Διαβήτη μου», που στοχεύει στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση πιθανών επιπλοκών σε ανασφάλιστους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, θα εφαρμοστεί και στο Βόλο.
Συγκεκριμένα, μέσω επιλεγμένων κοινωνικών ιατρείων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Βόλο καθώς και μέσω των κέντρων της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ θα προσφερθούν στους ασθενείς 5.000 δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις πλήρους αιματολογικού ελέγχου.


Το κίνητρο που οδήγησε στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του QualityNet Foundation, κυρία Χρυσούλα Εξάρχου, είναι η καταγεγραμμένη συνεχής διόγκωση του αριθμού των ανασφάλιστων ασθενών που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Το Ενδοκρινολογικό Ιατρείο του Βολιώτη Σπύρου Φώτη παράλληλα,στα πλαίσια ενθάρρυνσης της συμμετοχής ανασφάλιστων διαβητικών ασθενών προσφέρει 30% έκπτωση στην ιατρική επίσκεψη σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Προσέχω τον διαβήτη μου”.

Το πρόγραμμα «Προσέχω το διαβήτη μου» τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρίας, καθώς και της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας.



Δικυκλιστής άρπαξε την τσάντα 39χρονης στο Βόλο

«Πληγή» έχουν γίνει οι τσαντάκηδες το τελευταίο διάστημα στο Βόλο και, μετά τους δύο δράστες με τα ποδήλατα, σειρά είχε σήμερα το πρωί μια 39χρονη γυναίκα, που περπατούσε στην οδό Κύπρου.
Τη γυναίκα πλησίασε ένας δικυκλιστής, από πίσω, την ώρα που περπατούσε και της έκλεψε την τσάντα, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκε αναπτύσσοντας ταχύτητα.
Η γυναίκα δήλωσε ότι η τσάντα περιείχε ποσό περίπου 200 € ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα, ενώ έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.




Ξεκίνησε η διαδικασία αποπληρωμής επαγγελματιών για το «Εξοικονομώ»

Στις 23 Ιουνίου 2014, 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των οποίων και ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, επεσήμαναν σε σχετική ερώτηση τους τα σοβαρότατα ζητήματα που έχουν προκύψει από τις μεγάλες καθυστερήσεις στις εξοφλήσεις των επαγγελματιών του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Οι καθυστερήσεις αυτές αγγίζουν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το ένα έτος ενώ επαγγελματίες που έχουν παράσχει τιμολογημένες υπηρεσίες φορολογούνται για ποσά που δεν έχουν εισπράξει.

Στις απαντήσεις τους οι συναρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης αναγνωρίζουν το πρόβλημα και διαβεβαιώνουν ότι μετά από πολύμηνες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις η ροή των εκταμιεύσεων θα εξομαλυνθεί. Συγκεκριμένα, η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Εφαρμογής Δράσεων στους Τομείς της Ενέργειας, Φυσικού Πλούτου και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος σημειώνει ότι «ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μεταφοράς κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς την ΕΤΕΑΝ ΑΕ ύψους 61,8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι εκκρεμούσες πληρωμές. Η ΕΤΕΑΝ ΑΕ κατέβαλε στα συνεργαζόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα απαιτούμενα ποσά και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής».

Από την πλευρά της, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σημειώνει ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται μεταξύ άλλων και στο βαρύτατο γραφειοκρατικό πλαίσιο που διέπει το πρόγραμμα και ιδιαίτερα στο ότι «λόγω της συγχρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι απαιτήσεις ύπαρξης διαδρομής ελέγχου για τη διαπίστωση της ορθής υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου είναι ιδιαίτερα αυστηρές».

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, η ενεργειακή εξοικονόμηση αποτελεί θέμα κεφαλαιώδους περιβαλλοντικής και οικονομικής σημασίας για την χώρα και τους πολίτες. Οι δεσμεύσεις περί εξομάλυνσης του ρυθμού πληρωμών, χωρίς την παράλληλη πρόβλεψη λήψης μέτρων επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών καθιστούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο παρόμοιες καθυστερήσεις να υπάρξουν και στο μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα, μέχρι να εξοφληθούν οι επαγγελματίες του «εξοικονομώ κατ’ οίκον» ενώ εκτιμά πως θα πρέπει να αναζητηθούν άμεσα τρόποι ελάφρυνσης του γραφειοκρατικού πλαισίου του προγράμματος, ώστε να υλοποιούνται γρηγορότερα οι εκταμιεύσεις και να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους περισσότεροι πολίτες.



«Η μαύρη τρύπα του χρέους δεν θα καταπιεί το φυσικό περιβάλλον της χώρας»

Σύσκεψη ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ Κοινωνικής Συμφωνίας για τον αιγιαλό

Σε συμφωνία ότι δεν θα επιτρέψουν η μαύρη τρύπα του χρέους να καταπιεί το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας, κατέληξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και η Κοινωνική Συμφωνία με κοινή πρωτοβουλία, που διοργάνωσαν σύσκεψη φορέων με εκπροσώπους από την αυτοδιοίκηση, κοινωνικές οργανώσεις, επιστημονικούς, επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, πολιτικές δυνάμεις, κόμματα και πολίτες, χθες στο Δημαρχείο Βόλου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, στο όνομα της «ανάπτυξης» η μνημονιακή συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να θυσιάσει το πλέον πολύτιμο κομμάτι της κοινόχρηστης δημόσιας γης, τον αιγιαλό και τις παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές. Το νομοσχέδιο με τον παρελκυστικό τίτλο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων, στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας.

Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο βουλευτής Κέρκυρας, μέλος των Επιτροπών Τουρισμού και Οικονομικών του κόμματος Στέφανος Σαμοϊλης, από την ΔΗΜΑΡ το μέλος της ΚΕ Θράσος Φωτεινός και από την Κοινωνική Συμφωνία ο Στάθης Κουτσερής.



ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παράσταση για τη «Φλόγα»

Η θεατρική ομάδα «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ» παρουσιάζουν την κωμωδία «Ραντεβού στο σπίτι μου» του Νίκου Ζώρη, την Παρασκευή 1η Αυγούστου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», ώρα 21:15. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στη ΦΛΟΓΑ Μαγνησίας - Σύλλογος  Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια-,  Χαρισιάδου 3  (πρώην ΠΙΚΠΑ) τηλ:2421024628

Εισιτήρια προπωλούνται στο γραφείο της ΦΛΟΓΑΣ πρωινές ώρες 10:00-13:00 και Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 18:00-20:00.



Ξεκινούν τα «Φιλιππίδεια» με πλήθος εκδηλώσεων

Ξεκινούν για μια ακόμη χρονιά οι εκδηλώσεις με τον τίτλο «Φιλιππίδεια», που διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μηλεών.
Η γενική συνέλευση του Συλλόγου, θα γίνει το Σάββατο 9 Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνουν μεταξύ άλλων:


Παρασκευή 1 Αυγούστου, ώρα 9μ.μ.: Προαύλιο Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλεών Θερινός κινηματογράφος. «Ο Ηλίας του 16ου» με τους Κ. Χατζηχρήστο, Θανάση Βέγγο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο
Κυριακή 3 Αυγούστου, ώρα 9μ.μ.: Προαύλιο Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλεών. «200 χρόνια από την ίδρυση της Μιλιώτικης Σχολής (1814-2014). Ομιλία- προβολή διαφανειών. Συναυλία Ελληνικής μουσικής
Τρίτη 5 Αυγούστου, 9μ.μ.: Αίθουσα Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλεών. «Ένα φλερτ με τη Μελίνα». Αφιέρωνα στη Μελίνα Μερκούρη με μουσική, θέατρο, τραγούδι και προβολές. Ερμηνεία: Νίκη Φραγκούλη, πιάνο: Άρης Γραικούσης
Τετάρτη 6 Αυγούστου, 9μ.μ.: Αίθουσα Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλεών. Θεατρική παράσταση «Οδύσσεια» από την παιδική θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μηλεών
Παρασκευή 8 Αυγούστου, 9μ.μ.: Αίθουσα Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλεών. Παρουσίαση του βιβλίου «Άκου να δεις» από τη σειρά «Παραμύθια προς παραμυθία για μικρούς και μεγάλους» της Μάρως Αισώπου
Παρασκευή 8 Αυγούστου, 10μ.μ.: Παραλία Κορόπης (μπροστά από το εστιατόριο «Η Κάδη»). Μια βραδιά με παλιό λαϊκό τραγούδι.




«Στου τραγουδιού την όχθη» με τον Μπ. Τσέρτο και τον Ανδρέα Κατσιγιάννη

Εκδήλωση προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 και ώρα 21:00
στο Ανοιχτό θέατρο “Μπούρτζι” της Σκιάθου με τον Μπάμπη Τσέρτο και τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και τη συνοδεία του μικρού σχήματος της Εστουδιαντίνας.
Η εκδήλωση, γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού των 15 χρόνων της Εστουδιαντίνας
αλλά και της συνεργασίας των Μπάμπη Τσέρτου και Ανδρέα Κατσιγιάννη.
Μαζί τους ο κορυφαίος Έλληνας δεξιοτέχνης του βιολιού και πρωτεργάτης της Εστουδιαντίνας Κυριάκος Γκουβέντας, η σπουδαία νεαρή Βολιώτισσα τραγουδίστρια Ελεάννα Βαρελά, ο ανερχόμενος τραγουδοποιός Απόστολος Μόσιος σε ρόλο μουσικού και ερμηνευτή, ο Φίλιππος Ρέτσιος στο κοντραμπάσο και το πιάνο, ο Γιάννης Τσέρτος στο ακορντεόν και το πιάνο, και ο Κώστας Γεδίκης , σολίστας εγχόρδων(μπουζούκι 3χορδο, λαούτο, λάφτα).
Επίσης θα παρουσιαστούν σε πρώτη δημόσια εκτέλεση δύο τραγούδια από τη νέα δισκογραφική συνεργασία του Μπάμπη Τσέρτου και του Αντρέα Κατσιγιάννη που τώρα ηχογραφείται και θα κυκλοφορήσει το χειμώνα.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54