Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Σήμερα Δευτέρα στην Περιφέρεια η σύσκεψη για τα διόδια Μοσχοχωρίου

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας συγκαλεί εσπευσμένα σήμερα έκτακτη σύσκεψη φορέων για το θέμα.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου.

«Γνωρίζουμε πως η περίοδος είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να δράσουμε άμεσα. Γι” αυτό συγκαλούμε τη σύσκεψη και ζητάμε από όλους τους φορείς να συμμετέχουν. Όσοι δεν μπορούν, ας μας στείλουν γραπτώς τις προτάσεις τους για το θέμα» εξήγησε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός.



Και ο Δήμος θα συμμετάσχει για την κατάργηση των διοδίων

Το γεγονός ότι ο Δήμος Βόλου θα συμμετάσχει στην κοινή βούληση των φορέων και των κατοίκων για κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου, επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, σε συζήτηση που έγινε μετά από αίτημα συμβούλων.
Όπως ανέφερε, ήδη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά κατάργηση ων διοδίων και παρέστη ο αντιδήμαρχος Νίκο Μόσχος σε κινητοποίηση την περασμένη εβδομάδα στο σημείο του δυστυχήματος.
Έβγαλε απόφαση η ΕΠΖ και παρέστη ο αντιδήμαρχος στην κινητοποίηση. Εννοείται ότι συμμετέχουμε στην κοινή βούληση των φορέων για κατάργηση των διοδίων.
Πρόταση ψηφίσματος για το τροχαίο δυστύχημα στην παλιά εθνική Βόλου – Λάρισας, που κόστισε τη ζωή σε τρία νέα παιδιά εξέδωσε η ΛΑΣ, που επίσης ζητά κατάργηση όλων των διοδίων






Ψήφισμα για το νομοσχέδιο σχετικά με τον αιγιαλό

Εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη με κοινή πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Κοινωνικής Συμφωνίας στο Δημαρχείο Βόλου, με αφορμή το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, που προωθεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση, και με το οποίο επιχειρείται η εμπορευματοποίηση  της κοινόχρηστης δημόσιας γης, δηλαδή του αιγιαλού και των παράκτιων και παραλίμνιων περιοχών, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και η Κοινωνική Συμφωνία με κοινή πρωτοβουλία, διοργάνωσαν σύσκεψη φορέων με εκπροσώπους από την αυτοδιοίκηση, κοινωνικές οργανώσεις, επιστημονικούς, επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, πολιτικές δυνάμεις, κόμματα και πολίτες, και συμφώνησαν ότι δεν θα επιτρέψουν η μαύρη τρύπα του χρέους να καταπιεί το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας.





Το επίμαχο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων:

  • Επιτρέπει την ολοκληρωτική κατάληψη των παραλιών από επιχειρηματικές δραστηριότητες
  • Καταργεί ουσιαστικά την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες
  • Νομιμοποιεί αυθαίρετα ξενοδοχεία και επενδύσεις στην παραλία, ανοίγοντας το δρόμο να χτιστούν και άλλα χωρίς ουσιαστική εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον
  • Καταστρέφει ανεπανόρθωτα το τοπίο, το περιβάλλον και τις αρχαιότητες,  αγνοώντας το διεθνές και εθνικό νομικό πλαίσιο, οι οποίες επιβάλλουν την προστασία της παράκτιας ζώνης
  • Μας αφαιρεί κάθε προοπτική για οικονομική ανάκαμψη του λαού και βιώσιμη ανάπτυξη.
Ήδη συλλογικότητες, επιστημονικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς, καθώς και χιλιάδες πολίτες εναντιώνονται  στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Δεν δικαιούνται να πουλάνε κάτι που δεν τους ανήκει.
Στη διαδικασία εκποίησης του δημόσιου πλούτου θα μας βρουν μπροστά τους, ενωμένους και αποφασισμένους…»




Διαμαρτυρία του περιφερειακού Τύπου για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης

Αντιμέτωπη με όλο τον περιφερειακό Τύπο βρίσκεται η κυβέρνηση που επιμένει στην κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα της δημοσίευσης στον Τύπο των προκηρύξεων, έτσι όπως αυτή επαναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Υποχωρώντας από τα συμφωνημένα στο συνέδριο, που έγινε τον Μάρτιο υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, για την σωτηρία και την αναβάθμιση του τοπικού, περιφερειακού Τύπου, και υπεσχημένα από υπουργούς και γ.γ., η κυβέρνηση αιφνιδιάζει αποπειρώμενη την υποτίμηση της αξίας της δημοσίευσης στον Τύπο, τον οποίο επιθυμεί να υποκαταστήσει με μια ακόμα κρατική ιστοσελίδα.

Επαναλαμβάνει έτσι την αποδεδειγμένα εσφαλμένη κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών με το πρώτο Μεσοπρόθεσμο, που αργότερα επανήλθε ως δικαίωμα των κεντρικών, οικονομικών φύλλων.

Κι αυτά μερικούς μήνες από την τροποποίηση του ν.3548/07 για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των δημοσιεύσεων στον Τύπο του συνόλου των ανακοινώσεων, προκηρύξεων, διακηρύξεων, προσκλήσεων του ευρύτερου Δημοσίου και μόλις μερικές ημέρες μετά την οικεία υπουργική υπογραφή επί της απόφασης με τον κατάλογο των δικαιούχων να δημοσιεύουν εφημερίδων.

Οπως τονίζει ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά και μόνον οικονομικό για τις περιφερειακές επιχειρήσεις Τύπου, αλλά κυρίως υποτίμησης της λειτουργίας και της συμβολής τους στην δημοκρατική καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Καλούμε όλους τους φορείς και τους εκπροσώπους των οργανώσεων του Τύπου να απαιτήσουν την τροποποίηση των επίμαχων διατάξεων (κυρίως του άρθρου 152) του νομοσχεδίου ώστε να διατηρηθεί η υποχρέωση των φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου να ανακοινώνουν δια του Τύπου.

Τους βουλευτές τόσο στην οικεία Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια του Τμήματος να τροποποιήσουν τις σχετικές διατάξεις σ’ αυτό το πνεύμα και τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων της ελληνικής Περιφέρειας να υποστηρίξουν τον Τύπο της.»



Στον αέρα κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες αν τα Σφαγεία Βόλου κλείσουν λόγω κατάσχεσης

Νοίκιασε μια ολόκληρη επιχείρηση,, την ανέπτυξε αλλά πλέον κινδυνεύει να μείνει μόνο με το κτίριο . Ο Παναγιώτης Καρέλας είναι ο ιδιώτης που ανέλαβε τη λειτουργία των Σφαγείων του Δήμου Βόλου και απειλείται με λουκέτο μετά τον πλειστηριασμό του εξοπλισμού στον οποίο προχώρησε η εταιρία «Αντ. Καρβούνης & ΣΙΑ» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας την καταβολή οφειλών ύψους 44.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία. Το ποσό αφορά σε πρόσθετες εργασίες που έγιναν για τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου κοινοποιήθηκε χθες στη διοίκηση των Σφαγείων. Ο πλειοδότης με βάση το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού μπορεί να μπει μέσα και να «σηκώσει» όλο τον εξοπλισμό των Σφαγείων.

Λύση όμως από πλευράς του Δήμου Βόλου, δεν έχει βρεθεί. Πέραν των καθησυχαστικών δηλώσεων ότι λύση θα βρεθεί, καμία χειροπιαστή πρόταση δεν έχει στα χέρια του ο κ. Καρέλας.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα Σφαγεία είναι προίκα όλου του Βόλου. Μέσα σε ενάμιση χρόνο από την ημέρα ανάληψης της εκμετάλλευσής τους, ο κ. Καρέλας, κατάφερε όχι μόνο να ορθοποδήσει μια προβληματική επιχείρηση αλλά και να την αναπτύξει.

Πλέον μέσω των Σφαγείων Βόλου εξυπηρετείται το μεγαλύτερο μέρος των κτηνοτρόφων όλης της Θεσσαλίας, οι κρεοπώλες της πόλης, ενώ στην επιχείρηση απασχολούνται περισσότεροι από 50 άτομα προσωπικό, από οδηγούς μέχρι εκδοροσφαγείς. Απέκτησαν μάλιστα και εξαγωγικό χαρακτήρα, αφού μέσω των Σφαγείων Βόλου προμηθεύονται με αμνοερίφια αγορές της Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Κύπρου.

Σε περίπτωση αναγκαστικού… λουκέτου, εργαζόμενοι, κρεοπώλες και κτηνοτρόφοι θα μείνουν στον αέρα.



Πόρτα εξόδου για 814 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πόρτα εξόδου για 814 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με νόμο του Υπ. Παιδείας, ενώ 200 οδηγούνται σε επαναληπτικές εξετάσεις.



Νεκρός ανασύρθηκε 70χρονος απ΄τον Άναυρο

Νεκρός ανασύρθηκε χθες αργά το απόγευμα από τη θαλάσσια περιοχή του Αναύρου 70χρονος ο οποίος μετά το μπάνιο αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετά από λίγο απέπνευσε. Ο θανατός του πιθανότατα προήλθε από πρόβλημα με την καρδιά του.



Προσαγωγή 21χρονης Βουλγάρας για επαιτεία

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Βόλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την καταπολέμηση του φαινομένου της επαιτείας.
Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου μια 21χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος της οποίας βεβαιώθηκε πταισματική παράβαση για το αδίκημα της επαιτείας, ενώ από την κατοχή της κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 11,20 €.




Συνεχίζει να εκπέμπει κεραία κινητής τηλεφωνίας στην καρδιά του Βόλου

Παρά τα πρόστιμα λειτουργεί με ακτινοβολία πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια

Στην ταράτσα του ΟΤΕ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου με Σωκράτους εξακολουθεί να παραμένει καθώς δεν απομακρύνθηκε από την Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου η βάση και η κεραία κινητής τηλεφωνίας που εγκατέστησε παράνομα εταιρία κινητής τηλεφωνίας και από το Φεβρουάριο του 2013 μέχρι και σήμερα συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά.

Παρά το γεγονός ότι έχουν επιβληθεί ήδη δύο πρόστιμα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ενώ υπάρχει και η απορριπτική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον Μάιο του 2013, η εταιρία συνεχίζει τη λειτουργία της κεραίας και μάλιστα με εκπομπή που υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια ακτινοβολίας.

Όλα αυτά στο κέντρο της πόλης, στην κατοικημένη καρδιά του Βόλου, όπου λειτουργούν φροντιστήρια, καταστήματα και σπίτια χωρίς καμία αρμόδια αρχή να παρεμβαίνει για την απομάκρυνσήτης.



Ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες δίνουν κάτοικοι στο Σουτραλί και ΔΕΥΑΜΒ

Ραντεβού με τη ΔΕΥΑΜΒ στις δικαστικές αίθουσες δίνει μερίδα κατοίκων της Αγριάς. Πρόβλεψη στη μελέτη του έργου δημιουργίας αποχετευτικού συστήματος στην περιοχή για τη χωροθέτηση αντλιοστασίου συλλογής ακαθάρτων στο Σουτραλί, μπροστά από τα σπίτια τους και σε απόσταση αναπνοής από την παραλία, αποτέλεσε κόκκινο πανί για τους κατοίκους. Κάνουν λόγο για υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πλήγμα στον τουρισμό της περιοχής και απαξίωση των περιουσιών τους.



Η οργή των κατοίκων στην περιοχή Σουτραλί, όπου χωροθετείται το αντλιοστάσιο, ξεχείλισε και έφθασε μέχρι τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Προς έγκριση ήρθε στο σώμα η άδεια εκσκαφής, προκειμένου να τοποθετηθεί το υπόγειο, κλειστού τύπου αντλιοστάσιο. Ηταν μια καθαρά τυπική απόφαση, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός μείζονος σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος και τη θωράκιση του Παγασητικού Κόλπου, έργου, του αποχετευτικού δικτύου Αγριάς, που τίποτα δεν προμήνυε ότι θα προκαλέσει τόσο μεγάλες αντιδράσεις.

Οταν ο Δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, οι κάτοικοι που έδωσαν το παρών στην αίθουσα συνεδρίασης, επαναστάτησαν. «Το έργο αποτελεί περιβαλλοντική καταστροφή. Δεν θωρακίζει τον Παγασητικό Κόλπο», η πρώτη αντίδραση κατοίκου της περιοχής. Κατήγγειλε ότι το αντλιοστάσιο βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα και σε περίπτωση βλάβης όλα τα λύματα θα διοχετευτούν στον Παγασητικό.

Το παραπάνω προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Σκοτινιώτη, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα συνεδρίασης.

Ακολούθησε μακρά συζήτηση σε έντονους τόνους. Ο επικεφαλής της παράταξης του νέου δημοτικού συμβουλίου «Δύναμη Βόλου», Μιχ. Μιτζικός, που έκανε παρέμβαση στη συνεδρίαση, έθεσε θέμα ασφάλειας του έργου αλλά και επιβάρυνσης του περιβάλλοντος σε περίπτωση βλάβης του αντλιοστασίου.

Διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του έργου αλλά και του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της περιουσίας των κατοίκων ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Χαρ. Ζάχος, υποστηρίζοντας ότι η μελέτη προέβλεπε τη δημιουργία αντλιοστασίου επαναπροώθησης κι όχι συλλογής λυμάτων. «Στα δέκα μέτρα από τη Γαλάζια Σημαία για την καθαρή ακτή στο Σουτραλί, υπάρχει ο αγωγός του αντλιοστασίου», είπε με νόημα ο κ. Ζάχος.

«Τα προβλήματα αναδύονται όταν εμφανίζονται οι μπουλντόζες», σχολίασε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Μουλάς, αναφέροντας ότι όντως υπάρχει κίνδυνος διοχέτευσης λυμάτων στη θάλασσα. Υποστήριξε ωστόσο ότι όλα τα αντλιοστάσια γίνονται κοντά σε παραλίες για να υπάρχουν οδοί εκτόνωσης σε περιπτώσεις βλαβών.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι επί δύο χρόνια δεν γνώριζαν τίποτα για το έργο και πρότειναν μετακίνηση του αντλιοστασίου. Το παραπάνω δεν έγινε δεκτό, με το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει κατά πλειοψηφία την άδεια εκσκαφής και τους κατοίκους να χειροκροτούν ειρωνικά.

«Του χρόνου το καλοκαίρι σας περιμένουμε με τα παιδιά σας στο Σουτραλί να κάνετε μπάνιο. Ψαράκια πού θα ψαρέψετε; Θα τα πούμε στα δικαστήρια», οι αντιδράσεις των κατοίκων κατά την αποχώρησή τους από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.



Αυθαίρετη κατάληψη παραλίας στη Σκιάθο

Εισέπραττε 8 ευρώ το σετ τα ομπρελοκαθίσματα χωρίς να έχει γίνει δημοπρασία του χώρου

Υπόθεση αυθαίρετης κατάληψης τμήματος της παραλίας Αγίας Παρασκευής στη Σκιάθο αποκαλύφθηκε στο περιθώριο της προχθεσινής δημοπρασίας που έγινε για την εκμίσθωση και εκμετάλλευση του συγκεκριμένου τμήματος της ακτής από το Δήμο.

Ιδιώτης έστησε ομπρέλες και καθίσματα στην παραλία και άρχισε να τα νοικιάζει σε λουόμενους έναντι οκτώ ευρώ το σετ, χωρίς όμως να πληρώνει ενοίκιο για την εκμετάλλευση του χώρου και να αποδίδει τέλη στο Δήμο Σκιάθου.

Επί ένα μήνα σχεδόν ο ιδιώτης φαίνεται ότι δρούσε κάτω από τη μύτη του Δήμου Σκιάθου και της Κτηματικής Υπηρεσίας. Αλλος ιδιώτης που δραστηριοποιείται στην ίδια παραλία, μετά από νόμιμη δημοπρασία, ενημέρωσε τόσο τη Δημοτική Αρχή του νησιού όσο και την Κτηματική Υπηρεσία για την αυθαίρετη κατάληψη τμήματος 250 τ.μ. της παραλίας Αγίας Παρασκευής



Ανάκληση του πίνακα των υπεράριθμων ζητά η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Ανάκληση του δημοσιευμένου πίνακα με τα ονόματα 250 υπεράριθμων καθηγητών, μεταξύ των οποίων και διευθυντές σχολικών μονάδων, και άμεση διόρθωση των λαθών ζητά με ανακοίνωσή της από το τοπικό ΠΥΣΔΕ η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Οπως είναι γνωστό, η ανάρτηση της λίστας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Καταγγέλθηκε ότι περιέχει σωρεία λαθών και παραλείψεων. Το ΠΥΣΔΕ φέρεται να μην υπολόγισε τους καθηγητές για τους οποίους δεν έχουν βγει ακόμη οι αναθέσεις μαθημάτων και οι δεύτερες αναθέσεις για τη συμπλήρωση του ωραρίου διδασκαλίας τους. Επιπλέον δεν έλαβε υπόψη ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, ακριβώς επειδή ασκούν καθήκοντα διευθυντή, έχουν μόλις μία ώρα μάθημα. Ετσι, εντάχθηκαν στη λίστα των υπεραρίθμων.

Οχι μόνο αυτό, αλλά επιπλέον, οι καθηγητές εντάχθηκαν στη λίστα που βγήκε στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας με το ονοματεπώνυμό τους. Πριν από μερικές ημέρες η ΕΛΜΕ είχε ζητήσει να μην δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των υπεράριθμων για ψυχολογικούς και όχι μόνο λόγους.

Το θέμα απασχόλησε εκτενώς τη έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που ζητά από το ΠΥΣΔΕ να ανακαλέσει τον δημοσιευμένο πίνακα, να διορθώσει τα σοβαρότατα λάθη που οδήγησαν στη σύνταξή του, να τον προσαρμόσει στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων με γνώμονα τη βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού και τη λειτουργικότητα των σχολείων και τότε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς υπηρεσιακά και μόνο. Επίσης προτρέπει τους καθηγητές να υποβάλουν ενστάσεις για κάθε άδικη αντιμετώπισή τους και χαρακτηρίζει καταχρηστική τη δημοσιοποίηση του πίνακα των «υπεραρίθμων» εκπαιδευτικών ειδικά στην εποχή εργασιακής ανασφάλειας και κακόβουλων, για το Δημόσιο Σχολείο, πολιτικών.

«Ο μεγάλος αριθμός των υπεράριθμων ως ένα σημείο είναι αποτέλεσμα της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών, της κατάργησης τομέων, της κατάργησης ή συγχώνευσης σχολείων, της ελάττωσης τμημάτων λόγω της αύξησης του αριθμού μαθητών τους, των περιορισμών για συγκρότηση τμημάτων κατευθύνσεων, ειδικοτήτων, εργαστηρίων κ.τ.λ., της μαθητικής διαρροής λόγω της κρίσης και την έλλειψη υποστηρικτικών δομών, την παραπέρα μείωση ωρών σε διάφορες ειδικότητες. Ουσιαστικά, είναι αποτέλεσμα ενός οργανωμένου σχεδίου ενταγμένου στις μνημονιακές πολιτικές, που στοχεύει και στην παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού.

Ωστόσο είναι βέβαιο ότι το Σεπτέμβριο όχι μόνο δεν θα περισσεύουν εκπαιδευτικοί αλλά θα καταγραφεί σημαντικός αριθμός λειτουργικών κενών. Αυτό το ομολογεί και το υπουργείο όταν εκτιμά ότι θα χρειαστούν πάνω από 20.000 προσλήψεις αναπληρωτών.



Στο κόκκινο οι γεωτρήσεις στο Νότιο Πήλιο

Οι βρύσες των σπιτιών έχουν στερέψει από προχθές το Σάββατο και οι κάτοικοι χρησιμοποιούν αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό για να πίνουν, να μαγειρεύουν ακόμη και για την προσωπική τους υγιεινή. Κάποιοι μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν ότι θα τα μαζέψουν και θα φύγουν από το χωριό, όταν άκουσαν τον υδραυλικό του Δήμου να τους ενημερώνει ότι οι γεωτρήσεις στέρεψαν!

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τομέα ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, κ. Λεγαντή, η στάθμη των γεωτρήσεων έχει πέσει στα κατώτατα επίπεδα. «Είμαστε στο κόκκινο», είπε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας το πρόβλημα στους τελευταίους δύο άνομβρους χειμώνες, σε έργα πνοής που είναι κολλημένα στη γραφειοκρατία αλλά και στην υπερκατανάλωση νερού.

Οπως ανέφερε ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, ο Δήμος έχει ενημερώσει τους κατοίκους του Νοτίου Πηλίου για το πρόβλημα της λειψυδρίας. Στο τελευταίο μάλιστα Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και την επιβολή προστίμων για τους καταναλωτές που σπαταλούν νερό.

Το πρόβλημα με το νερό είναι κάθε χρόνο έντονο στην περιοχή, καθώς η δυναμικότητα του δικτύου δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες υδροδότησης λόγω του τουρισμού. Φέτος όμως οι γεωτρήσεις βγάζουν αέρα(!), γεγονός που αποδεικνύει ότι ο υδροφόρος ορίζοντας έχει στερέψει.

«Προχωρήσαμε ήδη στη μείωση των ποσοτήτων άντλησης νερού και πάλι όμως το πρόβλημα δεν λύνεται», αναφέρει ο κ. Λεγαντής, ζητώντας τη συνδρομή των πολιτών για τη μείωση της κατανάλωσης.

Όπως εξηγεί το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στον Κατηγιώργη, αλλά και τις περιοχές Μουρτιά και Λύρη. Τα Σαββατοκύριακα, πρόβλημα υδροδότησης αντιμετωπίζουν επίσης οι Μηλιές, το Χόρτο και το Καλαμάκι.



Διαρροή νερού επί 4 εβδομάδες

Νέο καμπανάκι στους πολίτες να περιορίσουν τη σπατάλη νερού για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας, που φέτος είναι πιο αισθητό από ποτέ στην πόλη, χτύπησε χθες με ανακοίνωσή της που δημοσιεύεται στον τοπικό Τύπο η ΔΕΥΑΜΒ.

Την ίδια ωστόσο ώρα που ζητά από τους πολίτες σύνεση στη χρήση νερού, η Επιχείρηση φαίνεται να αδυνατεί να ελέγξει τις βλάβες στο δίκτυό της. Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Τσιάμη εδώ και τέσσερις εβδομάδες, ίσως και παραπάνω, στη συμβολή των οδών Λιακοπούλου και Αεροπορίας, υπάρχει βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, κανείς όμως δεν έχει ενδιαφερθεί να την αντικαταστήσει. «Το νερό τρέχει και πλένει τους δρόμους έως και τρία οικοδομικά τετράγωνα μακριά από το σημείο διαρροής», περιέγραφε η κ. Τσιάμη.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη βλάβη, οι περίοικοι έχουν ενημερώσει τη ΔΕΥΑΜΒ ένα μήνα πριν. Για το ίδιο πρόβλημα είχε παρέμβει και η ίδια η κ. Τσιάμη στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

«Τίποτα δεν έχει γίνει επί ένα και πλέον μήνα» κατήγγειλε χθες η δημοτική σύμβουλος, υποστηρίζοντας ότι η υπομονή των περιοίκων δοκιμάζεται, ιδίως όταν βλέπουν το νερό να τρέχει και οι ίδιοι να μην έχουν καλή πίεση νερού στα σπίτια τους.





Κλειστό το Εντευκτήριο της Ένωσης Αποστράτων

Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παρ. Μαγνησίας ανακοινώνει τα εξής:

  • Το Εντευκτήριο και το Κυλικείο δεν θα λειτουργήσουν από 1/8 έως 22/8. Στο διάστημα αυτό το Γραφείο θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, από 10.00 - 12.00, οπότε και θα βρίσκεται εκεί μέλος του ΤΣ. Για επείγουσες περιπτώσεις τηΛ. 6944815236 (Πρ.) και 6973317677 (Γραμ).
  • Οργανώνονται για την 31/8 και 6/9 μεταβάσεις για Βούρμπιανη και Οθρυ, συμμετοχής στις αντίστοιχες εκδηλώσεις. Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι καλούνται έγκαιρα να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής


Καταθέσεις εκατομμυρίων από ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων στη Σκιάθο και Θεσσαλό αγρότη

Το άνοιγμα λογαριασμών από Ελεγκτές του ΣΔΟΕ μετά από καταγγελίες ή πληροφορίες τον τελευταίο καιρό κρύβει τεράστιες εκπλήξεις. Οι τελευταίοι έλεγχοι παρουσιάζουν και μεγάλο τοπικό ενδιαφέρον, αφού στους λογαριασμούς ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων από τη Σκιάθο και αγρότη από την περιοχή της Θεσσαλίας βρέθηκαν καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

 Τα συγκεκριμένα ποσά σύμφωνα με πληροφορίες δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των δύο συγκεκριμένων φυσικών προσώπων και αναμένεται τις επόμενες μέρες να κληθούν για εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ Θεσσαλίας.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μεν αγρότης είναι μικρομεσαίος και όχι μεγαλοκτηματίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει καταθέσεις περίπου 5 εκατ. ευρώ.

 Στην περίπτωση του ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων από τη Σκιάθο, βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο λογαριασμό του κατάθεση ύψους 6 εκατ. ευρώ, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται αφού τα στελέχη του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας τηρούν σιγή ιχθύος. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων που ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα την τελευταία δεκαετία δεν διαθέτει προς εκμετάλλευση πάνω από δώδεκα δωμάτια, επιχείρηση η οποία δεν δικαιολογεί την κατάθεση που εντόπισαν οι Ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

 Υπενθυμίζεται ότι με τις διατάξεις περί μαύρου χρήματος αν οι κάτοχοι των λογαριασμών δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους καλούνται να καταβάλουν περίπου το 50% του ποσού μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και η όλη διαδικασία συνοδεύεται και από το ποινικό μέρος της υπόθεσης, αφού από το ΣΔΟΕ για όλες οι παρόμοιες περιπτώσεις αποστέλλεται σχετικός φάκελος στις κατά τόπους Εισαγγελίες.



Βουτιά κερδών κατά 480% (!) των επιχειρήσεων το 2013

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών ανέλυσε χθες τα αποτελέσματα των ισολογισμών τους – Παρουσίαση των στοιχείων του α’ εξαμήνου 2014

Χαμηλές πωλήσεις και αρνητική κεφαλαιακή επάρκεια και πορεία των επιδόσεών τους καταγράφει η εξέλιξη των βασικών μεγεθών των ισολογισμών των επιχειρήσεων σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία το 2013.

Τα κέρδη των επιχειρήσεων σημειώνουν βουτιά κατά 480%, ενώ την ίδια στιγμή οι Τράπεζες αρνούνται να δώσουν εγγυητικές επιστολές με αποτέλεσμα μόλις το 35% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων να μπορούν να κάνουν χρήση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Με δεδομένο το δυσμενές οικονομικό κλίμα οι επιχειρήσεις προσδοκούν μόνο σε διαρθρωτικές αλλαγές και στο τραπεζικό σύστημα με χρηματοδοτήσεις και εάν δεν γίνουν γρήγορα η παραγωγική δραστηριότητα θα συνεχίσει να αποκλίνει καθώς τα εξαγωγικά κεφάλαια των επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί δραματικά.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας παρουσίασε τα στοιχεία των ισολογισμών καθώς και τα στατιστικά του α’ εξαμήνου του 2014 συγκριτικά με το β’ εξάμηνο του 2013.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Απόστολος Παπαδούλης που τα παρουσίασε τόνισε ότι: «Η αδυναμία απεμπλοκής της οικονομίας από τα αποτελέσματα της κρίσης συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά τις εξελίξεις στην παραγωγική κοινότητα. Η ασάφεια και η αβεβαιότητα, που κυριαρχεί στο οικονομικό περιβάλλον μετακυλύεται με αρνητικούς όρους στην πραγματική οικονομία. Στον χώρο των μεταποιητικών μονάδων η εικόνα που σχηματίζεται από αυτές τις συνθήκες εξακολουθούν να μειώνουν οικονομικές και παραγωγικές αντοχές, διαμορφώνοντας συνθήκες ενός τεράστιου αναπάντητου ερωτηματικού για τις όποιες προοπτικές».

Η έρευνα των ισολογισμών έγινε από 266 επιχειρήσεις στη  Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, εκ των οποίων οι 48 στη Μαγνησία, ενώ για τα στατιστικά στοιχεία του α’ εξαμήνου από 52 στη Θεσσαλία, εκ των οποίων οι 30 στη Μαγνησία, και οι 32 στη Στερεά Ελλάδα.



«Βουλιάζει»… η Σκιάθος, εξαντλούνται τα εισιτήρια

Τις καλύτερες στιγμές της περνά σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες η Σκιάθος, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις, για τον Αύγουστο, είναι ελάχιστα ίσως τα καταλύματα που παραμένουν ελεύθερα στο νησί, ενώ ιδιαίτερη είναι η κίνηση και προς Σκόπελο και Αλόννησο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι ξένοι επισκέπτες έχουν ήδη κάνει κρατήσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο ταξιδεύοντας κυρίως αεροπορικά, ενώ οι Έλληνες ενισχύοντας τον εσωτερικό τουρισμό, δίνουν πληρότητες από 85-95% στα ακτοπλοϊκά μέσα από το λιμάνι του Βόλου.

Οι επισκέπτες των νησιών είναι εμφανώς περισσότεροι σε σύγκριση με το παρελθόν, αφού πρέπει να σημειωθεί, ότι μέχρι το 2012 οι Σποράδες εξυπηρετούνταν από ένα πλοίο και ένα καταμαράν, ενώ φέτος πραγματοποιούνται επιπλέον, έντεκα δρομολόγια εβδομαδιαίως του πλοίου «ΠΡΩΤΕΥΣ» καθώς και δρομολόγια από «ιπτάμενο δελφίνι.



Το πρώτο μπάνιο του «Ιππόκαμπου»

Τα μέλη του σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» απόλαυσαν χθες το πρωί το πρώτο τους θαλασσινό μπάνιο στην παραλία του Αναύρου. Με τη συνεργασία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ που ανέλαβε τη μετακίνησή του, τα μέλη του σωματείου είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσουν το πρωτοποριακό σύστημα Seatrac.

Το σύστημα Seatrac αποτελεί μια πρωτοποριακή διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να εισέρχονται, χωρίς καμιά βοήθεια και χωρίς να καταστρέφουν τον εξοπλισμό τους, στη θάλασσα.

Η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, πρέπει να αποτελεί πλέον ένα από τα βασικά σημεία σχεδιασμού στην διαμόρφωση, κάθε οργανωμένης παραλίας.

Τα καλοκαιρινά μπάνια προσφέρουν σε όλους χαρά, ψυχαγωγία αλλά και τον καλύτερο τρόπο εκγύμνασης. Ιδιαίτερα για τα ΑμεΑ είναι ο ιδανικότερος τρόπος εκγύμνασης (η ευεργετική δράση του νερού βοηθά σε μεγάλο βαθμό), εφόσον όμως δεν επιβαρύνεται με τις δυσκολίες προσβασιμότητάς τους στις παραλίες.

Hδη, όπου υπάρχουν οι ειδικοί διάδρομοι, ο ανάλογος εξοπλισμός αλλά κυρίως το μηχανοκίνητο Seatrac (μια σπουδαία και καταχωρημένη πατέντα από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών), τα αποτελέσματα είναι θετικά





Πέθανε ο γνωστός καλλιτεχνικός μάνατζερ Νίκος Παπαθανασίου

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών, τα ξημερώματα της Παρασκευής, από παθολογικά αίτια ο Νίκος Παπαθανασίου, ο μεγάλος αδελφός του παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη, του μοναδικού Βολιώτη που έχει τιμηθεί με βραβείο Οσκαρ Βαγγέλη Παπαθανασίου. 

Ο Νίκος Παπαθασίου ήταν μάνατζερ των Φόρμιγξ, παραγωγός δίσκων για διάσημα ονόματα του ιταλικού πενταγράμμου, δημιουργός συγκροτημάτων κλπ. 

Τις τελευταίες δεκαετίες μοίραζε το χρόνο του μεταξύ του Μιλάνο της Ιταλίας και της Αγριάς, από όπου και η καταγωγή του. Το υπόγειο του σπιτιού του στην Αγριά είναι γεμάτο από πανάκριβα μηχανήματα ηχογραφήσεων, μουσικά όργανα και δίσκους. 

Ο Νίκος Παπαθανασίου ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία, αφού διατηρούσε επί χρόνια τον πετυχημένο χώρο bar restaurant La Luna, στην Αγριά.

 Ήταν ειδικός συνεργάτης του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI, καθώς και της τοπικής ΕΡΑ, όπου παρουσίαζε παλιότερα την εκπομπή «Από Κυριακή σε Κυριακή» μαζί με τον Τάσο Μητρογώγο με καινούργια και παλιά ιταλικά τραγούδια. 

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα, στις 5 μ.μ., στον Αγιο Γεώργιο Αγριάς. Ο Νίκος Παπαθανασίου κατέλειπε τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του.

Επιθυμία του εκλιπόντος, σύμφωνα με τους οικείους του, ήταν να μην πενθήσει κανείς φορώντας μαύρα και τα χρήματα αντί στεφάνων να δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».





ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ



Έκθεση:«Οι Πηλιορείται εν Αιγύπτω»

Αρχείο Α. & Κ. Κωνσταντινίδη. Ποιητές, λογοτέχνες και λόγιοι της εποχής του Κ.Π.Καβάφη

Η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και την Εταιρεία Θεσσαλικών διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και τεκμηρίων στο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ζαγοράς με θέμα τη ζωή και το έργο των Πηλιορειτών ποιητών, λογοτεχνών και λογίων Απόστολου Κωνσταντινίδη (Πέτρος Μάγνης) και Απόστολου Κωνσταντινίδη (Πήλιος Ζάγρας). Η έκθεση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 4 Αυγούστου και αναμένεται να συνεχιστεί έως τους επόμενους μήνες σε ώρες και ημέρες που λειτουργεί η βιβλιοθήκη.

Η έκθεση μεταφέρεται από το Βόλο και ειδικότερα μεγάλο μέρος του υλικού προέρχεται από την έκθεση « … η πόλις θα σε ακολουθεί» στο Κέντρο Τέχνης «Giorgio de Chirico», στο Βόλο με θέμα την πνευματική κίνηση των λογοτεχνών και ποιητών της εποχής του Αλεξανδρινού ποιητή Κ Π. Καβάφη.

Η επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος «ΟΙ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΑΙ ΕΝ ΑΙΓΥΠΤΩ» καθώς και του αρχειακού υλικού της έκθεσης : «ΟΙ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΑΙ ΕΝ ΑΙΓΥΠΤΩ», ΑΡΧΕΙΟ Α. & Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, Ποιητές, λογοτέχνες και λόγιοι της εποχής του Κ.Π.Καβάφη που πραγματοποιείται στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς είναι του Αλέξανδρου Καπανιάρης, Οργανωτικός Γραμματέας της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών και Υπ. Δρ. Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την επιμέλεια των περιοδικών και βιβλίων της έκθεσης αλλά και τον γενικότερο συντονισμό και οργάνωση της έκθεσης έχει η βιβλιοθηκονόμος της βιβλιοθήκης Ζαγοράς κ. Ειρήνη Αναγνώστου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση που θα λειτουργήσει στο χώρο της βιβλιοθήκης Ζαγοράς έχει και μια άλλη σύνδεση με τους αδερφούς Κωνσταντινίδη διότι ένα μεγάλος μέρος του αρχείου Κωνσταντινίδη με δωρεά του Απόστολου Κωνσταντινίδη μεταφέρθηκε στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς και ειδικότερα η φιλολογική του βιβλιοθήκη που αποτελούνταν από 3.000 βιβλία και πάνω από 3.500 περιοδικά, όλα σπάνιες εκδόσεις της Ελληνικής ομογένειας της Αιγύπτου.


Η έκθεση που ήδη άνοιξε τις πύλες της στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς έχει σαν στόχο να αποτυπωθεί κυρίως φωτογραφικά και να γίνει ευρύτερα γνωστή η μεγάλη συμβολή λογίων Πηλιορειτών της διασποράς, παράλληλα με τους άλλους Έλληνες ποιητές και λογοτέχνες της Αιγύπτου, στη διαμόρφωση ενός πνευματικού ρεύματος, το οποίο στη συνέχεια διαπότισε τις επόμενες γενιές των ανθρώπων του πνεύματος και όχι μόνο. Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου έχει την τύχη να είναι η γενέτειρα μιας πλειάδας πνευματικών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο ποιητής Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (Πέτρος Μάγνης), πιθανόν δεύτερος στην τάξη ποιητής μετά τον Κ. Π. Καβάφη στην Αίγυπτο, ο Κώστας Τσαγκαράδας, ο Απόστολος Κωνσταντινίδης (Πήλιος Ζάγρας) κ. ά., οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν στα γράμματα και τις τέχνες και συνέβαλαν ουσιαστικά στην πνευματική και πολιτιστική άνθηση της ελληνικής παροικίας στην Αίγυπτο.
Τόσο η έκθεση όσο και οι προηγούμενες εκδηλώσεις μαζί με την τελευταία δράση του προγράμματος που ήταν η έκδοση του θεματικού ημερολογίου αποτελούν συνέχεια της πρωτοβουλίας των δράσεων και εκδηλώσεων με τίτλο «ΟΙ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΑΙ ΕΝ ΑΙΓΥΠΤΩ». Σκοπός της πρωτοβουλίας που τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζαγοράς είναι η ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη του έργου και της δράσης των «Πηλιορειτών εν Αιγύπτω». Ειδικότερα η πρωτοβουλία στοχεύει να συντονίσει αρχικά την ενοποίηση πρωτοβουλιών που έχουν στόχο να τεκμηριώσουν και να αναδείξουν την πολυποίκιλη πηλιορείτικη διασπορά, η οποία δραστηριοποιήθηκε επιτυχημένα στην Αίγυπτο σε πολλούς τομείς της οικονομίας, στα γράμματα και τις τέχνες.


Τελικός σκοπός του κύκλου δράσεων και εκδηλώσεων με τίτλο «Πηλιορείται εν Αιγύπτω» είναι προοδευτικά να αναδειχθούν και να καταγραφούν επιστημονικά όλες οι προσωπικότητες που δραστηριοποιήθηκαν στην Αίγυπτο με καταγωγή από το Πήλιο.



Ανοιχτές εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Ανοιχτές εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της χώρας, μετά και από απόφαση του Υπ. Πολιτισμού.

Στη Μαγνησία, θα γίνουν: Στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου», σε συνδιοργάνωση με το””Δίκτυο Περραιβία”” (Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων Επαρχίας Ελασσόνας) και με το Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, μουσική εκδήλωση με τίτλο: “”Πέρα από τη θολή γραμμή των οριζόντων” και θέμα «ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ – Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ».

Στον αρχαιολογικό χώρο Βασιλικής Α (Αγίου Δημητρίου) Φθιωτίδων Θηβών στη Νέα Αγχίαλο το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 – 9 μ.μ.: Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με την Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Βόλου με τίτλο: “”Απόψε με πανσέληνο” με την Έρρικα Πατρικίου. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Ηλίας Χατζόγλου. Θα ακουστούν τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και άλλων γνωστών Ελλήνων συνθετών.

Την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 – 9 μ.μ.: Μουσική εκδήλωση με ελληνικό ρεπερτόριο σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η ΑΓΧΙΑΛΟΣ» και το μουσικό σύλλογο της Νέας Αγχιάλου «Ρωμανός ο Μελωδός».



Ο καιρός στη Μαγνησία

Στο νομό μας σύμφωνα με τον ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης, ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20…33 οC

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54