Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Ερωτήσεις βουλευτών για τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δημήτρης Γελαλής και Νίκος Μιχαλάκης διαβιβάζουν, ως αναφορά, το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Tovima.gr (30/7/2014), το οποίο παραθέτει τα στοιχεία των Ενώσεων Γιατρών Βόλου, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων για την τραγική υποστελέχωση στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Επειδή είναι στο όριο του να παρέλθει ο προβλεπόμενος χρόνος για την απάντηση από το Υπουργείο στην αναφορά τους για το ίδιο θέμα, της δραματικής δηλαδή κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία της περιοχής, την οποία είχαν καταθέσει την 1η Ιουλίου, επανέρχονται με αφορμή την εκ νέου ανάδειξη του θέματος στον Τύπο. Όπως επισημαίνουν, το πρόβλημα των ελλείψεων γιατρών πολλών βασικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας οξύνεται κατά την θερινή περίοδο λόγω των αδειών με αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωση της λειτουργίας τους, σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών που αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιώτες. Ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων, προκειμένου να σταματήσει η συνεχιζόμενη απαξίωση της δημόσιας υγείας. Στο μεταξύ, οι βουλευτές του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης, Ελένη Γερασιμίδου και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, κατέθεσαν ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για τα προβλήματα των παιδιατρικών κλινικών σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, ζητώντας άμεσα τη στελέχωσή τους με τον αναγκαίο αριθμό σε παιδίατρους μόνιμης και σταθερής εργασίας.

 

Λήγει σήμερα η προθεσμία των αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς

 

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στο νομό Καρδίτσας οι επιδοτούμενες θέσεις ανέρχονται σε 594, αριθμός που δεν αναμένεται να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες. Η ΚΕΔΕ επιμένει ότι η χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και σε περίπτωση που δεν εξευρεθούν επιπλέον κονδύλια θα μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών περίπου 30.000 παιδιά.

 

Έκπτωση 25% σε ανέργους από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Καρδίτσας

 

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας Α.Ε, στο πλαίσιο προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, για τη στήριξη των ανέργων, παρέχει 25% έκπτωση στις τιμές των εισιτηρίων, απλής  μετάβασης και επιστροφής στους κατόχους Δελτίου (κάρτας) Ανεργίας για τα δρομολόγια Καρδίτσα- Αθήνα, Καρδίτσα- Θεσσαλονίκη  και  αντίστροφα. Η εξακρίβωση των προϋποθέσεων θα γίνεται με τα νομιμοποιητικά  έγγραφα, δηλαδή  Δελτίο  Ανεργίας σε ισχύ και Αστυνομική  Ταυτότητα  του  κατόχου.

Εκδηλώσεις στη λίμνη Νικολάου Πλαστήρα

 

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα για το φετινό καλοκαίρι έχει οργανώσει ένα σύνολο εκδηλώσεων για όλους και σε όλα τα χωριά του δήμου, συνεργαζόμενος με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τους προέδρους των κοινοτήτων και των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Η είσοδος δε στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη. Μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, έχουν προγραμματιστεί θεατρικές παραστάσεις, βραδιές μουσικής, η καθιερωμένη Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα, αθλητικές δραστηριότητες, διαγωνισμός νέος καλλιτεχνών και συγκροτημάτων αλλά και συναυλίες με τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Κότσιρα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Σύλβια Ευθυμίου, Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και Δέσποινα Ολυμπίου.

Με επιτυχία ο κολυμβητικός διάπλους της λίμνης Πλαστήρα

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά χθες το πρώι ο κολυμβητικός διάπλους της Λίμνης Πλαστήρα. Για 15η χρονιά κολυμβητές από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, και με αφετηρία την Πλαζ Πεζούλας διέσχισαν κολυμπώντας την απόσταση των 4000μ και τερμάτισαν στην Πλαζ Λαμπερού. Να σημειωθεί ότι το Σάββατο υπήρχε κολυμβητικός αγώνας 500 μέτρων για παιδιά κάτω των 16 ετών. Ο διάπλους διοργανώθηκε από τον Ναυταθλητικό Σύλλογο Λαμπερού σε συνεργασία με τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54