Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας -Καρδίτσα

 

Νέες περικοπές στις πιστώσεις οδηγούν σε προβλήματα στα ΤΕΙ Καρδίτσας

 

Η νέα περικοπή στις πιστώσεις για τα λειτουργικά έξοδα των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας αναμένεται να δημιουργήσει νέα προβλήματα στα ιδρύματα της χώρας. Εν αμφιβόλω τίθεται η λειτουργία τμημάτων στην Καρδίτσα του ΤΕΙ, ελλείψει πόρων και προσωπικού. Όπως τόνισε στην εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία» ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτης Γούλας, «σε συνδυασμό με τις μειώσεις των πιστώσεων για το εκπαιδευτικό προσωπικό, εάν δεν υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση, τότε τίθεται εν αμφιβόλω η λειτουργία Τμημάτων σε Καρδίτσα και Τρίκαλα. Σε ό,τι αφορά τα τμήματα της Καρδίτσας, όπως είπε ο κ. Γούλας, «αν δεν πάρουμε εκτάκτους δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει φέτος το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας αφού δεν διαθέτει, ούτε καθηγητές, ούτε διοικητικό προσωπικό, ούτε ΕΤΠ». Πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσει και το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στην Καρδίτσα.

Συγκέντρωση σιωπηρής διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

 

Συγκέντρωση σιωπηρής διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 9 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας από την Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στη Γενοκτονία στη Γάζα. Παράλληλα θα γίνεται συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού, από αύριο ως και την Τρίτη, 12 Αυγούστου, στο εργατικό κέντρο Καρδίτσας, από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι καθημερινά, καθώς και στα φαρμακεία Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου. Τα φάρμακα θα προωθηθούν στο λαό της Γάζας με ευθύνη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών «ως ενεργοί πολίτες της Καρδίτσας, αρνούμαστε να αποδεχτούμε τις αιτιάσεις της Ισραηλινής κυβέρνησης και των συμμάχων της για τη σφαγή των αμάχων στη Γάζα. Καταγγέλλουμε με κάθε τρόπο το νέο ολοκαύτωμα που προκαλούν οι δυνάμεις κατοχής για να εξυπηρετηθούν γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή και συμπαρατασσόμαστε ανοιχτά με τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό, το σημαντικότερο σύμβολο αντίστασης στη σύγχρονη ιστορία.
Εκφράζουμε επίσης τη συμπαράστασή μας όσους Ισραηλινούς αγωνιστές, αντιστέκονται στις πολιτικές της κυβέρνησης τους, τοποθετώντας εαυτόν στη θέση του “εχθρού”, μέσα στην ίδια τους τη χώρα

 

 

Έκκληση στους οφειλέτες του δήμου Καρδίτσας να τακτοποιήσουν τα χρέη τους

 

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος καλεί τους Καρδιτσιώτες να αξιοποιήσουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία τους δίδεται η δυνατότητα να τακτοποιήσουν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 14 Απριλίου του 2014. Οι όροι αποπληρωμής είναι  αρκετά ευνοϊκοί και δίνουν τη δυνατότητα στους οφειλέτες να αποκαταστήσουν τη σχέση συνεργασίας των δημοτών με τον δήμο και να αποφύγουν δυσάρεστες συνέπειες.
Σημειώνεται ότι για κάθε συναλλαγή δημότη με τον Δήμο απαιτείται δημοτική ενημερότητα. Ιδιαίτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις αναψυχής και εστίασης γιατί χωρίς δημοτική ενημερότητα δεν θα μπορούν να ανανεώσουν τις ετήσιες άδειες τραπεζοκαθισμάτων και μουσικής, άρα μετά από τρεις ελέγχους η αρμόδια Υπηρεσία θα είναι υποχρεωμένη να τους ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας. Όπως επισημαίνει ο κ. Αλεξάκος, «ως νέα δημοτική αρχή θέλουμε να ξεκινήσουμε μια υγιή σχέση με τους δημότες και απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους οφειλέτες να προσέλθουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους αξιοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου. Επισημαίνουμε ότι πλέον η μη εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από νόμο διαδικασιών για την αναγκαστική είσπραξη οφειλών από τον Δήμο,  συνιστά παράβαση καθήκοντος και για τους αιρετούς που εκπίπτουν του αξιώματος και για τους υπαλλήλους που χάνουν τη δουλειά τους».

Μουσική Βραδιά στο Κάστρο Φαναρίου

 

Μία μαγευτική βραδιά "Κάτω απ' το φως το φεγγαριού" θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν, όσοι θα επισκεφτούν το Βυζαντινό κάστρο Φαναρίου την Κυριακή στις 10 Αυγούστου το βράδυ.Το Νομικό Πρόσωπο «Αθλητισμός-πολιτισμός-νεότητα» του Δήμου Μουζακίου σε συνεργασία με την ΛΔ’ Εφορία Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, την τοπική κοινότητα Φαναρίου, τον πολιτιστικό σύλλογο "Το Κάστρο" και τον πολιτιστικό σύλλογο Φαναριωτών "η ΙΘώμη" διοργανώνουν στην Πανσέληνο του Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο του κάστρου Φαναρίου, μία μοναδική βραδιά με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος «Χρόες». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54