Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου - Δίκτυο Ν. Αιγαίου - Δωδεκάνησα

H WWF ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 50 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΥΣ Β.ΥΨΗΛΑΝΤΗ Μ.ΚΟΝΣΟΛΑ ΤΗΣ ΝΔ, Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΔΑΣΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟ

 

‘’ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ –ΝΤΡΟΠΗ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’’

 

Ημέρα κοινοβουλευτικής ντροπής χαρακτηρίζει τη Τρίτη 5 Αυγούστου η WWF, καθώς με πολιτική ευθύνη του ΥΠΕΚΑ και προσωπική ευθύνη των 50 βουλευτών που είπαν «ναι», υπερψηφίστηκε τελικά το χειρότερο από τα άρθρα του αντιδασικού σχεδίου νόμου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί - Εγκαταλελειμμένοι οικισμοί και Βιώσιμη ανάπτυξη».

Μεταξύ των βουλευτών που υπερψήφισαν τα άρθρα του δασοκτόνου νόμου είναι και οι Δωδεκανήσιοι Μ. Κονσολας Β.Υψηλάντης από τη ΝΔ και Κ.Σκανδαλίδης από το Πασόκ-Ελιά.

Παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του Αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά, υποστηρίζει η οργάνωση, το άρθρο 36 προβλέπει σωρεία από νέες χρήσεις και περαιτέρω διευκόλυνση ισχυουσών χρήσεων σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις (όπως εκχερσώσεις, διανοίξεις δρόμων, εγκαταστάσεις ενέργειας, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, κ.α.). Επίσης, επιτρέπονται πλέον επιβαρυντικές χρήσεις και για τα πάρκα και άλση σε πόλεις. Η ανυπολόγιστη συνολική επιβάρυνση για τον δασικό πλούτο της χώρας θα είναι μη αναστρέψιμη.

Η WWF, κάνει λόγο για ένα νέο μνημείο κακής νομοθέτησης, ανασφάλειας δικαίου και περιφρόνησης κάθε έννοιας κράτους δικαίου.’’ Με την αποδοχή σωρείας τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, τη συνεχιζόμενη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, την αγνόηση όλων των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και τη σωρεία ασαφειών και φωτογραφικών ρυθμίσεων, ο νέος νόμος που ψήφισε η πλειοψηφία του Β’ Τμήματος Διακοπών της Βουλής αποτελεί ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία.’’ τονίζει χαρακτηριστικά το γραφείο τύπου.

Σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, η κρίση δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία για περιβαλλοντικά καταστροφικές πολιτικές, στο όνομα μιας χαώδους, μακροπρόθεσμα μη βιώσιμης και σαφώς αμφισβητήσιμης με οικονομικούς όρους «ανάπτυξης». Ο φυσικός πλούτος της χώρας απειλείται από την κυβερνητική πολιτική με συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των πολιτών

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΚΚΙΑΣ.



Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε εκδηλωθεί στις 2.10 περίπου μμ στο φράγμα της Απολακκιάς και κατευθυνόταν λόγω του άνεμου προς Ιστριο.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με δέκα οχήματα, του δήμου Ρόδου και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ενώ το ελικόπτερο απογειώθηκε έγκαιρα κάνοντας συνεχείς ρίψεις.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

‘’ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ’

Με δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, αυτή του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου και εκείνη της Γραμματείας Επισιτισμού και Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ έξω από το Καζίνο, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου, διαμαρτυρήθηκαν το πρωί οι εργαζόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της περιοχής.

Το σωματείο απαιτεί μεταξύ άλλων

*Αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων στα ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα.

*Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στην αρχική του μορφή πριν την τροποποίηση του Ν. 3986/11.

*Επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής και

*Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ..’’ΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ’’

 

‘’Τα κάτεργα των ξενοδοχειακών μονάδων για τους εργαζόμενους καλά κρατούν. Η απλήρωτη εργασία, η καταναγκαστική διπλοβάρδια χωρίς υπερωρίες, ο εξευτελιστικός μισθός, οι ακατάλληλοι εργασιακοί χώροι, η ελάχιστη σύνθεση προσωπικού, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς που εκφράζεται και με χειροδικίες διευθυντών σε εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη εργασιακών σωματείων, είναι η μια πλευρά του τουριστικού θαύματος της Ρόδου.’’ τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τη σημερινή απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

‘’Από την άλλη’’ προσθέτει η δημοτική παράταξη ‘’ τα αντλιοστάσια του αποχετευτικού δικτύου πλημμυρίζουν δρόμους παραλίες θάλασσες δίπλα σε πεντάστερα ξενοδοχεία, στο κέντρο της πόλης δίπλα στην περιφέρεια, τη Μεσαιωνική πόλη. Οι βιολογικοί υπολειτουργούν’’ συμπληρώνοντας πως .η υδροδότηση των οικισμών παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και οι διακοπές του ρεύματος με την προβληματική αυξομείωση της τάσης έχει σοβαρές συνέπειες στις εγκαταστάσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δε παραλείπει να επισημάνει και τα θανατηφόρα δυστυχήματα στο οδικό δίκτυο, το κομφούζιο στο κυκλοφοριακό χρεώνοντας ευθύνες στους ‘’ απολογητές του συστήματος των πολιτικών της Ε.Ε.   και τους συνοδοιπόρους τους, που εξακολουθούν να μιλούν για το πρωτοφανές άλμα των αφίξεων, για το όφελος που θα έχει ο τόπος, για το τουριστικό θαύμα της Ρόδου, την αειφορία της ανάπτυξης και άλλα πολλά περισπούδαστα.’’


50 ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ 70 ΓΡΑΜ .ΚΟΚΑΙΝΗΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ 37ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

 

Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τετραμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κοκαΐνης), στο νησί της Ρόδου.
Πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα στο όποιο συμμετείχαν τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 28, 26 και 22 ετών, συγγενείς μεταξύ τους και ένας ημεδαπός ηλικίας 37 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Ο 28χρονος Αλβανός, έχοντας αρχηγικό ρόλο, είχε συστήσει κατά το τελευταίο δίμηνο εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους στην οποία είχαν ενταχθεί οι δυο ομοεθνείς συγγενείς του, με σκοπό την προμήθεια, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση μεγάλων ποσοτήτων (κοκαΐνης) σε τοξικομανείς, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Ως προς την εμπλοκή του 37χρονου ημεδαπού στο κύκλωμα διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο τρίμηνο έχει πραγματοποιήσει πενήντα (50) συναλλαγές αγοράς τουλάχιστον εβδομήντα (70) γραμμαρίων κοκαΐνης από τους Αλβανούς.
Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
* 152,4 γραμμάρια κοκαΐνης
* ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
* σύνεργα νόθευσης και συσκευασίας της κοκαΐνης

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 50 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ

ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ Μ.ΚΟΝΣΟΛΑΣ Β.ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ



Έτοιμοι για «μάχη» δηλώνουν οι ένστολοι, έπειτα από την υπερψήφιση της διάταξης για την επικουρική τους ασφάλιση από 50 βουλευτές της ΝΔ και του Πασόκ .Πέρα από τις κινητοποιήσεις τις οποίες προγραμματίζουν, σε ανακοίνωσή τους δημοσιοποίησαν τα ονόματα των 50 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν υπέρ της διάταξης, μεταξύ αυτών και οι Δωδεκανήσιοι Μάνος Κόνσολας Βασίλης Υψηλάντης και Κώστας Σκανδαλίδης.
Η επίμαχη διάταξη πέρασε με 50 «ναι» και 47 «όχι» από το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής
Οι ένστολοι διαμαρτύρονται γιατί με τη νομοτεχνική βελτίωση προστέθηκε διάταξη που προβλέπει ότι για τα ταμεία και τους τομείς επικουρικής ασφάλισής τους που θα μετατραπούν σε ΝΠΙΔ, το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς παραμένει σταθερό ή μειώνεται, χωρίς οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ή παροχή εγγυήσεων από τη γενική κυβέρνηση ή άλλες μη ανταποδοτικές πηγές, πέραν των δικών τους πόρων. Οι ένστολοι εκτιμούν ότι με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη το επικουρικό τους ταμείο θα οδηγηθεί στο ΕΤΕΑ επειδή δεν θα χρηματοδοτηθεί.
Ανακοίνωσαν, ακόμα, την προσφυγή τους στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ ενώ διερευνούν δια των νομικών τους συμβούλων «αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του άρθρου 221, έτσι όπως ψηφίστηκε, καθόσον η ίδια η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής αναφέρεται σε αυτό».



Δ.ΓΑΚΗΣ ΓΙΑ ΥΨΗΛΑΝΤΗ -ΚΟΝΣΟΛΑ ’’ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ’’

 

‘’ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Μ.ΙΑΤΡΙΔΗ ΚΑΙ Η.. ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ’’

Εξόφληση επιταγών της κυβέρνησης προς τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ χαρακτηρίζει τη τροπολογία που ψηφίστηκε προχθές με τη βοήθεια των απόντων βουλευτών Μίκας Ιατρίδη και Σπύρου Λυκούδη , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης .Η τροπολογία, προσθέτει ο κ Γάκης αφορά στο κυβερνητικό μπόνους προς τη Μιντιακή διαπλοκή .

’’Χθες οι ίδιοι ψήφισαν τη διάλυση του επικουρικού ταμείου των ενστόλων.Βάζω στοίχημα’’ υπογραμμίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου’’ ότι οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές του νομού μας που ψήφισαν τις Ντροπολογίες το πολύ σε ένα μήνα θα στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον αρμόδιο υπουργό και θα υποβάλλουν και ερώτηση για την ακύρωση τους. Ήδη η στάση τους στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ΕΝΦΙΑ το αποδεικνύει αφού τον ψήφισαν ..τώρα ζητάνε την αλλαγή του ..αύριο θα πανηγυρίζουν για την ακύρωση του..

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ  ΓΑΖΑΣ-

Να τερματίσει άμεσα όλες τις χερσαίες και αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στην λωρίδα της Γάζας καλεί την Ισραηλινή κυβέρνηση το Συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας Ρόδου. της πόλης που υπεγράφη  η συνθήκη ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ το 1948 .

Παράλληλα καταδικάζει απερίφραστα. τις επιχειρήσεις αυτές που έχουν στοιχίσει εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μεταξύ των αμάχων Παλαιστινίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς ανθρωπιστικού διακαίου και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση

να τερματίσει την πολιτική αποκλεισμού της Γάζας και εποικισμού των Παλαιστινιακών περιοχών και να επανέλθει σε ουσιαστικές συνομιλίες που θα καταλήξουν στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου, ενιαίου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους, όπως προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ,

Τέλος καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα της ΕΕ, ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς αλλά και απέναντι στο κράτος του Ισραήλ ώστε να τερματιστεί εδώ και τώρα η συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ.ΓΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΟ Ν.ΑΙΓΑΙΟ

 

Ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς   για τα «Μέτρα προστασίας των αλιευτικών αποθεμάτων του Αιγαίου και τη στήριξη των παράκτιων αλιέων των νησιών του Αρχιπελάγους». κατάθεσαν από κοινού13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη.

Οι αρμόδιοι υπουργοί ερωτώνται μεταξύ άλλων

*Με ποιο τρόπο σκοπεύουν να στηρίξουν πρόνοιες στη νέα κοινή αλιευτική πολιτική που να λαμβάνουν υπόψη τις περιβαλλοντικές, παραγωγικές και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιφερειών του Αιγαίου;

*Αν έχουν εξεταστεί τρόποι αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος της εισόδου ξενικών ειδών (λαγόψαρα) στο θαλάσσιο οικοσύστημα του Αιγαίου;

*Σε ποια μέτρα προτίθενται να προβούν ώστε να εξασφαλιστούν πόροι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας για την αποζημίωση των αλιέων από τα θαλάσσια θηλαστικά αλλά και για την προστασία των απειλούμενων ειδών; Και

* Σε ποιο βαθμό θα επηρεαστούν τα αλιευτικά αποθέματα του Αιγαίου από απρόβλεπτο περιβαλλοντικό ατύχημα, από δυνητικούς κινδύνους που αναμφίβολα κρύβονται σε ένα τόσο ασταθές περιβάλλον στο οποίο εξελίσσεται η διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων στη Μεσόγειο



11Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΜΑΣ ΣΤΑ ΣΙΑΝΝΑ

Γιορτή αφιερωμένη στη Σούμα και στο μέλι διοργανώνει σήμερα Σάββατο στις 8 το βράδυ, στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιαννών ‘’η Βρασία’’

‘’Kαι φέτος τον Αύγουστο… όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Σιάννα για ένα κρητικό –λαϊκό -νησιωτικό γλέντι μέχρι το πρωί’’ αναφέρει στη πρόσκληση του ο Σύλλογος

‘’Μαζί μας για να μας θυμίσει τα γενέθλια της δίκης μας γιορτής και της ζωής του, τα γλυκά μας λάθη, να μυρίσουμε το γιασεμί της φυγής του, ο δεξιοτέχνης λυράρης και εκφραστής του πόνου, της αγάπης, του έρωτα και της χαράς Στέλιος Μπικάκης και η παρέα του μας υπόσχονται ένα γλέντι ισάξιο με αυτό του Αύγουστου του 2011 που βουλιάξαμε στο γλυκό και μεθυστικό άρωμα της φωνής του .

Θα παντρέψουμε αρμονικά δωδεκανησιακά ακούσματα και κρητικούς ήχους με σκοπό να κρατηθούμε στην πίστα μέχρι το ξημέρωμα της νέας μέρας. Ελάτε να χορέψουμε να διασκεδάσουμε, να δοκιμάσουμε γλυκά με μέλι, λουκουμάδες, ξεροτήγανα, χαλβά με μέλι και φυσικά το μελεκούνι μας. Επισκεφτείτε το παραδοσιακό καζάνι αποστακτήρα, μάθετε και δοκιμάστε τη σούμα μας. Τη μέρα της γιορτής θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και μουσείο παλιών μελισσοκομικών ειδών.’’


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ



ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΑΠΟ ΑΤΜ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 215.000 Ε.

Για υπεξαίρεση σημαντικών ποσών από μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Μετρητών (ΑΤΜ) τραπεζών κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού τους κατηγορούνται o ιδιοκτήτης και δύο υπάλληλοι εταιρείας security, οι οποίοι αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί, ο πρώτος κατηγορούμενος ηλικίας 46 ετών, ο δεύτερος 44 ετών και ο τρίτος 31 ετών, «με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ιδιοποιήθηκαν παρανόμως ξένα κινητά πράγματα που περιήλθαν στην κατοχή τους με οιονδήποτε τρόπο και τα οποία τους είχαν εμπιστευθεί λόγω της ιδιότητάς τους ως διαχειριστές ξένης περιουσίας και μεσεγγυούχους, η συνολική δε αξία τους υπερβαίνει το ποσό των 73.000 ευρώ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», εκτιμάται ότι οι συλληφθέντες υπεξαίρεσαν το συνολικό ποσό των 40.350 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, των 94.850 ευρώ από την Eurobank, των 80.150 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς και συνολικώς το ποσό των 215.870 ευρώ.

1Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑ.

 

Το1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Τρόμου «FrightNights: HorrorantFilmFestival 2014»παρουσιάζει η Κοιν.Σ.Επ. Ορφέας από χθες Πέμπτη μέχρι και 13 Αυγούστου Οι ταινίες που θα προβληθούν σήμερα Παρασκευή είναι



 

20:00: «Μας Καθάρισε!» του Πάνου Ηλιακόπουλου. 15’

«Σχίσμα» του Adam Gierasch. 90’

22:00: «Ευλάβεια» του Δημήτρη Βαβάτση. 15’

«The Battery»του Jeremy Gardner. 101’

 

ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ

 

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω, πιστός στο ραντεβού του με το αυγουστιάτικο φεγγάρι, διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη βραδινή ποδηλατάδα στην πανσέληνο.

Η βόλτα θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας, την Κυριακή 10 Αυγούστου και στις 8μμ με προορισμό την πλατεία στον υδροβιότοπο, όπου και θα προσφερθεί ουζάκι



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ-ΛΕΡΟ

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΛΑΣΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

 

Στα ίχνη κυκλώματος έκδοσης πλαστών αδειών οδήγησης βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές της Δωδεκανήσου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μεταφορών Καλύμνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, το κύκλωμα χρησιμοποιεί μέσα σύγχρονης τεχνολογίας και πιθανολογείται ότι η δράση του δεν περιορίζεται μόνο στη Δωδεκάνησο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ταυτόχρονα έχει εξακριβωθεί ότι τα μέλη του κυκλώματος εκδίδουν πλαστές άδειες οδήγησης νέου τύπου, που φέρονται να έχουν εκδοθεί από Τμήματα Συγκοινωνιών διαφόρων περιοχών της χώρας. Το βέβαιο πάντως είναι ότι υπάρχει κύκλωμα που προς το παρόν τα μέλη του φαίνεται να δρουν στην Κάλυμνο.

Από την ίδια ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε ότι

Το Αστυνοµικό Τµήµα Λέρου εντόπισε πλαστή Άδεια Οδήγησης νέου τύπου, που υποτίθεται ότι εκδόθηκε σε υπηρεσία Μεταφορών της Αττικής µε κάτοχο κάτοικο του νησιού.

Από την έρευνα προκύπτει ότι υπάρχει κύκλωµα έκδοσης πλαστών αδειών νέου τύπου µε συµµετοχή ατόµων που είναι κάτοικοι Καλύµνου, οι οποίοι έναντι αµοιβής προµηθεύουν τις πλαστές άδειας οδήγησης, ενώ ακόµη φέρονται να πραγματοποιούν πλαστές πρακτικές εξετάσεις των εμπλεκόμενων οδηγών.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΛΟ

ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΜΟΛΙΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ

 

Την φωτογραφία του μικρότερου πρόσφυγα, μόλις 15 ημερών δημοσιεύει η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά.Το μωρό έφθασε χθες με τους γονείς του και επί ώρες ήταν σε μια απόκρημνη παραλία. Η δήμαρχος γράφει χαρακτηριστικά στο facebook:

"Ο μικρότερος πρόσφυγας...μόλις 15 ημερών...ποιος μπορεί να μείνει ασυγκίνητος μπροστά σε αυτό το πλασματάκι, πες μου ποιος Κύριε???".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

 

ΕΝΤΕΚΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ

 

Στη διάσωση 11 μεταναστών από θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Αγαθονησίου, προχώρησαν το πρωί άνδρες του λιμενικού σώματος.

Οι μετανάστες στη θέα του σκάφους του λιμενικού έσκισαν τη φουσκωτή λέμβο στην οποία επέβαιναν και έπεσαν στη θάλασσα. Περισυνελέγησαν από τα στελέχη του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο Αγαθονήσι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

 

ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΩΝ 32 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Στην διάσωση 32 μεταναστών από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου προχώρησε χθες το πρωί Πέμπτης το Λιμενικό. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου, όπου και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι μετανάστες, στη θέα του σκάφους του Λιμενικού, έσκισαν τη λέμβο και έπεσαν στην θάλασσα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ

 

5Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΣΚΑΥΛΟΥ

 

Τη 5η Διεθνή Συνάντηση Ασκαύλου Καρπάθου διοργανώνει σήμερα και αύριο ο δήμος και ο Καρπαθιακός Οργανισμός Πολιτισμού -Αθλητισμού Ολύμπου στο Ποσειδώνιο Δημοτικό Θέατρο στα Πηγάδια.

Μεταξύ των εισηγήσεων που θα παρουσιαστούν είναι

«Ο άσκαυλος ως όργανο εκστασιακών θεραπευτικών τελετών»

«Η Μυκονιάτικη σαμπούνα στην ψηφιακή εποχή»,

«Φεστιβάλ Παραδοσιακής Δωδεκανησιακής Μουσικής για Νέους -                              Η αξία της επιτόπιας έρευνας από τους μουσικούς» και

«Η Συνάντηση γκαϊντατζήδων Διδυμοτείχου (Καλέ Παναΰρ)»
 Τιμώμενοι τσαμπουνιέρηδες: Γιάννης Mιχ. Αντιμησιάρης, Μιχάλης Κων. Τσαμπουνιέρης.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08/08/2014 - 18:43