Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου



Χειροπέδες στον τσαντάκια με το ποδήλατο

Μετά από μεθοδική έρευνα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου οδηγήθηκαν στα ίχνη του 

Είχε μετατραπεί σε βραδινό εφιάλτη για γυναίκες στο κέντρο του Βόλου. Κινούμενος με ποδήλατο χτυπούσε σχεδόν την ίδια ώρα, γύρω στις 10 το βράδυ, για τη λεία του. Έθετε στο στόχο του γυναίκες που βάδιζαν αμέριμνες στο δρόμο, τις προσέγγιζε, άρπαζε τις τσάντες τους και τρέπονταν σε φυγή. Η δράση του, όμως, έλαβε τέλος.

Προχθές το βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου οδηγήθηκαν στα ίχνη του και δυνάμει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει ο Ανακριτής, ο τσαντάκιας με το ποδήλατο συνελήφθη. Πρόκειται για 26χρονο Βολιώτη, παλαιότερα εργαζόμενο σε επιχείρηση σιδηροκατασκευών και τα τελευταία χρόνια άνεργο, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές. 

Ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών - αρπαγών τσαντών και πορτοφολιών που διεπράχθησαν στην πόλη του Βόλου. 

Σε βάρος του 26χρονος ο οποίος συνελήφθη ως δράστης των κλοπών σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο 26χρονος:

τους μήνες Μάιο, Ιούλιο 2014 κινούμενος με ποδήλατο, αφαίρεσε τσάντες και πορτοφόλια τεσσάρων ημεδαπών γυναικών, που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 690 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ

πριν από τέσσερις ημέρες, με την ίδια μέθοδο, προσέγγισε αλλοδαπή, υπήκοο Σερβίας και της αφαίρεσε το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.  

 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και παραπέμφθηκε για την απολογία του στον Ανακριτή. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.



Ο τέταρτος κατά σειρά

Με τη σύλληψη του 26χρονου με τις πέντε αρπαγές τσαντών έκλεισαν στο σύνολό τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Πρόκειται για τον τέταρτο τσαντάκια που συλλαμβάνεται τις τελευταίες εβδομάδες από την Ασφάλεια, καθώς πρόσφατα συνελήφθησαν και άλλοι, οι οποίοι κινούνταν είτε με ποδήλατο, είτε με δίκυκλο. Ο 26χρονος είχε τις περισσότερες υποθέσεις στο ενεργητικό του. Η δράση των υπολοίπων σταμάτησε σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς εντοπίζονταν και συλλαμβάνονταν μετά την πρώτη ή τη δεύτερη αρπαγή τσάντας.



Πληρωμή - κοροϊδία της εξισωτικής καταγγέλλουν αγρότες και κτηνοτρόφοι

Πληρωμή - κοροϊδία της εξισωτικής αποζημίωσης καταγγέλλουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας, οι οποίοι χθες, όταν αντίκρισαν στο site του ΟΠΕΚΕΠΕ τα ποσά  που τους αντιστοιχούσαν, απογοητεύθηκαν και εξοργίστηκαν για τα κουρεμένα χρήματα που τους πιστώθηκαν.  

Συνολικά το πόσο της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2013 που πιστώθηκε χθες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους λογαριασμούς 60.912 γεωργών και κτηνοτρόφων ήταν ύψους 60,5 εκατ. ευρώ. 

Ουσιαστικά είναι η πρώτη πληρωμή που πραγματοποιείται μετά τον έλεγχο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τους δικαιούχους παραγωγούς και πληρούν τα κριτήρια ενίσχυσης. 

«Πραγματικά η πληρωμή της εξισωτικής ήταν κοροϊδία», καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος   της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Αλμυρού κ. Γιάννης Γκρίνιας, επισημαίνοντας ότι από το μεσημέρι που διαπιστώθηκαν από τους κτηνοτρόφους τα ποσά που τους πιστώθηκαν ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις. 

Ενδεικτικά ο κ. Γκρίνιας αναφέρει ότι από το 70% του συνολικού ποσού που καλούνταν να λάβουν π.χ. σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και 3.000 ευρώ έλαβαν μόνο το 10% των συγκεκριμένων χρημάτων. 

Μάλιστα σε άλλες περιπτώσεις κτηνοτρόφοι τοποθετώντας χθες τον κωδικό τους στο siteτου ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να ενημερωθούν για το ποσό που τους αναλογεί από την εξισωτική αποζημίωση, στη θέση του ποσού εμφανίζονταν η λέξη «Κυρώσεις». 

Όπως ανέφερε ο κ. Γκρίνιας, πολλοί κτηνοτρόφοι δεν γνωρίζουν το λόγο που συνέβαινε αυτό και γι’ αυτό καλούσαν στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να ενημερωθούν. 

Σε αυτό το πλαίσιο οι κτηνοτρόφοι προγραμματίζουν την ερχόμενη Δευτέρα 11 Αυγούστου, παράσταση διαμαρτυρίας στα Περιφερειακά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα. Μάλιστα στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Μαγνησία.



Σαφάρι στα σχολεία για τα οργανικά κενά από υπεράριθμους της Μαγνησίας

Σε σαφάρι… από σχολείο σε σχολείο για τον εντοπισμό των «βιώσιμων» κενών στα Γυμνάσια και Λύκεια επιδίδονται καθηγητές του νομού, που είδαν τα ονόματά τους στον πίνακα των υπεραρίθμων της Μαγνησίας.

Ο πίνακας με τα οργανικά κενά που έχουν καταγραφεί ανά σχολική μονάδα και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν αρκεί για τους καθηγητές που νιώθουν αβεβαιότητα για την πορεία τους στις αίθουσες διδασκαλίας. Πάνε από σχολείο σε σχολείο για να ρωτήσουν τους ίδιους τους Διευθυντές αν τα κενά είναι «βιώσιμα». Κι αυτό γιατί ορισμένα σχολεία αναπτύσσονται, άλλα συρρικνώνονται ανάλογα με το μαθητικό τους δυναμικό και στα επαγγελματικά λύκεια, ανάλογα με τις ειδικότητες που λειτουργούν. Επιλέγουν δηλαδή την προσωπική επαφή με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για να εντοπίσουν τα «σίγουρα» κενά.

Μετρούν τα μόρια μετάθεσής τους και υπολογίζουν σε ποιο σχολείο τους συμφέρει να κάνουν αίτηση για άρση υπεραριθμίας, ελπίζοντας η νέα τους θέση να τους εξασφαλίσει την ομαλή πορεία τους στη δημόσια εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι μετά την έκδοση του νέου πίνακα υπεραρίθμων, οι καθηγητές που θέλουν να κάνουν άρση υπεραριθμίας έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως και τη Δευτέρα 11 Αυγούστου. Γι’ αυτό κι αυτές τις ημέρες η κινητικότητα για τα κενά του ΠΥΣΔΕ είναι μεγάλη για τους ενδιαφερόμενους καθηγητές.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ για την τοποθέτηση των υπεράριθμων. Πρόκειται για ένα ακόμη «σταυρόλεξο» που θα κληθούν να λύσουν τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά το νέο σχολικό έτος.

Θα ακολουθήσει βεβαίως η καταγραφή των λειτουργικών κενών και η αναπλήρωσή τους.



Απλήρωτοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Τρεις εβδομάδες πίσω έμειναν οι πληρωμές ασφαλισμένων που απουσιάζουν από την εργασία τους με αναρρωτική άδεια. Η τριμελής Επιτροπή του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας στο πρώην ΙΚΑ δεν μπορεί να συνεδριάσει καθώς μέλος της απουσιάζει με αναρρωτική άδεια.

Σε ανείπωτη ταλαιπωρία έχουν υποβληθεί ασφαλισμένοι του ΙΚΑ εδώ και βδομάδες, καθώς εκτός από τα προβλήματα υγείας που τους υποχρεώνουν σε αποχή από την εργασία είναι και απλήρωτοι.

Η αρμόδια Επιτροπή του ΙΚΑ δεν μπορεί να συνεδριάσει αν απουσιάζει έστω και ένα μέλος της. Η προσφορά των γιατρών να αναπληρώσουν το συνάδελφό τους ήταν δεδομένη.Παρά τις τραγικές ελλείψεις, αφού μία χούφτα άνθρωποι έχουν μείνει πλέον στο πρώην ΙΚΑ να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν 230 άτομα σε καθημερινή βάση, έγινε ερώτημα προς την 5η ΥΠΕ να καλυφθεί η απουσία.Ωστόσο η κείμενη νομοθεσία δεν άφηνε τα περιθώρια, αφού για την αναπλήρωση τους ενός μέλους της Επιτροπής χρειάζεται απόφαση από το γραφείο του ίδιου του υπουργού.Η απίστευτη γραφειοκρατία έδεσε κυριολεκτικά τα χέρια των γιατρών του πρώην ΙΚΑ. Η διαδικασία που προβλέπεται ούτως ή άλλως θα έπαιρνε μεγάλο χρονικό διάστημα.Επιπλέον άφησε εν μέσω οικονομικής κρίσης ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με προβλήματα υγείας χωρίς χρήματα από τα μέσα Ιουλίου.Τελικώς η Επιτροπή  θα συγκληθεί αρχές της άλλης εβδομάδας οπότε λήγει η αναρρωτική του γιατρού - μέλους της.Τα αιτήματα βεβαίως που συγκεντρώθηκαν είναι πολλά και γι’ αυτό ίσως συζητηθούν με προτεραιότητα.



«Στόχος η άμεση ανανέωση απασχόλησης επικουρικών γιατρών στο Νοσοκομείο»

Πρώτη προτεραιότητα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, είναι η ανανέωση των επικουρικών γιατρών, ώστε να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο κλινικές Νοσοκομείων, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής, ο οποίος όμως δεν ανέλαβε δέσμευση για το θέμα του ενός ογκολόγου στο Νοσοκομείου Βόλου, που, για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς, δεν θα πάρει την καλοκαιρινή του άδεια.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ επισήμανε ότι το Νοσοκομείου του Βόλου ήταν υποστελεχωμένο σχεδόν στο σύνολο των κλινικών του. «Μέχρι πρόσφατα ήταν υφυπουργός Υγείας η κα Ζέττα Μακρή, που πραγματικά στήριξε με νύχια και δόντια το Νοσοκομείο, μη μπορώντας όμως να στείλει μόνιμο ιατρικό προσωπικό έκανε το αυτονόητο, στέλνοντας επικουρικό προσωπικό», ανέφερε.
Όπως εξήγησε ο κ. Μακρής, επικουρικό προσωπικό σημαίνει ότι υπηρετεί για διάστημα ενός χρόνου και στη συνέχεια πρέπει να γίνει ξανά ανανέωση του ιατρικού προσωπικού.


Ερωτηθείς για το θέμα των ογκολόγων που φημολογείται ότι η Λάρισα διαθέτει εννέα και ο Βόλος μόνο έναν, ο Λάζαρος Μακρής απάντησε ότι γνωρίζει για τον έναν και μοναδικό ογκολόγο στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά «δε νομίζω ότι στο Πανεπιστημιακό Λάρισας δεν υπάρχουν ούτε έξι ογκολόγοι και γίνεται αγώνας δρόμου για πρόσληψη επιπλέον επικουρικών γιατρών, διότι το Πανεπιστημιακό είναι το ίδρυμα που δέχεται όλα τα περιστατικά που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα υπόλοιπα Νοσοκομεία. Επίσης, ως τριτοβάθμιο ίδρυμα πρέπει να είναι μια καλύτερη στελέχωση από τα άλλα ιδρύματα και δεν είναι μέτρο σύγκρισης με το Νοσοκομείο Βόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανανέωση των επικουρικών
Ο κ. Μακρής υπογράμμισε ότι προσπάθεια και πρώτη προτεραιότητα της ΥΠΕ είναι να ανανεωθούν οι επικουρικοί γιατροί που λήγουν οι συμβάσεις τους, καθώς εργάζονται για έναν χρόνο. «Άλλωστε, έχω θέσει στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι προτεραιότητα της 5ης ΥΠΕ, είναι πρωτίστως η στελέχωση των Νοσοκομείων με γιατρούς καταρχήν και στη συνέχεια με όλα τα άλλα», ανέφερε.


Έκανε δε λόγο για το ορθολογικό που είναι να ξεπαγώσουν άμεσα οι προσλήψεις μόνιμων γιατρών, καθώς οι κρίσεις και αξιολογήσεις έχουν γίνει 2-3 χρόνια πριν. Ήδη ανέφερε ότι το έθεσε ως αίτημα στον νέο υπουργό Υγείας, ενώ τόνισε ότι, για να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα – σε συνδυασμό με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών – θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, που πρόσφατα ψηφίστηκε και δίνει τη δυνατότητα στον διοικητή της ΥΠΕ, σε συνεννόηση με τα Νοσοκομεία και εφόσον έχουν προϋπολογίσει τους αντίστοιχους πόρους, να μπορούν να προσλαμβάνουν το προσωπικό που θέλουν για τρία χρόνια.



Πληρότητα που θα αγγίξει το 100% στα ξενοδοχεία του νομού Μαγνησίας για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Η κίνηση στις περισσότερες περιοχές είναι ήδη ιδιαίτερα αυξημένη σε βαθμό πέραν του αναμενόμενου με Έλληνες και ξένους τουρίστες να ψηφίζουν την περιοχή μας για τις διακοπές τους.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης, δήλωσε πως η πληρότητα για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου αγγίζει ήδη το 80% καθώς η ζήτηση για ξενοδοχεία στην περιοχή είναι μεγάλη, ενώ η πληρότητα αναμένεται να φτάσει το 100% με αρκετούς Έλληνες και ξένους τουρίστες να ψάχνουν δωμάτια για να καταλύσουν.

Η μέση τιμή στα δίκλινα δωμάτια στην καρδιά της τουριστικής κίνησης είναι 70 ευρώ καθώς κυμαίνεται από 50 έως 100 ευρώ ανάλογα με το ξενοδοχείο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, αυτή η μικρή περίοδος του Δεκαπενταύγουστου δεν θα μπορέσει με τίποτα να καλύψει το οικονομικό ζήτημα των ξενοδόχων του νομού.



Λίγα διαθέσιμα στα νησιά

Τα δωμάτια στα νησιά των Βορείων Σποράδων είναι ήδη γεμάτα από ξένους και Έλληνες τουρίστες με αποτέλεσμα να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα για τους αναποφάσιστους ή για όσους κανονίζουν τώρα τις διακοπές τους.

Στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, η πληρότητα για το Δεκαπενταύγουστο ήδη είναι 100%, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερη προτίμηση των τουριστών για το νησί. Τα διαθέσιμα δωμάτια είναι λίγα για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού, κ. Θωμά Κουκουλάκη.

Οι τιμές στα δωμάτια ξεκινούν από 50 ευρώ το δίκλινο και φτάνουν αρκετά υψηλά, ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών.

«Στο νησί μας αυτό το καλοκαίρι έχουν έρθει πολλοί Έλληνες, Άγγλοι, Σκανδιναβοί και Ιταλοί τουρίστες» ανέφερε ο κ. Κουκουλάκης. Ωστόσο επεσήμανε πως υπάρχει ανάγκη για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από 150 μέρες σε τουλάχιστον 200. 

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι είναι οι ξενοδόχοι της Αλοννήσου καθώς ήδη η πληρότητα αγγίζει το 100% με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια για πολλές ημέρες. Τα δωμάτια ξεκινούν από 35 ευρώ και φτάνουν τα 150, ανάλογα με το ξενοδοχείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, κ. Κώστα Ευσταθίου.

«Η κίνηση για το Δεκαπενταύγουστο είναι αναμενόμενη και δεδομένη καθώς πάντα υπάρχει πληρότητα 100%. Αν δεν υπάρχει τόση πληρότητα, τότε η χρονιά θεωρείται κακή» ανέφερε ο κ. Ευσταθίου.



Πρωτοβουλίες πυρασφάλειας στο Νεοχώρι

Πολύ σημαντική δράση αναπτύσσει η ομάδα περιφρούρησης - πυρασφάλειας Νεοχωρίου, που έχει προληπτικό χαρακτήρα και συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το έργο που έχει αναλάβει. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε με πολύ ευαισθησία από κατοίκους του Νεοχωρίου μαζί με κατοίκους των οικισμών γύρω απ’ το χωριό, Πλάκας και Μεγάλης Βρύσης - Γιούρτσα, και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρίου.

Εμπλουτισμένη με περισσότερους ευαισθητοποιημένους εθελοντές, η ίδια ομάδα ξεκίνησε και φέτος τη δράση της, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Πολιτική προστασία Ν. Πηλίου, προσπαθώντας να συμβάλει στην περιφρούρηση του δάσους της περιοχής.

Οι πρωτεργάτες της παραπάνω πρωτοβουλίας ήρθαν αρχικά σε επαφή με τους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας και στη συνέχεια απευθύνθηκαν στην Πυροσβεστική της Αργαλαστής, προκειμένου να συνδράμουν τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει διαρκής επαγρύπνηση και όταν ο χάρτης επικινδυνότητας της πολιτικής προστασίας είναι στο «κόκκινο», τα μέλη της πολυάριθμης ομάδας αναλαμβάνουν δράση, επιτηρώντας την περιοχή περιμετρικά.

Οι περιπολίες πραγματοποιούνται τόσο τις μεσημεριανές, όσο και τις βραδινές ώρες, ενώ είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός εθελοντών, ο οποίος αυξάνεται διαρκώς. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που συνεχίζεται όλο το χρόνο, ενώ αρκετά από τα μέλη της δραστήριας ομάδας είχαν συνδράμει, σημειωτέον,  το τιτάνιο έργο κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που σημειώθηκε το 2007.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν περιβαλλοντικές και κοινωνικές ευαισθησίες που εκφράζονται μέσω της ομάδας περιφρούρησης του Νεοχωρίου και αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η ισχύς εν τη ενώσει είναι η ισχυρότερη ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο.



Δηλώσεις για πρόγραμμα «Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει όλους τους δικαιούχους του Προγράμματος «Βιολογικής Κτηνοτροφίας» ότι η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εφαρμογής για το 1Ο και το 2Ο έτος εφαρμογής (2012 και 2013) της νέας πενταετίας άρχισε στις 6/8/2014. Για τον λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι αγρότες πρέπει να επισπεύσουν τις ενέργειες τους για την εμπρόθεσμη υποβολή τους.
Η δήλωση εφαρμογής υποβάλλεται από τους δικαιούχους (ή από τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς συμβούλους τους) ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα που υποστηρίζει την εφαρμογή της δράσης λαμβάνοντας ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων εφαρμογής για το 1Ο έτος εφαρμογής είναι 60 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής, δηλαδή έως 30/10/2014, ενώ για το 2ο έτος εφαρμογής είναι τα 2 έτη από την ημερομηνία πρωτοκόλλου της αίτησης ενίσχυσης συν 120 εργάσιμες ημέρες.






Τρεις συλλήψεις Ελλήνων σε Σκιάθο και Σκόπελο για παραβάσεις

Συνελήφθησαν χθες στη Σκιάθο και τη Σκόπελο, τρεις Έλληνες, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Σκιάθου και Σκοπέλου, στο πλαίσιο καθημερινών αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν χθες, συνελήφθησαν,από αστυνομικούς του αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, ένας 46χρονος, διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνος κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στερούμενος άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση που είχε τεθεί από την αρμόδια Αρχή,
• προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκοπέλου, μια 19χρονη, διότι κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενη άδειας ικανότητας οδήγησης και
• χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, ένας 48χρονος, διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως ιδιοκτήτης κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στερούμενος άδειας ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια Αρχή,


Επιπλέον, βεβαιώθηκε χθες το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου μία πταισματική παράβαση σε βάρος ενός 28χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, για το αδίκημα της επαιτείας. Από την κατοχή του 28χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 6,55 €.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας θα συνεχιστούν παρόμοιοι έλεγχοι.



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Μαγική βραδιά για την Πανσέληνο στο Μουσείο Βόλου αύριο Κυριακή

Με τον πιο όμορφο και φαντασμαγορικό τρόπο και με σπουδαίους καλλιτέχνες , θα υποδεχτεί και φέτος ο Βόλος την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στην κεντρική και πιο μεγαλειώδη εκδήλωσή του, που τελεί μάλιστα, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αύριο Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, στις 9 μ.μ, στον φιλόξενο αύλειο χώρο του “Αθανασάκειου” Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, ο οποίος, από παράδοση φιλοξενεί πάντα μοναδικές και ιδιαίτερα ποιοτικές εκδηλώσεις.

Βασικός συνδιοργανωτής της μοναδικής αυτής βραδιάς θα είνα,όπως και πέρυσι, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το πολυβραβευμένο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (πρόεδρος Κ. Σκριάπας) ,με μια συναυλία -αφιέρωμα στον ποιητή της Θάλασσας Νίκο Καββαδία και στα μελοποιημένα ποιήματά του (Θ. Μικρούτσικος, Ξέμπαρκοι, Γ. Σπανός κ.α.) με ελεύθερη είσοδο.
Τη μόνη υποχρέωση που θα έχουν οι φανατικοί των εκδηλώσεων του Μουσείου Βόλου ,θα είναι να φέρουν στην είσοδο -εφόσον το επιθυμούν- τρόφιμα μακράς διάρκειας, προκειμένου να στηριχτεί με τον καλύτερο τρόπο το Γηροκομείο της πόλης, ως δείγμα ότι η πόλη του Βόλου και οι πολίτες της αγαπούν και στηρίζουν στοργικά ,με μια μεγάλη αγκαλιά, το σπουδαίο αυτό Ίδρυμα.


ΘΕΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ : Η Πανσέληνος του Αυγούστου : “Νίκος Καββαδίας -Ο ποιητής της θάλασσας”
ΤΙΤΛΟΣ :”Πέρα απ’ τη γραμμή των οριζόντων ..!”
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Συντονισμός -Επιμέλεια εκδήλωσης:Κων. Σκριάπας-Πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,
Τραγούδι -Σολίστ : Νίκος Αλεξίου ,Ζωή Τζαλαβρέτα
Απαγγέλουν: Βασ. Μητσάκης και Αμαλία Γκιζά (τους συνοδεύει στο πιάνο η Μαριάννα Σαμαρτζή )
πιάνο: Βασίλης Σάρου , Κιθάρα: Ν.Αλεξίου
Κείμενα -Αφήγηση: Mαρίνα Μανθογιάννη
,Βιντεοπροβολή : Γ. Τζήκας -Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”,
Ηχητικά-Φωτισμός : Γ. Ζαγόρης


Σπουδαίοι καλλιτέχνες της Μουσικής και του Θεάτρου
Μια σπάνια εκδήλωση από πλευράς αισθητικής, αντάξια του απαιτητικού κοινού του Βόλου, θα απολαύσουν όσοι τυχεροί βρεθούν αύριο, στους φιλόξενους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου, που φέτος θα φωτιστεί ολόκληρο ειδικά για την εκδήλωση, σε μια βραδιά μαγική, γεμάτη μουσικές από τα μελοποιημένα ποιήματα του Ν. Καββαδία , υπέροχες ερμηνείες από εξαιρετικούς ερμηνευτές (Νίκος Αλεξίου, Ζωή Τζαλαβρέτα ), απαγγελίες από τους μοναδικούς Βασ. Μητσάκη και Αμαλία Γκιζά (τους συνοδεύει στο πιάνο η Μαριάννα Σαμαρτζή), εικόνες, ποίηση και βιντεοπροβολές ,κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου (Kuro Siwo, Σταυρός του Νότου, μαχαίρι, Φάτα Μοργκάνα, το καραντί,7 νάνοι, ιδανικός κι ανάξιος εραστής, Θεσσαλονίκη, Ο Γουϊλι, Frederico Garcia Lorca, Cambay’s Water, Εσμεράλντα, γράμμα σε έναν ποιητή, ένας δόκιμος στη γέφυρα, ο πιλότος, γυναίκα,Αρμίδα-το πειρατικό του κάπταιν Τζιμ, γράμμα σε έναν άρρωστο, πικρία, κ.ά.)
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον αγαπημένο μας ποιητή της θάλασσας ,στον ποιητή των «μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων» , τον μεγάλο, Νίκο Καββαδία. Στον ποιητή των ταξιδιών ,σε μέρη εξωτικά, όπου κυριαρχούν τα συναισθήματα, τα χρώματα ,τα ανθρώπινα δρώμενα σε φορτηγά, πλοία και λιμάνια, όπου συναντιούνται η ανθρωπιά, η πίκρα, η αγάπη, η γενναιότητα, η αμαρτία, η εξιλέωση .
Σημειώνεται ,ότι το Παγκόσμιο Δίκτυο Ελασσονιτών ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” θα τιμήσει τους εξαίρετους Βασ. Μητσάκη και Αμαλία Γκιζά για την μεγάλη τους προσφορά στο Ελληνικό Θέατρο ,στα Γράμματα και τις Τέχνες.


Όλος ο Βόλος μια μεγάλη αγκαλιά για το Γηροκομείο
Αξιοσημείωτο είναι ότι ,φέτος η εκδήλωση του “Αθανασάκειου” Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου ,που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας -Π.Ε. Μαγνησίας και προετοιμάζεται με ιδιαίτερη φροντίδα από την ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Προϊστ. κ. Ιντζεσίλογλου -Δουλγέρη Αργυρούλα και ο Προϊστάμενος Τμήματος Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων κ. Βουζαξάκης Κωνσταντίνος) τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας κ. Κ. Σκριάπα (έχει τον γενικό συντονισμό) και τον πρόεδρο του ΔΣ του Γηροκομείου Βόλου κ. Π. Πάνο ,θα έχει πολλαπλή σημασία :
1. Να αναδείξει τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο του Ελληνικού Πολιτισμού και του έργου που επιτελείται από την ΙΓ’ ΕΠΚΑ στην περιοχή της Μαγνησίας
2. Να αναδείξει την κοινωνική Αλληλεγγύη ,ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και ως δείγμα πολιτισμού και
3. Να στηρίξει έμπρακτα όλη η πόλη του Βόλου το Γηροκομείο της, φέρνοντας τρόφιμα και αποδεικνύοντας ότι η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει ,σέβεται και τιμά την τρίτη ηλικία και τους απόμαχους της ζωής .


Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου: Μια όαση Πολιτισμού
Σημειώνεται ότι στην Πανσέληνο του Αυγούστου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανοίγει όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Ελλάδας ,με ελεύθερη, για το κοινό ,είσοδο, έτσι ώστε όλοι να γνωρίσουν τους μοναδικούς θησαυρούς του Ελληνικού Πολιτισμού, μέσα από την ενημέρωση εκ μέρους αρχαιολόγων των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων, έναν μοναδικό πολιτισμό που έδωσε τα φώτα σε όλη την ανθρωπότητα και τον σέβονται όλοι οι λαοί της γης.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου θα είναι ανοιχτό για το κοινό αύριο από τις 7.00 μ.μ. και μέχρι την έναρξη της συναυλίας (9 μ.μ. ), με οικοδεσπότες τους Αρχαιολόγους της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που θα συνοδεύσουν τους επισκέπτες σε μια περιήγηση στην Έκθεση του Μουσείου .
Είναι μια εξαιρετική και πρωτότυπη συνεργασία της ΙΓ’ ΕΠΚΑ ,του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και του Ιδρύματος “Γηροκομείο Βόλου”, με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας ,που αναδεικνύει τις πραγματικές αξίες της ζωής, που είναι ο πολιτισμός, η ανθρωπιά, η κοινωνική αλληλεγγύη και ο σεβασμός στην τρίτη ηλικία.


Συνδιοργάνωση :
• Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού -ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
• Περιφέρεια Θεσσαλίας -Π.Ε. Μαγνησίας
• Ίδρυμα “Γηροκομείο Βόλου”
• Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”(Παγκόσμιο Δίκτυο Ελασσονιτών) ,
• Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας.




Εκδήλωση μνήμης στον Στέλιο Καζαντζίδη

Η Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου, θα παρουσιάσει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 20.30, στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου, την μουσική εκδήλωση με τον τίτλο: «να σου δώσω μια να σπάσεις…”με τον Βασίλη Λέκκα να τραγουδά Στέλιο Καζαντζίδη



Πορτοκάλογλου και Φτερωτές Κιθάρες στην Τσαγκαράδα

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στη συναυλία του στo Νανοπούλειο Δημοτικό Σχολείο Τσαγκαράδας, την Παρασκευή 22 Αυγούστου μας ταξιδεύει με τα δικά του αγαπημένα τραγούδια κι αυτά της νέας του δισκογραφικής δουλειά σε «Λιμάνια Ξένα».
Πρόκειται για έναν διπλό δίσκο-αφιέρωμα στα τραγούδια των προγόνων και των δασκάλων του, με ακριβώς αυτόν τον τίτλο «Λιμάνια Ξένα», και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του όργανο, την κιθάρα.
Στην διάρκεια του 2013 ο Νίκος Πορτοκάλογλου δούλεψε στο στούντιο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπαθώντας να μεταγράψει σε ένα δικό του σημερινό ήχο τα παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και ελαφρά τραγούδια που αγαπάει.


Δημιούργησε έναν δίσκο φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους ανώνυμους και επώνυμους ιδιοφυείς δημιουργούς, στους οποίους χρωστάμε το ότι έχουμε ακόμη δική μας ταυτότητα και γλώσσα.

Ήταν
μια προσπάθεια που έγινε όπως λέει και ο ίδιος: «για να μην εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας στο ράφι ενός μουσείου, αλλά να κρατήσουμε τη σχέση μας μαζί της ζωντανή και σε αυτή την εποχή της δοκιμασίας που περνάμε, μια ματιά στο παρελθόν όχι για να νοσταλγήσουμε και να μεμψιμοιρήσουμε αλλά για να αντλήσουμε έμπνευση για το μέλλον».


Παράλληλα με τις ηχογραφήσεις ο Νίκος Πορτοκάλογλου ετοίμασε την ζωντανή παρουσίαση της δουλειάς του. Δημιούργησε μια νέα μπάντα ταλαντούχων μουσικών, τις «Φτερωτές Κιθάρες» που τον συνοδεύουν και δίνουν πνοή στο ηχογραφημένο υλικό αλλά και στα δικά του προσωπικά γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.
Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο, κιθάρες, τραγούδι, Χάρης Μιχαηλίδης: κιθάρα, τραγούδι
Αλέκος Βουλγαράκης: κιθάρα, Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα. Ώρα Έναρξης : 21.00




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54