Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 15 ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΛΑΔΟΡΑΧΗΣ

Το Δ.Σ. του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», σας προσκαλεί την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 και ώρα 12.00 π.μ. στην Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση, στο μνημείο της Κλαδοράχης (4ο χλμ. Φλώρινας
- Κλαδοράχης), για τους 15 απαγχονισθέντες Έλληνες πατριώτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 9 Αυγούστου του 1943.


Κατάλογος απαγχονισθέντων Ελλήνων από τα ναζιστικά
στρατεύματα κατοχής στις 09-08-1943
1. παπα-Δημήτριος ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ, (ιερέας από τη
Σκοπιά-Φλώρινας)
2. Θεόδωρος ΘΩΜΑΪΔΗΣ, (μαέστρος της χορωδίας του ΦΣΦΑ)
3. Βασίλειος ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, (έμπορος, κρατούμενος φυλακών)
4. Μεθόδιος ΜΠΕΡΕΑΣ, (εργάτης από τον Άγιο Παντελεήμονα
Φλώρινας)
5. Αλέξανδρος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, (ηλεκτροτεχνίτης, κάτοικος
Φλώρινας)
6. Ναούμ ΚΩΣΤΙΔΗΣ, (γεωργός από τη Μελίτη Φλώρινας)
7. Αθανάσιος ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ, (κάτοικος Αμυνταίου)
8. Απόστολος ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ, (γεωργός από τις Κάτω Κλεινές
Φλώρινας)
9. Γρηγόριος ΤΣΗΤΟΣ, (δάσκαλος από τα Ιωάννινα, κρατούμενος
φυλακών)
10. Νικόλαος ΤΣΑΚΙΡΗΣ, (ιδιώτης από τη Φλώρινα)
11. Ιωάννης ΤΣΩΡΓΟΣ, (υλοτόμος από τα Ιωάννινα)
12. Χαράλαμπος ΤΟΡΩΝΗΣ, (καφεπώλης από τη Φλώρινα)
13. Τριαντάφυλλος ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ, (γεωργός από τις Κάτω Κλεινές
Φλώρινας)
14. Ααρών ΛΕΒΗ, (έμπορος από τα Τρίκαλα)
15. Νισίμ ΜΠΑΤΗΣ, (έμπορος από τα Ιωάννινα)

Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ

Με πρωτοβουλία του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας από σήμερα έως και την Τρίτη 12 Αυγούστου θα συγκεντρώνονται φάρμακα για τα παιδιά της Γάζας στο ξύλινο περίπτερο πληροφοριών του Δήμου Φλώρινας



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΔΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κλιμάκιο μελών της Ν.Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας και ο Βουλευτής Θανάσης Γερμανίδης, επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 8 Αυγούστου, τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Φλώρινας με σκοπό τη συζήτηση και την υποβολή υπομνήματος διαμαρτυρίας επί του νέου επιβαλλόμενου φόρου ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.)

Μετά την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος που έληγε στις 31.7.2014 άρχισε η έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝ.Φ.Ι.Α. που ήρθε να ολοκληρώσει την οικονομική καταστροφή των νοικοκυριών.

Τόσο ο Βουλευτής όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας, μετέφεραν τον αιφνιδιασμό και τις δυσάρεστες εκπλήξεις των χιλιάδων συμπολιτών μας, όταν αντίκρισαν τις εξωπραγματικές χρεώσεις που καλούνται να πληρώσουν στην εφορία για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. Ο υπολογισμός του φόρου έχει γίνει με βάση αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν καμία σχέση με τις εμπορικές αξίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σκανδαλώδη διάταξη της παρ.3ββ του άρθρου 4 του Ν.4223/2013. Η διάταξη αυτή προβλέπει ότι στις περιοχές που τα οικόπεδα είναι εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού, η εκτίμηση να γίνεται με βάση τις κατώτερες αντίστοιχες τιμές του οικείου Δήμου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλα τα οικόπεδα στην Π.Ε. Φλώρινας, εκτός αυτών του δήμου Φλώρινας, να φορολογούνται με αξία 133 € το τ.μ., δηλαδή  133.000 € το στρέμμα. Έτσι, οδηγηθήκαμε σε εκκαθαριστικά, λόγω και του συμπληρωματικού φόρου, που προσδιορίζουν τεράστια ποσά προς πληρωμή. Επίσης, για πρώτη φορά φορολογούνται τα αγροτεμάχια και οι «τακτοποιημένοι» ημιυπαίθριοι και αυθαίρετοι χώροι.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα φόρο κατοχής σε ακίνητα που στην πλειοψηφία τους δε δίνουν κανένα εισόδημα στον ιδιοκτήτη. Μιλάμε δηλαδή για μία άνευ προηγουμένου δήμευση της περιουσίας, αφού είναι αδύνατο να πληρωθούν αυτά τα ποσά από πολίτες με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, μικρομεσαίους και ανέργους, σε τέτοιο μέγεθος ώστε να θίγεται ο πυρήνας του δικαιώματος της ιδιοκτησίας.

Το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας δήλωσε  ότι ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., είναι ακόμη μια σαφής απόδειξη της βάρβαρης και άδικης φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά συγχρόνως και η καλύτερη τεκμηρίωση για την αναποτελεσματική και ατελέσφορη φορολογική πολιτική Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τέλος, ο Βουλευτής Φλώρινας επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι η φορολογική πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρίσκεται στον αντίποδα της μνημονιακής φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης. Στόχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι η μετατόπιση του φορολογικού βάρους από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες στη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ώστε να μην εξοντώνονται οι κατοικίες και οι μικροϊδιοκτήτες. Υπάρχει άμεση ανάγκη δίκαιου φορολογικού συστήματος  με την επιβολή προοδευτικής κλίμακας στο σύνολο της περιουσίας.



ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ-ΑΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 17Ο ΑΙΩΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Η ΚΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας παρουσιάζουν το οπερετικό δρώμενο «Δραματικές Βασίλισσες – Άριες από τον 17ο αιώνα» στην πανσέληνο της 10ης Αυγούστου 2014 στις 10 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φλώρινας.
Το οπερετικό δρώμενο ειδικά σχεδιασμένο για το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας παρουσιάζει ένα αισθαντικό πρόγραμμα με βασιλικές άριες από τον 17ο και μουσική από τον 18ο αιώνα, δημιουργίες συνθετών όπως Handel, Monteverdi, Purcell και Cesti. Υψηλό δράμα, βαθιά συγκίνηση, ατρόμητη φωνητική γραφή, ατμοσφαιρικά περάσματα, ιστορική σημαντικότητα και πραγματική πρωτοτυπία χαρακτηρίζουν αυτό το δρώμενο μέσα από τις άριες των δραματικών βασιλικών ηρωίδων του μπαρόκ, καθιστώντας την ταυτόχρονα μια συναρπαστική αναδρομή σε δύο αιώνες της ιστορίας της όπερας, από την αυγή του νέου είδους στον πρώιμο δέκατο έβδομο αιώνα έως τα μέσα περίπου του δέκατου όγδοου αιώνα. Η περίοδος η οποία συνδέθηκε όσο καμιά άλλη στην ιστορία της όπερας με την αρχαία ελληνική μυθολογία και γραμματεία.
Σολίστ η σοπράνο Ελένη Αναγνώστου και ο μουσικός/κιθαρίστας Βασίλης Βαλαβάνης. Την σκηνοθεσία, σκηνογραφία και ενδυματολογία υπογράφει ο Τάσος Πρωτοψάλτου.
Επιμέλεια διοργάνωσης: Λιάνα Γκέλου, Τάσος Πρωτοψάλτου.




ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΕΤΡΩΝ

 Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού για την Πανσέληνο του Αυγούστου, ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Πετριέων Γη», οργανώνουν για 5ησυνεχή χρονιά στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελληνιστικής πόλης των Πετρών μουσική συναυλία με τους DEC AUVILLE 1918.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:30.

Είσοδος Ελεύθερη.



ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΛΟΓΓΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Το Υπουργείο Πολιτισμού, το Ωδείο Δήμου Έδεσσας, ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Έδεσσας, διοργανώνουν πολιτιστική βραδιά με ρομαντικές μελωδίες και νοσταλγικά τραγούδια θα συνδυαστούν με το λιτό και απέριττο των μνημείων υπό το φως της πανσελήνουτην Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 και ώρα 21:00.
 Στη συναυλία συμμετέχουν στο τραγούδι η Ειρήνη Κουρδάκη και οι καθηγητές του Ωδείου Δήμου Έδεσσας Μιλτιάδης Κασσάρας (Βιολοντσέλο),Γιάννης Ανδρόνογλου (Κιθάρα),Φοίβος Φίλκας (Πιάνο).
Διοργανωτές: Υπουργείο Πολιτισμού, Ωδείο Δήμου Έδεσσας Δήμος Έδεσσας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας.




ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας προκηρύσσει την πρόσληψη Επιστημονικών και Εργαστηριακών Συνεργατών, καθώς και Εκπαιδευτικών Ειδικών Μαθημάτων (Ε.Ε.Μ.) για ανάθεση διδακτικού έργου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη διδακτικών αναγκών των Τμημάτων

του Ιδρύματος κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διάρκειας ενός εξαμήνου (Χειμερινό Εξάμηνο – Εαρινό Εξάμηνο). Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους από 19-8-2014 έως

και 28-8-2014



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ VOUCHER

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΑΛΜΑ» λαμβάνοντας υπόψη του την αγωνία των ανέργων για το εργασιακό τους μέλλον και με γνώμονα την πληρέστερη και αμερόληπτη πληροφόρησή τους, στάθηκε από την έναρξη της λειτουργίας του με σεβασμό και αντικειμενικότητα απέναντι στους ενδιαφερομένους των προγραμμάτων Voucher.
Με αφετηρία, την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και λειτουργώντας με βάση τις αρχές του δικαίου και της δεοντολογίας συνεχίζουμε αντικειμενικά και με ανιδιοτέλεια, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η εκάστοτε προκήρυξη των Υπουργείων και δεν παρακάμπτουμε, ούτε διαστρεβλώνουμε καμιά διαδικασία.
Πρακτικές του παρελθόντος που αποσκοπούν σε παραπλανητική πληροφόρηση, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και καλούμε όλους όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος να προσέλθουν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΑΛΜΑ» για την ορθή πληροφόρησή τους.




ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΩΤΑ

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στην εταιρία που έχει αναλάβει το έργο της Τηλεθέρμανσης στην Τοπική Κοινότητα Φιλώτα.

Σκάβοντας για να τοποθετηθούν οι σωλήνες εντόπισαν οστά που φέρονται να ανήκουν σε ανθρώπινους σκελετούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μακάβριο εύρημα κινητοποίησε τις αρχές προκειμένου να προχωρήσει σε αυτοψία και ανάλυση των ευρημάτων.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για τρεις σκελετούς ενώ διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να διευκρινιστεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια μέχρι σήμερα δεν είχε έρθει στο φως. Παράλληλα οι αρχές διερευνούν και το σενάριο οι σκελετοί να ανήκουν χρονικά στην περίοδο της κατοχής και οι άνθρωποι που τους εντόπισαν να έπεσαν σε ομαδικό τάφο.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54