Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Όπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ, με τους τοπικούς φορείς να μην εφησυχάζουν, ετοιμάζοντας Πανζακυνθιακή συγκέντρωση και με το βουλευτή του νομού, να δηλώνει ότι η Ζάκυνθος έδωσε το στίγμα των εξελίξεων πανελλαδικά!
Όπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, δεδομένου ότι με τις αξίες του 2013 θα υπολογίζεται ο φόρος στη Ζάκυνθο και σε εκατοντάδες άλλες περιοχές της χώρας, όμως, οι τοπικοί φορείς αμφισβητούν τις κυβερνητικές εξαγγελίες και το συντονιστικό του νησιού κατά του ΕΝΦΙΑ ετοιμάζει για την ερχόμενη Τετάρτη, Πανζακυνθιακή συγκέντρωση, με το βουλευτή του νομού, Σταύρο Κοντονή, να δηλώνει ότι η Ζάκυνθος έδωσε το στίγμα των εξελίξεων πανελλαδικά! Εντωμεταξύ, καθημερινές και δυναμικές είναι οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Ζάκυνθο, είτε με αποκλεισμούς τραπεζών και της τοπικής ΔΟΥ, είτε με ανοικτές συζητήσεις σε πλατείες και σε διάφορους άλλους χώρους, με τους λογιστές και τους φοροτεχνικούς να πρωτοστατούν, όπως και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων και θεσμικών οργάνων, (ΤΕΕ, εμπορικός σύλλογος, ΕΑΣΖ κ.τ.λ.), επίσης, οι κάτοικοι του νησιού και οι αιρετοί, τόσο οι απερχόμενοι όσο και οι νεοεκλεγέντες στο δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα του νομού. Όλοι δηλώνουν επιφυλακτικοί και περιμένουν την αλλαγή του νόμου, προτείνοντας και άλλες μορφές κινητοποιήσεων, με το βουλευτή Ζακύνθου, να δίνει πραγματική μάχη στη βουλή, αναδεικνύοντας ακραία και εξωφρενικά παραδείγματα άγριας φορολόγησης αρκετών συμπολιτών μας, αναγκάζοντας τον αρμόδιο υπουργό να παραδεχτεί ότι έχουν γίνει πολλά και σοβαρά λάθη, που θα διορθωθούν, δεσμευόμενος, παράλληλα, ότι δεν θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, αλλά ο περυσινός ΦΑΠ για ιδιοκτήτες σε 44.000 οικισμούς σε όλη τη χώρα. Η ΕΡΑ Ζακύνθου, βρίσκεται καθημερινά στην «πηγή» των γεγονότων και μεταφέρει τις αντιδράσεις, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή της. σε όλους όσοι πλήττονται από τον ΕΝΦΙΑ και γενικότερα από την κυβερνητική πολιτική.  
Συνεχείς…τηλεφωνικές επαφές του νέου δημάρχου Ζακύνθου με κυβερνητικά στελέχη και…αποδέκτη τον πρωθυπουργό, για τον ΕΝΦΙΑ και την ερχόμενη εβδομάδα, τελικά, το ραντεβού με τον υφυπουργό Οικονομικών
Εξάλλου, ο νέος Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στις κινητοποιήσεις και στις διεκδικήσεις των Ζακυνθινών πολιτών και των φορέων του νησιού μας, αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ένας φόρος που πλήττει τους ιδιοκτήτες ακινήτων και πραγματικά δημεύει τις περιουσίες τους. Ο κ. Κολοκοτσάς, ενημερώνει τους συμπολίτες μας και τους φορείς ότι οι κινητοποιήσεις και οι προτάσεις που κατατέθηκαν και από τη δική τους πλευρά, ελήφθησαν υπόψη τόσο από το γραφείο του…Πρωθυπουργού, όσο και από εκείνο του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τον κ. Κολοκοτσά, στέλεχος του συγκεκριμένου υπουργείου επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά και τον ενημέρωσε ότι ο φόρος των ακινήτων για το 2014 θα υπολογιστεί με βάση τις τιμές του ΦΑΠ το 2013, με την υποχρέωση όμως να καθοριστούν εντός ενός έτους αντικειμενικές αξίες για τις εκτός σχεδίου πόλεως περιουσίες. Μάλιστα, το ραντεβού με τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Μαυραγάνη, θα γίνει τελικά την επερχόμενη εβδομάδα και θα ζητηθεί ως τιμές του 2014 να είναι αυτές που με την απόφασή του 1093 καθόρισε για τη Ζάκυνθο. «Αναμένουμε τις εξελίξεις και συνεχίζουμε τη μάχη για να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι πολίτες σε μια τόσο δύσκολη περίοδο», καταλήγει ο κ. Κολοκοτσάς. 
Επιστολή δημάρχου προς τον υπουργό Οικονομικών, με κοινοποίηση…στην υπουργό Τουρισμού, για τον ΕΝΦΙΑ, ώστε η φορολόγηση να γίνει βάσει των τιμών του ΦΑΠ του 2013  
Επίσης, ο νέος δήμαρχος Ζακύνθου, με επιστολή του, προς τον υπουργό Οικονομικών, την οποία κοινοποιεί στην υπουργό Τουρισμού και τη γενική γραμματεία του συγκεκριμένου υπουργείου, επισημαίνει ότι διαμαρτύρεται εντονότατα για τις τιμές εκτίμησης των ακινήτων της Ζακύνθου, με βάση τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, όπως αναφέρει, με βάση την ήδη ανακοινωθείσα από το αρμόδιο υπουργείο μείωση των τιμών εκτίμησης και ειδικά για τη Ζάκυνθο, αποστέλλει στον υπουργό την υπ´ αριθμ. ΠΟΛ 1093/4-4-2014, με την οποία τροποποιήθηκε η 1131/5-6-2013 ΠΟΛ, και καθορίσθηκαν οι τιμές εκτίμησης των ακινήτων της Ζακύνθου (στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα) για τα έτη 2011, 2012 και 2013, ώστε οι νέες τιμές για τον ΕΝΦΙΑ να εκκαθαριστούν με βάση τις ανωτέρω τιμές εκτίμησης του υπουργείου.  

Στην τελική ευθεία οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Ζακύνθου

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι φετινές καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Ζακύνθου. Την Κυριακή 10 Αυγούστου, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζακύνθου, στις 21:30 μ.μ., θα παρουσιαστεί συναυλία με την Ελεωνόρα Ζουγανελη. Επίσης, την Δευτέρα 11 του μηνός, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα, θα δοθεί η θεατρική παράσταση, «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε». Σκηνοθεσία: Ξένια Καλογεροπούλου και Θωμάς Μοσχόπουλος. Ερμηνεύουν: Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστος Πίτσας, Σταύρος Σβήγκος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Φωτεινή Τιμοθέου και Ορέστης Τζιόβας. ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 10 ευρώ και ΠΑΙΔΙΚΟ 8 ευρώ.

Συμμετοχή, ξανά, σε μεγάλη αθλητική διοργάνωση, του «ΦΙΛΟΞΕΝΟΥ» ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου για αθλητές με αναπηρία, που θα διεξαχθεί στην Αγγλία, από 14 με 24 Αυγούστου, θα λάβει μέρος ο αθλητής από τον «ΦΙΛΟΞΕΝΟ» ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Αριστοτέλης Μαρίνος. Ο αθλητής θα αγωνιστεί στα 100 μέτρα και στο μήκος, στην κατηγορία του Τ38. Σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου, με ανακοίνωσή του, εύχεται καλή επιτυχία, στον Αριστοτέλη Μαρίνο. Να σημειωθεί ότι οι αθλητές-μέλη του συλλόγου αυτού, έχουν να επιδείξουν σημαντικές διακρίσεις σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09/08/2014 - 12:25