Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα 12 Αυγούστου 2014


Ένας νεκρός σε τροχαίο στον κόμβο Ματαράγκας

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε χθες στις 6.30 το απόγευμα ένας 69χρονος από τη Ματαράγκα. Πρόκειται για τον Γεώργιο Αλμανταριώτη. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στον κόμβο της Ματαράγκας συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά δύο οχήματα, το ένα εκ των οποίων οδηγούσε ο άτυχος 69χρονος. Ευτυχώς ελαφρά τραυματίστηκαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί, που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος ενεργεί το τμήμα τροχαίας Καρδίτσας.

Να εξαιρεθούν οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις από τον ΕΝΦΙΑ ζητά ο Πρόεδρος του ΕΒΕ

Την εξαίρεση υποχρέωσης καταβολής του ΕΝΦΙΑ για Βιοτεχνικές επιχειρήσεις ζητά με επιστολή του στον υπουργό οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Ηλίας  Αντωνίου. Όπως επισημαίνει, οι Βιοτεχνίες εξαιρούνταν –ορθώς- από την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ. Η επιβολή του ΕΝΦΙΑ στις παραγωγικές-βιοτεχνικές επιχειρήσεις αποτελεί ένα δυσβάσταχτο χαράτσι υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες.  Η μικρομεσαία επιχείρηση προσπαθεί μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες να επιβιώσει και να ορθοποδήσει, για να κρατήσει ζωντανή την ελληνική παραγωγή και να διαφυλάξει τις θέσεις απασχόλησης. Δυστυχώς, αντί να έχει την στήριξη της Πολιτείας στον αγώνα της αυτόν, δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, αναφέρει ο κ. Αντωνίου,  ότι η επιβολή νέων οικονομικών βαρών στην ελληνική επιχείρηση, ούτε τις θέσεις εργασίας διασφαλίζει ούτε την ελληνική ανταγωνιστικότητα προάγει.

Θέσπιση οικολογικού ορίου για την στάθμη της Λ. Πλαστήρα ζητά ο Δημ. Τσιαντής

Για μία ακόμη φορά, τίθεται η αναγκαιότητα θέσπισης του οικολογικού ορίου της λίμνης Πλαστήρα, μετά και τον «πόλεμο» που ξέσπασε για τα αρδευτικά νερά. Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής με επιστολή του προς τους Βουλευτές του νομού, την Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης στην Θεσσαλία, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, καθώς και στους υπολοίπους Δημάρχους του νομού, αναφέρει ότι είναι πλέον ώριμο από όλους του εμπλεκόμενους φορείς, το αίτημα που εδώ και χρόνια προτείνεται ως οριστική λύση, τη θέσπιση με νομοθετική παρέμβαση, του Οικολογικού Ορίου Ισορροπίας της Λίμνης, όπως  αυτό καταγράφηκε τόσο από τη μελέτη του Πολυτεχνείου Αθηνών (784-786 m) όσο και από την εμπειρική εκτίμηση των φορέων. (784,18 m). Για επικίνδυνα παιχνίδια με το νερό της Καρδίτσας έκανε λόγο ο βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας. Τη θέσπιση του οικολογικού ορίου ζητά επίσης η βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας κ.Ασημίνα Σκόνδρα, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Καρδίτσας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Μαρκινός. Παρέμβαση στον υπουργό Εσωτερικών είχε κάνει και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σπύρος Ταλιαδούρος αμέσως μετά την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας για παροχέτευση υψηλών ποσοτήτων νερών από τη λίμνη.

Κρούσμα καταρροϊκού πυρετού σε κοπάδι προβάτων στην Κρυοπηγή

Το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ενημερώνει τους ιδιοκτήτες εκτροφών μηρυκαστικών για την εμφάνιση καταρροϊκού πυρετού σε εκτροφή προβάτων στην Κρυοπηγή του δήμου Μουζακίου. Υπογραμμίζει τα συμπτώματα και αναφέρει ότι οι οικονομικές απώλειες από την είσοδο του νοσήματος στην εκτροφή είναι πολύ μεγάλες. Καλεί τους κατόχους εκτροφών μηρυκαστικών που υποψιάζονται ότι τα ζώα τους έχουν προσβληθεί να ενημερώσουν το αρμόδιο γραφείο για οδηγίες αντιμετώπισης του προβλήματος.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12/08/2014 - 10:23