Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας



Συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι που προωθούσαν 15 μη νόμιμους μετανάστες

Στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης θα οδηγηθούν οι δύο Βούλγαροι, 49 και 47 ετών, που συνελήφθησαν το Σάββατο το μεσημέρι στον κόμβο του Σουφλίου για διακίνηση 15 μη νόμιμων μεταναστών, εκ των οποίων οι 12 Ιρακινοί και οι τρεις Σύριοι. Τους μετανάστες μετέφεραν οι δύο συλληφθέντες με δύο Ι. Χ. Επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία έφεραν Βουλγαρικές πινακίδες και κατασχέθηκαν.



Εξιχνιάστηκαν 8 περιστατικά διαρρήξεων σε επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης

Εξιχνιάστηκαν τα 7 περιστατικά διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης που είχαν διαπραχθεί στις 20 Ιουλίου και στις 14 Αυγούστου σε επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης. Δράστες είναι δύο 17χρονοι οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από έρευνα της Αστυνομίας την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου και παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης. Οι δύο ανήλικοι είχαν διαρρήξει λίγες ώρες πριν τη σύλληψή τους έξι καταστήματα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο ένα, ενώ είχαν διαρρήξει ακόμη μία επιχείρηση στις 20 Ιουλίου. Λεία τους ήταν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 3.400 ευρώ, 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 150 πακέτα τσιγάρων και 5 φιάλες αλκοολούχων ποτών. Να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είχε διαφύγει στις 12 Αυγούστου από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, όπου κρατούνταν για το ίδιο αδίκημα και αναζητούνταν.



«Στελεχώστε τα άγονα αγροτικά ιατρεία του βορείου Έβρου…»

Και οι πέντε δήμαρχοι του Έβρου προσυπογράφουν την επιστολή που απέστειλε στην 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του νομού, με θέμα την απουσία αγροτικών γιατρών από τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, 10 αγροτικά ιατρεία, κυρίως των δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, υπολειτουργούν επειδή έχουν μείνει χωρίς ιατρική στελέχωση, καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στις σχετικές προκηρύξεις. Οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν πως για την εξυπηρέτηση του πληθυσμού των χωριών, επωμίζονται οι ίδιοι την φαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων για μεγάλα διαστήματα, αφού υπάρχουν ειδικές κατηγορίες φαρμάκων που δεν είναι δυνατόν να χορηγηθούν χωρίς ιατρική συνταγή, ενώ καταγράφονται και περιστατικά διακοπής θεραπειών, κυρίως από ηλικιωμένα άτομα. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά την κάλυψη των κενών θέσεων και καλεί την ΔΥΠΕ να αναδείξει το ζήτημα της θέσπισης ουσιωδών και αποτελεσματικών κινήτρων για τη στελέχωση των άγονων ιατρείων με γενικούς γιατρούς.



Από 22 έως 24 η 11η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών και Μελισσοκόμων Έβρου

Στις 22, 23 και 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί φέτος η «11η Γιορτή Βιοκαλιεργητών και Μελισσοκόμων» Έβρου στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη. «Αναζητώντας τις χαμένες γεύσεις» είναι το θέμα της φετινής γιορτής, στην οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους «θησαυρούς του Έβρου», προϊόντα βιολογικών καλλιεργειών, αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και προϊόντα μέλισσας. Στη πλατεία του Φάρου θα λειτουργεί έκθεση και θα πωλούνται τα προϊόντα των παραγωγών, ενώ θα γίνουν ομιλίες, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις και το κοινό θα ενημερώνεται για τα βιολογικά και μελισσοκομικά προϊόντα των παραγωγών του Έβρου.



Τελικές ετοιμασίες για το 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας

Στην τελική ευθεία προετοιμασίας βρίσκεται η Οργανωτική Επιτροπή του 15ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Νέας Ορεστιάδας, που θα διεξαχθεί στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της πόλης από τις 24 έως τις 31 Αυγούστου. Έξι ερασιτεχνικοί θίασοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας προκρίθηκαν στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ και θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην κριτική επιτροπή και στο κοινό που θα παρακολουθήσει τις παραστάσεις. Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης θα είναι η Ζωή Λάσκαρη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54