Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου - Δίκτυο Ν. Αιγαίου - Δωδεκάνησα

ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΩ

ΔΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΡΕΠΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

 

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

 

Δεν τους χορηγεί τα δύο εβδομαδιαία ρεπό που δικαιούνται ούτε και τα πληρώνονται, οι μαθητευόμενοι ,που απασχολεί ξενοδοχειακή μονάδα στη πλευρά Ρόδου-Καλλιθέας, σύμφωνα με καταγγελία στην ιστοσελίδα ‘’ΠΡΟΟΔΟΣ’’

Βάσει των καταγγελιών, μαθητές που δουλεύουν για την κάλυψη βασικών θέσεων έχοντας αρμοδιότητες επαγγελματιών του κλάδου, δεν λαμβάνουν τα ρεπό που δικαιούνται, ούτε όμως και τα πληρώνονται!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εικόνα αυτή συναντάται και σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Ρόδο και Κω χωρίς ωστόσο η Επιθεώρηση να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους παρά τις συνεχείς καταγγελίες από τα Εργατικά κέντρα Νοτίου και Βορείου Συγκ/τος

ΙΟΣ… Η ΑΙΤΙΑ ΣΤΟΜΑΧΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΣΤΟΥΣ 94 ΡΩΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Για ιό και μάλιστα για σύνηθες φαινόμενο κάνει λόγο το Ξενοδοχείο στη Λίνδο όπου 94 Ρώσοι τουρίστες υποχρεώθηκαν να ζητήσουν ιατρική βοήθεια λόγω στομαχικών διαταραχών, τη Δευτέρα 11 Αυγούστου, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Εποπτεία της Προστασίας των  Καταναλωτών και των δικαιωμάτων πρόνοιας του ανθρώπου που έχει έδρα στη Μόσχα .

Η Δ/νση του ξενοδοχείου υποστηρίζει ότι μόλις με την εμφάνιση του πρώτου περιστατικού, προχώρησε στους απαραίτητους ελέγχους σε νερό, φαγητό και πισίνα έχοντας αρνητικά αποτελέσματα ,τα οποία είναι ήδη στη διάθεση των Ρώσικων πρακτορείων και της πρεσβείας .

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ιό που εμφανίζεται συχνά και μεταδίδεται από άτομο σε άτομο και δεν αφορά σε δηλητηρίαση από φαγητό του ξενοδοχείου.

Εντωμεταξύ η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Εποπτεία της Προστασίας των Καταναλωτών και των δικαιωμάτων πρόνοιας του ανθρώπου που έχει έδρα στη Μόσχα, αναίρεσε την ανακοίνωση με την οποία ανέφερε ότι προκλήθηκε δηλητηρίαση από κακής ποιότητας υλικά του ξενοδοχείου.

ΦΩΤΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ

 

Φωτά εκδηλώθηκε σε ξερόχορτα, κοντά στην ΕΡΑ Ρόδου, στις 10 περίπου το πρωί ε πι της Ρόδου-Καλλιθέας. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οχήματα της κατευθύνθηκαν στη περιοχή προχωρώντας στη κατάσβεση της.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ –ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

 

Εντωμεταξύ ανακοίνωση- προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4), για σήμερα Δευτέρα 18 Αυγούστου σε σειρά περιοχών της χώρας, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μεταξύ αυτών και για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα).

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.


ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΚΟΤΕΣΤ ΜΟΙΡΑΣΕ Η ΕΥΘΥΤΑ



Στην πλατεία Κύπρου μοίρασαν τη προηγούμενη Πέμπτη ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και αλκοτέστ στους διερχόμενους οδηγούς ,μέλη της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου με επικεφαλής τη πρόεδρο Ελένη Καρύδη και άνδρες της τροχαίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Καρύδη εκτιμάται ως αναγκαία η ευσθητοποίηση όλων σε θέματα οδικής ασφάλειας ιδιαίτερα μετά το μεγάλο αριθμό τροχαίων και μάλιστα θανατηφόρων στους δρόμους της Ρόδου.

Η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ επεσήμανε για άλλη μια φορά την υποστελέχωση της Τροχαίας καλώντας ταυτόχρονα πολίτες και φορείς να αλλάξουν τρόπο οδικής συμπεριφοράς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

Γ.ΚΥΡΙΤΣΗΣ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ ’’ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ’’

 

‘’Τα αλλάζουμε όλα.-Ξαναχτίζουμε το Δήμο από την Αρχή.’’τόνισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης κατά τη χθεσινή ορκωμοσία των δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Έθεσε ως πρώτες προτεραιότητες

*τη στήριξη του Τουρισμού,  της Ανάπτυξης του Πρωτογενή τομέα και της Επιχειρηματικότητας τη Διοικητική Εξυπηρέτηση του Πολίτη

*το σεβασμό στη διαχείριση των Οικονομικών του δήμου, την ανάπτυξη προγράμματος Τεχνικών Έργων και δράσεων.

* το σεβασμό στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του δήμου το Προγραμματισμό και Συντονισμό στο σχεδιασμό του Δήμου για τα έργα της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Επεσήμανε πως τα τοπικά συμβούλια θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν μικρά έργα, να δίνουν λύσεις στα αυτονόητα, δεσμευόμενος ότι οι αρμοδιότητες αυτές θα εκχωρηθούν στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

‘’Τα 5 επόμενα χρόνια δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση σε θέματα δημοκρατίας και κυρίως διαφάνειας. Φαινόμενα αλαζονείας και αυταρχισμού δεν θα γίνουν αποδεκτά.’’ υπογράμμισε ο κ. Κυρίτσης υποστηρίζοντας παράλληλα πως κάθε απόφαση στο διαδίκτυο, κάθε ερώτηση δημοτικού συμβούλου ή πολίτη προς το Δήμο, το Δήμαρχο ή τους Αντιδημάρχους, θα απαντάτε υποχρεωτικά εντός 20 ημερών

"Ήρθε η ώρα’’ κατέληξε ’’ να πάρουν τα όνειρα μας εκδίκηση", επικαλούμενος τον Οδ. Ελύτη.



Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν και οι πρώην Υπουργοί και βουλευτές της συγκυβέρνησης Δ. Κρεμαστινός Κ. Σκανδαλίδης ο νέος Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος ο νέος Δήμαρχος Καλυμνίων Γ. Γαλουζής ενώ οι Βουλευτές Β. Υψηλάντης, Μ. Κόνσολας, Δ. Γάκης και Μ. Ιατρίδη, έστειλαν γραπτούς χαιρετισμούς.



ΠΑΡΑΤΑΞΗ Κ.ΚΑΙΣΕΡΛΗ…’’ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ Γ.ΚΥΡΙΤΣΗ ΠΗΡΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ’’



‘’Το 2010 ο κ. Κυρίτσης αποχώρησε από την ορκωμοσία και δεν υπέγραψε,

γιατί δεν του δόθηκε ο λόγος.Σήμερα, «το όνειρο του πήρε εκδίκηση…»Δεν έδωσε σε κανέναν το λόγο’’ τονίζει η παράταξη ‘’ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΩ ’’ του πρώην δημάρχου Κώστα Καίσερλη, με αφορμή τη χθεσινή ορκωμοσία.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας εύχεται στα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου και στους συμβούλους των δημοτικών κοινοτήτων κουράγιο και δύναμη στην άσκηση των καθηκόντων τους και σημειώνει πως ..

‘’Χθες δεν δόθηκε η δυνατότητα σε καμία δημοτική παράταξη να εκφράσει από του βήματος τις δικές της θέσεις. Το βήμα ήταν διαθέσιμο μόνο για το νέο Δήμαρχο.’’

Υπενθυμίζει παράλληλα ότι ‘’το Δεκέμβρη του 2010, στην αντίστοιχη ορκωμοσία, με το πρόσχημα ότι δεν του δόθηκε ο λόγος, ο  κ. Κυρίτσης όχι μόνο πήρε την παράταξη του και αποχώρησε, αλλά κανείς τους δεν υπέγραψε ως όφειλε!

Εμείς όμως, παραμείναμε εκεί σήμερα μέχρι το τέλος, αν και γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι ήταν παράσταση για ένα ρόλο, σεβόμενοι τους Κώους πολίτες που απαιτούν η ενότητα και ο σεβασμός να αποδεικνύονται στην πράξη και να μην αποτελούν λεκτικό πυροτέχνημα.’’ καταλήγει η παράταξη του Κ. Καίσερλη.



ΕΠΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ

Επτά υπήκοοι Συρίας που συνόδευαν δυο παιδιά εντοπίστηκαν χθες βράδυ στην Αντιμάχεια της Κω από αστυνομικούς του τμήματος Ηρακλειδών. Οι πρόσφυγες προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια. φιλοξενούνται στο αστυνομικό τμήμα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διοικητικής τους απέλασης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

24 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

24 υπήκοοι Συρίας (23 άνδρες και 1 γυναίκα που συνόδευαν 2 παιδιά) εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες χθες στη Κάλυμνο, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Μ.ΚΟΝΣΟΛΑΣ .’’ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΙΣ ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ’’

Να συμπεριληφθεί η Κάλυμνος στις πιλοτικές περιοχές από τις οποίες θα αρχίσει, πιλοτικά, από το Σεπτέμβριο η καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ζητά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βρούτση
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι το ΑΕΠ στο Ν. Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, δεν αποτελεί κριτήριο ούτε αποτυπώνει την πραγματικότητα αφού υπάρχουν νησιά με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και υψηλή ανεργία.
Επικαλείται το παράδειγμα της Καλύμνου, με την υψηλή ανεργία, το πλήθος των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων αλλά και ένα νέο μεταναστευτικό ρεύμα, που οδηγεί πολλούς Καλύμνιους να φεύγουν από το νησί τους σε αναζήτηση εργασίας αλλά και μιας καλύτερης προοπτικής.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54