Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Στις 24/8 η ορκωμοσία του νέου δημοτικού Διδυμοτείχου, στις 27/8 η τελετή στο δήμο Ορεστιάδας

Τις ημερομηνίες στις οποίες θα γίνουν οι τελετές ορκωμοσίας των νέων δημοτικών συμβουλίων ανακοίνωσαν και οι πέντε δήμοι του Έβρου, με την πρώτη να βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα (12 το μεσημέρι) στο δημοτικό θέατρο Σουφλίου. Την Κυριακή 24 Αυγούστου ορκίζονται ο δήμαρχος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, στις 8.30 το βράδυ στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 25 του μηνός, στις 7 το απόγευμα θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης στο δημοτικό θέατρο. Θα ακολουθήσει την Τετάρτη 27 Αυγούστου η ανάλογη τελετή για το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, που θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο και στις 31 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Σαμοθράκης, στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι αλλαγή σκυτάλης στα πρόσωπα δημάρχων έχουμε στους δήμους Ορεστιάδας και Σαμοθράκης, συνεχίζουν τις θητείες τους οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Διδυμοτείχου. Όσον αφορά την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αυτή έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του συμβουλίου, στην Κομοτηνή.



Τελικές ετοιμασίες για την τελετή αφής της φλόγας της ελπίδας στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης

Για τις 25 Αυγούστου ορίστηκε το ραντεβού που έδωσε η τοπική συντονιστική επιτροπή των SpecialOlympicsμε τους εθελοντές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη τελετή αφής της φλόγας της ελπίδας, που θα γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ζώνης στο δήμο Αλεξανδρούπολης. Η συνάντηση με τους εθελοντές θα γίνει στις 8 το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας στο νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ήδη από την τελευταία συνάντηση των μελών της συντονιστικής επιτροπής, την περασμένη Τρίτη, οριστικοποιήθηκε και το πρόγραμμα της τελετής, που θα γίνει στις 11.30 το πρωί της 4ης Σεπτεμβρίου. Η φλόγα των Ευρωπαϊκών θερινών αγώνων των SpecialOlympicsθα ταξιδέψει στην Αμβέρσα του Βελγίου, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση από τις 9 έως τις 21 Σεπτεμβρίου.



Συνεχίζονται οι έλεγχοι για το ελεύθερο κάμπινγκ στη Σαμοθράκη

Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι που γίνονται στο νησί της Σαμοθράκης για το ελεύθερο κάμπινγκ, ενώ εχθές το πρωί κλιμάκιο αστυνομικών, υπαλλήλων του δήμου Σαμοθράκης, της Πυροσβεστικής και του Δασονομείου, βεβαίωσαν 6 παραβάσεις ελεύθερης κατασκήνωσης στις περιοχές του Πύργου Φονιά και Βαράδων. Κατά τους ελέγχους οι αστυνομικοί συνέλαβαν και δύο άτομα, έναν 35χρονο Έλληνα και μία 24χρονη υπήκοο Σλοβακίας, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, αρνήθηκαν τον έλεγχο.



Ξεκινά σήμερα η «11η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών και Μελισσοκόμων» Έβρου

Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Αυγούστου η «11η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών και Μελισσοκόμων» Έβρου στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη. «Αναζητώντας τις χαμένες γεύσεις» είναι το θέμα της φετινής γιορτής, στην οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους «θησαυρούς του Έβρου», προϊόντα βιολογικών καλλιεργειών, αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και προϊόντα μέλισσας. Στη πλατεία του Φάρου θα λειτουργεί έκθεση και θα πωλούνται τα προϊόντα των παραγωγών, ενώ θα γίνουν ομιλίες, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις.



Αύριο το 23ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Έβρου

Το 23ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων διοργανώνει αύριο στον παραδοσιακό οικισμό Λεπτοκαρυάς Αισύμης ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων νομού Έβρου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, περιλαμβάνει αναπαραστάσεις εθίμων, εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων και σαρακατσάνικο γλέντι με ζωντανή μουσική.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54