Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Την Κυριακή 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, των Αντιπεριφερειαρχών, και του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, στις 8:00μμ στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην ΖΕΠ Κοζάνης.

Η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Αμυνταίου Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη και της νέα Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αμυνταίου θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αμυνταίου επίσης την Κυριακή 24 Αυγούστου στις 8:30μμ



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Την Κυριακή 24/8/2014 η Λαική Συσπείρωση Δήμου Αμυνταίου οργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Αμύνταιο στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αμυνταίου την ώρα της ορκωμωσίας του νέου Δημάρχου για να διαμαρτυρηθούμε

και να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα για την προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας.
Εδώ και ενάμισυ περίπου χρόνο έχει σπάσει ο αγωγός των λυμάτων του Αγίου Παντελεήμωνα που οδηγούν τα λύματα στον βιολογικό καθαρισμό.Έκτοτε όλα τα λύματα καταλήγουν στην Λίμνη.Παρά τις αντιδράσεις ο Δήμος Αμυνταίου δεν έπραξε τίποτα για την αποκατάσταση της ζημιάς.Στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 17 Μαρτίου 2014 ύστερα απο ερώτηση εκπροσώπου του συλλόγου για την προστασία της Βεγορίτιδας ομολογεί την ζημιά και στην ουσία δηλώνει ανικανότητα διόρθωσης του σωλήνα ,γιατί με την άνοδο της στάθμης του νερού ο αγωγός είναι μέσα στην Λίμνη.
Εδώ η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου
http//lehovitisblogspot gr/2014/03/18 html
  Η απάντηση από 11:50  ως 14:18
Τέλος Ιουλίου το χρώμα της λίμνης έγινε για μέρες πράσινο.Στον βυθό έχουν αυξηθεί τα φύκια κι εμφανίστηκαν  φύκια και άλγες όπως η Ulva και Enteromorpha τα οποία ευδοκιμούν και καταλαμβάνουν τεράστια έκταση σε περιοχές όπου υπάρχει μόλυνση ή αγωγοί εκβολής λυμάτων
Υλικό και φωτογραφίες εδώ


https://www.facebook.com/events/801169346594055/
 Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας θα απαιτήσουμε ο δήμος να δεσμευτει για την άμεση αποκατάσταση του αγωγού και την ασφαλή λειτουργεία του βιολογικού καθαρισμού.


Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμυνταίου σε αυτην εκδήλωση διαμαρτυρίας για να απαιτήσουμε την προστασία του περιβάλλοντος ,της δημόσιας υγείας και του κοσμήματος της περιοχής της Λίμνης Βεγορίτιδας.

 Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και η διαχείρισή του, προς όϕελος του λαού, προϋποθέτει ένα ριζικά διαϕορετικό δρόμο ανάπτυξης. Σ' αυτό το πλαίσιο, ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας Διαχείρισης του νερού θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί και θα ελέγχει τη διαχείριση του νερού, με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών.

ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΦ

Στην περιοχή της Φλώρινας, λόγω του ήπιου χειμώνα και της έλλειψης χιονοπτώσεων που παρατηρήθηκαν κατά την πρόσφατη χειμερινή περίοδο, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και την ανομβρία που επικρατούν κατά την παρούσα θερινή περίοδο, έχουν ελαττωθεί σημαντικά και σε μεγάλο βαθμό τα υδατικά αποθέματα πόσιμου νερού, υπόγεια (πηγές, υδρευτικές γεωτρήσεις) και επιφανειακά (χείμαρρος, Δροσοπηγής – Διυλιστήριο Δ.Ε.Υ.Α.Φ.).
Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση του πόσιμου νερού για τις οικιακές και επαγγελματικές μόνο ανάγκες τους και να μην το χρησιμοποιούν για πότισμα, κατάβρεξη δρόμων, αυλών και άλλες χρήσεις πέραν του ποσίμου που αποτελούν σπατάλη – διότι ενδέχεται να υπάρξουν διακοπές στην υδροδότηση οι οποίες δεν μπορούν να προβλεφθούν και να ανακοινωθούν εγκαίρως καθώς έχουν άμεση σχέση με την ανταπόκριση των καταναλωτών στο παρόν κάλεσμα της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. Για τη διασφάλιση της συνεχούς και καλής υδροδότησης των κατοίκων την περιοχής αρμοδιότητας της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. στους καταναλωτές που σπαταλούν τα αποθέματα του πόσιμου νερού όπως προαναφέρθηκε σε χρήσεις πέραν του ποσίμου η Δ.Ε.Υ.Α.Φ. είναι υποχρεωμένη να προβεί σε λήψη μέτρων (διακοπή των παροχών ύδατος στους υδρολήπτες με παράλληλη επιβολή προστίμου). Εκ της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.




ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «POLYMORFώΝ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η καλλιτεχνική ομάδα «POLY_MORFώN» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Δρώμενων 2014 του Δήμου Φλώρινας παρουσιάζει  έκθεση των μελών της με θέμα:

«Σύζευξη», που θα πραγματοποιηθεί στις Γκαλερί UNDERROOF και UNDERGROUND  του «Αριστοτέλη» από 23 Αυγούστου ως 7 Σεπτεμβρίου 2014.

Έναρξη: Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 
Καθημερινά: 19.00 – 22.30




ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 8Ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΜΠ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

Ξεκίνησε χθες στο «Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο» στις Πρέσπες το καλοκαιρινό κάμπ ξιφασκίας με την συμμετοχή 60 αθλητών και αθλητριών που διοργανώνει ο Ο.ΞΙ.Φ. για 8η συνεχή χρονιά.
Φέτος, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, οι διοργανωτές επέλεξαν την οργάνωση σε 2 περιόδους: 22 έως 29 Αυγούστου για ξιφομάχους έως 13 ετών και 29 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου για αθλητές και αθλήτριες +13 ετών.
Όπως κάθε χρόνο την τελευταία ημέρα του Κάμπ (Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου) η ΕΟΞ, ο Ο.ΞΙ.Φ. και ο Δήμος Πρεσπών συνδιοργανώνουν το Διεθνές Κύπελλο «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ».
Οι Προπονήσεις και οι Αγώνες είναι ανοιχτές για το κοινό.
Το Δ.Σ. του Ομίλου θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια τον Δήμο Φλώρινας, για την ένταξη της επίδειξης ξιφασκίας στα «Πολιτιστικά Δρώμενα» και για την υποστήριξη του στην επιτυχή διοργάνωση της.




ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ 3ΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ

Σήμερα Σάββατο 23 Αυγούστου 2014, θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί αγώνες του 3ου Ανοιχτού Τουρνουά Τένις της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, στις 5:00 το απόγευμα, στα ανακαινισμένα γήπεδα της μπουάτ του Αγίου Νικολάου.

Επίσης, την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 θα γίνει ο τελικός του 3ου Ανοιχτού Τουρνουά Τένις της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, στις 5:00 το απόγευμα στον ίδιο χώρο.



ΕΝΑΡΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο Α.Μ.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ανακοινώνει ότι αρχίζουν οι εγγραφές για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου για το έτος 2014-2015.
Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 25 Αυγούστου στις 17:00 στο ανακαινισμένο γήπεδο του συλλόγου έναντι του ζωολογικού κήπου.
Στο πρόγραμμα εκτός των φιλικών αγώνων με ομάδες της περιοχής υπάρχουν και συμμετοχές σε τουρνουά, παρακολούθηση αγώνων ομάδων της Θεσσαλονίκης όπως και ταξίδια για φιλικούς αγώνες και τουρνουά σε ιστορικές ομάδες της Ελλάδας.
Για πληροφορίες:
Υπεύθυνοι προπονητές
Μητρούσης Αχιλλέας: 6987759505
Ταρσής Αθανάσιος: 6971750216


Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23/08/2014 - 12:33