Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου



Φεύγουν οι «μάχιμοι» υπάλληλοι του ΟΤΕ

Οι νέες αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό κυρίως αλλά και οι αλλαγές στο μισθολογικό καθεστώς και οι εργατικές ρυθμίσεις οδηγούν διαρκώς υπαλλήλους του ΟΤΕ να αποχωρούν νωρίτερα στη «μάχιμη ηλικία». Με το τελευταίο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από τον ΟΤΕ αποχώρησε προσωπικό 20 και 30 χρόνων. Οι νέες προσλήψεις που γίνονται είναι σε εντελώς διαφορετικό τοπίο με αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 500 με 550 ευρώ.

Οι τελευταίοι εργαζόμενοι που αποχώρησαν από το Βόλο και τον ΟΤΕ στα νησιά είναι περίπου 20 και πλέον που απασχολούνταν σε διάφορα νευραλγικά πόστα, αποχώρησαν με υψηλότερα κίνητρα και με την αυτασφάλισή τους στο ταμείο τους.

Ο ΟΤΕ σε αντιστάθμιση των αποχωρήσεων δρομολόγησε προσλήψεις με μισθούς όμως ιδιαίτερα χαμηλούς αφού οι συμβάσεις που γίνονται είναι για αποδοχές μηνιαίες 630 ευρώ μικτά, δηλαδή καθαρά περίπου 510- 520 ευρώ το μήνα.

Συνολικά έγιναν σε ολόκληρη την Ελλάδα 400 προσλήψεις και όλες μέσω θυγατρικής του ΟΤΕ.

Σε ολόκληρη τη Μαγνησία το δυναμικό του Οργανισμού είναι περίπου 100 άτομα για όλες τις υπηρεσίες του ΟΤΕ, ενώ τα περιφερειακά καταστήματα του Οργανισμού έχουν όλα καταργηθεί και λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ο Βόλος ενώ για την εξυπηρέτηση των άλλων περιοχών παραπέμπει στα καταστήματα «Γερμανός» καθώς και στην καταβολή των μετρητών μέσω πιστωτικών καρτών και των Ταχυδρομείων, χωρίς ωστόσο να υπολογίζεται η ταλαιπωρία των καταναλωτών.

Το προσωπικό του Οργανισμού που σύμφωνα με τους εργαζόμενους είναι ολιγάριθμο πλέον στο Βόλο, καλείται ήδη ν’ αντιμετωπίσει όλες τις νέες τεχνολογίες, υπηρεσίες, η έλλειψη όμως προσωπικού , προκαλεί «μπλακ - άουτ» με αποτέλεσμα πολλές εργασίες να ανατίθενται πλέον σε εργολάβους. Αυτό σε συνδυασμό με τις απολύσεις στην COSMOTE και τις νέες περικοπές που δρομολογεί η πλήρη ιδιωτικοποίηση δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα ανασφάλειας .

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δεν κρύβουν επίσης την ανησυχία τους με όλα τα σενάρια που έρχονται και επανέρχονται περί πλήρους ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές η πλήρη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού θα σημάνει τον πλήρη αφελληνισμό του και παράλληλα θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στο προσωπικό και τους καταναλωτές.

Σε επιφυλακή στον ΟΑΕΔ

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ στο Βόλο καθώς θεωρούν ότι οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εργασίας, έγιναν προκειμένου να καθησυχαστεί η κοινή γνώμη και παράλληλα να «μετρηθούν» οι αντιδράσεις έτσι ώστε να σχεδιαστούν ενδεχομένως σε άλλη βάση τα επόμενα βήματα.

Το σωματείο των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα τις επόμενες μέρες αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες και να επιδιώξει γύρο επαφών με όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων του συνταγματικού τόξου στους οποίους θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πολύπλευρο έργο του ΟΑΕΔ και θα ζητηθεί να στηρίξουν τις όποιες πρωτοβουλίες αναλάβουν για να διασφαλίσουν το δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού απασχόλησης.

Στο μεταξύ το ΕΚΒ σε ανακοίνωσή του καταδικάζει οποιοδήποτε σχεδιασμό για ιδιωτικοποίηση των δομών του ΟΑΕΔ και δηλώνει συμπαραστάτης σε όποιες πρωτοβουλίες πάρουν οι εργαζόμενοι.

Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα αναφέρεται :«Το Ε.ΚΒ. στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ μετά την αναστάτωση που προήλθε από δημοσιεύματα σχετικά με το σχέδιο της Τρόικας να «τεμαχίσει» και να ιδιωτικοποιήσει τον φορέα.

Ο ΟΑΕΔ αποτελεί κοινωνική δομή του κράτους που στόχο έχει την υποστήριξη και την εύρεση θέσεων εργασίας για τους ανέργους όλων των ηλικιών. Η επίτευξη του στόχου αυτού βασίζεται στους άρτια εκπαιδευμένους υπαλλήλους που εξατομικευμένα και μέσω τεχνικών συμβουλευτικής κάνουν τα αδύνατα-δυνατά σε μια περίοδο που η ανεργία έχει φτάσει το 27%.

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ και η πώληση τμήματος του σε ιδιώτες, θα μετατρέψει σε εμπόρευμα το δικαίωμα στην εργασία και σε έρμαια των πλουσίων ιδιωτών, τους χιλιάδες ανέργους. Να σταματήσει η αποστελέχωση του ΟΑΕΔ.

Να προστατευτεί ο κρατικός χαρακτήρας του ΟΑΕΔ και να παραμείνει ως κοινωνική δομή, να υπάρξει άμεση απόδοση των εισφορών στον ΟΑΕΔ».



«Παράνομη χωματερή» στα Κ. Λεχώνια

Σε παράνομη χωματερή έχει μετατραπεί ένας ολόκληρος δρόμος στα Λεχώνια που μάλιστα οδηγεί στη θάλασσα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να είναι στο πόδι εξαιτίας των ασυνείδητων όπως τονίζουν πολιτών που εκλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους ως σκουπιδότοπους αφενός και αφετέρου τις δημοτικές υπηρεσίες που όπως καταγγέλλουν δεν προβαίνουν σε καθαρισμό του χώρου.

Η σοβαρή καταγγελία αφορά την οδό Τοπάλη στα Κάτω Λεχώνια μέσα στον οικισμό, που οδηγεί στην ακτή του Αγίου Μηνά, όπου ακόμη και κάτοικοι της περιοχής ρίχνουν όχι μόνο τα οικιακά σκουπίδια, αλλά μπάζα και απορρίμματα από καθαρισμό κτημάτων. Η «χωματερή» μάλιστα εκτείνεται κατά μήκος του δρόμου και επί πολλά μέτρα.. 

Τα σκουπίδια έχουν πνίξει στην κυριολεξία την έκταση ενώ η δυσοσμία που αναδύεται καθιστά αφόρητη την παραμονή στην ευρύτερη περιοχή... Το σκηνικό συμπληρώνουν υπολείμματα τροφίμων σκεπασμένα με απορρίμματα αγροτικής χρήσης όπως λιπάσματα, ξερά χόρτα και κλαδιά και συνθέτουν την εικόνα του τοπίου που προκαλεί θλίψη αλλά και οργή στους κατοίκους της περιοχής.

«Η κατάσταση αυτή απλά αποδεικνύει την ανευθυνότητα των ίδιων των κατοίκων, που πετούν όπου βρουν «βολικά» τα σκουπίδια -μάλλον οι κάδοι δεν είναι «ελκυστικοί»…- αλλά και των δημοτικών υπηρεσιών» τονίζουν οι καταγγέλλοντες εκπέμποντας SOS προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος.

Αυτό που ωστόσο είναι το πιο τραγικό είναι η αδιαφορία των πολιτών που δε συμμορφώνονται με την πινακίδα που γράφει, ότι απαγορεύεται η ρίψη μπαζών.

Η υπομονή των περιοίκων έχει πλέον εξαντληθεί και δεν αποκλείεται να προβούν ακόμη και σε παράσταση διαμαρτυρίας εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κάνουν άμεσα παρέμβαση.



Μεγάλη η προσφορά φαρμάκων για τη Γάζα και στον Αλμυρό

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων του Αλμυρού στη συγκέντρωση φαρμάκων για την ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα.

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τη Γάζα - Αλμυρός ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε στις 8 Αυγούστου για τη συγκέντρωση φαρμάκων.

Οπως ενημερώνει: «Στην παραπάνω εκδήλωση συγκεντρώθηκαν 200 ευρώ τα οποία μετατρέψαμε άμεσα σε φάρμακα στα φαρμακεία του Αλμυρού. Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους φαρμακοποιούς του Αλμυρού που ενίσχυσαν την προσπάθειά μας με την δική τους συνεισφορά. Γενναιόδωρα και έμπρακτα συμμετείχαν στην προσπάθεια τα φαρμακεία της Σούρπης και του Αχιλλείου. Ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος της Σούρπης «Οι Νήες» προσέφερε 50 ευρώ σε φάρμακα και ο αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος «Ηρακλής» των Αγ. Θεοδώρων προσέφερε αντίστοιχα 100 ευρώ. Τρία μεγάλα χαρτόκουτα με φάρμακα ήδη ταξιδεύουν για την Γάζα μέσω της οργάνωσης FairPlanet και με την φροντίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Οσοι ακόμα θέλετε να προσφέρετε μπορείτε να το κάνετε φέρνοντας φάρμακα στο εργατικό κέντρο του Αλμυρού εργάσιμες ημέρες και ώρα 9.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε αντιπαράθεση φαρμακοποιοί – ασθενείς

Παρά τις αντιδράσεις για την εφαρμογή του μέτρου για τη διάθεση του φθηνότερου φαρμακευτικού προϊόντος και την εκτέλεση των συνταγών, ξεκίνησε να λειτουργεί η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ, μετά την προσαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος στα νέα δεδομένα.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστας Ματσιόλης, ενημερώνει ότι οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα για τα ακριβά και φθηνά φάρμακα αν και αυτά προκαλούν αναστάτωση και θλίψη.

Οπως εξηγεί: «Το νέο σύστημα θέτει τη συνταγογράφηση σε καθαρά οικονομική βάση. Αντικαθιστώντας τις έννοιες πρωτότυπο φάρμακο με ακριβό σκεύασμα και φθηνό φάρμακο με γενόσημο αντιμετωπίζει την Υγεία σαν εμπόρευμα. Καθορίζει τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ του ασθενούς - φαρμακοποιού, αφού ο ασθενής απευθύνεται στο φαρμακείο, με σκοπό να πληρώσει. Βάζει σκόπιμα σε αντιπαράθεση το φαρμακοποιό με τον ασθενή, ενώ προκαλεί ενοχές στον ασθενή που θέλει να συνεχίσει τη θεραπεία του» προσθέτει ο ίδιος. 

Ειδικά για την υποχρέωση του φαρμακοποιού να ζητεί από τον ασθενή να υπογράψει σε ειδικό χώρο της συνταγής το ακριβό φάρμακο που ενδεχομένως δεν θέλει να εγκαταλείψει, ο κ. Ματσιόλης τόνισε: «Το κράτος και η Πολιτεία δημιουργούν εν μέσω θέρους ένα ακόμη γραφειοκρατικό ζήτημα, επιβαρύνοντας τον κλάδο με διοικητικά μέτρα και ευθύνες και την τσέπη του ασθενούς ακόμη περισσότερο».

Σε σχέση με όλο το πακέτο των μέτρων για τα φαρμακεία, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μείωση του ποσοστού κέρδος των φαρμακείων και πώληση φαρμάκων από Σούπερ Μάρκετ ο ίδιος σημείωσε: «Ο κλάδος είναι πλέον πεπεισμένος ότι αυτές οι πολιτικές της συγκυβέρνησης δεν έχουν άλλο στόχο από την οριστική διάλυση της φαρμακευτικής δαπάνης και την αφαίμαξη των ασφαλισμένων.

Ωστόσο πρακτικά θα αποδείξουμε ότι δεν μπορούν να ληφθούν τέτοια μέτρα. Οι πολίτες γνωρίζουν ποιος είναι ο ρόλος του φαρμακοποιού. Εμείς θα τηρήσουμε τα μέτρα, οι ασθενείς όμως θα συνεχίσουν τη θεραπεία τους κανονικά» κατέληξε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου.



Περισσότερο προσωπικό αιχμής με την κοινωφελή εργασία

Καλύτερη αξιοποίηση των υπαλλήλων που θα απασχοληθούν στα νέα κοινωφελή προγράμματα 5μηνης διάρκειας αναζητά ο Δήμος Βόλου.

Το επόμενο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Σεπτέμβριο και εκτιμάται ότι θα δοθεί η δυνατότητα στο διευρυμένο Δήμο Βόλου να προχωρήσει στην πρόσληψη τουλάχιστον 120 ατόμων από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Από αυτούς ήδη οι διευθυντές των νευραλγικών υπηρεσιών εξετάζουν όλες τις δυνατότητες που θα έχουν ώστε να αξιοποιηθούν σε υπηρεσίες που ασχολούνται κυρίως με την καθημερινότητα του πολίτη όπως καθαριότητα και πράσινο, έτσι ώστε οι υπηρεσίες που θα παρέχουν να συμβάλουν σε αποτελεσματικότερο έργο για τους δημότες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις τρεις τελευταίες περιόδους όπου υλοποιήθηκαν κοινωφελή προγράμματα στο Δήμο Βόλου απασχολήθηκαν περίπου 300 άτομα, υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας αλλά και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών έγινε και η κατανομή των συμβασιούχων πενταμηνιτών, ωστόσο όπως παρατηρούν έμπειροι υπάλληλοι του Δήμου Βόλου, στους τομείς που «πάσχουν» όπως είναι η καθαριότητα και το πράσινο, ο αριθμός των απασχολουμένων δεν ήταν ο ανάλογος με τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν εξαιτίας της διεύρυνσης του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου.

Η επόμενη πρόσκληση ενδιαφέροντος για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης μέσω της κοινωφελούς εργασίας αναμένεται αρχές Σεπτεμβρίου και θα αφορά σε επίπεδο Μαγνησίας τουλάχιστον 1.000 άτομα προσωπικό και πάλι από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με πεντάμηνη απασχόληση τόσο στους Δήμους και σε δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς όσο και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες όπως ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, Νοσοκομείο κ.τ.λ.



Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι του Αλμυρού

Έτοιμο να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες του που κάθε χρόνο ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 23 Αυγούστου, είναι το παζάρι του Αλμυρού.

Οι συμμετοχές στην εμποροπανήγυρη κάλυψαν το 100% των χώρων, με βιοτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, την Αθήνα κ.α.

Ο τεχνικός έλεγχος του Λούνα Πάρκ πραγματοποιήθηκε επιτυχώς. Και φέτος η εμποροπανήγυρη υπόσχεται ένα μοναδικό διάλειμμα από την καθημερινότητα κόντρα στη μιζέρια της οικονομικής κρίσης που περιμένουν εναγωνίως οι φίλοι της εμποροπανήγυρης.



Σπείρα έκανε ριφιφί στις Θεσσαλικές πόλεις

Εγκληματική οργάνωση κατηγορούμενη για διάπραξη ληστειών σε κοσμηματοπωλεία της χώρας, μεταξύ αυτών σε Βόλο και Καρδίτσα, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος οκτώ συνολικά δραστών, πιο υγκεκριμένα τεσσάρων αλλοδαπών ανδρών, Αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας από 29 έως 35 ετών, δύο γυναικών (μία 36χρονη Αλβανίδα και μία 34χρονη Βελγίδα) και δύο ημεδαπών ανδρών ηλικίας 50 και 41 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα τον Μάρτιο του 2012, οι δράστες, διέρρηξαν με τη μέθοδο του «ριφιφί» κοσμηματοπωλείο στο Μεσολόγγι, αφαιρώντας κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Από την πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου αξιοποιώντας στοιχεία και από την επεξεργασία πληροφοριών που αντλήθηκαν με τη χρήση τεχνικών μέσων, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα για τη διάπραξη κλοπών σε κοσμηματοπωλεία, με τη μέθοδο του «ριφιφί».

Βασικό ρόλο στην οργάνωση είχαν οι δύο Αλβανοί ηλικίας 30 και 29 ετών, οι οποίοι με τη συνδρομή και των άλλων μελών της οργάνωσης, επισκέπτονταν τα κοσμηματοπωλεία λίγες μέρες πριν πραγματοποιήσουν τις διαρρήξεις, με σκοπό την αναγνώριση και κατόπτευση του χώρου.

Οι δύο ημεδαποί είχαν περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση, αναλαμβάνοντας να προμηθεύουν τα άλλα μέλη, με νέους αριθμούς καρτοκινητών τηλεφώνων, οι οποίοι ήταν στο όνομά τους, έναντι χρηματική αμοιβής, προκειμένου να δυσκολεύεται ο εντοπισμός των μελών της οργάνωσης.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια που εμφανίζεται η δράση της, έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για κλοπές σε εννέα συνολικά κοσμηματοπωλεία, στις περιοχές των Σερρών, Σοφάδες Καρδίτσας, Βόλου και Νέα Παλάτια Ωρωπού.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 30χρονου και του 29χρονου αλλοδαπού, εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με ποινή κάθειρξης 12 έτη.



Η “Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά” ενεργά και δημιουργικά παρούσα στη νέα δημοτική περίοδο

Συνέλευση των μελών του ψηφοδελτίου την Τρίτη

Ενεργά και δημιουργικά παρούσα θα είναι στη νέα περίοδο η δημοτική παράταξη “Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά”, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της, Πάνου Σκοτινιώτη. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται Συνέλευση των μελών του ψηφοδελτίου “Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά”, την Τρίτη 26 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, λίγες μέρες πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης δημοτικής περιόδου του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου και την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τη νέα Δημοτική Αρχή. Θέμα της Συνέλευσης είναι ο ρόλος και η δράση της δημοτικής παράταξης στη νέα δημοτική περίοδο.



Στο Βόλο ήρθε ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ

Συνεχίζοντας το θερινό πρόγραμμα των περιοδειών του, μετά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έφτασε χθες στο Βόλο, όπου είχε συνάντηση συνεργασίας στο πολιτικό της γραφείο με την Αν. Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος και Τομεάρχη Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, στο οποίο η βουλευτής Μαγνησίας θα είναι εισηγήτρια και για το οποίο ο Τέρενς Κουίκ, ως ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος της προσκόμισε σωρεία ψηφισμάτων διαμαρτυριών ποντιακών σωματείων, ενώσεων και Ομοσπονδιών, από τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης.

Μετά την συνάντησή τους οι δύο βουλευτές έκαναν την εξής κοινή δήλωση:

«Η σημερινή συνεργασία μας, ασφαλώς δεν είναι η πρώτη και έγινε στα πλαίσια της ομαδικής δουλειάς που κάνουμε συνεχώς τα κοινοβουλευτικά στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με συνέπεια στον αγώνα μας απέναντι σε μία ανεπιθύμητη κυβέρνηση η οποία νομοθετεί τερατουργήματα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, πληροφορηθήκαμε την απόσυρση του αντιρατσιστικού από το Β’ Θερινό Τμήμα και μετάθεσης του για το Γ’ !

Αυτό δείχνει για μια ακόμα φορά την προχειρότητα και την ανευθυνότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο νομοθετικό της «έργο». Και εν προκειμένω και την επικίνδυνη διαχείρισή της σε κορυφαία ζητήματα όπως αυτό της Γενοκτονίας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε το αντιρατσιστικό να έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής, ώστε ΟΛΟΙ να αναλάβουν τις ευθύνες τους».



Βόλος, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021: ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας

Πολύ σημαντικό βήμα στη σκληρή άμιλλα των πόλεων

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας του Βόλου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 και η μελέτη ήδη παραδόθηκε στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης πήρε το Φεβρουάριο του 2014 την καταρχήν απόφαση για τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας αυτής και ανέθεσε την εκπόνηση της πρώτης φάσης προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, ως καθ’ ύλην αρμόδιο δημοτικό φορέα. Η μελέτη συντάχθηκε από τον συνθέτη και Καθηγητή Πανεπιστημίου, Δημήτρη Μαραγκόπουλο, ο οποίος, ως γνωστόν, υπήρξε ο επί 25ετία καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, με γενικότερη πολύπλευρη συμμετοχή στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης και με πλούσια εμπειρία από διεθνείς εκδηλώσεις και θεσμούς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελλάδα (μαζί με τη Ρουμανία) θα αναδείξουν τις δυο πολιτιστικές πρωτεύουσες για το 2021. Συγκεκριμένα, μια ευρωπαϊκή ομάδα από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, μέσα από διαδικασίες που ορίζονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα κρίνει τις υποψηφιότητες που θα υποβληθούν από κάθε χώρα και θα επιλέξει μια πολιτιστική πρωτεύουσα από την κάθε χώρα. Ο πλήρης φάκελος θα πρέπει να υποβληθεί δέκα μήνες μετά την επίσημη πρόσκληση ενδιαφέροντος, η οποία αναμένεται να γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η επίσημα ανακήρυξη θα γίνει μέχρι τα τέλη του 2016.



Αυλαία των εκδηλώσεων στη Μακρινίτσα με τη συναυλία της Βασιλικής Καρακώστα

Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις στη Δημοτική Ενότητα Μακρινίτσας στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Καλοκαίρι 2014» , με τη συναυλία της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014, ώρα 21.00, στη δροσερή πλατεία της Μακρινίτσας, στο μπαλκόνι του Πηλίου, που επιμελήθηκαν από κοινού ο Δήμος Βόλου με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

“Μ’ αρέσει να μιλάω για την αγάπη που θα ‘ρθει”

Είναι ο αισθαντικός τίτλος της συναυλίας . Για αυτή τη βραδιά η Βασιλική έχει ετοιμάσει ένα πολύ ιδιαίτερο, προσεγμένο πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, αγαπημένα παραδοσιακά, καθώς και τραγούδια που έχει επιλέξει η ίδια με την υπογραφή μεγάλων δημιουργών.

Η Βασιλική Καρακώστα αφιερώνει αυτή τη βραδιά στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τους καλεί όλους να λάβουν μέρος σ αυτή τη μοναδική συναυλία, που σ εκείνη ξυπνά μνήμες από τότε που τραγουδούσε στα πανηγύρια και έπαιρνε το βάπτισμα στην τέχνη του τραγουδιού.



Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23/08/2014 - 12:33