Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / ΚΕΡΚΥΡΑ

ΤΡΙΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014


«ΔΗΜΙΟΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ο Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ

Ρόλο «δήμιου» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποδίδει στον Υπουργό Ανάπτυξης και βουλευτή Κερκύρας, Νίκο Δένδια, ο νέος Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, που θεωρεί συνεργό του και τον απερχόμενο περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου.
Αφορμή, η επιστροφή  23 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων τα 5 από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Γαλιατσάτου, «αφού μετά από τριάμισι χρόνια η διοίκηση Σπύρου έστειλε την Περιφέρεια Ιονίων στην προτελευταία θέση μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας ως προς τις απορροφήσεις κοινοτικών κονδυλίων, αφού δεν μπόρεσε να προωθήσει τα περισσότερα από τα τελματωμένα έργα του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, εν συνεχεία έβαλε ο ίδιος ο περιφερειάρχης την υπογραφή του για την απένταξη των συγκεκριμένων έργων, πιστοποιώντας με τραγικό τρόπο την πολιτική και διαχειριστική ανυπαρξία της διοίκησης του.

Έρχεται τώρα ο πολιτικά ομογάλακτος υπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Κερκύρας κ. Δένδιας, ο οποίος, στηριζόμενος στις αποφάσεις και παραλείψεις της διοίκησης Σπύρου, ζητεί την επιστροφή ποσού 23 εκατομμυρίων ευρώ από τους φορείς αυτοδιοίκησης του Ιονίου, από τα οποία τα 5 εκατομμύρια αφορούν στην ΠΙΝ!».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕ ΤΟ Δ.Σ.

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει απόψε, στις 8.00, με θέματα τον ταμειακό απολογισμό, τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα της χρήσης του 2012.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΜΟΪΛΗ

Από τη νότια Κέρκυρα, το Περιβόλι και το Χλωμό, ξεκίνησαν το περασμένο σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις δημόσιου απολογισμού του ετήσιου  κοινοβουλευτικού έργου του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου  Σαμοΐλη.

Ο απολογισμός θα αφορά την κοινοβουλευτική δραστηριότητα για το διάστημα Ιούλης 2013 έως Ιούλης 2014.

Το ήθος και η καθαρότητα της αριστερής αντίληψης, επιβάλουν ο εκπρόσωπος του. Αφού ακολουθήσουν οι αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε μεγάλα χωριά της Κέρκυρας, τα Διαπόντια νησιά και τους Παξούς, ο δημόσιος απολογισμός του βουλευτή θα ολοκληρωθεί με μια κεντρική εκδήλωση στην πόλη της Κέρκυρας, παρουσία κεντρικών στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
 
ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και  στο πλαίσιο φορολογικού και ασφαλιστικού ελέγχου  σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κέρκυρα, ένας 35χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος του κέντρου διασκέδασης, για μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, πραγματοποίησαν εκτεταμένο φορολογικό και ασφαλιστικό έλεγχο στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Από το φορολογικό έλεγχο προέκυψε ποινική παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, λόγος για τον οποίο εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του 35χρονου. Επίσης, διαπιστώθηκαν και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, κατά τον ασφαλιστικό έλεγχο βρέθηκαν 5 εργαζόμενοι στο κέντρο διασκέδασης, χωρίς την απαραίτητη από τον νόμο ασφαλιστική κάλυψη.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ SimUnesCo

Ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο 23 Αυγούστου  οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου προσομοίωσης της λειτουργίας των οργάνων της UNESCO, SimUnesCo 2014, το οποίο διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Εργαστήριο Νομικής, Οικονομικής, Πολιτικής και Τεχνικής Μετάφρασης (ΕΝΟΠΟΤΕΜ) του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τη διοργάνωση ανέλαβαν εξ ολοκλήρου φοιτητές του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας υπό την υψηλή εποπτεία του Διευθυντή του ΕΝΟΠΟΤΕΜ  Αναπλ. Καθηγητή κ. Μιχάλη Πολίτη.

Στο συνέδριο μετείχαν φοιτητές και μαθητές λυκείου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι μετέχοντες κλήθηκαν, εκπροσωπώντας κράτη μέλη της UNESCO, να συζητήσουν επί ορισμένων ζητημάτων που απασχολούν τον διεθνή οργανισμό. Είχαν οργανωθεί σε πέντε επιτροπές, εκ των οποίων οι τέσσερις εργάστηκαν με γλώσσα εργασίας τα Αγγλικά και η πέμπτη με γλώσσα εργασίας τα Γαλλικά. Κάθε επιτροπή κατέληξε σε ένα σχέδιο συστάσεως (κατά τα πρότυπα των συστάσεων της UNESCO), τα οποία συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια του SimUnesCo το Σάββατο το πρωί.

Το συνέδριο είχε τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, των Πρεσβειών της Γαλλίας και της Ισπανίας και του Ιονίου Πανεπιστημίου και χρηματοδοτήθηκε από εισφορές των νέων που μετείχαν σ' αυτό και από χορηγίες Κερκυραίων επιχειρηματιών.
 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ANIMATION

Το Be there! Corfu Animation Festival εγκαινιάζει τις εκδηλώσεις της 4ης έκδοσής του (16-19 Οκτωβρίου 2014) με μια ιδιαίτερη ταινία, την Τρίτη 26 Αυγούστου, στις 9.15 το βράδυ, στον Κήπο Παλαιών Ανακτόρων της Κέρκυρας.

Σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη  και την Αμερικανική Γωνιά Κέρκυρας παρουσιάζει σε πρώτη πανελλήνια προβολή την υποτιτλισμένη εκδοχή της αμερικανικής ταινίας «Η Μιουζέτ στο Παρίσι» (1962).

Η ταινία αφηγείται με μοναδικό τρόπο τις περιπέτειες της Μιουζέτ, μιας γάτας στην γαλλική επαρχία της Provence, που ονειρεύεται την μεγάλη ζωή στο Παρίσι της Μπελ Επόκ.

Το Παρίσι αυτήν την εποχή κυριαρχείται από τους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους, τον Claude Monet, τον Vincent Van Gogh, τον Paul Cezanne, ενώ εκεί κάνει τα πρώτα βήματά του ο Pablo Picasso. Οι ήρωες της ταινίες περπατούν και τραγουδούν σε ένα εικαστικό περιβάλλον εμπνευσμένο από τους διασημότερους πίνακες της ευρωπαϊκής ζωγραφικής.

Στον κεντρικό ρόλο (μουσικά και υποκριτικά) η μεγάλη κυρία του αμερικανικού σινεμά Judy Garland, ενώ μαζί της οι Robert Goulet, Red Buttons, Paul Frees, Hermione Gingold, Mel Blanc. Σκηνοθεσία, Abe Levitov

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας συνεχίζοντας το μουσικό ταξίδι του με το έργο του σημαντικού ποιητή Μάνου Ελευθερίου, παρουσιάζει την Τρίτη 26 Αυγούστου, στις 21:30, στην πλατεία των Βουνιατάδων και με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, το μουσικό αφιέρωμα «Το μπλε του κόσμου γύρευα».

Οι Γιώργος Βλάχος, Ζαΐρα Δελλή, Λία Κολυτά, Γιάννης Κουτάγιαρ, Χρήστος Μπογδάνος, Γιάννης Συριώτης, Θεόφιλος Τερεζάκης και Αναστασία Τζιλιάνου, μια παρέα νέων μουσικών, θα παίξουν και θα τραγουδήσουν στίχους του αγαπημένου   ποιητή, που μελοποίησαν έλληνες συνθέτες.

Τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Δήμου Μούτση, Σταύρου Κουγιουμτζή, Ηλία Ανδριόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Σπανού, Χρήστου Νικολόπουλου, Νένας Βενετσάνου, Νικόλα Κουμπιού και άλλων συνθετών, διασκευασμένα από την ομάδα των μουσικών μας ειδικά για αυτή τη βραδιά.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26/08/2014 - 12:19