Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ

ξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ασθανόμεθα πιτακτικν τν νάγκην ν Σς πευθύνωμεν τν παροσαν πιστολήν, προκειμένου ν διατυπώσωμεν ρισμένας σκέψεις κανησυχίας σχετικς πρς τπ κατάθεσιν κα ψήφισιν π τολληνικο Κοινοβουλίου Σχέδιον Νόμου «Καταπολέμηση κδηλώσεων ατσισμο κα ξενοφοβίας».
ς γνωρίζετε, γκαταβιομεν ες μίαν κριτικν περιφέρειαν τς Πατρίδος μας, ποία σεμνύνεται, πέραν τν λλων, κα δι τν καταγωγν σημαντικο τμήματος το πληθυσμο της κ τν ερν κα αματοβαμμένων χωμάτων τς γιασμένης γς τς Μικρς σίας κα τορωφόρου Πόντου.
Τούτου δοθέντος, θεωρο
μεν πιβεβλημένην ναγκαιότητα τν διατύπωσιν τν διατάξεων τονωτέρω Σχεδίου Νόμου κατ τρόπον στε ν μν θίγηται ερ μνήμη τν μετρήτων θυμάτων τν γενοκτονιν το Ποντιακο κα Μικρασιατικολληνισμολλ, τοναντίον, ν προστατευθ κα νναδειχθ ερέως τ δίκαιον ατημα λων τν λλήνων περ διεθνος ναγνωρίσεως τν γενοκτονιν τούτων, ναγνώρισιν ες τν ποίαν λλωστε χει π καιρο προβ τλληνικν Κοινοβούλιον.
π πλέον, θεωρομεν κρως σημαντικν προϋπόθεσιν τν μέσ το προωθουμένου Σχεδίου Νόμου διασφάλισιν το δικαιώματος μν τν Ποιμένων τς ρθοδόξου κκλησίας τς λλάδος δι τν νεμπόδιστον κήρυξιν το λόγου το Θεο κα το Εαγγελίου, λόγου ληθείας κα σωτηρίας πρς λον τν κόσμον, δι τοποίου πολεμεται μαρτία, διαστροφ κατιδήποτε ντιβαίνει ες τν Θεϊκν νόμον.
π δεκαετίας κηρύττομεν κα δν θ παύσωμεν ως τς τελευταίας πνος μν ν κηρύττωμεν τν λόγον το Θεο, τν ναλλοίωτον λήθειαν το Εαγγελίου, κα δν δυνάμεθα ν διανοηθμεν τι ες π ψήφισιν Νόμος τς λληνικς Πολιτείας θπαγορεύσ θ κολάσ ποινικς τ δικαίωμα λευθερίας τς κφράσεως κα το λόγου, κα δ το αωνίου κα πάντοτε πικαίρου λόγου τς γίας Γραφς. Καντ οασδήποτε περαιτέρω ναφορς, περιοριζόμεθα πλς νπενθυμίσωμεν τι « λόγος το Θεο ο δέδεται» (πιστολ Β’ πρς Τιμόθεον, κεφ. 2, δάφ. 9).
ξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ, λπίζοντες τι θπιδείξητε προσωπικν καμεσον νδιαφέρον δι τν διαμόρφωσιν νς Σχεδίου Νόμου, τποον θ τιμ τν λληνικν νομικν πολιτισμόν, πρωτίστως δ τν ρθοδοξίαν, τν λληνικν στορίαν κα τς μετρήτους θυσίας τν λλήνων, διατελομεν,
Μετ
πολλν εχν
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Φλωρίνης, Πρεσπν & ορδαίας
ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ


ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Χθες στις 26/08/2014 το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του προέδρου κ. Στέφανου Μπίρου, τον οποίο ευχαριστεί θερμά για την επιτυχημένη θητεία του και την προσφορά του στο χώρο του συνδικαλιστικού κινήματος. Παράλληλα, του εύχεται καλή σταδιοδρομία στην υπεύθυνη θέση που αναλαμβάνει στον απαιτητικό χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στην παρούσα συνεδρίαση αναδείχθηκε, κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας, η νέα σύνθεση του ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, η οποία έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
       ΣΙΑΚΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
     ΔΟΥΙΤΣΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΤΟΡΛΑΧΙΔΟΥΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΤΑΜΙΑΣ Α΄
       ΤΑΡΤΟΡΑΣΘΩΜΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ Β΄
       ΙΩΑΝΝΙΔΗΣΙΩΑΝΝΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΦΙΛΙΠΠΟΥΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ
       ΜΗΤΣΚΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΥΜΒ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
       ΒΟΖΙΝΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
       ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  



ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Αύριο Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι  θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου των Δημοτικών Συμβούλων, των Εκπροσώπων και των Συμβούλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πρεσπών.

Η τελετή θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρεσπών στον Λαιμό



ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Ερώτηση για τη «Μόλυνση της λίμνης Βεγορίτιδας», υπέβαλαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ  Θ.Κωνσταντινίδης και Ελ.Γερασιμίδου προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης αντιμετωπίζει πλέον η λίμνη Βεγορίτιδα. Η αιτία βρίσκεται στο γεγονός ότι εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έσπασε ο κεντρικός αγωγός που μεταφέρει τα λήμματα, της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου στην Π.Ε. Φλώρινας, από το βιολογικό καθαρισμό προς τη λίμνη, με αποτέλεσμα αυτά να χύνονται ανεπεξέργαστα στη λίμνη.  Μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες, το χρώμα της λίμνης για αρκετές ημέρες είχε γίνει πράσινο.

Επιπλέον παρατηρείται ότι στο βυθό της έχουν αυξηθεί τα φύκια, ενώ σε πολύ μεγάλη έκταση εμφανίστηκαν φύκια και άλγες όπως η Ulva και Enteromorpha, τα οποία ευδοκιμούν σε περιοχές όπου υπάρχει μόλυνση ή αγωγοί εκβολής λημμάτων.

Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λίμνη Βεγορίτιδα και για τον σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης που διατρέχει, ευθύνη έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που με την ακολουθούμενη πολιτική τους διαχρονικά υποβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον, ενώ επιτρέπουν η γη και το νερό των οικοσυστημάτων να μετατρέπονται σε ακριβά εμπορεύματα.

Σοβαρές ευθύνες όμως έχουν και οι τοπικές αρχές (Δημοτικές και Περιφερειακές) τόσο οι προηγούμενες όσο και οι σημερινές που στηρίζουν και προωθούν αυτή την πολιτική. Παράλληλα ευθύνονται για την κακή κατασκευή του έργου και την παραλαβή του. Μάλιστα, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Αμυνταίου δεν έπραξε τίποτα για την αποκατάσταση της ζημιάς.          

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙοι κ.κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:

·       Να αποκατασταθεί η ζημιά στον κεντρικό αγωγό του βιολογικού καθαρισμού και να πραγματοποιηθούν έργα προστασίας των υδάτινων πόρων, επιφανειακών και υπόγειων, από τη ρύπανση.

·       Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της λίμνης Βεγορίτιδας και να σταματήσει η μόλυνση της.



ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ συμπληρώνει 40 χρόνια μαχητικής παρέμβασης, αγωνιστικής και ασυμβίβαστης πορείας. 40 χρόνια το φεστιβάλ της ΚΝΕ, όχι μόνο δεν γερνάει, αλλά παραμένει νέο, αντέχει και δυναμώνει, γιατί στο διάβα του

ποτέ δεν πέρασε στην αντίπερα όχθη. Γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν πέρασαν στην αντίπερα όχθη, δεν παραιτήθηκαν ποτέ από το στόχο ν’ αλλάξει ο κόσμος. Γιατί πρωτοστατούν, με όποια θυσία και κόστος, στην αγώνα«για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων». Συνεχίζουμε! Κρατάμε τη σκυτάλη που πήραμε από παλιότερες γενιές κομμουνιστών για να φτάσουμε στο στόχο, για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Παλεύουμε για να γυρίσει ο τροχός της ιστορίας και να στείλουμε στα χρονοντούλαπά της τους εκμεταλλευτές.

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ ήταν και είναι δεμένο με τα όνειρα τις ανάγκες και τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Παίρνει διαρκώς υλικό από τη ζωή των ανέργων, των μαθητών που οι γονείς τους χρυσοπληρώνουν τη μόρφωσή τους, των νέων εργαζομένων που δουλεύουν ανασφάλιστοι, με μισθούς πείνας και χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, από το σύνολο της ζωής της νεολαίας, που τα σύστημα και τα στηρίγματά του τη θέλουν απλά να είναι η επόμενη γενιά που θα ταϊζει τους εκμεταλλευτές.

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ έφτασε τα 40 χρόνια, όχι γιατί περιγράφει απλά τα προβλήματα, αλλά γιατί φωτίζει τη διέξοδο προς όφελος του λαού. Γιατί δίνει και παίρνει δύναμη από όσους νέους δεν βολεύονται με τα λίγα που τους δίνει το σύστημα, για να παίρνουν τα πολλά οι λίγοι. Γιατί δεν έπαψε να εμπνέεται από τους ανθρώπους του μόχθου και την προοπτική ο λαός να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει ο ίδιος. Γιατί παρέμεινε συνάντηση των νέων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών που δεν συμβιβάζονται και αγωνίζονται κόντρα στην υποταγή και τις αυταπάτες, στο σκύψιμο της μέσης και τις μειωμένες απαιτήσεις. Κόντρα στα σάπια ιδανικά του συστήματος, το φεστιβάλ της ΚΝΕ αναδεικνύει σταθερά τις αξίες και τα ιδανικά του οργανωμένου και συλλογικού αγώνα.

Προφεστιβαλική εκδήλωση Αμυνταίου

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014, 8:00΄ μ.μ.,

στην κεντρική πλατεία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Αμύνταιο περιλαμβάνει:

** Συναυλία από το συγκρότημαChainedReactionsκαι άλλα ερασιτεχνικά σχήματα.

** ΠροβολήDVD- αφιέρωμα ενάντια στο φασισμό.

  ** Έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας. – Ταβέρνα. 

  ** Πολιτική ομιλία από τη Μαρία Βογιατζή - στέλεχος της ΚΝΕ.



1Ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ –ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Α.Σ.Ε.Α.Φ. διοργανώνει ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ερασιτεχνικής αλιείας για παιδιά κάτω των 16 ετών. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 στη λιμνοδεξαμενή του Δ.Δ. Περάσματος του Δήμου Φλώρινας.

 Ώρες του διαγωνισμού 10:00 έως 14:00.

 Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναιΔΩΡΕΑΝ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με σκοπό:

Τη γνωριμία και επαφή των παιδιών με την υδρόβια ζω

Την άμεση επαφή τους με τα ψάρια των γλυκών νερών

Την εκμάθηση τρόπων και τεχνικών ερασιτεχνικής αλιείας

Την εκπαίδευση τους για σωστή μεταχείριση και απελευθέρωση των ψαριών

Δηλώσεις συμμετοχής στους κους Γιαζιτζίδη Βαγγέλη 6972837897 και Χάτζιο Μιχάλη 6937031881.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το καταστατικό του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα του συλλόγουaseaf.gr





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54