ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ: «Όχι» στο παράνομο μόρφωμα και στους εκβιασμούς Καψή

Ήδη, από τα μέσα Ιουνίου, τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων επισημαίνουν στους συναδέλφους του δημοσίου αλλά και ιδιωτικού τομέα όσα κρύβονται πίσω από τον αποκαλούμενο «ενδιάμεσο φορέα», το παράνομο μόρφωμα «ΔΤ» και το εκβιαστικό εγχείρημα του Π. Καψή να «σύρει» τους δημοσιογράφους στην υπογραφή συμβάσεων:

17  ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει στον κ. Π. Καψή ότι μοναδικός καταληψίας είναι η κυβέρνηση. Επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ, εξακολουθεί να αρνείται κατά τις επιταγές του ΣτΕ να επαναφέρει το σήμα της ΕΡΤ και αντ’ αυτού οι δημόσιες συχνότητες της ΕΡΤ έχουν καταληφθεί από το παράνομο ψευδεπίγραφο μόρφωμα της «ΔΤ»…

Και επιμένει να σύρει τους εργαζόμενους σε υπογραφές συμβάσεων, οι οποίες για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή φαντάζουν ως ο μοναδικός δρόμος νομιμοποίησης της παρανομίας.

 

18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απευθύνεται στους συναδέλφους εργαζόμενους της ΕΡΤ, υπενθυμίζοντάς τους την πάγια θέση της Ένωσης σχετικά με την προσπάθεια εκβιασμού τους από την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή να υπογράψουν 2μηνες συμβάσεις στο παράνομο «διάδοχο» μόρφωμα της «Δημόσιας Τηλεόρασης»: Η κυβέρνηση εκβιάζει προκειμένου να αποσπάσει τις υπογραφές των συναδέλφων, ώστε να νομιμοποιηθούν οι αμέτρητες παρανομίες που έχουν συντελεστεί από τις 11 Ιουνίου.

 

23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις διχαστικές ενέργειες της Κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρεί να λειτουργήσει το «μόρφωμα» που καλείται Δημόσια Τηλεόραση.

Μετά την απαράδεκτη ενέργεια της Κυβέρνησης, στις 11 Ιουνίου, να κλείσει την ΕΡΤ, το Υπουργείο Οικονομικών και ο υπόλογος ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης με τη χθεσινή ανακοίνωση των προσλήψεων για τον μεταβατικό φορέα, επιχειρούν σήμερα:

  • Να διχάσουν τους εργαζόμενους και τον δημοσιογραφικό κλάδο.

  • Να αντικαταστήσουν τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ για την εκκαθάριση του Ραδιομεγάρου με εν δυνάμει εργαζόμενους στο ενδιάμεσο «μόρφωμα», οι οποίοι θα ζητούν να αδειάσει η Αγία Παρασκευή και η ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου η Κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων των δύο μηνών!!!

Η συναίνεση των δημοσιογράφων να αποδεχθούν ως εργοδότη το Υπουργείο Οικονομικών υπό την ομηρία, μάλιστα, δίμηνης σύμβασης, που ζητεί η Κυβέρνηση, αμφισβητεί στην πράξη αυτήν καθ’ αυτήν την υπόσταση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

 

23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Δεν εγκαταλείπουμε το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, την ΕΤ3 και τους 19 περιφερειακούς σταθμούς όλης της χώρας.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους δημοσιογράφους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, να μη συμπράξουν στον εξευτελιστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που οδηγεί στον περαιτέρω έλεγχο και χειραγώγηση της ενημέρωσης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31/07/2013 - 14:03