Θεματική Μέρα για την Ελλάδα παρουσιάζει το ARTE στις 15 Αυγούστου

Στη χώρα μας θα ταξιδέψει τους τηλεθεατές τον 15 Αύγουστο το ARTE προβάλλοντας μία θεματική μέρα για την Ελλάδα. Η προσέγγιση αυτή τη φορά θα είναι διαφορετική. Το βάρος δεν θα πέσει στα αίτια της οικονομικής ύφεσης αλλά στην καθημερινότητα ενός λαού που ενώ δοκιμάζεται σκληρά προσπαθεί ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει με τολμηρές πρωτοβουλίες τις δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

 

Στο πλαίσιο της θεματικής μέρας για την Ελλάδα θα παρουσιαστούν 16 ντοκιμαντέρ (οκτώ από αυτά σε πρώτη προβολή) και δυο ταινίες που δημιουργήθηκαν κυρίως από Έλληνες σκηνοθέτες, από τοπικές εταιρείες παραγωγής με την υποστήριξη της ARTE και των διεθνών της εταίρων και με συμπαραγωγό της ελληνική δημόσια τηλεόραση, την ΕΡΤ.

Τα συναρπαστικά ντοκιμαντέρ πραγματεύονται διάφορες όψεις των συνθηκών διαβίωσης στην Ελλάδα. Εμβαθύνουν και δείχνουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την κρίση με θάρρος, αποφασιστικότητα και φαντασία.

Η θεματική Μέρα θ’ ασχοληθεί και με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και θα δείξει τα μοναδικά τοπία της χώρας μας που αποτελεί έναν παγκόσμια αγαπημένο ταξιδιωτικό προορισμό.

Το ταξίδι στην Ελλάδα,  θα γίνει με ξεναγό την Ελληνίδα δημοσιογράφο Δήμητρα Κουζή.

 

Πηγή: Na Presseportal

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14/08/2013 - 17:59