Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-29-8-2014

Επίσκεψη Όλγας Κεφαλογιάννη στη Ζάκυνθο…


Με την ευκαιρία της επίσκεψης της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη στη Ζάκυνθο, για να παραβρεθεί στο διεθνές Συνέδριο προς τιμήν του Ανδρέα Βεζάλ, του βέλγου ανατόμου που έζησε στο νησί μας, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς παρουσία των τοπικών φορέων θα δεξιωθεί την υπουργό, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «
BestWesternGalaxy», στην περιοχή του Λαγανά. Αυτά αναφέρονται σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ζακύνθου και όπως επισημαίνεται, σκοπός αυτής της συνάντησης θα είναι η συζήτηση για θέματα γενικότερου τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς και η προώθηση σημαντικών τουριστικών έργων, που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
(σ.σ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιφυλάξουμε «θερμή» υποδοχή στην κ. Κεφαλογιάννη!)

Οικονομικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές στο Δήμο του νησιού!

Ορκωτοί λογιστές θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν οικονομικό έλεγχο στο Δήμο Ζακύνθου, τις πρώτες ημέρες ανάληψης καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή, προκειμένου να υπάρχει μια πλήρης εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου, καθώς και τι…παραλαμβάνει από τον απερχόμενη διοίκηση. Όπως είναι κατανοητό η ταμειακή κατάσταση του Δήμου, μπαίνει στο «μικροσκόπιο» του νέου Δημάρχου, Παύλου Κολοκοτσά και σύμφωνα με τον ίδιο, μία από τις αμαρτωλές ιστορίες είναι η κατάσχεση ποσού 223.000. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ζακυνθινή Αναγέννηση», Μίμης Μαρίνος-Κουρής, που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις, τονίζει ότι πρέπει να καταγραφούν με επίσημο τρόπο τα ημιτελή έργα και τα οικονομικά του Δήμου, προσθέτοντας ότι η αυτοδιοίκηση ακολουθεί φθίνουσα πορεία και είναι επιβαρυμένη από πολλά και άλυτα προβλήματα. Πάντως, ο Δήμος Ζακύνθου, έχει…αρκετά βεβαρημένο παρελθόν και σίγουρα η νέα δημοτική αρχή, έχει πολύ δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας την επόμενη πενταετία!

Την επιστροφή 5 εκατ. ευρώ ζητά από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο υπουργός Ανάπτυξης!

Με εντολή του υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Δένδια, πρέπει να επιστραφούν 23 εκατ. ευρώ, από τους φορείς της αυτοδιοίκησης, από τα οποία τα 5 εκατ. ευρώ, αφορούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μια είδηση που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, τη στιγμή που αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι δήμαρχοι και ο νέος Περιφερειάρχης. Τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν αφορούν ημιτελή-ουσιαστικά και τυπικά-έργα, του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και φυσικά, αρκετά από αυτά έχουν να κάνουν και με τη Ζάκυνθο! Με δηλώσεις του, πρωινή ενημερωτική ζώνη της ελεύθερης και αυτόδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ζακύνθου, ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θοδωρής Γαλιατσάτος, ο οποίος στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις, μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι επιθετική η στάση του υπουργού απέναντι στη νέα αρχή, καταλογίζοντας σοβαρές ευθύνες στον απερχόμενο κυβερνητικό Περιφερειάρχη, Σπύρο Σπύρου, για την προτελευταία θέση της Περιφέρειας στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και για τη γενικότερη διαχείριση επί των ημερών του. Μάλιστα, ο κ. Γαλιατσάτος, πρόσφατα επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο και είχε επαφές με τους τοπικούς φορείς, ενώ, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, καθώς και στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο του νησιού, Άγιο Διονύσιο.    

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα φλέγοντα ζητήματα της ειδικής αγωγής

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. (μέλος της οποίας είναι το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού
Ζακύνθου «οι Ποπολάροι»), καλεί σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα
φλέγοντα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά να δοθεί άμεσα λύση στην εργασιακή επισφάλεια των εκπαιδευτικών με αναπηρία σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών Ειδικής Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Επίσης, ζητά την άμεση ψήφιση και εφαρμογή της διάταξης που θα επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία να διορίζονται ως αναπληρωτές στη γενική εκπαίδευση σε ποσοστό 10%, όπως είχε συμφωνηθεί με το υπουργείο. Να καταργηθεί η ρατσιστική εγκύκλιος για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση με την οποία ζητούνται ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου και ψυχιάτρου μόνο από τους εκπαιδευτικούς που είναι άτομα με αναπηρία και προσλαμβάνονται βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

Ολοκληρώνονται οι «εν Ζακύνθω συναντήσεις τέχνης 2014»

Ολοκληρώνονται οι «εν Ζακύνθω συναντήσεις τέχνης 2014» στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζακύνθου, με ώρα έναρξης στις 21:30μ.μ., όπου, το Σάββατο 30 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί η θεατρική παιδική παράσταση, «Άριελ η Μικρή Γοργόνα». Σκηνοθεσία, Γεώργιος Λαμπριανίδης. Ερμηνεύουν, Αναστασία Παντούση, Έντζελ Καπανδρίτης, Ιωάννα Προσμίτη, Σοφιάννα Γρηγοριάδη, Πάτρικ Τοχουμίδης και ο Θανάσης Λιούνης .Γενική είσοδος, 8 ευρώ.

Από την ελεύθερη και αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ Ζακύνθου, αγωνιστικούς και συναδερφικούς χαιρετισμούς-Ο αγώνας συνεχίζεται για δέκατο πέμπτο μήνα-Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική δικαίωση!

Η φωτο είναι από το στούντιο της ΕΡΑ Ζακύνθου, όπου, ο συνάδελφος Γιώργος Παπαζαχαρίου, με αλληλέγγυους-μικρούς και μεγάλους-είναι στον «αέρα» σε πανελλαδική εμβέλεια, στο πλαίσιο του πρόσφατου και ιδιαίτερα επιτυχημένου εργαστηρίου αλληλεγγύης και επικοινωνίας, που πραγματοποιήθηκε στην τοπική ΕΡΑ-Προσεχώς περισσότερες λεπτομέρειες με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό!    



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29/08/2014 - 11:26