Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΡΙΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΠΑΝΦΩΡΙΝΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Φλώρινας σε συνεργασία με την Νοσοκομειακή Επιτροπή των γιατρών του Νοσοκομείου, καλούν σε μαζική συμμετοχή τους κατοίκους του Νομού στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30μμ για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην συνεχή υποβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και να διεκδικήσουμε άμεση χρηματοδότηση και πρόσληψη μόνιμου Ιατρικού προσωπικού.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ἐξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ἔχοντες χρέος καὶ εὐθύνην νὰ προασπισθῶμεν τὸ καλὸν τοῦ λογικοῦ ποιμνίου, τὸ ὁποῖον ἐνεπιστεύθη εἰς ἡμᾶς ὁ Θεός, Σᾶς ἀπευθύνομεν τὴν ἀνὰ χεῖρας ἐπιστολήν, προκειμένου νὰ ἐκφράσωμεν τοὺς προβληματισμοὺς καὶ τὴν ἀνησυχίαν ἡμῶν διὰ θέματα σχετιζόμενα πρὸς τὸν σημαντικὸν καὶ ἄκρως εὐαίσθητον χῶρον τῆς δημοσίου Ὑγείας.

Συγκεκριμένως, ἀναφερόμεθα εἰς τὰς μεγάλας, ἐνίοτε τραγικάς, ἐλλείψεις μονίμου ἰατρικοῦ καὶ νοσηλευτικοῦ προσωπικοῦ, τὰς ὁποίας καθημερινῶς ἀντιμετωπίζουν τόσον τὸ Γενικὸν Νοσοκομεῖον Φλωρίνης «Ἑλένη Θ. Δημητρίου» ὅσον καὶ τὸ «Μποδοσάκειον» Νοσοκομεῖον Πτολεμαΐδος, ἐλλείψεις αἱ ὁποῖαι καθιστοῦν τοὐλάχιστον προβληματικὴν τὴν ἐκ μέρους των παροχὴν ὑπηρεσιῶν ὑγείας, ἐνῷ γίνονται πρόξενοι μεγάλης ταλαιπωρίας διὰ τοὺς ἀσθενοῦντας πολίτας, οἱ ὁποῖοι προσφεύγουν εἰς τὰ συγκεκριμένα νοσηλευτικὰ ἱδρύματα πρὸς ἀναζήτησιν τῆς πολυτίμου θεραπείας των.

Ἐπιπροσθέτως ἐπισημαίνομεν τὴν κατεπείγουσαν ἀνάγκην ἐξευρέσεως οἰκονομικῶν πόρων διὰ τὴν ἐνίσχυσιν τοῦ Γενικοῦ Νοσοκομείου Φλωρίνης, διότι, δυστυχῶς ἀλλὰ ἀληθῶς, ἡ συνέχισις τῆς λειτουργίας του πέραν τοῦ μηνὸς Σεπτεμβρίου καθίσταται ἀμφίβολος ἢ μᾶλλον ἀδύνατος, ὡς πληροφορούμεθα ἐκ τῶν ἐκεῖ ἐργαζομένων ἰατρῶν καὶ νοσηλευτῶν, οἱ ὁποῖοι ἀγωνίζονται ἀπὸ καιροῦ διὰ τὴν ἐπίλυσιν τῶν χρονίων προβλημάτων, τὴν ἀνατροπὴν τῶν κακῶς κειμένων καὶ τὴν βελτίωσιν τῶν ἐν γένει ὑφισταμένων συνθηκῶν.

Ἐξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ, ὡς ἀκρῖται φυλάττοντες Θερμοπύλας, γνωρίζομεν ἀνέκαθεν νὰ δίδωμεν ἀξιοπρεπεῖς καὶ ἐπιμόνους ἀγῶνας, πρὸς ἐπίτευξιν ἐντίμων καὶ δικαίων στόχων καὶ τὸ αὐτὸ πράττομεν σήμερον.

Ἀγωνιζόμεθα μὲ τοὺς ἰατροὺς καὶ τοὺς νοσηλευτὰς καὶ ὁλόκληρον τὴν τοπικὴν κοινωνίαν διὰ τὴν στελέχωσιν τῶν ἀνωτέρω Νοσοκομείων μὲ μόνιμον ἰατρικὸν καὶ νοσηλευτικὸν προσωπικόν, διὰ τὴν ἐνίσχυσιν καὶ τὸν ἐκσυγχρονισμὸν τῶν ὑποδομῶν καὶ τῶν ἐργαστηρίων των καὶ διὰ τὴν γενναίαν χρηματοδότησιν τῆς λειτουργίας των, οὕτως ὥστε οἱ κάτοικοι τῆς παραμεθορίου περιοχῆς ἡμῶν νὰ ἀπολαμβάνουν ὑψηλῶν ἰατρικῶν ὑπηρεσιῶν ἐπιπέδου συγχρόνου Εὐρωπαϊκοῦ κράτους.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ἡ κατάστασις εἶναι ὄντως δραματική, καὶ ἐν μέσῳ κρίσεως καθίσταται δραματικωτέρα. Δὲν ὑπάρχουν πλέον περιθώρια ἐφησυχασμοῦ καὶ ἀδρανείας. Παρακαλοῦμεν καὶ ἀναμένομεν τὰς ἐκ μέρους Σας πρωτοβουλίας καὶ ἐνεργείας, προκειμένου νὰ διασφαλισθῇ ἡ ὕπαρξις καὶ λειτουργία τῶν Νοσοκομείων τῆς περιφερείας ἡμῶν, ἀλλὰ καὶ νὰ ἀποφευχθῇ πάσῃ θυσίᾳ ἡ, ἐλλείψει προσωπικοῦ καὶ χρημάτων, ἐπαπειλουμένη ἀναστολὴ λειτουργίας τοῦ Γενικοῦ Νοσοκομείου Φλωρίνης, ἡ ὁποία θὰ βυθίσῃ εἰς μείζονα ἀπόγνωσιν τοὺς εὐγενεῖς, ἀγωνιστὰς ἀλλὰ καὶ ἐντόνως πληγέντας ὑπὸ τῆς κρίσεως κατοίκους τῆς ἀκριτικῆς καὶ παραμεθορίου ταύτης περιοχῆς τῆς Ἑλλάδος.

Ἐλπίζοντες εἰς τὴν ἄμεσον καὶ ἐπὶ τῆς οὐσίας ἀνταπόκρισίν Σας εἰς τὰ ἀνωτέρω τεθέντα ζητήματα, διατελοῦμεν,

Μετὰ τιμῆς

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ὁ Φλωρίνης, Πρεσπῶν και Ἑορδαίας
ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΤΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με αφορμή τις επικείμενες κινητοποιήσεις και το πανφλωρινιώτικο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας με επικεφαλής το Βουλευτή Θανάση Γερμανίδη, επισκέφθηκε την Παρασκευή 29/8/2014 τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Φλώρινας, με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, εκπρόσωποι της Νοσοκομειακής Επιτροπής των Γιατρών και ο οικονομικός δ/ντης του νοσοκομείου. Στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε, για ακόμη μία φορά, πως οι μεθοδευμένες επιθέσεις που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας από τις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές, που εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση, είναι μια πραγματικότητα.

Το κλείσιμο και η συρρίκνωση δημόσιων νοσοκομείων, η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η πολλαπλή οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για φάρμακα και εξετάσεις, καθώς και τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς υγειονομικής φτώχειας στην Ελλάδα με δραματικές συνέπειες στην υγεία του λαού.

Οι οριζόντιες και τυφλές περικοπές των δημόσιων δαπανών υγείας, οι τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υλικά, τα κλειστά κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τα ράντζα, οι μεγάλες αναμονές στα επείγοντα, στα χειρουργεία και στις εξετάσεις, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό. Ένα σκηνικό, από το οποίο δυστυχώς δεν απουσιάσει και το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας.

Το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας δήλωσε πως για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η υγεία  απαιτεί σοβαρή προσέγγιση, διάλογο με τους γιατρούς και το προσωπικό και απελευθέρωση από την περιοριστική αντίληψη που έχει επιβάλλει η τρόικα.

Ο Βουλευτής Φλώρινας επισήμανε πως η επαρκής χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς επιπρόσθετες επιβαρύνσεις, αποτελούν δέσμευση για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τέλος, επανέλαβε πως η άμεση κατάργηση κάθε μνημονιακού μέτρου που επιβλήθηκε στην υγεία, καθώς και η ισότιμη, δωρεάν και καθολική πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας, ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα, είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παλεύει για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου αντίστασης και ανατροπής με συμμετοχή των εργαζομένων στην Υγεία, συλλογικοτήτων, τοπικών κοινωνιών και κάθε πολίτη ξεχωριστά, που θα οργανώνει κοινές δράσεις για την υπεράσπιση των δημόσιων δομών υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε πως η στήριξη και η συμμετοχή μας στο πανφλωρινιώτικο συλλαλητήριο την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας στις 7.30 το απόγευμα, είναι ένα αποφασιστικό βήμα, για να μπει ένα φρένο στην περαιτέρω κατάρρευση της λειτουργίας του νοσοκομείου μας και στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας στο Νομό μας.

Γιατί, μόνο η συσπείρωση και η αντίσταση της κοινωνίας θα βάλει τέλος στην καταστροφή, που επιδίδονται οι ακραιφνείς θιασώτες των μνημονιακών πολιτικών!

Γιατί, η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, αλλά κοινωνικό αγαθό.
         
Θανάσης Γερμανίδης                                 
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.   
                            
Στέργιος Παναγιωτίδης
Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φλώρινας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου και βρίσκεται πάντοτε  απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες του τόπου μας.

ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το επιμελητήριο Φλώρινας συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε το σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Φλώρινας, διατρανώνοντας την αντίθεση του στην υποβάθμιση και συρρίκνωση της Δημόσιας υγείας . Καλούμε τα μέλη μας να παρευρεθούν την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στις 7,30 μ.μ στην Κεντρική Πλατεία Φλώρινας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΜΔ ΣΤΟ ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ/ΠΔΜ καλεί τους πολίτες της Ακαδημαϊκής κοινότητας, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικά μέλη να συμμετέχουν στο Πανφλωρινιώτικο συλλαλητήριο στις 3 Σεπτεμβρίου για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας στο νομό της Φλώρινας.

Γιατί:
• Δεν νοείται Πανεπιστημιούπολη χωρίς Νοσοκομείο.
• Δεν νοείται χώρα χωρίς Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η Πρόεδρος
Άννα Σπύρτου
Επίκουρος Καθηγήτρια
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Ο Γραμματέας
Γιάννης Ζιώγας
Επίκουρος Καθηγητής
Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ατόμων με αναπηρία του Νομού Φλώρινας με έδρα τη Φλώρινα χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου εργαζομένων και της Νοσοκομειακής επιτροπής των γιατρών του Νοσοκομείου για την οργάνωση του συλλαλητηρίου για τη στήριξη του Νοσοκομείου.

Εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, και την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η επί χρόνια καθυστέρηση προκήρυξης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, η μη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, η καθυστέρηση στους διορισμούς των επικουρικών ιατρών, η ελλιπής χρηματοδότηση οδηγεί σε συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και υποβάθμισης του νοσοκομείου.

Καλούμε τα μέλη του συλλόγου να συμμετέχουν ενεργά με τις οικογένειές τους.

Καλούμε τους Φλωρινιώτες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Όλοι μαζί να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην συνεχή υποβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και να διεκδικήσουμε άμεση χρηματοδότηση και πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΦ

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας συμμετέχει και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων και της Νοσοκομειακής Επιτροπής των Γιατρών του Γ.Ν. Φλώρινας στο Πανφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο και καλεί όλους τους εργαζόμενους την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014  στις 19:30 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Αλληλέγγυοι ενώνουμε τις φωνές μας και ΖΗΤΑΜΕ:

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της υγείας

Να μην κλείσει καμία Νοσοκομειακή μονάδα

Να γίνουν οι αναγκαίες και απαραίτητες Προσλήψεις Προσωπικού και Ιατρών για να σταματήσουν επιτέλους οι τραγικές ελλείψεις που δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών

Αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη, τη βελτίωση των συνθηκών Νοσηλείας

Ελεύθερη και Δωρεάν πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας για να μην υπάρχει κανένας πολίτης χωρίς Δωρεάν Υγειονομική κάλυψη

Να αποκτήσουν τα δημόσια Νοσοκομεία επαρκή-πλήρη χρηματοδότηση και να σταματήσουν επιτέλους οι τραγικές ελλείψεις υλικών

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Να Υπερασπιστούμε τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα.
Να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ και να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τις μνημονιακές πολιτικές που κατεδαφίζουν το ΕΣΥ και το ΕΟΠΥΥ, που «βλάπτουν σοβαρά την ΥΓΕΙΑ»

Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Φλώρινας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων και της Νοσοκομειακής Επιτροπής των Γιατρών του Γ.Ν. Φλώρινας, για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στη Φλώρινα (Κεντρική Πλατεία) την Τετάρτη 3  Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19.30΄ και θα συμμετάσχει σ΄ αυτό για να δηλώσουμε κι εμείς την αντίθεσή μας στη συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου, τονίζοντας ότι όλοι μας πρέπει να κάνουμε προσπάθειες, ώστε να εξασφαλίσουμε και να διαφυλάξουμε το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου την υγεία.

Καλούμε όλα τα μέλη μας και τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν στο ανωτέρω συλλαλητήριο για να αντισταθούμε και να μην επιτρέψουμε την υποβάθμιση της υγείας στην περιοχή μας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Φλώρινας χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία του Σωματείου εργαζομένων και της Νοσοκομειακής επιτροπής ιατρών του Νοσοκομείου Φλώρινας, για την οργάνωση συλλαλητηρίου για τη στήριξη του Νοσοκομείου.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου και όλους του Φλωρινιώτες μαζί με τα παιδιά μας, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, την Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 7:30 το απόγευμα, για να δηλώσουμε ότι δεν θα ανεχθούμε περισσότερη υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας και ότι απαιτούμε:

1. Επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου.
2. Αμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.
3. Επαρκή ποιοτική πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02/09/2014 - 10:32