Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 04-09-2014


Ορεστιάδα: Ο Βαγγέλης Μαρασλής είναι ο νέος επικεφαλής της «Δημοτικής Αλληλεγγύης»

Ο Βαγγέλης Μαρασλής, που διετέλεσε αντιδήμαρχος στο διάστημα θητείας του Δημήτρη Μουζά και δήμαρχος Βύσσας στο παρελθόν, θα είναι ο νέος επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «Δημοτική Αλληλεγγύη» στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Τα εννέα μέλη της παράταξης συγκεντρώθηκαν εχθές το βράδυ για να αναδείξουν το πρόσωπο που διαδέχεται τον παραιτηθέντα Δημήτρη Μουζά και ομόφωνα κατέληξαν στο πρόσωπο του κ. Μαρασλή.  

Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για το πετρέλαιο θέρμανσης

«Είναι λογικότατο αίτημα του κάθε πολίτη, ένα μήνα πριν την έναρξη του χειμώνα να γνωρίζει με ποιον τρόπο θα θερμανθεί», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης, χαρακτηρίζοντας «αποτυχημένη και ανάλγητη» την επιλογή της κυβέρνησης να αυξήσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. «Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σημειώθηκε κατακόρυφη πτώση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης προκαλώντας σημαντικές απώλειες στα έσοδα από τον ΦΠΑ στα καύσιμα», υπογραμμίζει ο κ. Ουζουνίδης αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία που προκύπτουν, ενώ επισημαίνει και την κοινωνική πλευρά του θέματος, σημειώνοντας την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης ευπαθών ομάδων της ελληνικής κοινωνίας, λόγω της αδυναμίας τους να προμηθευτούν το ακριβό πετρέλαιο. Καταλήγοντας, ερωτά τον υπουργό Οικονομικών ποια θα είναι η τιμολογιακή πολιτική για το πετρέλαιο θέρμανσης, και ειδικά για τη βόρεια Ελλάδα, οι κάτοικοι της οποίας «δεν μπορεί να πληρώνουν την ίδια τιμή με τους κατοίκους των Αθηνών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Ουζουνίδης.

Μ. Γκουγκουσκίδου: «Επικοινωνιακό τέχνασμα του υπουργείου Παιδείας η ίδρυση ΙΕΚ στην Ορεστιάδα…»

Άμεση ήταν η απάντηση της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας-Τόπος να Ζω» του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, Μαρίας Γκουγκουσκίδου, στο κάλεσμα του νέου δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, να καταθέσουν οι επικεφαλής και των άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου τις προτάσεις τους για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΙΕΚ που πρόκειται να λειτουργήσει στην πόλη, όπως εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας. Η κα. Γκουγκουσκίδου, στην επιστολή της προς τον δήμαρχο, την οποία κοινοποιεί και στις άλλες παρατάξεις, διαπιστώνει πως η εξαγγελθείσα ίδρυση του ΙΕΚ στην Ορεστιάδα «δεν αποτελεί ουσιαστική παρέμβαση στο χώρο της κατάρτισης στο δήμο, αλλά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να παρουσιάσει έργο στην περιοχή». Η ίδια καταθέτει και άλλους προβληματισμούς για την επιλογή ίδρυσης ΙΕΚ, για το οποίο, όπως υποστηρίζει, δεν προβλέπονται κτιριακές υποδομές, εξοπλισμός και προϋπολογισμός για της δαπάνες λειτουργίας του, αλλά προβλέπεται να φιλοξενηθεί στο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, που ήδη επιβαρύνεται από τις δομές της  εσπερινής εκπαίδευσης, σε βάρος της δικής τους λειτουργικής αυτονομίας». Παρά τις επιφυλάξεις της, πάντως, η κα. Γκουγκουσκίδου προτείνει για το ΙΕΚ τις ειδικότητες “Στελέχους Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας”, “Τεχνικού Αγροτουρισμού”, “Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης” και “Τεχνικού Αρτοποιού-Ζαχαροπλαστικής”.

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ορεστιάδας για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου Ν. Βύσσας

Το «ξεμπλοκάρισμα» του έργου ολοκλήρωσης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου της Νέας Βύσσας ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Ορεστιάδας, καλώντας τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαζικούς φορείς της Βύσσας να το απαιτήσουν από τη νέα δημοτική αρχή. Η παράταξη πρόκειται να φέρει το θέμα και στο δημοτικό συμβούλιο και επιρρίπτει ευθύνες στην απερχόμενη δημοτική αρχή, που «παρέλαβε ένα “γιαπί” και τέσσερα χρόνια μετά παρέδωσε ένα “γιαπί”». Το έργο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου της Νέας Βύσσας θεμελιώθηκε τον Μάιο του 2010, ωστόσο παραμένει μισοτελειωμένο, με αποτέλεσμα οι μικροί μαθητές να κάνουν τη γυμναστική τους στα παγωμένα πλακάκια των διαδρόμων του σχολείου», όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Στο ψηφιακό σήμα περνά από τα ξημερώματα όλος ο Έβρος

Στο ψηφιακό σήμα περνά από τα ξημερώματα όλος ο νομός Έβρου, καθώς ξεκινά η εκπομπή του από το Πύθιο, τους Κήπους, τον Πεντάλοφο, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, ενώ το κέντρο εκπομπής της Πλάκας, που καλύπτει την περιοχή Αλεξανδρούπολης, λειτουργεί ήδη εδώ και δύο χρόνια περίπου. Υπενθυμίζεται ότι για τη λήψη του ψηφιακού σήματος απαιτείται η εγκατάσταση αποκωδικοποιητή, εφόσον αυτός δεν είναι ήδη ενσωματωμένος στην τηλεόραση, και ο επανασυντονισμός των συχνοτήτων.

Εννέα ειδικότητες στο ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης

Με εννέα ειδικότητες θα λειτουργήσει το χειμερινό εξάμηνο 2014-2015 το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τα τμήματα Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτικής και φαρμακείου, εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών, στελέχους ασφάλειας προσώπων και στελέχους διοίκησης-οικονομίας και τεχνικού αισθητικής τέχνης, κομμωτικής και τουριστικών μονάδων. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου και μπορούν να υποβάλλονται από κατόχους απολυτηρίου Λυκείου ή ισοδύναμου τίτλου.

Χοροεσπερίδα του Μ. Α. Σ. «Άρδας» Καστανεών

Την ετήσια χοροεσπερίδα του διοργανώνει το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου ο Μορφωτικός-Αθλητικός Σύλλογος «Άρδας» Καστανεών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04/09/2014 - 12:34