Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Ανησυχία για τη βιωσιμότητα της Σχολής Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

Στα 49 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τα οποία είναι πολύ πιθανό να μην συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι την επόμενη χρονιά, περιλαμβάνεται το τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας- Θράκης που εδρεύει στην Καβάλα. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους», οι σχολές αυτές παρουσιάζουν προβλήματα βιωσιμότητας, σύμφωνα με έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση και χαρακτηρίζονται ως «μη αυτοδύναμες» και λειτουργούν με λιγότερα από εννέα μέλη ΔΕΠ, κάτι που δεν συνιστά πανεπιστήμιο ή τεχνολογικό ίδρυμα. Το τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου δεν έχει κανένα μέλος ΔΕΠ και σύμφωνα με την τελευταία έκθεση δεν πληρεί το κριτήριο της αυτοδυναμίας, με συνέπεια να συγκαταλέγεται στη «μαύρη λίστα».



Κοροϊδία η εξαγγελθείσα μείωση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης

«Η εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, επιβεβαιώνει τις επιφυλάξεις μας για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, για την ουσιαστική μείωση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων. «Πρόκειται για έλλειψη θάρρους και γενναιότητας ή για άγνοια της πραγματικής οικονομικής κατάστασης χιλιάδων οικογενειών», υποστηρίζει επίσης η Ομοσπονδία των Πρατηριούχων, σημειώνοντας πως η μείωση που εξαγγέλθηκε μεταφράζεται σε 7-10 λεπτά στο λίτρο, δηλαδή η λιανική τιμή θα διαμορφωθεί στο 1,15-1,2 ευρώ το λίτρο, από 1,25 με 1,3 ευρώ που ήταν πέρυσι.



Ο Κώστας Αντωνιάδης νέος πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ

Με συναινετικό κλίμα κύλησαν οι διαδικασίες εκλογές προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας- Θράκης και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Πρόεδρος του συμβουλίου εκλέχτηκε ο Κώστας Αντωνιάδης, από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αντιπρόεδρος ο Σταύρος Καβαρατζής, από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και γραμματέας ο Κοτζά Μουμίν Ριτβάν, από τη Ροδόπη. Στην Οικονομική Επιτροπή, όπου πρόεδρος είναι ο περιφερειάρχης, εξελέγησαν οι Ιμπραήμ Αχμέτ, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Κώστας Κινατζίδης, Σωτήρης Μποταΐτης, Ιωάννης Μπούτος, Φώτης Καραλίδης, Αναστάσιος Τσαλδαρίδης και Παντελής Λασκαρίδης. Σε δηλώσεις του, ο νέος περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης, σημείωσε πως το περιφερειακό συμβούλιο θα πρέπει να λειτουργεί όχι ατομικά από τους συμβούλους ούτε και απλά παραταξιακά, αλλά προς όφελος του συνόλου των πολιτών της περιφέρειας, ενώ προανήγγειλε την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του συμβούλιου ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό στις συνεδριάσεις του, καθώς και την αναβάθμιση της αίθουσας συνεδρίασης.   



Συνεχίζει ως πρόεδρος του δ. σ. Αλεξανδρούπολης ο Θεόδωρος Αγγλιάς

Ο Θόδωρος Αγγλιάς θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης καθώς κατά τη διαδικασία εκλογής προεδρείου που διεξήχθη εχθές, εξελέγη στη θέση του προέδρου με 36 ψήφους. Αντιπρόεδρος στο προεδρείο εξελέγη ο Ιωάννης Ταρτανής, από την παράταξη του κ. Φωτιάδη και γραμματέας ο Κυριάκος Αραμπατζής, της παράταξης του κ. Μιχαηλίδη, αφού η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με επικεφαλής τον κ. Δευτεραίο, δήλωσε πως δεν θέλει να συμμετέχει στο προεδρείο. Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγησαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.



Ο Γ. Καραγιάννης νέος πρόεδρος του δ. σ. Ορεστιάδας

Με 22 ψήφους ο Γιώργος Καραγιάννης, της παράταξης του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, εξελέγη νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στην κάλπη βρέθηκαν και 11 λευκά ψηφοδέλτια. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος της «Δημοτικής Αλληλεγγύης», Αθανάσιος Τζιώρτας και γραμματέας ο Παναγιώτης Τονίδης, επίσης της παράταξης του δημάρχου, αφού καμία από τις άλλες τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας δεν θέλησε να συμμετέχει στο προεδρείο. Στην Οικονομική Επιτροπή, πρόεδρος εκλέχτηκε ο Αθανάσιος Γκακίδης και μέλη οι: Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Μαρασλής, Δημήτριος Παλλάς, Ιωάννης Παπαϊωάννου, Γραμμένος Κουμπρίδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Σαράντης Μπαχτσεβανίδης και Χρυσοβαλάντης Παντσίδης. Στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής πρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Ορμανλίδης με τακτικά μέλη τους: Ιωάννη Περιστεράκη, Ελένη Λυμπερίδου – Σταμούδη, Χρήστο Στάικο, Αρχοντή Αρχοντίδη, Δημήτριο Πάλλα, Φώτιο Ουζουνίδη, Μαρία Γκουγκουσκίδου και Γεώργιο Μουτουσίδη.



Προληπτικά μέτρα για την άνοδο της στάθμης των υδάτων στον Έβρο-σταθερή η κατάσταση

Σε ετοιμότητα τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας εξαιτίας της ανόδου της στάθμης του ποταμού Έβρου. Η κατάσταση κρίνεται σταθερή, ωστόσο η ροή των υδάτων που εισέρχονται από τη Βουλγαρία στη λεκάνη του ποταμού επί ελληνικού εδάφους, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη γειτονική χώρα, ξεπέρασε τα προηγούμενα 24ωρα τις φυσιολογικές τιμές, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται σε ανάλογες περιπτώσεις. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ συνιστά στους πολίτες των παρέβριων περιοχών να μην πλησιάζουν τα αναχώματα και άλλα επικίνδυνα σημεία, να μην διέρχονται από πλημμυρισμένες εκτάσεις ή δρόμους και να συμμορφώνονται στις οδηγίες και υποδείξεις των αρμοδίων υπηρεσιών.



Συνελήφθη Βούλγαρος οδηγός φορτηγού να μεταφέρει 21 Σύριους μη νόμιμους μετανάστες

Στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης θα οδηγηθεί ο 61χρονος Βούλγαρος οδηγός που συνελήφθη στον κόμβο της Ταύρης, στην επαρχιακή οδό Σουφλίου-Αρδανίου, να μεταφέρει με Ι. Χ. Φορτηγό 21 μη νόμιμους μετανάστες από τη Συρία. Το φορτηγό κατασχέθηκε.



Ορεστιάδα: Εθελοντική Αιμοδοσία στις 9/9 στο Κ. Υ.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει αύριο, από τις 10 το πρωί έως τις 13.30 το μεσημέρι ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός». Η μονάδα αιμοδοσίας θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας της πόλης.



Ομιλία για την «προσαρμογή στον παιδικό σταθμό» στο Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης

Ομιλία με θέμα την «προσαρμογή του παιδιού στο παιδικό σταθμό» θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 7 το απόγευμα η ψυχολόγος Σάρα Τζανάβαρλη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυκοινωνικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης. Η ομιλία απευθύνεται στους γονείς των νεοεγγεραμμένων νηπίων των παιδικών σταθμών και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους γονείς.



Έκλεισε η τετράδα ξένων στον Α. Ο. Ορεστιάδας με την μεταγραφή του Ράϊαν Σκοτ Τόμσον

Ο Αμερικανός Ράϊαν Σκοτ Τόμσον αποτελεί την τέταρτη μεταγραφή ξένου παίκτη για την Ορεστιάδα και «κλείνει» τις θέσεις των ξένων για την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Ο Τόμσον, που πέρυσι αγωνίστηκε στο αμερικανικό κολλέγιο της Σάντα Μπάρμπαρα, είναι 24 ετών έχει ύψος 2 μ. και 8 εκατοστά και αγωνίζεται ως κεντρικός. Ο Αμερικανός αναμένεται να αποτελέσει, μαζί με τον 26χρονο Ουκρανό διεθνή Κοσταντίν Ριάμπουνκα, το βασικό κεντρικό δίδυμο για τους «πράσινους του Έβρου». Υπενθυμίζεται ότι στην Ορεστιάδα θα αγωνίζονται επίσης ο 25χρονος διεθνής Αυστραλός ακραίος, Γκρέγκορι Μαν και ο 28χρονος Αμερικανός διαγώνιος Ράϊαν Στάνφορντ.







Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08/09/2014 - 13:36