Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας



ΕΞΕΛΕΓΗ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο Χρήστος Μωραΐτης, από την παράταξη της πλειοψηφίας) εξελέγη  πρόεδρος του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν  χθες το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Μετά από πρόταση της  αντιπολίτευσης, στη θέση του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Συμβουλίου εξελέγησαν οι  Διονύσης Μυλωνάς και Χαρ. Μαρκουτσάς



… ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Κέρκυρας εξελέγη ο Νίκος Ράλλης, από την παράταξη της πλειοψηφίας, στην ειδική συνεδρίαση του οργάνου που έγινε χθες. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Νίκος Καλόγερος από τη μείζονα μειοψηφία και γραμματέας ο Νίκος Κορακιανίτης από την πλειοψηφία

Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγησαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς και οι εκπρόσωποι στη Γ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων



Σ/Τ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Κοινή σ/τ θα δώσουν την Τετάρτη, στις 12.00 το μεσημέρι, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, οι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιόνια Στέφανος Σαμοΐλης (Κέρκυρας), Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (Κεφαλονιάς) και Σταύρος Κοντονής (Ζακύνθου), ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ΘεόδωροςΓαλιατσάτος και οι Δήμαρχοι Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής.

Θέμα της συνέντευξης είναι   «Η σθεναρή αντίσταση στο ξεπούλημα των Αεροδρομίων και η πρόταση διαχείρισης και αύξησης της αποδοτικότητας των Αεροδρομίων των Ιονίων υπό δημόσιο έλεγχο».



ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Συνελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα (από τις 4 μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου) στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, συνολικά οχτώ αλλοδαποί ηλικίας από 25 έως και 38 ετών, επτά υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Νιγηρίας, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κέρκυρας, δικογραφίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της κατοχής και χρήσης πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.



ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

«Εξαιρετικά αρνητικό γεγονός» είναι για το ΚΚΕ «η απένταξη από το ΕΣΠΑ, του «Φοίνικα», της Αγ. Αικατερίνης καθώς και των σχολικών κτηρίων του Σχολικού Κέντρου Βραγκανιωτίκων και του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας αποτελούν ένα εξαιρετικά αρνητικό γεγονός. Ειδικά το θέμα των σχολείων, είναι ένα ακόμη πλήγμα στην ικανοποίηση των αναγκών της νεολαίας, των εκπαιδευτικών και των γονιών για σύγχρονες και ασφαλείς κτηριακές υποδομές.

Είναι μία αρνητική εξέλιξη που υποδηλώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αλλά και η Τοπική Διοίκηση το θέμα της δημόσιας εκπαίδευσης».



ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) της Κέρκυρας ανακοινώνει πως την από 1η Σεπτέμβρη πραγματοποιούνται εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά, κάθε απόγευμα 6 με 8, στο συστεγαζόμενο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας.

Εγγραφές πραγματοποιούνται για φοίτηση στο ΣΔΕ Κέρκυρας και το παράρτημα Λευκίμμης.

Πληροφορίες στο τηλ. 2661044997, την ιστοσελίδα του σχολείου

http://blogs.sch.gr/sdekerk/και στο email mail@sde-­kerkyr.ker.sch.gr.

Το   ΣΔΕ είναι ένα δημόσιο, δωρεάν, απογευματινό σχολείο ενηλίκων το

οποίο χορηγεί   απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου μετά από 2 έτη φοίτησης, χωρίς το άγχος των γραπτών εξετάσεων. Απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες

καθώς και αλλοδαπούς, κατόχους απολυτηρίου Δημοτικού ή ισότιμου τίτλου

του εξωτερικού.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54