Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Eıδήσεις ΕΡΑ Κομοτηνής  9 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

«Η συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου έβγαλε την κρίση ταυτότητας του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ, την εσωτερική του κρίση αν θα είναι αύριο αρχηγός του κόμματος και την κρίση προσδιορισμού του σε ποιά χώρα ζει, με όλα αυτά τα... παραδεισένια που έλεγε για την πορεία της Ελλάδας!

Αυτό τόνισε απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Επι πλέον πρόσθεσε καταλήγοντας ότι, η πολλαπλή αναφορά του στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τον Πρόεδρό μας Πάνο Καμμένο, αποδεικνύει πόσο είμαστε καρφί στο μάτι του. Χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό».

Η Τοπική Ανάπτυξη και το ΑΚΕΛ

Την ερχόμενη  Πέμπτη, 11 Σεπ 2014, στις 20.00, στο Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στην Ορεστιάδα, Έβρου, το ΑΚΕΛ (Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος) οργανώνει συνάντηση-συζήτηση με θέμα «Η Τοπική Ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ κ. Βάκης Τσιομπανίδης αμέσως μετά την 1η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΑΚΚΕΛ (Ν. Αγχίαλος, 29/8/2014) συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από την ευρεία ανταλλαγή θέσεων και προτάσεων με μέλη και φίλους από όλη την Ελλάδα, επεσήμανε ότι το ΑΚΚΕΛ ξεκίνησε σαν ξέσπασμα της αγανάκτησης των παραγωγών-κτηνοτρόφων για την αναλγησία των κεντρικού κράτους και την έλλειψη στρατηγικής και πολιτικής στον πολύ σημαντικό τομέα της παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων.

Σήμερα πλέον το ΑΚΚΕΛ πρέπει να εκφράζει όλους τους παραγωγούς πλούτου από όλη την Ελλάδα, καθ όσον υφίστανται σχεδόν παρόμοια αρνητική συμπεριφορά από το κεντρικό κράτος. Αλλά το ΑΚΚΕΛ πρέπει να είναι και η φωνή των καταναλωτών, τόσο διότι οι παραγωγοί είναι και καταναλωτές, όσο και διότι αν μπορέσουν να τα «βρουν» παραγωγοί και καταναλωτές, τότε πολύ λίγο ενδιαφέρον θα έχει η άποψη του κεντρικού κράτους, που θα περιορίζεται, όπως και σήμερα, μόνο στα να «βάζει εμπόδια» σε κάθε παραγωγική πρωτοβουλία και καινοτομία.

Η συνάντηση-συζήτηση της Πέμπτης, 11 Σεπ 2014, στις 20.00, είναι η πρώτη μιας σειράς συζητήσεων μέχρι τον Φεβ 2015, που θα εμπλουτίσουν τις προτάσεις και θέσεις του ΑΚΚΕΛ. Η Οργανωτική Ομάδα δέχεται προτάσεις για συναντήσεις–συζητήσεις τις διαθέσιμες Πέμπτες, που έχουν δεσμευθεί όλοι ότι θα προσπαθούν να διαθέσουν για το ΑΚΚΕΛ. Ήδη έχουν σχεδιασθεί εκδηλώσεις στην Κομοτηνή (25/9/2014), στην Κατερίνη (2/10/2014), στο Εράσμιο Ξάνθης (9/10/2014), στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας (23/10/2014) και στην Δράμα (30/10/2014).

Συνάντηση Διανομαρχιακής σήμερα στις Σάππες

Συνάντηση της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά του Χρυσού Ροδόπης-Έβρου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 το βράδυ.

Ο χώρος της συνάντησης θα είναι στο Πολύκεντρο των Σαππών και στη συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα της διοργάνωσης εκδήλωσης στις Σάππες.

 Άμεση αναπλήρωση απώλειας εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών ζήτησε στο Συμβούλιο ο κ. Καρασμάνης.

Την άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων για την αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος που είχαν οι Έλληνες παραγωγοί ροδακίνων και νεκταρινιών από το ρωσικό εμπάργκο ζήτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Για το λόγο αυτό ο Έλληνας Υπουργός ζήτησε την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού Ταμείου Διαχείρισης Κρίσεων, καθώς και κάθε άλλου εργαλείου που διαθέτει η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) για την ομαλή λειτουργία των αγορών, τονίζοντας πως η κινητοποίηση κάθε διαθέσιμου κοινοτικού πόρου για την αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει αυτή την περίοδο να θεωρείται ως δεδομένη.

Οι λύσεις που πρέπει να δοθούν δεν μπορεί να είναι εθνικές, αλλά κοινοτικές, υποστήριξε ο κ. Καρασμάνης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ισχύσουν οι βασικές και θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή η αλληλεγγύη και η δικαιοσύνη, με ιδιαίτερη μέριμνα τόσο για τα προϊόντα που έχουν θιχθεί μέχρι τώρα, όσο και για εκείνα που ενδεχομένως θιχθούν στο μέλλον.

Με την παρέμβαση του Έλληνα Υπουργού, αλλά και τις τοποθετήσεις των κρατών μελών, όπως και του Επιτρόπου Γεωργίας και της ιταλικής προεδρίας, άνοιξε πλέον η συζήτηση για την άμεση ενεργοποίηση του ταμείου διαχείρισης κρίσεων.

Π. Κουκουλόπουλος: «Βασικός στόχος να δίνουμε γρηγορότερα στους παραγωγούς τις αποζημιώσεις»

«Ο εκσυγχρονισμός της χώρας είναι μια διαρκής ανάγκη ιδιαίτερα στην εποχή που κυριαρχείται από τη νέα τεχνολογία.

Έχουμε κάνει αρκετά βήματα, αλλά είμαστε αρκετά μακριά από τον ένα κωδικό για τον πολίτη. Το συγκεκριμένο βήμα που γίνεται σήμερα:
-Πρώτον ενισχύει τη διαφάνεια που είναι απαίτηση των καιρών και των πολιτών, διότι διευκολύνει τα μέγιστα τις διασταυρώσεις στοιχείων.
-Δεύτερον μας οδηγεί σε μια μεγάλη απλούστευση που σημαίνει μείωση γραφειοκρατίας και πιο κοντά στο στόχο για ένα σύγχρονο κράτος.
-Τρίτον, εξυπηρετεί τον πολίτη και μάλιστα υπάρχει πρόβλεψη έτσι ώστε όσοι στερούνται πρόσβασης στο διαδίκτυο ή δείχνουν αδυναμία να το χρησιμοποιήσουν, να εξυπηρετούνται μέσω των ΚΕΠ».

Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον ΕΛΓΑ, όπου μαζί με τον  Πρόεδρο  του Οργανισμού Βασίλη  Έξαρχο και το Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Τσαβδάρη  παρουσίασαν τις νέες δωρεάν ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε ότι το ΥπΑΑΤ καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, ώστε το επόμενο διάστημα, με κύριο στόχο την επιτάχυνση της καταβολής των αποζημιώσεων στους αγρότες, οι δηλώσεις Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) να υποβάλλονται πολύ νωρίτερα, δηλαδή στο πρώτο δίμηνο του έτους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι άμεσα πρόκειται μέσω σύμβασης να θεμελιωθεί μια μακροχρόνια συνεργασία του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επισημαίνεται ότι οι νέες υπηρεσίες που τίθενται σε εφαρμογή από τον ΕΛΓΑ, μέσω της ιστοσελίδας του,  αφορούν: την έκδοση και εκτύπωση βεβαίωσης καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς, της ασφαλιστικής ενημερότητας, της βεβαίωσης καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για φορολογική χρήση, της  αναλυτικής κατάστασης καταβολής αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής ΕΛΓΑ, της αναλυτικής κατάστασης καταβολής αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου ΕΛΓΑ και της δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής.

Καθυστερημένη… «Γαλάζια»… εκδήλωση για την ΚΓΠ στη Ροδόπη

Με πρωτοβουλία των βουλευτών, Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη και Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού, το ερχόμενο Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 πμ, στην Αίθουσα Τελετών της Π.Ε. Ροδόπης (πρώην Νομαρχίας), θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Ημερίδα για τη «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015-2020», με ομιλητές τους κ.κ.:

1.    Δημήτριο Μελά, Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπ.Α.Α.Τ.
2.    Κωνσταντίνο Σκιαδά, Αντιπρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ
3.    Ιωάννη Κολυβά, Γενικό Διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον της Κτηνοτροφίας-Πρωτογενούς  τομέα

Ημερίδα προγραμματίζει να πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, την ερχόμενη  Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, συζητούμε για τη συμβολή της κτηνοτροφίας και του πρωτογενούς τομέα γενικότερα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει
Ο Βαγγέλης Αποστόλου βουλευτής - υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης Παρεμβάσεις θα γίνουν από:
Αχ. Σαχπατζίδη Διευθυντή Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Περιφέρειας ΑΜΘ
 Προέδρους των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ

Θα ακολουθήσει συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες, όπου θα συμμετάσχουν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια της ΑΜΘ

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου η διαδικασία για την εκλογή του Προεδρείου και των μελών των Επιτροπών του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, στην συνεδρίαση του οργάνου που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Σαπών.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο προταθείς από την πλειοψηφούσα παράταξη Ματθαίος Μπαξεβάνης ομόφωνα.

Αντιπρόεδρος ο προταθείς από την παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης, Σιακήρ Χουσείν Μουσταφά (26 ψήφους υπέρ και ένα λευκό) και Γραμματέας ο προταθείς από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σωτήρης Μουζαλιώτης ομόφωνα..

Κατά την ίδια συνεδρίαση εκλέχθηκαν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Δημοσίων Υπαλλήλων που υπηρετούν στο Νομό Ροδόπης.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολύκεντρο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα υλοποιήσουν  πρόγραμμα επιμόρφωσης για τους Δημοσίους Υπαλλήλους που υπηρετούν στο Ν. Ροδόπης με θέμα « Διοικητικές & οργανωτικές ικανότητες ».

Το Πρόγραμμα είναι συνολικής διάρκειας 70 ωρών εκπαίδευσης ( 35 ώρες διά ζώσης & 35 ώρες εξ αποστάσεως ) και θα επιλεγούν 20 συνάδελφοι να το παρακολουθήσουν.

Οι Δημόσιο Υπάλληλοι που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα θα λάβουν Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης η οποία μοριοδοτείται σύμφωνα με το «Σύστημα Πιστοποίησης Επιμόρφωσης», ( ΦΕΚ 1592, 30/9/2010 ).

Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015 στην Κομοτηνή και θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα δύο ημέρες της εβδομάδας από τις 4 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. ( με νεώτερο έγγραφο θα ενημερωθείτε πιο συγκεκριμένα ).

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο Κοινωνικό Πολύκεντρο www.kpolykentro.gr  μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου .

Επισημαίνεται  πως για την ορθή ολοκλήρωση του προγράμματος ο επιμορφούμενος πρέπει να γνωρίζει σε ικανοποιητικό επίπεδο τη χρήση Η/Υ.

Φάρμακα από τη Ροδόπη στη Γάζα

Με επιτυχία στέφθηκε η αποστολή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού για τους τραυματίες της Γάζας.

Η βοήθεια μεταφέρθηκε με φορτηγό και με έξοδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, στην Διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ευχαριστεί του ευαισθητοποιημένους συμπολίτες, αλλά και τους Φαρμακοποιούς για τα φάρμακα που δώρησαν, όπως και το Δήμο Κομοτηνής.

Αγιασμός στην κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη

Ο καθιερωμένος ετήσιος Αγιασμός του Πνευματικού Κέντρου«Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ» θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, στο χώρο του κέντρου. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού έτους 2014-2015

Αστυνομικό Δελτίο:

Παράταση ισχύος αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και ιστορικών ή οικογενειακών κειμηλίων

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, παρατείνεται μέχρι την 31.12.2014 η ισχύς των αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων, που εκδόθηκαν πριν τη δημοσίευση της Απόφασης αυτής (ΦΕΚ Β’ 2244 από 18.08.2014) και έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Σημειώνεται ότι, απαραίτητη για την ανανέωση χορήγηση των ως άνω αδειών είναι η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης, όπως αυτή περιγράφεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 3009/2/84-δ΄ από 27.07.2004 Υ.Α. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες τοπικές αστυνομικές Αρχές.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/09/2014 - 11:16