Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  9 Σεπτεμβρίου 2014


Διακοπή ρεύματος στο πάρκο κεραιών Πυθίου

Σε προγραμματισμένες εργασίες που εκτελούν συνεργεία της ΔΕΗ στο πάρκο κεραιών του Πυθίου, οφείλεται η διακοπή μετάδοσης ορισμένων περιφερειακών τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών προγραμμάτων στην περιοχή του βορείου Έβρου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Επιχείρησης, η διακοπή ρεύματος θα διαρκέσει μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι σήμερα (9/9/14) και από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι αύριο (10/9/14). 

Στις 11/9 τα εγκαίνια της Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών

Στις 8.30 το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, 11 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν τα εγκαίνια της Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών, που θα λειτουργήσει μέχρι και τις 14 του μήνα. Στη διάρκεια του τετραημέρου θα πραγματοποιηθούν και δύο ημερίδες αλλά και διαγωνισμός Κολοκυθιού, Καρπουζιού και Πεπονιού, μεταξύ ντόπιων παραγωγών που θα διεκδικήσουν το βραβείο του νικητή. Η πρώτη ημερίδα, με θέμα τις εξελίξεις στη νέα ΚΑΠ, θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημοτικό κατάστημα των Φερών, ενώ την επόμενη ημέρα στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και η δεύτερη ημερίδα, με θέμα τις ομάδες παραγωγών και τις πρακτικές στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2015.
 
Δήλωση Μ. Ουζουνίδη για το αίτημα συνένωσης Φερών και Τυχερού

Την υποστήριξή του στο αίτημα των κατοίκων των Φερών και του Τυχερού, να προχωρήσουν σε συνένωση και να αποτελέσουν έναν νέο δήμο, επαναλαμβάνει σε δήλωσή του για το θέμα ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο ίδιος καλεί και τους άλλους τρεις βουλευτές του νομού να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα και ιδιαίτερα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ντόλιο, να στηρίξει δυναμικά τη διεκδίκηση των κατοίκων των πρώην δήμων Φερών και Τυχερού, που με τον “Καλλικράτη” καταργήθηκαν και συνενώθηκαν με τους δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, αντίστοιχα.

«Επικίνδυνες έως εγκληματικές για τη δημόσια υγεία οι παραβάσεις και παραλείψεις της δημοτικής αρχής Σουφλίου…»  

Για σειρά παραβάσεων και παραλείψεων, «επικίνδυνων έως και εγκληματικών για τη δημόσια υγεία», κατηγορεί τη δημοτική αρχή Σουφλίου ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, αναφορικά με την ποιότητα του νερού σε έξι ορεινούς οικισμούς της περιοχής. Ο κ. Καλακίκος επικαλείται τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε δείγματα νερού των έξι χωριών και καταγγέλλει ευθέως την «προσφιλή τακτική» του δημάρχου Σουφλίου, Βαγγέλη Πουλιλιού, να «αποκρύβει την αλήθεια». Ο κ. Καλακίκος επισημαίνει επίσης ότι «η ανακοίνωση για την διαπιστωμένη ακαταλληλότητα δεν συνοδεύτηκε με τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφάλιζαν τη μεταφορά και διανομή πόσιμου νερού στους οικισμούς», ενώ θέτει ερωτήματα για τις απευθείας αναθέσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε έργα συντήρησης των δικτύων ύδρευσης, καθώς, όπως υποστηρίζει, «δεν επέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην ποιότητα του νερού», αναδεικνύοντας, παράλληλα, την «έλλειψη σεβασμού στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος».

Σε Ορεστιάδα και Φέρες οι πρώτες ανοιχτές εκδηλώσεις του ΑΚΚΕΛ

Από την Ορεστιάδα και τις Φέρες ξεκινούν οι ανοιχτές συζητήσεις που θα διοργανώσει με θέμα την «Τοπική Ανάπτυξη» το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), υλοποιώντας τη δέσμευση που ανέλαβε στα τέλη Αυγούστου στη διάρκεια των εργασιών της 1ης συνδιάσκεψης του κόμματος. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα και ο προγραμματισμός της κοινής δράσης τους. Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας και για την επόμενη ημέρα (12/9/14) έχει προγραμματιστεί η δεύτερη, στη 1 το μεσημέρι στο δημοτικό κατάστημα Φερών. Θα ακολουθήσουν, διαδοχικά, ανάλογες εκδηλώσεις στην Κομοτηνή, την Κατερίνη, την Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα, ενώ το ΑΚΚΕΛ θα έχει παρουσία και στην Αγροτική Έκθεση των Φερών αλλά και σε άλλες εκθέσεις και διοργανώσεις που απευθύνονται στους αγρότες, σε όλη την Ελλάδα.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/09/2014 - 11:25