Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-9-9-2014

Για 3η συνεχή χρονια, «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης»


Στη Ζάκυνθο, για 3η συνεχή χρονιά διοργανώνονται «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης» από το Εργατικό Κέντρο και την Επιτροπή Εκπαιδευτικών του τοπικού ΠΑΜΕ και καλούνται τα ΔΣ της ΕΛΜΕΖ και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νησιού, να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία. Μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, επισήμαινεται ότι: «Στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση λείπουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Οι εξαγγελίες για 19,5 χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών και τα «μπαλώματα» στα ωρολόγια προγράμματα, δεν λύνουν το πρόβλημα. Επιπλέον, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και τις αλλαγές στη δομή και  στο περιεχόμενο του φτιάχνει  ένα σχολείο βαθιά ταξικό, αντιδραστικό και αναχρονιστικό. Τα μεγάλα συγκροτήματα φροντιστηρίων τρίβουν τα χέρια τους! Ποιοι λοιπόν θα αδικηθούν; Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες, αυτά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια. Όποιος δεν έχει, οδηγείται στις στρατιές ανέργων ή αναγκάζεται να δουλεύει με 400€, όπως ζητάει η Ευρωπαϊκή  Ένωση  και χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για μεγαλύτερα κέρδη. Βασική τους επιδίωξη είναι η ημιμάθεια στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών με στόχο να δημιουργήσουν εργαζόμενους υποταγμένους που δε θα διεκδικούν τα δικαιώματα τους, που δεν θα αμφισβητούν με τη γνώση τους και τη πάλη τους το σύστημα τους και την εξουσία του κεφαλαίου». Επίσης, τονίζεται ότι: «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί, μόρφωση και δουλειά για όλα τα παιδιά, κανένα παιδί έξω από το σχολείο, όχι, στο γενικευμένο πανελλαδικό σύστημα εξετάσεων σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, ναι, στο Ενιαίο 12χρονο σχολείο με 2χρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δίχρονες δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Καμία επιχειρηματική δράση στην Παιδεία. Να καταργηθεί τώρα η «τράπεζα θεμάτων». Οι προαγωγικές εξετάσεις να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του σχολείου και των εκπαιδευτικών. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Μόνιμη δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς, με αξιοπρεπείς μισθούς. Κατάργηση της ιδιωτικής παιδείας.  Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για βιβλία, πετρέλαιο, αναλώσιμα κ.τ.λ., και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό». Δηλώσεις συμμετοχής στα «Μαθήματα Λαϊκής Αληλλεγγύης»,καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου,  1ος όροφος, ώρες:  21:00-22:00, τηλ. 26950-22365.

Αναβολή…αγιασμού σε σχολείο, λόγω εργασιών αποκατάστασης

Το γραφείο Δημάρχου Ζακύνθου, ενημερώνει τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου, ότι, λόγω των εργασιών αποκατάστασης του αύλειου χώρου και των μονώσεων που πραγματοποιούνται σε αυτόν, δεν θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός των μαθητών στις 11 Σεπτεμβρίου. Με νέα ανακοίνωσh, θα ειδοποιηθούν οι γονείς και κηδεμόνες, πολύ σύντομα για την ακριβή ημερομηνία αγιασμού και έναρξης των μαθημάτων. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα σχολείο, «κλουβί», στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, ένα σχολείο, που μοιάζει με φυλακή και αποτελεί ντροπή για την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα και την κεντρική εξουσία, ένα σχολείο με αύλειο χώρο…την ταράτσα, με πολλά, χρόνια και σοβαρά προβλήματα, κτιριακά και άλλα, όπως αποχέτευσης και να μπάζει…νερά! Μάλιστα, δεν είναι και λίγες οι κινητοποιήσεις των γονέων και άλλων τοπικών φορέων, για το συγκεκριμένο σχολείο, προκειμένου αυτό να έχει, του λάχιστον, μια αξιοπρεπή εικόνα και λειτουργία.   

Εκλογή προεδρείου και επιτροπών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Ομόφωνα αποδεκτές έγιναν από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου οι προτάσεις του Δημάρχου Ζακύνθου, κ. Παύλου Κολοκοτσά, για τις θέσεις του προέδρου του σώματος, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.  Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε (20 ψήφους υπέρ και 12 λευκά), ο Νικόλαος Τσίπηρας. Τη θέση του αντιπροέδρου του σώματος κατέλαβε (18 ψήφους υπέρ, 12 λευκά και 2 άκυρα) ο Γιάννης Φεραδούρος από τον συνδυασμό "Μαζί για τη Ζάκυνθο", ενώ γραμματέας είναι (με 24 ψήφους υπέρ και 8 λευκά) ο Εμμανουήλ Λιβέρης-Κροκάς από τον συνδυασμό της "Ζακυνθινής Αναγέννησης". Σε ό,τι αφορά την Οικονομική Επιτροπή, σε αυτή πρόεδρος θα είναι ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, και μέλη της οι: Ιωάννης Κόκλας, Αναστάσιος Μαρίνος-Ντούνος, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Κώστας Κόκλας-Βενέτικος, Κώστας Κόκορης (πλειοψηφία), Γιώργος Αρμένης, Σπύρος Βούτος και Νίκος Ακτύπης (μειοψηφία). Αναπληρωματικοί στη συγκεκριμένη Επιτροπή θα είναι οι: Αναστάσιος Μποτώνης, Βασίλης Μυλωνάς-Μαυράτζης, Διονύσης Ρουχίτσας, Διονύσης Τουρκάκης και Παναγιώτης Αβράμης. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πρόεδρος θα είναι ο Αντιδήμαρχος, Αντώνης Αντίοχος-Μπαλιακράς και μέλη οι: Τάσος Μαρίνος,  Δημήτρης Αντίοχος-Μαυραντώνης, Αναστάσιος Μποτώνης, Μαρία Μουζάκη, Κώστας Κόκλας-Βενέτικος (πλειοψηφία), Δημήτρης Τσαγκαρόπουλος-Μπέλεσης, Γιάννης Φεραδούρος και Γιώργος Κωνσταντίνου (μειοψηφία). Να σημειωθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Γιώργος Κωνσταντίνου, προτάθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στέλιο Μποζίκη. Αναπληρωματικοί θα είναι οι; Νικήτας Θεοδώσης, Ιωάννης Στάθης, Παναγιώτης Μυλωνάς, Διονύσης Τουρκάκης και Γιώργος Αρμένης. Επίσης, έγιναν αρχαιρεσίες και για την εκπροσώπηση του Δήμου στην ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων). Εκεί συμμετέχει εξ´ οφίτσιο ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ενώ εκλέχθησαν οι: Αντώνης Αντίοχος-Μπαλιακράς, Κώστας Κόκλας-Βενέτικος, Γιάννης Λουκίσας, Παναγιώτης Μυλωνάς, Νίκος Πέττας, Νίκος Τσίπηρας, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Κώστας Κόκορης (πλειοψηφία), Στέλιος Μποζίκης, Γιώργος Αρμένης, Παναγιώτης Αβράμης, Θεόδωρος Ζήβας και Γιώργος Κωνσταντίνου (μειοψηφία).

Ενημέρωση νέου Δημάρχου για ΕΝΦΙΑ και απορρίμματα 

Να προστεθεί ότι ο Δήμαρχος, Παύλος Κολοκοτσάς, ενημέρωσε το σώμα για τις επαφές που είχε όλο αυτό το διάστημα με τα Υπουργεία για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των απορριμμάτων, χαρακτηρίζοντας ακριβή και μακροπρόθεσμη τη λύση του "Λίβα", αφού θα χρειαστούν πολλά χρόνια και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση του έργου. Ο Δήμαρχος τόνισε πως έχει βρεθεί ήδη εναλλακτική λύση, η οποία θα παρουσιαστεί σύντομα στη Ζακυνθινή κοινωνία.

Μία ακόμα…σύσκεψη για την  τουριστική περιοχή του Λαγανά

Σύσκεψη…μία ακόμα, για τα προβλήματα που υπάρχουν στις τουριστικές περιοχές της Ζακύνθου και ιδιαίτερα στην περιοχή του Λαγανά, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της  Παρασκευής. Σε αυτή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, ο οποίος βραβεύθηκε από τον Δήμαρχο Ζακύνθου, Παύλο Κολοκοτσά…Επίσης, το "παρών" έδωσαν οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες και επιχειρηματίες. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο κ. Κολοκοτσάς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο στον Λαγανά, ενώ σημείωσε πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι τις προσπάθειες που θα καταβάλλει η νέα Δημοτική Αρχή. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι έχει τη βούληση και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται και κάλεσε τους εμπλεκόμενους να ακολουθήσουν τον δικό του δρόμο. Ο κ. Λιάσκος μίλησε για μια νέα στρατηγική στον τουρισμό και τόνισε πως τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να λυθούν από τους τοπικούς φορείς και όχι από το κράτος. Γνωστοποίησε, μάλιστα, πως έχει ψηφιστεί Νόμος για συγκρότηση Επιτροπής, στην οποία συντονιστής θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης και ρόλος της θα είναι να παρεμβαίνει άμεσα όταν το απαιτούν οι περιστάσεις!  

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54