Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

ΒΟΛΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 11-9-2014


Σε εκκρεμότητα οι λειτουργικές τοποθετήσεις καθηγητών και οι μετεγγραφές των μαθητών

Κτύπησε σήμερα το κουδούνι για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, καθηγητές και μαθητές… ψάχνουν το σχολείο τους!

Δεν γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα τους βρει το πρώτο σχολικό κουδούνι κι αν σε αυτό θα παραμείνουν στη συνέχεια της σχολικής χρονιάς.

Με προβλήματα για καθηγητές και μαθητές ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη, το σχολικό έτος θα ανοίξει με περίπου 25 κενά καθηγητών ιδίως στις ειδικότητες της βιολογίας, φυσικής και χημείας, τα οποία δεν θα καλυφθούν άμεσα εξαιτίας του μικρού αριθμού προσλήψεων αναπληρωτών.

Την ίδια ώρα υπάρχουν καθηγητές που δεν έχουν κατανεμηθεί οριστικά στα Γυμνάσια και Λύκεια και πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι δεν γνωρίζουν πού θα διδάξουν. Καθυστέρηση και στις λειτουργικές τοποθετήσεις καθηγητών, δημιουργεί πρόβλημα σε σχολικές μονάδες και εκπαιδευτικό προσωπικό που θα… ψάχνει το σχολείο του.

Αλλά και οι μαθητές, δεν γνωρίζουν αν φέτος θα κάνουν Αγιασμό μαζί με τους συμμαθητές τους ή όχι. Τα αιτήματα μετεγγραφών βρίσκονται σε εκκρεμότητα αφού ούτε χθες, βρέθηκε λύση, σε συνάντηση που είχαν με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων για την κατανομή του μαθητικού πληθυσμού.

Οι διευθυντές των σχολείων, επιχειρούν μόνοι τους να λύσουν το δύσκολο «σταυρόλεξο» των μετεγγραφών, καθώς άλλα σχολεία γιγαντώνονται και άλλα συρρικνώνονται. Επιχειρούν σε μεταξύ τους συνεννόηση να ικανοποιήσουν αιτήματα με αμοιβαίες μετεγγραφές προκειμένου να μην επηρεαστεί το μαθητικό τους δυναμικό έως και χθες όμως, οι μαθητές δεν γνώριζαν πού θα κάνουν Αγιασμό.

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας θα διανείμουν σήμερα οι τροχονόμοι

Με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, σήμερα θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας, σε Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.

Η πρωτοβουλία αυτή που πραγματοποιείται με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Στο Βόλο, ενημερωτικά φυλλάδια θα διανεμηθούν έξω από τα σχολεία: 1ο δημοτικό σχολείο Βόλου (Βασσάνη& Γ. Καρτάλη), 10ο δημοτικό σχολείο Βόλου (Κύπρου & Γ. Δήμου) και 1ο & 2ο δημοτικά σχολεία Νέας Ιωνίας (Μαιάνδρου 36).

Πέφτει το κάστρο της αξιολόγησης για τους εργαζόμενους στους Δήμους

Το 55% των εργαζομένων κατέθεσε την αξιολόγησή του

Από μέσα φαίνεται να πέφτει το κάστρο ενάντια στην αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων. Το 55% των εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας, αγνόησε τη «γραμμή» αντίστασης της ΠΟΕ ΟΤΑ και κατέθεσε την αυτοαξιολόγησή του στους διευθυντές και προϊσταμένους των υπηρεσιών όπου εντάσσονται εργασιακά.

Υπήρξαν καταγγελίες της ΔΑΣ ΟΤΑ ότι εργαζόμενοι απειλήθηκαν για να υπογράψουν τα έγγραφα της αξιολόγησης, ενώ κατατέθηκε πρόταση για διαγραφή όσων εφάρμοσαν το μέτρο της αυτοαξιολόγησης.

Χθες, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, που πήρε μορφή ενημερωτικής εκδήλωσης, λόγω έλλειψης απαρτίας, οι εργαζόμενοι επιχειρήθηκε να πειστούν να ζητήσουν πίσω τις αυτοαξιολογήσεις τους, που εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε νέο αποδεκατισμό των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, περί τα 100 άτομα επί συνόλου 2.000 εργαζομένων, συμμετείχαν στη στάση εργασίας και τη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποίησε ο Σύλλογος, με στόχο να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως η αξιολόγηση, οι μειώσεις μισθών και το ενδεχόμενο διαθεσιμοτήτων και απολύσεων. Λόγω έλλειψης απαρτίας, η συνέλευση πήρε μορφή ενημερωτικής εκδήλωσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε, το 55% περίπου των εργαζομένων, όχι μόνο δεν αντιστάθηκε στην αυτοαξιολόγηση, αντιθέτως μάλιστα φρόντισε για την έγκαιρη προσκόμιση των εκθέσεων στο Γραφείο Προσωπικού. Το υπόλοιπο 45% ακολούθησε τη γραμμή του Συλλόγου και της ΠΟΕ - ΟΤΑ καταθέτοντας τις εκθέσεις του στον ίδιο το σύλλογο.

Με αφορμή το παραπάνω ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μαγιάκος, κάλεσε τους εργαζόμενους που… ξεστράτισαν, να επανέλθουν στο κοινό μέτωπο αγώνα. Τους ζήτησε να ζητήσουν και να πάρουν πίσω από το γραφείο προσωπικού τις αυτοαξιολογήσεις τους και να τις καταθέσουν στο Σύλλογο. «Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δέχεται απειλές. Κανένας εκβιασμός δεν πρόκειται να βρει έδαφος, αν είμαστε όλοι ενωμένοι», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαγιάκος, ζητώντας ενότητα και μαχητικότητα από τους εργαζόμενους.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί. Μάλιστα θεώρησε ως νίκη του κινήματος αντίστασης που έχει αναπτυχθεί στους Δήμους τις διαρκείς μεταθέσεις της ημερομηνίας για την αξιολόγηση.

Στάση εργασίας στους Δήμους

Από τις 11:30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου

Σε στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Μαγνησίας.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους, να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων, στη συγκριτική αξιολόγηση, στις απολύσεις και στη διάλυση των υπηρεσιών.

Παράλληλα, ζητά εκ νέου από τους εργαζόμενους που έχουν καταθέσει έντυπα αξιολογήσεων να τα ζητήσουν πίσω και από τους Προϊσταμένους να μη συναινέσουν «στο έγκλημα της συγκριτικής αξιολόγησης».

Δέσμευση για μειώσεις στις τιμές των διοδίων έδωσε η εταιρεία…

Κ. Αγοραστός: «Σύγχρονη μάστιγα τα διόδια και πρέπει να καταργηθούν»

«Τα διόδια εξελίσσονται σε σύγχρονη μάστιγα της κοινωνίας και αν δεν δοθούν άμεσα λύσεις θα υπάρξει χιονοστιβάδα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα. Εμείς εμμένουμε στην κατάργησή τους», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, Τεμπών Κώστας Κολλάτος και Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος και ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Δημήτρης Γκατσώνης.

Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Γκατσώνη ξεκινούν άμεσα μειώσεις στις τιμές των διοδίων. Ωφελούμενοι θα είναι όσοι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου προμηθευτούν δωρεάν τους ειδικούς πομποδέκτες, έτσι ώστε η χρέωση να μειώνεται όσο αυξάνονται οι διελεύσεις. Η μείωση θα ισχύει για όλους τους σταθμούς διοδίων, ενώ όσο πιο συχνή θα είναι η διέλευση τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση του αντιτίμου. Για παράδειγμα, στα διόδια του Μοσχοχωρίου από τα 4 ευρώ που είναι η κάθε διέλευση η νέα τιμή θα είναι στα 3,10 ευρώ ενώ για κάποιον που διασχίζει τα διόδια καθημερινά, η τιμή θα φτάνει στα 1,55 ευρώ.

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Οι αντεργατικοί νόμοι θα τελειώσουν με την αλλαγή στην κεντρική πολιτική σκηνή»

Σε δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΙΜΑΣ ΑΕ – ΣΥΡΜΑ, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «τάσσομαι στο πλευρό των εργαζομένων της ΙΜΑΣ ΑΕ – ΣΥΡΜΑ εναντίον των οποίων η εταιρεία υπέβαλλε ασφαλιστικά μέτρα, με αφορμή την απεργία διαρκείας που ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας, διαμαρτυρόμενοι για την μονομερή απόφαση της Διοίκησης να εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασία.

Καταδικάζω απερίφραστα την αιφνιδιαστική απόφαση της πλέον κερδοφόρου βιομηχανικής επιχείρησης της Μαγνησίας… να παραβιάσει την επιχειρησιακή σύμβαση που έχει ισχύ μέχρι το 2015, να επιβάλλει αυταρχικά την εκ περιτροπής εργασία, αγνοώντας επιδεικτικά την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που με ψήφους 170 έναντι 24 εναντιώθηκαν στην πρόταση της εταιρείας, και τώρα να κορυφώσει την επίδειξη της εργοδοτικής της αυθαιρεσίας προχωρώντας στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, πασχίζοντας να κηρύξει παράνομη την απεργία.

Επικαλούμενη, μελλοντικό πρόβλημα βιωσιμότητας, αυτή η κατά βάση εξαγωγική επιχείρηση που είναι θυγατρική του γερμανικού ομίλου Continental, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα με την παραγωγή της, ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί από την πλευρά της, το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, πολύ περισσότερο όταν μάλιστα εδώ και δύο χρόνια οι 50 οικειοθελείς αποχωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν (από τους 245 εργαζόμενους) εννοείται ότι λειτούργησαν αντισταθμιστικά στην όποια λογική κάμψη της αγοράς λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.

Η αδιαλλαξία με την οποία απάντησε η εταιρεία στις εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, προτού προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, και η προσπάθεια από την πλευρά της εργοδοσίας, της ποινικοποίησης των αγώνων τους στην συνέχεια, ενισχύεται χάρη στην ανοχή-συνενοχή της κυβέρνησης, η οποία νομοθετεί αντιμετωπίζοντας την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων ως μια αναπόφευκτη παράπλευρη απώλεια.

Ο εργαζόμενος με σταθερή εργασία, ασφάλιση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας είναι η προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιό του για την ανάπτυξη της χώρας, που θα έχει στο κέντρο του τον άνθρωπο και θα υπηρετεί μια οικονομία των αναγκών.

Οι αντεργατικοί νόμοι των Μνημονίων που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως ανέργους και τους ανέργους ως ανύπαρκτους…. θα τελειώσουν με την αλλαγή στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Αυτό θα γίνει μόνο όταν οι εργαζόμενοι συνειδητοποιήσουν ότι η δύναμη της μεγάλης ανατροπής βρίσκεται στα χέρια τους.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση κάνει το παν για να νεκρώσει με τον φόβο τις κοινωνικές αντιστάσεις και να περάσει το παραπλανητικό μήνυμα ότι τίποτε δεν κερδίζεται με τους αγώνες, το στοίχημα του ελληνικού λαού είναι να ξαναβρεί την μνήμη του που του φωνάζει με μια σιγανή μακρινή φωνή, τη φωνή της συνείδησής του, το ακριβώς αντίθετο.

Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνες!»

Εξαπλώνεται ο καταρροϊκός πυρετός

Επιβεβαιώθηκαν οκτώ κρούσματα και εξετάζονται ακόμη έξι ύποπτα δείγματα

Ανησυχητικές διαστάσεις δείχνει ότι λαμβάνει η νόσος του καταρροϊκού πυρετού στη Μαγνησία. Ηδη από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων έχουν επιβεβαιωθεί οκτώ κρούσματα ενώ εξετάζονται ακόμη έξι δείγματα ζώων σε κτηνοτροφικές μονάδες της Μαγνησίας.

Για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου του καταρροϊκού πυρετού σε άλλες κτηνοτροφικές μονάδες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε εγρήγορση και έχει ενημερώσει όλους τους Δήμους της Μαγνησίας προκειμένου με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους των περιοχών για τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβουν.

Ειδικότερα από τα οκτώ κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε οκτώ κτηνοτροφικές μονάδες, τρία κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σκόπελο, ένα στην Κορώπη Πηλίου και τέσσερα στον Αλμυρό. Στο μεταξύ, από κτηνοτρόφους της Π.Ε. Μαγνησίας εξετάζονται ακόμη έξι ύποπτα δείγματα, ένα από την Βρύναινα και πέντε από τη Σούρπη.

Υποστολή Γαλάζιας Σημαίας από την ακτή Παγασών Βόλου

Υποστέλλεται η Γαλάζια Σημεία από την ακτή Παγασών Βόλου. Ο Δήμος απομένει με εννέα Γαλάζιες Σημαίες, καθώς η επιτροπή κρίσεων των βραβείων στις ακτές διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις.

Η ακτή Παγασών Βόλου συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 38 ελληνικών ακτών, που «τιμωρούνται» με αφαίρεση της Γαλάζιας Σημαίας.

Στο Δήμο Βόλου, είχαν δοθεί δέκα γαλάζιες σημαίες για την πολύ καλή ποιότητα των νερών κολύμβησης στις ακτές Αγριά - Μπαρμπά Θωμάς, Αναυρος, Αλυκές, Παγασών, Αμαρυλλίδα, Αμφάνων, Πευκάκια, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Πλατανίδια και Νέα Αγχίαλος.

Οι συγκεκριμένες ακτές βραβεύτηκαν από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζιες Σημαίες».

Ωστόσο 38 ακτές -μεταξύ των οποίων και η ακτή Παγασών- αποσύρθηκαν από τους καταλόγους του 2014 -εθνικούς και διεθνείς- και έχασαν το βραβείο τους, επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος όπως διαπιστώθηκε από τις επιθεωρήσεις κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος διαπίστωσαν μεν την πολύ καλή ποιότητα των Νερών Κολύμβησης στις ακτές, εντόπισαν όμως σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, στην τήρηση των κριτηρίων του βραβείου που αναφέρονται σε καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.
Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» η ακτή Παγασών δεν χάνει απλώς το βραβείο της. Δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφια για βράβευση ούτε την επόμενη χρονιά.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Αγιο Τρύφωνα

Κάλεσμα συμμετοχής των ενοριτών στην προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών

Εκστρατεία αλληλεγγύης διοργανώνεται με πρωτοβουλία των υπευθύνων του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος, που βρίσκεται στην περιοχή της Νεαπόλεως, προκειμένου να καλυφθούν οι υλικές ανάγκες των οικονομικά αδύναμων ενοριτών, αλλά και να συγκεντρωθούν τα σχολικά είδη που στερούνται παιδιά άπορων οικογενειών.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον εφημέριο του ναού π. Βάϊο Τακούμη και την Επιτροπή Χριστιανικής Αλληλεγγύης του Αγίου Τρύφωνος Βόλου, όπου είναι πρόεδρος.

Η παραπάνω πρωτοβουλία υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προκειμένου να ενισχυθεί το πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο που αναπτύσσεται και αγκαλιάζει οικογένειες που στερούνται ακόμη και τα αναγκαία είδη, αλλά και τη σίτιση δέκα μαθητών και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, οι οποίοι προέρχονται από άπορες οικογένειες.

 Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν την παραπάνω προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον π. Βάιο Τακούμη, στο τηλέφωνο 6947186600.

Παράταση μέχρι τέλος του χρόνου ζητούν οι εργατοτεχνίτες συντήρησης και αποκατάστασης του Κάστρου των Παλαιών

Το φάσμα της ανεργίας αντιμετωπίζουν οι εργατοτεχνίτες έργου στο Βόλο που έχει ανατεθεί στην αρχαιολογία, τέλος Σεπτεμβρίου. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της 7ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, φέρεται να έχουν διαμηνύσει στο προσωπικό ότι τέλος Σεπτεμβρίου το έργο θα ολοκληρωθεί ελλείψει συμπληρωματικών μελετών, οι ίδιοι οι εργατοτεχνίτες ωστόσο υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμοι πόροι προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες μέχρι τέλος του χρόνου, έτσι ώστε στο διάστημα που μεσολαβεί να ολοκληρωθούν οι μελέτες και το έργο να συνεχιστεί.

Η παρέμβαση αφορά στο έργο της συντήρησης και αποκατάστασης του Κάστρου των Παλαιών στο Βόλο που έχει αναλάβει η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος - Ηπείρου 2007 - 2013» με προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ.

Οι εργατοτεχνίτες που απασχολούνται στο έργο υποστηρίζουν ότι μπορεί να δοθεί παράταση του έργου τουλάχιστον μέχρι τις 31-12-2014, έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα και όλες οι εργασίες ανάδειξης του τείχους να ολοκληρωθούν αφενός και αφετέρου να μην περάσουν στην ανεργία 6 έμπειροι εργατοτεχνίτες που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο έργο, σε μία περίοδο μάλιστα που η ανεργία «σαρώνει» τα πάντα.

Μάλιστα έχουν ζητήσει την παρέμβαση των εκπροσώπων στο Κοινοβούλιο προκειμένου το θέμα να αναδειχτεί αφενός και αφετέρου να υπάρξει πρόνοια για την παράταση του έργου τουλάχιστον μέχρι τέλους του χρόνου.

Χωρισμένα στα δύο… τα πρατήρια καυσίμων

Χωρισμένα σε δύο κατηγορίες… βρίσκονται τα πρατήρια καυσίμων του Βόλου, εξαιτίας των συστημάτων εισροών - εκροών. Από τη μία πλευρά βρίσκονται τα πρατήρια καυσίμων τα οποία έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα εισροών - εκροών και έχουν συνδεθεί με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και από την άλλη υπάρχει ένα ποσοστό 20% των πρατηρίων του Βόλου, τα οποία ναι μεν έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα εισροών- εκροών αλλά δεν έχουν συνδεθεί με το σύστημα του υπουργείου.

Η παραπάνω κατάσταση έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των πρατηριούχων, που έχουν συνδεθεί κανονικά με το σύστημα και από κοινού με την ομοσπονδία ζητούν τη συμμόρφωση όλων των πρατηριούχων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 27 Αυγούστου 2014 εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δοθεί στα πρατήρια για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος εισροών - εκροών. Άλλωστε οι αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους για τη συμμόρφωση των υπόχρεων και την αποστολή στοιχείων στην ΓΓΠΣ, καθώς και την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων.

 Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου.  Φέτος αναμένεται σημαντική μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο εκτιμάται να πωλείται 1,15 ευρώ το λίτρο ενώ πέρσι η τιμή του ήταν 1,27 ευρώ το λίτρο.

Σε αγωνιστική επαγρύπνηση οι φαρμακοποιοί Μαγνησίας

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι Φαρμακοποιοί Μαγνησίας ενόψει της εφαρμογής της μείωσης στο 15,7% από 23% του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας είναι με το βλέμμα στραμμένο στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που εδώ και δύο μήνες είναι ακέφαλος, καθώς δεν έχει εγκριθεί ακόμη το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών του Ιουνίου.

Το διάστημα που ακολούθησε μέχρι και σήμερα άνοιξε μία σειρά από θέματα που «καίνε» τους φαρμακοποιούς, όπως είναι η κοστολόγηση των φαρμάκων, η απελευθέρωση του επαγγέλματος, η εφαρμογή του μέτρου για τον τρόπο διάθεσης του φθηνότερου φαρμακευτικού προϊόντος, ενώ οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς Μαγνησίας για το διάστημα από το Νοέμβριο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012 παραμένουν ως έχουν.

Οι φαρμακοποιοί πρόκειται να συζητήσουν όλα τα θέματα στο Διοικητικό Συμβούλιο την Πέμπτη, ενώ αναμένουν τη συγκρότηση της νέας Διοίκησης του ΠΦΣ μετά την ενημέρωση που υπήρξε από νομικό σύμβουλο Ηλία Δημητρέλλο ότι:  «Η διαδικασία έγκρισης των αρχαιρεσιών έχει ήδη ξεκινήσει προκειμένου να μπουν οι τελικές υπογραφές από όλες τις εμπλεκόμενες Διευθύνσεις του Υπουργείου και τον Υπουργό».

Βρέθηκαν 30 κλεμμένα οχήματα

Τριάντα κλεμμένα οχήματα εντόπισαν συνολικά, στη διάρκεια του Αυγούστου, αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία, εξιχνιάστηκαν 39 κλοπές-διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, καθώς και κλοπές οχημάτων.

Εξιχνιάστηκαν ακόμη μία υπόθεση ανθρωποκτονίας, τρεις ληστείες, 53 υποθέσεις ναρκωτικών, 22 υποθέσεις του νόμου περί όπλων, δύο υποθέσεις για λαθρεμπόριο - παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα, 15 υποθέσεις πλαστογραφίας και τρεις υποθέσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Συνελήφθησαν συνολικά 604 άτομα.

Ο καιρός σήμερα στο Βόλο

Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στον Βόλο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοανατολικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 23 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Παρασκευή 12/9, προβλέπεται ασθενής βροχή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς ανατολικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11/09/2014 - 11:34