Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΣΔΕΠ

Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ή πόλεμος λάσπης?

Καταγγέλλουμε,

Τη δημιουργία αρνητικού κλίματος για το Πανεπιστήμιο Δυτικής

Μακεδονίας, που ξεκίνησε για πολλοστή φορά από το άρθρο της κας Βίβιαν Μπενέκου στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ (10/9/2014). Εδώ και χρόνια η συγκεκριμένη δημοσιογράφος ονειρεύεται να κλείσει το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών που εδρεύει στη Φλώρινα. Φέτος στα όνειρά της προστέθηκε και το κλείσιμο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Κοζάνη.

Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος υπηρετεί την «ανάπτυξη» που καλλιεργείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Είναι συμφιλιωμένη με την ανάπτυξη της λασπολογίας, την ανάπτυξη των καταργήσεων και την ανάπτυξη της βαρβαρότητας των απολύσεων.

Ο Σύλλογος Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει όσους και όσες ονειρεύονται τέτοιου είδους «ανάπτυξη»:

Ότι ο αριθμός των υποψηφίων φοιτητών στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας, κάθε έτος μεγαλώνει. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο έχει ξεπεράσει τα 300 (τριακόσια) άτομα.

Ότι ο αριθμός των μελών ΔΕΠ που επικαλείται στο άρθρο της δεν ισχύει. Ας φροντίσει να ενημερωθεί για την αύξηση των καθηγητών των δύο Τμημάτων. Πριν να γράφει κάτι ας το τεκμηριώνει πρώτα!

Ότι τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας, καθηγητές και φοιτητές υπηρετούν την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία δεν «κοιμάται». Μιας κοινωνίας που σήκωσε το ανάστημά της όταν πριν δύο χρόνια η κυβέρνηση σχεδίαζε το κλείσιμο του Πανεπιστημίου.

Ο Σύλλογος Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να στείλουν μήνυμα αντίστασης σε όσους στοχεύουν στην απαξίωση του Πανεπιστημίου μας. Όλοι και όλες μαζί θα αντισταθούμε στα «αναπτυξιακά» τους σχέδια.



                     Η Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

                  Άννα Σπύρτου                                                Γιάννης Ζιώγας

          Επίκουρος Καθηγήτρια                                Επίκουρος Καθηγητής

           Παιδαγωγικό Τμήμα                                      Τμήμα Εικαστικών και



      Δημοτικής Εκπαίδευσης                                   Εφαρμοσμένων Τεχνών



ΝΤΡΟΠΗ κ.ΜΠΕΝΕΚΟΥ!!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!!





ΣΙΩΠΗ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Εξι χρόνια φτάνουν!!!
Η κ. Βίβιαν Μπενέκου είναι παλιά γνώριμη του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Εδώ και 6 χρόνια έχει αναλάβει εργολαβικά να μας «κλείσει» με επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα τα οποία επισυνάπτουμε και τα οποία επί τόσα χρόνια


γράφουν ακριβώς τα ίδια (7/5/2011, 31/7/2012, 5/9/2014 δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω και ένα δημοσίευμα του 2009 όπου επαναλαμβάνει τα ίδια).

ΣεΟΛΑ αυτά το ΤΕΕΤαλλάκαι η Δυτική Μακεδονίααναφέρονται ρητά και μονίμως καταστροφολογικά. Ούτε οι διαρκείς διαψεύσεις από την πραγματικότητα, ούτε οι ακυρώσεις των προβλέψεών της δεν την έχουνε ευαισθητοποιήσει ως άνθρωπο αλλά και ως δημοσιογράφο να πάψει επί έξι (!!!!) χρόνια να αναστατώνει τόσες οικογένειες και μια ολόκληρη περιοχή με ερασιτεχνικές προβλέψεις.

Ακόμη και το τελευταίο της άρθρο είναι ένα συμπίλημα αυθαιρεσιών που με κολοσσιαίο τρόπο επαναλαμβάνονται από ταmediaκαι ταblogs. Στην αφετηρία όλων αυτών η ίδια κυρία, η κυρία Μπενέκου που απεικονίζεται στις φωτογραφίες σε άλλες δημοσιογραφικές της δραστηριότητες όπως τις δραστηριότητες της γυναίκας  του εμίρη στο Κατάρ ή συνέντευξη με τον κ. Ρέμο.

ΑΥΤΗ η κυρία έχει διαλύσει την ψυχολογία μιας ολόκληρης γεωγραφικής περιοχής επί έξι χρόνια… έλεος και ντροπή, επιτέλους σιωπήστε και διασταυρώστε τις πληροφορίες σας…..

Είναι ηΜΟΝΗδημοσιογράφος οιουδήποτε μέσου της ηλεκτρονικής ή έντυπης δημοσιογραφίας που μιλά με τέτοιο υστερικό και καταστροφολογικά αυθαίρετο τρόπο. Ακόμη και το ίδιο το  Υπουργείο Παιδείας την διέψευσε λίγες ώρες αργότερα.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΒΥΣΟΥΜΕ κ. ΜΠΕΝΕΚΟΥ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Δέστε τι πολεμάτε, τους ανθρώπους που θέλετε να εξοντώσετε, τη νεολαία το μέλλον αυτού του τόπου:

http://www.eetf.uowm.gr/



ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ, ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ

Νέοι και νέες, γονείς, εκπαιδευτικοί,

Μπορούμε, πρώτη μέρα εφέτος στο σχολείο, να ονειρευτούμε για μια στιγμή;
Να αφήσουμε στο παρελθόν τα λειψά χρήματα για την παιδεία, που μας έχουν φέρει στην τελευταία θέση στην Ευρώπη. Να μη σκεφτόμαστε πια το πολύμηνο κυνηγητό των εκπαιδευτικών που διαρκώς λείπουν από τα σχολεία, τις πολυπληθείς σχολικές τάξεις, τις παγωμένες αίθουσες του χειμώνα, τα παιδιά που καθημερινά υποσιτίζονται. Να ξεχάσουμε το βραχνά των φροντιστηρίων και να επικεντρωθούμε σε ένα δημόσιο σχολείο που θα παρέχει όλα τα αναγκαία μορφωτικά εφόδια, γλωσσομάθεια, πληροφορική, καλές τέχνες, χωρίς να χρειάζεται να βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Να εξασφαλίσουμε δίχρονη προσχολική εκπαίδευση για κάθε παιδί, ολοκλήρωση της μόρφωσής του με δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, και στη συνέχεια ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσια τριτοβάθμια ιδρύματα ή μεταλυκειακή τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση. Να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε και να πραγματώνουμε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και τις ανάγκες ανάπτυξής της, εφαλτήριο της συλλογικής μας προσπάθειας για μια Ελλάδα της προόδου και της δημιουργίας.

Μπορούμε, με το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, να φανταστούμε το ανέφικτο;
Ένα σχολείο με μαθήματα που τα απαιτεί ή ίδια η ζωή και όχι οι ανάγκες της αγοράς. Ένα σχολείο που θα μαθαίνει δημιουργικά και δεν θα εξετάζει εξοντωτικά. Μια διδασκαλία που σέβεται την προσωπικότητα και το ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού και δεν το κακομεταχειρίζεται με ύλη και βιβλία που δεν αντιστοιχούν στην ηλικία του. Ένα σχολικό πρόγραμμα που συνδυάζει αρμονικά την καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος, που αναζητά την ομορφιά στην τέχνη και στη δημιουργία, και πλάθει πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους, σέβονται τον συμπολίτη, προστατεύουν το περιβάλλον, αγωνίζονται για την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών, χαρακτηρίζονται από υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Ένας εκπαιδευτικός σχεδιασμός που γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες του τόπου και σύμφωνα με τα πορίσματα των επιστημών, όχι κατά τις επιταγές της Τρόικας και το ΟΟΣΑ.
Μπορούμε, με το πρώτο μάθημα στην τάξη, να αρχίσουμε να διεκδικούμε το ασύλληπτο; 
Ένα δημόσιο σχολείο που δεν θα αποδιώχνει αλλά θα αγκαλιάζει κάθε παιδί, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μια πλούσια σχολική ζωή που δεν θα διχάζει με το μίσος και το ρατσισμό, αλλά θα ενώνει με την αλληλεγγύη και την αποδοχή. Μια παιδαγωγική που δεν θα ταξινομεί και δεν θα αποκλείει με «τράπεζες θεμάτων» και συνεχείς εξεταστικές δοκιμασίες, αλλά που θα στηρίζει το παιδί στις δυσκολίες του και θα το βοηθάει να αξιοποιήσει κάθε ταλέντο και ικανότητά του. Μια μαθησιακή διαδικασία που δεν θα βασίζεται στην αποστήθιση και στο φροντιστήριο, αλλά θα στοχεύει στην ουσιαστική γνώση, στην κριτική σκέψη και στη δημιουργική αμφισβήτηση.
Μπορούμε, από την πρώτη συνεδρίαση του συλλόγου εκπαιδευτικών, να κυνηγήσουμε την ουτοπία;
Να αφήσουμε πίσω μας την εκπαιδευτική πολιτική που καταργεί βασικούς τομείς της γνώσης και ολόκληρες ειδικότητες, που καταδικάζει εκπαιδευτικούς στη φτώχεια, την ανέχεια και την επισφάλεια, στη διαθεσιμότητα και τελικά στην απόλυση. Να χτίσουμε την εκπαίδευση που θέτει στο επίκεντρο του σχολείου τον/την εκπαιδευτικό και τον/την θεωρεί πρωτεργάτη στο χτίσιμο του σχολείου που χρειάζεται η νέα γενιά. Να πούμε όχι στην πολιτική τού «διαίρει και βασίλευε», που χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την «αξιολόγηση» και την «υπακοή» μόνο και μόνο για να χειραγωγήσει κάθε ανοιχτό πνεύμα και να πνίξει κάθε δημιουργική προσπάθεια. Και να αναδείξουμε την εκπαιδευτική πρακτική που εμπνέει και πείθει με την ορθότητα των στόχων και των μεθόδων της. Στη θέση των ελαστικών και φτηνών εργασιακών σχέσεων να θέσουμε τη σταθερή εργασιακή και παιδαγωγική σχέση, την αποκλειστική δέσμευση των εκπαιδευτικών στην ευθύνη του έργου τους και την ολόπλευρη στήριξή τους.
Εμείς, ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεσμευόμαστε για όλα αυτά. Δεσμευόμαστε μέσα από το πρόγραμμά μας για την παιδεία, που θα αποτελέσει τη βάση ενός ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς, με όλη την κοινωνία. Δεσμευόμαστε πως με την ενεργό συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού θα ανοίξουμε το δρόμο που θα κάνει πράξη τα οράματα της ελληνικής κοινωνίας.
Μπορεί σήμερα τέτοιοι στόχοι να μας φαίνονται μακρινοί και ανέφικτοι. Αυτό συμβαίνει γιατί η μίζερη τωρινή πραγματικότητα μας αφήνει ελάχιστα περιθώρια να φανταστούμε ένα σχολείο διαφορετικό. Και έχουν οδηγήσει σκόπιμα την εκπαίδευση σε αυτό το κατάντημα, γιατί γνωρίζουν καλά πως κλείνοντας τους μορφωτικούς ορίζοντες της νέας γενιάς ανοίγουν το δρόμο για την απεριόριστη εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας και την ανεξέλεγκτη δική τους κερδοφορία τους.
Το «νέο Λύκειο», που έχει αρχίσει να εφαρμόζει η κυβέρνηση σταδιακά από πέρυσι, δείχνει ξεκάθαρα τις επιδιώξεις τους. Ελάχιστη γενική παιδεία και ουσιαστική μόρφωση, αλλεπάλληλες σκληρές εξεταστικές δοκιμασίες, κατάταξη και ταξινόμηση παιδιών, εκπαιδευτικών και σχολείων. Μόνο στην πρώτη τάξη εφαρμόστηκε ως τώρα, και η αύξηση των μετεξεταστέων, ιδίως στις πιο φτωχικές περιοχές, είναι δραματική. «Νέο Λύκειο» σημαίνει λιγότεροι στο Λύκειο και στο Πανεπιστήμιο, και περισσότεροι στη φτηνή και πρόωρη κατάρτιση, στη μαθητεία και στην εκμετάλλευση της εργοδοσίας. Με δυο λόγια, ένα εκπαιδευτικό σύστημα που μετατρέπει τους πιο φτωχούς σε εκπαιδευτικά «αποτυχημένους», οικονομικά εκμεταλλεύσιμους, κοινωνικά αδύναμους και πολιτικά χειραγωγήσιμους.
Νέοι και νέες, γονείς, εκπαιδευτικοί,
Το σχολείο στο οποίο εμπιστευόμαστε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, τα παιδιά μας, το μέλλον του τόπου μας, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, όσο ακολουθούμε αυτή την καταστροφική πολιτική που μας επιβάλλει η κυβέρνηση, με τις εντολές της Τρόικας. Η σημερινή εκπαιδευτική πολιτική είναι μια ακόμα όψη της πολιτικής των μνημονίων, που έχει εξουθενώσει την ελληνική οικογένεια φορτώνοντάς τη με δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, ενώ από την άλλη πλευρά μας αποστερεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη: υγεία, παιδεία, κοινωνική μέριμνα και φροντίδα, υγιεινό και ανθρώπινο περιβάλλον. Είναι η ίδια ακριβώς πολιτική που ξεπουλάει ξεδιάντροπα αντί πινακίου φακής το δημόσιο πλούτο, τις κερδοφόρες επιχειρήσεις, τις δημόσιες εκτάσεις, τις παραλίες, τα μνημεία και τους φυσικούς πόρους της χώρας.
Καιρός να πούμε: Φτάνει πια!
Η οργή ξεχείλισε. Όλοι μας έχουμε πλέον αντιληφθεί ότι η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής της είναι προϋπόθεση για την επιβίωση όλων μας. Η κυβέρνηση επέλεξε να στηρίξει αυτή την πολιτική στο φόβο. Η δική μας απάντησή μας στο φόβο πρέπει να είναι η ελπίδα. Η ελπίδα και όχι ο φόβος είναι που θα φέρει τη μεγάλη ανατροπή. Στην κοινωνία και στην εκπαίδευση.
Ο σημερινός υπουργός παιδείας εξακολουθεί να προβλέπει τη χειρότερη χρονιά, όπως είχαν δηλώσει και οι προκάτοχοί του.
Εμείς όμως δεσμευόμαστε ότι αυτή την παράδοση θα τη σπάσουμε στην πράξη. Και το ξεκίνημα της ανατροπής πρέπει να γίνει τώρα, στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς.


ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέθεσε 2 τροπολογίες-προσθήκες επί Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
 Στην πρώτη τροπολογία-προσθήκη που αφορά στην ανάγκη επαναφοράς του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου 2011, οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επισημαίνουν ότι είναι σαφές ότι η ανεπαρκέστατη μείωση του Ε.Φ.Κ. κατά 30%, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, όταν η αύξησή του από το Μάρτιο του 2011 ήταν 1471%, δεν πρόκειται να λύσει το τεράστιο πρόβλημα, αφού «η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα εξακολουθήσει να είναι απλησίαστη για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που βιώνει τις μνημονιακές πολιτικές και του έχουν συρρικνώσει δραματικά το εισόδημα».
Τονίζουν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης είναι είδος πρώτης ανάγκης και επιβίωσης και επομένως δε θα έπρεπε να επιβαρύνεται με κανένα φόρο. Μάλιστα η αναποτελεσματικότητα του μέτρου εξίσωσης του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, είχε ως αποτέλεσμα, εκτός από την απώλεια 237 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό, πολλά νοικοκυριά να στερηθούν το αγαθό της θέρμανσης εν μέσω χειμώνα. Παράλληλα, ανυπολόγιστη ήταν η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από τη λαθροϋλοτομία που κατέστρεψε μεγάλες δασικές εκτάσεις και την ατμοσφαιρική μόλυνση στα αστικά κέντρα, επειδή οι πολίτες, προκειμένου να θερμανθούν, έκαιγαν οποιοδήποτε καύσιμο υλικό.
Επισημαίνουν μάλιστα ότι, «για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών απαιτείται η ύπαρξη αντίστοιχης πολιτικής βούλησης και όχι φορομπηχτικά μέτρα ‘εξόντωσης’ των πολιτών» (Για το θέμα αυτό έχει κατατεθεί και ερώτηση προς το Υπουργείο ΠΕΚΑ).
Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με την τροπολογία αυτή, προτείνουν την «άμεση ακύρωση της εξίσωσης των ειδικών φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης και την επιστροφή –ως πρώτο βήμα στα πλαίσια της συνολικότερης εξέτασης του θέματος, με σκοπό κανένα νοικοκυριό να μην στερείται το αγαθό της θέρμανσης αλλά και με γνώμονα την αύξηση των δημοσίων εσόδων – στο καθεστώς που ίσχυε το Μάρτιο του 2011». Το μέτρο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,90 €/λίτρο, από 1,20 € που αναμένεται να είναι τιμή εκκίνησης φέτος, με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες».
 Στη δεύτερη τροπολογία-προσθήκη που αφορά στην ανάγκη παροχής δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αφού τονίζουν ότι η «προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας και η εξασφάλιση πρόσβασης στα είδη πρώτης ανάγκης αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό θεσμικό Πλαίσιο», επισημαίνουν ότι από μόνη της η εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου δεν είναι αρκετή να δώσει λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης των φτωχών νοικοκυριών, καθώς οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει μία σειρά από ευπαθείς ομάδες στην απόλυτη φτώχεια.
Ζητούν συνεπώς την εξασφάλιση δωρεάν ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες μέχρι 1.200 Kwh το τετράμηνο, ως την ελάχιστη αναγκαία ποσότητα για την κάλυψη των βασικών αναγκών ενός νοικοκυριού, ενώ για κατανάλωση μεγαλύτερη από αυτή την ποσότητα και μέχρι τις 2.000 Kwh, να υπάρχει χρέωση σύμφωνα με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Ζητούν επίσης την αυτόματη ρύθμιση σε 24 άτοκες δόσεις, των ανεξόφλητων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών προς τη Δ.Ε.Η., ή την αναδρομική ένταξη των καταναλωτών αυτών στο προηγούμενο πρόγραμμα, σε περίπτωση αποδεδειγμένης πλήρους αδυναμίας πληρωμής και αυτών των δόσεων. Επισημαίνουν μάλιστα ότι, το κόστος αυτής της παροχής μπορεί να χρηματοδοτηθεί, όχι μόνο από το δημόσιο προϋπολογισμό, αλλά και από «την κατάργηση των χαριστικών ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα υπέρ των ιδιωτών μεγαλοπαραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος (Α.Δ.Ι).» και «την ειδική φορολόγηση των κερδών των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας».




ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΚΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα προνοιακά ιδρύματα της Π.Ε. Φλώρινας και ειδικότερα το Νομαρχιακό Νοσοκομείο βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανου Μπίρου, παρουσία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη για θέματα υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής, κ. Σταύρου Γιαννακίδη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στα προνοιακά ιδρύματα οι οποίοι έκαναν εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για την επίλυσή τους.
Όπως δήλωσε ο κ. Μπίρος στους δημοσιογράφους, η συνάντηση έγινε εν όψει της συζήτησης για το μέλλον του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Φλώρινας στο Περιφερειακό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Σήμερα έγινε η πρώτη συνάντηση της επιτροπής υγείας που συστάθηκε στα πλαίσια και του συλλαλητηρίου που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Τα θέματα που αφορούν στην υγεία έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας αλλά και γενικότερα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα συζητήσαμε διεξοδικά το ζήτημα του νοσοκομείου της Φλώρινας, παρουσία της επιτροπής. Αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως λόγω έλλειψης ιατρών και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού. Με την ανάθεση και την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο θεματικό αντιπεριφερειάρχη υγείας κ. Γιαννακίδη Σταύρο, θα εισηγηθούμε στο περιφερειακό συμβούλιο μια πρόταση για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία στην Π.Ε. Φλώρινας, για να μπορέσουμε να δώσουμε διέξοδο και λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν όλους τους κατοίκους της περιοχής. Εμείς με τη σειρά μας θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού που γίνεται σε επίπεδο περιφέρειας και θα κοιτάξουμε από εδώ και πέρα να βρούμε λύσεις, σε συζήτηση και συνεχή διαβούλευση τόσο με την επιτροπή υγείας όσο και με τους πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας. Να προσθέσω ότι σε συνεργασία μας με τον περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Καρυπίδη, αποφασίστηκε μετά την απόφαση που θα πάρει το περιφερειακό συμβούλιο να γίνει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό υγείας στην Αθήνα, όπου και θα εκθέσουμε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Π.Ε. Φλώρινας αλλά και όλη η Δυτική Μακεδονία. Στο ζήτημα αυτό είμαστε πλέον αδιαπραγμάτευτα διεκδικητικοί και σε καμία περίπτωση δεν θα παραχωρήσουμε το δικαίωμα του πολίτη της Φλώρινας να έχει την υγεία που του αξίζει.».
Χρήσιμη και ουσιαστική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης για θέματα υγείας κ. Γιαννακίδης. Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωσή του: «Εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από την πλευρά μου για την παρουσία σας εδώ. Μετά από το συλλαλητήριο που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην πλατεία, με την παρουσία πολύ μεγάλου πλήθους κατοίκων της Φλώρινας όπου διαδήλωσαν το γεγονός της υποστελέχωσης και της υποβάθμισης του νοσοκομείου της Φλώρινας, και με την παρουσία και ομιλία του περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Καρυπίδη, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να διεκδικήσουμε τα περισσότερα που μπορούμε για τη στελέχωση όχι μόνο σε ιατρικό αλλά και σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, έτσι ώστε το νοσοκομείο της Φλώρινας να έχει πλήρη λειτουργία και ο πολίτης της Φλώρινας να βρίσκει ποιοτική δημόσια υγεία. Το πλαίσιό μας είναι να διεκδικήσουμε όλες τις θέσεις που απαιτεί η λειτουργία του νοσοκομείου. Εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να μας δώσει αυτές τις θέσεις είναι τότε στην αρμοδιότητά της να παραχωρήσει σε εμάς τις αρμοδιότητες έτσι ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε το νοσοκομείο της Φλώρινας για να μπορεί ο Φλωρινιώτης να βρίσκει αυτήν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών όσο γίνεται καλύτερα.»




ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Τις πρωινές ώρες στις 10 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνέλαβαν τέσσερεις ημεδαπούς, 51, 43, 39 και 37 χρονών, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και περί αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των προαναφερόμενων, κατά τις οποίες συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο KALASHNIKOV με την γεμιστήρα του
• Δυο (2) πολεμικά τυφέκια διαφορετικού τύπου
• Ένα (1) υποπολυβόλο
• Ένα (1) περίστροφο
• Μία (1) κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάνη
• Ένα (1) πιστόλι κρότου μετά την γεμιστήρα του
• Μία (1) ξιφολόγχη με μήκος λάμας 16 cm
• Ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας 18cm
• Μία (1) χατζάρα με μήκος 50 cm
• Πεντακόσια τριάντα πέντε (535) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
• Τέσσερις (4) γεμιστήρες
• Δυο (2) κάλυκες
• Δυο (2) τόξα
• Δώδεκα (12) βέλη
• Μία (1) διόπτρα με βάση για όπλο
• Μια (1) βαλίστρα με ενσωματωμένη διόπτρα αυτού
• Δυο (2) φορητοί πομποδέκτες
• Τρεις (3) ασύρματοι
• Μία (1) βολίδα και
• Οκτώ (8) φιαλίδια φαρμακευτικού σκευάσματος υπαγόμενα στην νομοθεσία περί αθλητισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας




ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014





Ανακοινώνεται ότι από την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014μέχρι και τηνΤετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Νοεμβρίου 2014.



Οι εξετάσεις θα διεξαχθούνστις 8 και 9Νοεμβρίου2014για τα επίπεδα:

α) Β(Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση»)σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσεςΑγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική και Τούρκικη.

β) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσεςΑγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική.

γ) Γ1 «Πολύ καλή γνώση» στην Τουρκική γλώσσα.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

• Αίτηση, στην οποία αναφέρονται η γλώσσα ή οι γλώσσες και το επίπεδο ή τα επίπεδα στα οποία επιθυμεί να εξετασθεί ο υποψήφιος.

• Μία πρόσφατη φωτογραφία μικρού μεγέθους.

• Ένα ηλεκτρονικό παράβολο Δημοσίου (e-paravolo). Η δημιουργία του e-paravolo πραγματοποιείται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr. Η πληρωμή του πραγματοποιείται για μη πιστοποιημένους χρήστες μέσω Τράπεζας ή Ε.Λ.Τ.Α. χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Οι πιστοποιημένοι χρήστες μπορούν να καταβάλουν το ποσό του παραβόλου μέσω πιστωτικής/προπληρωμένης/χρεωστικής κάρτας των Ελληνικών Τραπεζών. Η ημερομηνία του αποδεικτικού πληρωμής του ηλεκτρονικού παραβόλου πρέπει να έχει ημερομηνία το αργότερο 24/09/2014.

Τα ποσά των παραβόλων ανά επίπεδο έχουν ως εξής:

α. των 80 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Β (Β1&Β2),

β. των 100 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Γ (Γ1&Γ2)και

γ. των 80 ευρώ για την εξέταση του επιπέδου Γ1 της Τουρκικής γλώσσας.

• Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Ελλείψει αυτής, κατατίθεται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου όπως στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία αυτού.

Ανήλικοι υποψήφιοι κάτω των δώδεκα ετών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου συναφούς δημοσίου εγγράφου, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από το Δήμο, όπου είναι εγγεγραμμένοι ή τα ΚΕΠ.

Αλλοδαποί υποψήφιοι, που φοιτούν στην Α/θμια, Β/θμια ή Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας, μπορούν να προσκομίσουν, αντί της άδειας παραμονής τους στη χώρα, βεβαίωση φοίτησης σε ένα από τα προαναφερόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

• Ειδικό έντυπο «Aίτηση» που διατίθεται προς συμπλήρωση από τις κατά τόπους επιτροπές συγκέντρωσης δικαιολογητικών. Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση» και από την ιστοσελίδα:www.minedu.gov.gr.



Οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Εξετάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα από το Υπουργείο Παιδείας









Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54