Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δύο εξώδικα προς το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας, προστριβές μεταξύ καθηγητών, ανακλήσεις τοποθετήσεων φιλολόγων σε Γυμνάσια και Λύκεια και ένα έγγραφο - αυστηρή σύσταση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλικής Ζιάκα, προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας -που είναι ουραγός στη Θεσσαλία- να προχωρήσει έστω και προσωρινά σε λειτουργικές τοποθετήσεις καθηγητών, συνθέτουν το… αλαλούμ στα σχολεία.

Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, άλλους φιλολόγους θα γνωρίσουν σήμερα με την έναρξη των μαθημάτων και με άλλους θα συνεχίσουν το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς. Αλλά και οι φιλόλογοι, σε άλλα σχολεία θα κάνουν Αγιασμό σήμερα και σε άλλα θα διδάξουν το επόμενο διάστημα. Ολα απόρροια κινήσεων και αποφάσεων του τοπικού ΠΥΣΔΕ.

Κάθε χρόνο, το ΠΥΣΔΕ προχωρά στην τοποθέτηση καθηγητών που έχουν πάρει μετάθεση ή έχουν ζητήσει βελτίωση της θέσης τους στα σχολεία. Η νομική διαδικασία τοποθέτησης των καθηγητών είναι μεν «θολή», τα προηγούμενα όμως χρόνια, το συμβούλιο φέρεται να ακολουθούσε μία συγκεκριμένη τακτική: τη λεγόμενη καραμπόλα. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε μία θέση καθηγητή που έμενε κενή μετά την ικανοποίηση του αιτήματός του να πάρει μετάθεση ή να βελτιώσει τη θέση του σε συγκεκριμένο σχολείο, τοποθετούνταν καθηγητής που είχε δηλώσει πρώτο το σχολείο όπου προέκυπτε το κενό.

Φέτος όμως, το σύστημα αυτό δεν εφαρμόστηκε, με αποτέλεσμα καθηγητές να πηγαίνουν σε σχολεία που βρίσκονταν τελευταία στη λίστα των 20 που δήλωσαν έναντι των πρώτων. Το παραπάνω προκάλεσε προστριβές μεταξύ καθηγητών, ενώ δύο φιλόλογοι, που θεώρησαν ότι η «ρίζα» του προβλήματος βρίσκεται στον τρόπο τοποθέτησης των καθηγητών που υιοθέτησε φέτος το ΠΥΣΔΕ, προχώρησαν σε εξώδικες δηλώσεις.

Λίγο τα εξώδικα, λίγο οι διαμαρτυρίες, ανάγκασαν το ΠΥΣΔΕ, να ανακαλέσει τις αποφάσεις τοποθέτησης των καθηγητών - φιλολόγων. Προχωρά μάλιστα σε νέες τοποθετήσεις δίνοντας χρονοδιάγραμμα τριών ημερών στους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις - δηλώσεις τοποθέτησης.

Αυτό σημαίνει ότι σήμερα οι καθηγητές σε άλλα σχολεία θα κάνουν Αγιασμό και σε άλλα θα διδάξουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αλαλούμ στα σχολεία.

Την ίδια ώρα η Μαγνησία εμφανίζεται ως ο μόνος νομός στη Θεσσαλία που δεν έχει προχωρήσει σε λειτουργικές τοποθετήσεις καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια. Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης, κ. Ζιάκα, που ζητά με έγγραφό της από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, να προχωρήσει έστω και προσωρινά στις λειτουργικές τοποθετήσεις. Και πάλι αν θα γίνουν προσωρινές λειτουργικές τοποθετήσεις, σημαίνει ότι θα υπάρξει και νέα αναστάτωση στα σχολεία, τα οποία θα ξεκινήσουν μαθήματα με άλλο διδακτικό προσωπικό και με διαφορετικό θα συνεχίσουν.



Τα παράπονα στο Δήμο Βόλου

Μία νέα δομή, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημοτών, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει η δημοτική αρχή Βόλου. Μέσω του συγκεκριμένου κέντρου που θα στεγαστεί σε ισόγειο κατάστημα στην οδό Αγίου Νικολάου, οι δημότες θα μπορούν να κάνουν τα παράπονα και τις παρατηρήσεις τους για τη βελτίωση των παρεχόμενων στους ίδιους δημοτικών υπηρεσιών. 

Η υπηρεσία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά της φωνής του δημότη μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Βόλου. Πολίτες που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο ή που λόγω ηλικίας δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για να εκφράσουν τα παράπονά τους, θα μπορούν πλέον να το κάνουν δια ζώσης.

Το κέντρο εξυπηρέτησης του δημότη, θα στεγαστεί σε ισόγειο κατάστημα της οδού Αγίου Νικολάου (μεταξύ Δημητριάδος και Ιάσονος). Στο γραφείο θα τοποθετηθεί δημοτική υπάλληλος, η οποία θα δέχεται τους δημότες και θα αναλαμβάνει να καταγράφει τα παράπονα, προβλήματα και προτάσεις των δημοτών. Σε καθημερινή μάλιστα βάση, τα αιτήματα αυτά θα προωθούνται προς επίλυση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Η ίδια διαδικασία θα μπορεί να γίνεται και τηλεφωνικά, στον αριθμό επικοινωνίας 2421 0 37679.

Στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη μάλιστα, θα στεγαστεί και το τοπικό συμβούλιο Βόλου. Θα λειτουργεί κυρίως πρωινές ώρες, ενώ τα απογεύματα, το γραφείο θα στηρίζουν και θα ενημερώνουν τους δημότες οι εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι Βόλου.

Μέσω του κέντρου θα δίνονται δε ενημερωτικά φυλλάδια και θα υπάρχουν και χάρτες της πόλης για τους επισκέπτες που δεν γνωρίζουν το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και βρίσκονται ήδη στο κέντρο του Βόλου.

Η δομή τίθεται υπό την αιγίδα του αρμοδίου αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Πέγιου και θα είναι μόνο το πρώτο βήμα. Το επόμενο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη προγραμματίζεται να λειτουργήσει στη Ν. Ιωνία.

Τα γραφεία αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε προγραμματίζονται και τα εγκαίνια του νέου Κέντρου.



Διαγραφή χρεών Βολιωτών ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρω

Σύμφωνα με τις νεότερες αποφάσεις των Ειρηνοδικείων της Μαγνησίας για υποθέσεις που χειρίστηκαν οι Νομικοί σύμβουλοι της  Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, τον τελευταίο χρόνο διεγράφησαν χρέη ύψους 1.527.000,00€ από υπερχρεωμένους, ενώ συγχρόνως διασώθηκε η πρώτη και κύρια κατοικία τους.
Επιπλέον 1.200 υπερχρεωμένοι πολίτες ωφελήθηκαν 360.000€ από τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού του Ν.3869/2010 που παρείχε δωρεάν η Ένωση Καταναλωτών.


Αν στα ποσά αυτά προστεθούν τα 3.134.000 € που έχουν ήδη διαγραφεί με παλιότερες αποφάσεις των ειρηνοδικείων τότε το συνολικό όφελος των νοικοκυριών, με τη συνδρομή της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, φτάνει τα 5.027.000 €.

Τα ποσά αυτά είναι πολύ μεγαλύτερα αν συνυπολογιστούν οι τόκοι, τα πανωτόκια και οι προσαυξήσεις που θα πλήρωναν οι οφειλέτες με τις αρχικές συμβάσεις.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας είναι τοπική εθελοντική οργάνωση πιστοποιημένη από τη Γ.Γ.Καταναλωτή, δεν επιχορηγείται από κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα και ουδεμία σχέση έχει με κινήσεις όπως η «Υπέρβαση», η «Ταυτότητα Δανειοληπτών» κ.α.

Έχει ενημερώσει πάνω από 7.000 δανειολήπτες για τη δυνατότητα τους να υπαχθούν στις διατάξεις του Ν. 3869/2010 καθημερινά 8.30 – 12.30, Δ. Γεωργιάδου 177 τηλ. 2421045615



Στο «στόχαστρο»… τα αδέσποτα

«Συναγερμός» έχει σημάνει σε φιλοζωική οργάνωση του Βόλου, εξαιτίας επαναλαμβανόμενων περιστατικών χτυπημένων αδέσποτων ζώων στο Βόλο. Ενδεικτικά σε λιγότερο από μια εβδομάδα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου «Κόσμος και Φύση» έχει δεχθεί έξι τηλέφωνα για χτυπημένα αδέσποτα ζώα είτε από Ι.Χ. είτε από μηχανάκι σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μάλιστα σε ένα από τα ζώα που χτυπήθηκε, επειδή βρίσκονταν σε πολύ άσχημη κατάσταση έγινε ευθανασία.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά, τονίζοντας ότι πιθανότατα γίνεται στοχευμένα από κάποιον που θέλει να εξοντώσει τα αδέσποτα ζώα. «Τα τελευταία περιστατικά που παρατηρήθηκαν μας έχουν βάλει σε σκέψεις. Το θέμα μας ταρακούνησε καθώς σε λιγότερο από μια εβδομάδα χτυπήθηκαν με Ι.Χ. και μηχανάκια και εγκαταλείφθηκαν έξι αδέσποτα σκυλιά. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν περιστατικά στο κέντρο του Βόλου, στην οδό Αγ. Νικολάου, στη Νεάπολη και στον Περιφερειακό», δήλωσε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη.



Σοβαρές καταγγελίες για το ελάχιστο εισόδημα από τον ανεξάρτητο βουλευτή Πάρι Μουτσινά

Πληρώθηκε» με 2 εκ. ευρώ τεχνικός σύμβουλος για ένα πρόγραμμα που «αγνοεί» την υψηλή ανεργία και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά

Σοβαρές αποκαλύψεις αλλά και καταγγελίες σχετικά με το πόσο μας «κόστισε» το πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, από το οποίο βέβαια αποκλείστηκε ο Δήμος Βόλου φέρνει στη δημοσιότητα ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς.

Μέσω επιστολής που απέστειλε στην κυβερνητική βουλευτή Ζ. Μακρή, ο κ. Πάρις Μουτσινάς αποκαλύπτει ότι για το πλαίσιο που θα κινηθεί το πιλοτικό πρόγραμμα το Υπουργείο Εργασίας αναζήτησε τεχνικό σύμβουλο που τον βρήκε στην Παγκόσμια Τράπεζα με την υποχρέωση να μας παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία του προγράμματος. Υπογράφηκε μάλιστα στις 31-10-2013 σύμβαση που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο έναν του ποσού των 2 εκ. ευρώ!!!

«Είναι προφανές -σημειώνει ο κ. Μουτσινάς ότι εκτός των ερωτηματικών που γεννούν οι ημερομηνίες των συμβάσεων και αποφάσεων, δημιουργείται και η απορία γιατί η Ελλάδα της κρίσης, των 1,5 εκατ. ανέργων και των 2,5 εκατ. φτωχών καταβάλλει 2.000.000 ευρώ στην Παγκόσμια Τράπεζα για συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με την εισαγωγή στη χώρα μας ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όταν για την πιλοτική φάση του προγράμματος έχει προβλεφθεί κονδύλι 20 εκατ. ευρώ».

Με λίγα λόγια οι συμβουλές της Παγκόσμιας Τράπεζας κοστολογούνται στο 10% του προγράμματος.

Παράλληλα όπως καταγγέλλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας από τους 13 Δήμους, οι έξι ανήκουν σε νομούς οι οποίοι έχουν διαχρονικά ποσοστά ανεργίας (την τετραετία 2010 -2013) μικρότερα από το μέσο εθνικό ποσοστό του 20,4% όπως οι Κυκλάδες (15,4%) και η Καρδίτσα (επίσης 15,4%) ενώ στις έξι αυτές περιφέρειες έχουν εκλεγεί 19 κυβερνητικοί βουλευτές έναντι 8 της αντιπολίτευσης!

Την ίδια ώρα σύμφωνα και με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Μουτσινάς το πρόβλημα της Μαγνησίας (και προφανώς κατά μέγιστο λόγο του Βόλου) δεν είναι απλώς η πρωτιά στην ανεργία για το 2012, την οποία «έχασε» για ελάχιστο το 2013.

Το μεγάλο πρόβλημα, που δημιουργεί τριγμούς στην τοπική κοινωνία και πρέπει να αναδειχθεί, είναι το διαχρονικά μεγάλο μέγεθος της ανεργίας στη Μαγνησία, καθώς ο μέσος όρος της ανεργίας για τα τέσσερα χρόνια της κρίσης (2010 - 2013), που είναι και η χειρότερη επίδοση της επικράτειας, ανέρχεται στο 26,75% έναντι του 20,4% του εθνικού μέσου όρου. Με απλά λόγια η Μαγνησία φυτοζωεί επί τέσσερα χρόνια με ανεργία ίση περίπου με τη μέγιστη ανεργία της χώρας (27,3%) του 2013.



Επί τάπητος η ακίνητη περιουσία του ΙΚΑ

Εισηγήσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ στο Νομό Μαγνησίας δέχεται η κεντρική διοίκηση στην Αθήνα. Απώτερος στόχος είναι η αξιοποίηση να συμβάλει στη ρευστότητα του ασφαλιστικού φορέα αφενός και αφετέρου η δημιουργία προϋποθέσεων έτσι ώστε το ΙΚΑ να απαλλαγεί από μισθώματα με τα οποία επιβαρύνεται.

Στην κατοχή του ΙΚΑ στη Μαγνησία σε ακίνητη περιουσία σύμφωνα με μία καταγραφή που έχει κάνει ο τοπικός σύλλογος περιλαμβάνονται ένα μεγάλο οικόπεδο 7 και πλέον στρεμμάτων στην Αγριά, το μεγάλο οικόπεδο στα Ζαχαρόπηκτα, μία τριώροφη οικοδομή στην οδό Χατζηαργύρη όπου παλιά στεγάζονταν τα οδοντιατρεία και ένα ακόμη στην διασταύρωση των οδών Ι. Καρτάλη με Δεληγιώργη που μισθώνεται για τις ανάγκες του Υπουργείου Παιδείας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε ορθολογική αξιολόγηση της ακίνητης περιουσίας για να μπορέσει να την αξιοποιήσει προς όφελος του Ιδρύματος.

Τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στο ΙΚΑ κατά καιρούς έχουν καταθέσει διάφορες προτάσεις αλλά και επισημάνσεις προκειμένου να αποτραπεί η πώληση ακινήτων φιλέτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για «ένα κομμάτι ψωμί» όπως τονίζεται, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε αυτή η ακίνητη περιουσία να αξιοποιηθεί προς όφελος του Ιδρύματος που σήμερα έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Με άξονα το όραμα «Δημιουργήστε αξία αντί απλά να την προστατεύετε» το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμο να δρομολογήσει σημαντικές δράσεις για την αποδοτικότερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ιδρύματος.

Με τη στρατηγική διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του, το ΙΚΑ -όπως επισημαίνεται- στοχεύει στην βέλτιστη αποδοτικότητα του χαρτοφυλακίου των ακινήτων του, στην αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας μέσω της πώλησης ακινήτων μη συμβατών για ιδιόχρηση, όπως άλλωστε και την πληρέστερη και ορθολογικότερη κάλυψη των στεγαστικών αναγκών και των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται για πρώτη φορά καινοτόμες μορφές αξιοποίησης - sale n lease back, χρονομισθώσεις και νέων μορφών χρηματοδότησης (ΕΤΕπ, ΕΣΠΑ, Jessica) ενώ επίσης θα επιχειρηθεί η μείωση του λειτουργικού κόστους των κτιρίων μέσω της εγκατάστασης συστημάτων εξοικονόμησης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.



Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζουν οι γιατροί το ξεπάγωμα των προσλήψεων φοβούμενοι το χρονοβόρο της διαδικασίας

Με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί τη συνέχιση των προσλήψεων φοβούμενοι το χρονοβόρο της διαδικασίας, καθώς όπως λένε μπορεί να βάλει τόσο εύκολα τους φακέλους των γιατρών στο αρχείο, όσο εντελώς αιφνίδια τους έβγαλε.

Η συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόσληψη των γιατρών με ανώτερο αριθμό τους 26 διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είπε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου Νίκος Χαυτούρας, πρέπει να διεκπεραιωθεί με όσο το δυνατόν πιο γρήγορους ρυθμούς.

Προς επίρρωση ο κ. Χαυτούρας επικαλείται το ΦΕΚ για διορισμό τεσσάρων γιατρών που ήταν να προσληφθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου πριν από πέντε χρόνια αλλά δεν εργάστηκαν στο Αχιλλοπούλειο ποτέ λόγω ακριβώς της οικονομικής κρίσης.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Χαυτούρας είπε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν πρέπει να χάσει ούτε στιγμή πολύτιμου χρόνου, καθώς η εγκύκλιος του υπουργείου δεν αποκλείεται να αποδειχτεί προεκλογικό τρικ.

Να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διοίκηση Αχιλλοπούλειου, οι διαδικασίες θα συνεχιστούν από το σημείο εκείνο που σταμάτησαν, ώστε να μη χαθεί ούτε λεπτό.



Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της ΙΜΑΣ κατά των απεργών

Απορρίφθηκαν από το Πρωτοδικείο Βόλου, με απόφαση τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εταιρία σε βάρος των απεργών της ΙΜΑΣ, που εξήγγειλαν απεργία διαρκείας, ενώ σήμερα εκδικάστηκε και η υπόθεση της εταιρίας ΣΥΡΜΑ και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΙΜΑΣ, που πληροφορήθηκε πριν από λίγη ώρα την απόφαση του Δικαστηρίου, έκανε λόγο για δικαίωση των εργαζομένων, που πλέον θα συνεχίσουν την απεργία διαρκείας που εξήγγειλαν, ευρισκόμενοι καθημερινά έξω από το εργοστάσιο.

Ο κ. Μπουρούς, ανέφερε ότι ο νομικός των συνδικαλιστών ανέφερε ότι η απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε είναι μοναδική για τα εργατικά χρονικά στη χώρα και εξέφρασε την ικανοποίηση του ιδίου και του συνόλου των εργαζομένων, καθώς με την απόφαση δεν κηρύχτηκε η απεργία παράνομη και καταχρηστική, όπως απεδίωκε η εταιρία, μέσω των ασφαλιστικών μέτρων και της αγωγής που κατέθεσε.

Χθές το μεσημέρι εκδικάστηκε η υπόθεση της βιομηχανίας ΣΥΡΜΑ, που ανήκει στον ίδιο όμιλο και αφορά την απεργία διαρκείας που εξήγγειλαν και αναμένεται πλέον η απόφαση.
Σημειώνεται ότι στις δύο επιχειρήσεις απασχολούνται 270 εργαζόμενοι, που εξήγγειλαν απεργία, εξαιτίας της πρότασης της εταιρίας να εφαρμόσει εκ περιτροπής εργασία, επικαλούμενοι μείωση των παραγγελιών




Χαιρετίζει την απόφαση του Δικαστηρίου το Εργατικό Κέντρο Βόλου για την ΙΜΑΣ

«Η Δικαιοσύνη, αποφάνθηκε! Και «τύλιξε» με τον θεσμικό της «ιμάντα προστασίας» τους απεργούς εργαζόμενους της «ΙΜΑΣ Α.Ε», προστατεύοντάς τους από την πρωτοφανή εργοδοτική αξίωση, τα θύματα να… αποζημιώσουν και από πάνω τον θύτη τους! Η Δικαιοσύνη, με την απόφαση-κόλαφο που εξέδωσε, απέδειξε σήμερα ότι στην εργοδοτική παρανομία, προκλητικότητα και στυγνότητα μπορεί να μπει τέλος, φτάνει εκείνοι που αγωνίζονται για το δίκιο τους να είναι αποφασισμένοι, συσπειρωμένοι και αγωνιστικά άκαμπτοι», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου για τη δικαστική περιπέτεια των απεργών της ΙΜΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όσοι, ενθαρρυμένοι και αποθρασυμένοι από τα μνημονιακά Νομοθετήματα της Κυβέρνησης, προς στιγμήν πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να ισοπεδώσουν τα πάντα, εν προκειμένω να επιβάλουν στους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ τις προκλητικές αξιώσεις τους για εκ περιτροπής εργασία και πετσόκομμα των μισθών τους (για ν’ αυγατίσει ο Όμιλος και άλλο τα κέρδη του), και να τους ζητήσουν και από πάνω τα ρέστα, πήραν σήμερα την απάντηση που τους έπρεπε.

«Το ΕΚΒ χαιρετίζει την απόφαση του Δικαστηρίου. Πρόκειται για μιά απόφαση που όχι μόνο ενισχύει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης, αλλά και οπλίζει με δύναμη τους εργαζόμενους να «σηκώσουν τις πλάτες» και να «κοιτάξουν» με τόλμη κατάματα τους δυνάστες τους!», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.

Με την πεποίθηση ότι και αύριο η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί με την ίδια ευθυκρισία και για την υπόθεση της «ΣΥΡΜΑ», το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, που είναι αγώνας για την ίδια την επιβίωσή τους.



Κ. Αγοραστός: «Να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό»

Επιστολή του περιφερειάρχη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη για να αποζημιωθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι της περιφέρειας Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό, απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Στην επιστολή του χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής: «Μετά την σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών και των κτηνιάτρων των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναδείχθηκε η καταπολέμηση των εντόμων – φορέων της νόσου (κουνούπια), ως υψίστης και πρωταρχικής σημασίας για την αντιμετώπιση του Καταρροϊκού Πυρετού, που προσβάλει τα αιγοπρόβατα και στη Θεσσαλία.

Παρακαλούμε όπως το ΥΠΑΑΤ προβεί στην έγκριση των απαραίτητων κονδυλίων, σύμφωνα με την ΚΥΑ αριθ 432/20486/14-2-2014, ΦΕΚ Β’ 345 (αρθρο 9 παρ. 3), προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι της Περιφέρειάς μας για την αγορά των απαραίτητων εγκεκριμένων εντομοκτόνων – εντομοαπωθητικών σκευασμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54