Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας



Αποδοκίμασαν τον Γ. Ντόλιο οι κτηνοτρόφοι στις Φέρες

Αντιμέτωπος με την οργή κτηνοτρόφων των Φερών, τόπου καταγωγής του, βρέθηκε εχθές το βράδυ ο βουλευτής Έβρου ΠΑΣΟΚ-υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, στα εγκαίνια της Πανέβριας Έκθεσης Φερών. Οι κτηνοτρόφοι αποδοκίμασαν τον κ. Ντόλιο στη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε από το βήμα της έκθεσης, ενώ ένας από αυτούς τον πλησίασε και τον κάλεσε να παραιτηθεί. «Καταστρέψατε οικογένειες», φώναξε ο ίδιος κτηνοτρόφος, ο οποίος απομακρύνθηκε άμεσα από δύο αστυνομικούς. Η Έκθεση των Φερών, στην οποία συμμετέχουν 50 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα λειτουργήσει μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημοτικό κατάστημα των Φερών, στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα με θέμα τις ομάδες παραγωγών και τις πρακτικές στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.



Ερώτηση ΚΚΕ για τα προβλήματα υδροδότησης έξι οικισμών του δήμου Σουφλίου

Στο θέμα της ποιότητας του νερού στους έξι ορεινούς οικισμούς του δήμου Σουφλίου αναφέρονται με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Οι δύο βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των τελευταίων δειγματοληπτικών ελέγχων που έγιναν στην περιοχή, καθώς και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων. Επίσης ερωτούν εάν υπάρχει σχεδιασμός να γίνουν τα απαραίτητα έργα για την ασφαλή υδροδότηση των χωριών και εάν με κρατική μέριμνα θα χορηγηθεί στους κατοίκους δωρεάν υγιεινό πόσιμο νερό.



Με…παρέμβαση Πρωθυπουργού η σύμβαση για την αναβάθμιση έξι συνοριακών σταθμών της Β. Ελλάδας

Και πάλι, με…παρέμβαση του Πρωθυπουργού δόθηκε το “πράσινο φως” για ένα ακόμη έργο! Πρόκειται για την αναβάθμιση των υποδομών έξι χερσαίων μεθοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις που βρίσκονται στον Έβρο. Η σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 525.000 ευρώ, προβλέπει την ανάδειξη των υποδομών των συνοριακών σταθμών Προμαχώνα, Κήπων, Ορμενίου, Καστανεών, Κυπρίνου και Νίκης. Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έχει κάνει την προμελέτη και οι δήμοι θα αναλάβουν την εκπόνηση των οριστικών μελετών. «Με παρέμβαση του Πρωθυπουργού βρέθηκαν τα κονδύλια που απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος συναντήθηκε για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σιντικής και Φλώρινας.



Έκτακτη συνεδρίαση του δ. σ. Αλεξανδρούπολης ζητά η παράταξη «ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη»

Την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ζητά με ανακοίνωσή της η παράταξη «ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη», με επικεφαλής τον Παύλο Μιχαηλίδη, που προτείνει την άμεση συζήτηση του θέματος διεκδίκησης της συμμετοχής του δήμου στο πιλοτικό πρόγραμμα του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», καθώς λήγουν την ερχόμενη εβδομάδα οι σχετικές προθεσμίες. «Η περιοχή μας έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας με οδυνηρές συνέπειες», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη, δηλώνοντας παράλληλα την έκπληξή της για τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης περί «ενδοπεριφερειακής συνείδησης» που θα πρέπει να επιδείξουν οι δημότες στη φημολογούμενη επιλογή του δήμου Δράμας για την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος.



Στην Αλεξανδρούπολη η Φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών

Η φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών θα ανάψει στο βωμό που θα βρίσκεται την Κυριακή στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη. Η υποδοχή της φλόγας θα γίνει στις 7 το απόγευμα μπροστά στο Μύλο Μασούρα και στη συνέχεια οι λαμπαδηδρόμοι και ποδηλάτες θα διασχίσουν τη Λεωφόρο Δημοκρατίας και άλλους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης, με κατάληξη την πλατεία του Φάρου, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις. Την ευθύνη διοργάνωσης έχει ο τοπικός Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών.



Εκδήλωση στο Διδυμότειχο για τα «200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας»

Εκδήλωση με θέμα τα «διακόσια χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και την καθοριστική συμμετοχή των Θρακών», διοργανώνει την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί στο δημοτικό αμφιθέατρο του δήμου Διδυμοτείχου ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Καστροπολίτες-Γνώση και Δράση». Ομιλητής θα είναι ο Διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Θεοφάνης Μαλκίδης.



Σαμοθράκη: Ομιλία για τη «Νίκη της Σαμοθράκης και τη Φιλοσοφία» στις 18/9

«Νίκη και Αναγέννηση, η Νίκη της Σαμοθράκης και η Φιλοσοφία», είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει στις 18 Σεπτεμβρίου ο δήμος Σαμοθράκης. Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τύμπινγκεν, Ντίτμαρ Κωχ. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού, στις 8 το βράδυ της επόμενης Πέμπτης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54