Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 18-09-2014


Αντιφασιστική συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

«Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το «αυγό του φιδιού» συνεχίζει να επωάζεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Η Επιτροπή διοργανώνει σήμερα το απόγευμα, στις 6, συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης και καλεί τους πολίτες «να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, με εργαλείο την αλληλεγγύη χωρίς διακρίσεις, τον πολιτισμό και τις αξίες του αντιφασιστικού κινήματος».

Αναμετάδοση της συναυλίας για τον Παύλο Φύσσα στο προαύλιο της Ε. ΡΑ Ορεστιάδας

Εκδήλωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα διοργανώνουν και φορείς της Ορεστιάδας, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης του φασισμού και του ρατσισμού. Αύριο, από τις 7 το απόγευμα στο προαύλιο της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας θα αναμεταδίδεται με live streaming η μεγάλη συναυλία που διοργανώνουν στο Σύνταγμα οι «φίλοι του Παύλου Φύσσα», με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 40 καλλιτεχνών. «Στέλνουμε μήνυμα από την πόλη της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, πως δεν ανεχόμαστε καμία ευθεία ή συγκαλυμμένη ρατσιστική και φασιστική ρητορική ή δράση και πως θα υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις ενός λαού που έχει νιώσει στο πετσί του, και με τίμημα ανθρώπινες ζωές, το φασισμό και το ρατσισμό», τονίζεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, το Σωματείο Εποχικού Προσωπικού Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Ορεστιάδας και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ορεστιάδας.

Ορισμός μελών των επιτροπών Αγρ.Οικονομίας-Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης ΑΜΘ

Ορίστηκαν οι επιτροπές Αγροτικής Οικονομίας-Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για την επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας-Περιβάλλοντος επελέγησαν οι: Κώστας Βενετίδης, Χουσέ Μουσταφά, Νίκος Ευφραιμίδης, Χρήστος Γάκης, Γεωργία Χειράκη, Αρχέλαος Γρανάς, Κατερίνα Γεροστεργίου και Ηρακλής Χατζηθεοδωρής. Την Επιτροπή Ανάπτυξης συγκροτούν οι: Ελεονώρα Μοσχοφίδου, Μετίν Μουσταφά, Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ, Σταύρος Τσολάκης, Βασίλης Γαλάνης, Ανέστης Βλαχογιάννης και Βασίλης Τραϊφόρος.

Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

Τον προβληματισμό που επικρατεί στην πόλη του Διδυμοτείχου αναφορικά με τη φημολογούμενη διακοπή λειτουργίας του ΤΕΙ Νοσηλευτικής, μεταφέρει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης. «Η μη αποδοχή νέων εισακτέων φοιτητών βραχυπρόθεσμα, αλλά και η πιθανή κατάργηση του τμήματος μακροπρόθεσμα, θα προκαλέσουν σοβαρότατο πλήγμα στην τοπική κοινωνία, καθώς οι σπουδαστές αποτελούσαν σημαντική οικονομική στήριξη της περιοχής», επισημαίνει ο βουλευτής και ερωτά τον υπουργό Παιδείας τι προτίθεται να κάνει και εάν σκοπεύει να προβεί στην πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού ΔΕΠ, ώστε το τμήμα να καταστεί βιώσιμο και να μην κινδυνεύει να αξιολογηθεί ως μη αυτοδύναμο.  

Αλεξανδρούπολη: «Πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα  

Αντίθετη στην πολιτική «συμβιβασμού με τα ψίχουλα» δηλώνει η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αλεξανδρούπολης, σχολιάζοντας τη «μεγάλη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες μέρες στα Μέσα Ενημέρωσης της Αλεξανδρούπολης για τη μη ένταξη του δήμου Αλεξανδρούπολης στο πιλοτικό πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» βάλλει κατά της παράταξης “ΑΝΑΣΑ”, «την “Αριστερή” δημοτική παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «που εγείρει το θέμα και διαγκωνίζεται με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την καλύτερη διαχείριση της ακραίας φτώχειας», υποστηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Καταλήγοντας, καλεί τον λαό «να αγωνιστεί για να ανατρέψει αυτήν την πολιτική, να μη συμβιβαστεί και να απαιτήσει να καλυφθούν όλες οι ανάγκες για δουλειά, υγεία, παιδεία και πρόνοια».

Στις 24/9 η επόμενη συνάντηση των φορέων με τον Β. Λαμπάκη για θέματα κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα επαναληφθεί η συνάντηση των φορέων της Αλεξανδρούπολης με τον δήμαρχο, Βαγγέλη Λαμπάκη, με θέμα τις τροποποιήσεις που αφορούν την καλύτερη κυκλοφορία των πολιτών, τη διακίνηση φορτίων, τα σημεία εφοδιασμού των καταστημάτων, τη στάθμευση οχημάτων, το πράσινο, την καθαριότητα και γενικότερα την αισθητική δημόσιων χώρων. Στη συνάντηση της ερχόμενης Τετάρτης οι εκπρόσωποι των φορέων θα καταθέσουν επίσημα τις προτάσεις τους.  

Την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθεί στις 22/9 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και στην Αλεξανδρούπολη, στις 22 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Βαρθολομαίος, που θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στον Έβρο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο από το βόρειο τμήμα του νομού, τη Δευτέρα θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη. Η υποδοχή του θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στις 11.30 το πρωί και θα ακολουθήσει πανηγυρική δοξολογία και επίσκεψη του Πατριάρχη στο μοναστήρι της Μάκρης. Το ταξίδι του κ. Βαρθολομαίου θα συνεχιστεί και στους άλλους δύο νομούς της Θράκης.  

Στη Αθήνα θα παρουσιαστούν οι βραβευμένες παραστάσεις του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας

Οι τρεις βραβευμένες παραστάσεις του 15ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας θα παρουσιαστούν από τις 22 έως τις 28 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο «ΑΡΓΩ» στο Μεταξουργείο, όπου τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 23 του μηνός θα εμφανιστεί η θεατρική ομάδα «θεατροδρόμιο» Κοζάνης, που απέσπασε το πρώτο βραβείο καλύτερης παράστασης και πολλά άλλα βραβεία του Φεστιβάλ, με το έργο «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί η θεατρική ομάδα “Carpe Diem” του δήμου Ζωγράφου, που έλαβε το δεύτερο βραβείο καλύτερης παράστασης στο Φεστιβάλ, με το έργο «το τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή. Τέλος, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί ο Θεατρικός Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών νομού Θεσσαλονίκης, που με το έργο «Γριοθεσία» της Αφροδίτης Ιωάννου και Ιωάννας Κατσαρού, είχε λάβει το τρίτο βραβείο καλύτερης παράστασης.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18/09/2014 - 12:38