Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Τον σκότωσε το τρακτέρ του!

70χρονος αγρότης καταπλακώθηκε από το αγροτικό όχημα σε κατηφορικό χωματόδρομο

Τραγικό τέλος είχε αγρότης 70 ετών στον Πτελεό Αλμυρού, χθες λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα. Οι αγροτικές εργασίες που εκτελούσε στο κτήμα του έληξαν με φρικτό τρόπο, όταν σε κατηφορικό χωμάτινο δρόμο και ενώ επιχείρησε ελιγμό, το τρακτέρ που οδηγούσε αναποδογύρισε.

Ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε στο έδαφος και επάνω του έπεσε το μεγάλο αγροτικό όχημα. Νεκρός είναι ο Βασίλειος Λαμπρινός, συνταξιούχος αγρότης, καταγόμενος από τη Λέσβο, ο οποίος για πολλά χρόνια ζούσε στον Πτελεό.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση αναπνοής από την κατοικία του, στον Πτελεό, το οποίο γειτνιάζει με το κτήμα του. Η σύζυγός του, η οποία βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σπίτι, αντελήφθη άμεσα τι συνέβη και έτρεξε έντρομη στο σημείο. Σε κατάσταση σοκ αντίκρισε την εικόνα του εγκλωβισμού του συζύγου της κάτω από το τρακτέρ.

Ασθενοφόρο και πυροσβέστες προσέτρεξαν στο σημείο, μόλις ενημερώθηκαν για το συμβάν. Ωστόσο, δυστυχώς, ο ηλικιωμένος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Υπέκυψε σχεδόν ακαριαία στα βαρύτατα τραύματα και οι διασώστες απεγκλώβισαν από το τρακτέρ το άψυχο σώμα του.

Την προανάκριση ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, στο πλαίσιο της οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.



Χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Ξηριά

Προβληματισμό και ερωτηματικά προκαλεί η πρωτόγνωρη οικολογική καταστροφή!

Χιλιάδες νεκρά ψάρια επέπλεαν χθες το πρωί στο ποτάμι του Ξηριά στο ύψος της Μπουρμπουλήθρας, προκαλώντας την έκπληξη των περιοίκων και των περαστικών, οι οποίοι αντιλήφθηκαν πως κάτι συμβαίνει από την έντονη δυσοσμία που αναδυόταν από το σημείο. Το θέαμα των νεκρών ψαριών προκαλούσε θλίψη στους περαστικούς και παράλληλα «γεννούσε» ερωτηματικά σχετικά με το τι προκάλεσε την οικολογική καταστροφή και πως κατέληξαν εντός του Ξηριά.

Μερικά από τα νεκρά ψάρια, βρίσκονταν σε αποσύνθεση και γι’ αυτό το λόγο προέκυψε η δυσοσμία, πράγμα που φανερώνει ότι τα ψάρια πρέπει να είναι νεκρά για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Πιθανότητα τα ψάρια εισχώρησαν στον Ξηριά από τη θάλασσα και εγκλωβίστηκαν στο σημείο. Πάντως το γεγονός «γεννά» ερωτηματικά για τον λόγο που προκάλεσε τον θάνατο τόσων ψαριών.

Το πρωτόγνωρο περιστατικό έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους περιοίκους, οι οποίοι ζητούν την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να εξετάσουν τι συνέβη αλλά και να δοθεί λύση με την απομάκρυνση των νεκρών ψαριών.

Τέλος χθες το απόγευμα η δυσοσμία στο σημείο ήταν εντονότερη ενώ είχαν σπεύσει γλάροι για να κατασπαράξουν τα νεκρά ψάρια.



Σε λειτουργία η νέα πύλη του λιμανιού

Θα απαλλάξει το κέντρο της πόλης από 260 φορτηγά και 315 Ι.Χ. που καθημερινά κινούνται από και προς το λιμάνι

Έως τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία η νέα είσοδος στο εμπορικό λιμάνι της πόλης, που θα δώσει «ανάσα» στο κέντρο του Βόλου, που μέχρι σήμερα δέχεται κυκλοφοριακό φόρτο από τουλάχιστον 260 φορτηγά και 315 Ι.Χ. αυτοκίνητα που καθημερινά κινούνται από και προς το λιμάνι.

Το έργο κατασκευαστικά είναι έτοιμο εδώ και δύο μήνες, σύμφωνα όμως με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Γιάννη Πρίγκο, γραφειοκρατικοί λόγοι έχουν φρενάρει τη λειτουργία της νέας πύλης μέσω του Κόμβου της Μπουρμπουλήθρας.

Χθες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, υπό την προεδρία του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου και τη συμμετοχή του κ. Πρίγκου, αλλά και εκπροσώπων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Κεντρικού Λιμεναρχείου, δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για να παραδοθεί το έργο σε κυκλοφορία.

Συμφωνήθηκε η δυτική «φωλιά» αναμονής στη νησίδα της οδού Αθηνών να διπλασιαστεί ώστε να χωρά 5-6 βαρέα οχήματα έναντι των 2- 3 οχημάτων που χωρά σήμερα και να γίνει η κατακόρυφη πληροφοριακή σήμανση στις διασταυρώσεις Λαρίσης - Διμηνίου, Λαρίσης - Αθηνών, στην Αθηνών κοντά στη γέφυρα του χειμάρρου Ξηριά, στον ισόπεδο κόμβο της Μπουρμπουλήθρας πριν το φωτεινό σηματοδότη, Αθηνών - Πευκακίων και επί της λεωφόρου Αθηνών στο ρεύμα προς Βόλο.

Το κόστος θα αναλάβει ο Δήμος Βόλου. «Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, θα φροντίσουμε να έχουν γίνει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις. Το κόστος είναι αστείο. Εως τέλος Οκτωβρίου, η νέα πύλη θα έχει δοθεί σε χρήση», επεσήμανε ο κ. Μπέος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Β. Γιάννης Πρίγκος, επεσήμανε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η ενημέρωση των χρηστών του λιμανιού για τη νέα είσοδο. Μόλις δοθεί σε λειτουργία, η παλιά είσοδος θα κλείσει, αν και θα υπάρξει περίοδος χάριτος μιας εβδομάδας.

Το έργο εκτιμάται ότι θα ανακουφίσει το κέντρο της πόλης από τον κυκλοφοριακό φόρτο που δέχεται ιδίως τις καθημερινές και περιόδους αιχμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε στο Δήμο, ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Β. καθημερινά από και προς το εμπορικό λιμάνι διέρχονται τουλάχιστον 260 φορτηγά και 315 Ι.Χ. αυτοκίνητα. Η μεγαλύτερη κίνηση εντοπίζεται μεταξύ 6π.μ. έως 7μ.μ. Χαρακτηριστικό είναι ότι βάσει των μέσων όρων, σε μία μόνο ώρα από τις 7 έως τις 8 το πρωί, στο εμπορικό λιμάνι μπαίνουν και βγαίνουν 35 φορτηγά και 30 Ι.Χ.! 



Περιπέτεια για Αγγλους τουρίστες

Σε σοβαρό κίνδυνο έθεσαν τη ζωή τους Αγγλοι τουρίστες, όταν παρά τους ανέμους που έπνεαν χθες στη Μαγνησία επιχείρησαν θαλάσσια βόλτα με φουσκωτό σκάφος, το οποίο κατεύθυναν με κουπί.

Οι δύο 27χρονοι τουρίστες απομακρύνθηκαν αρκετά από την ακτή, γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, μεταξύ Πάλτσης και Λύρης, όταν το μικρό φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε γρήγορα στα ανοιχτά με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων, έντασης έως 7 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή.

Το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο και ο ένας από τους 27χρονους βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε ευτυχώς να κολυμπήσει σώος μέχρι την ακτή. Ο δεύτερος παρέμεινε μέσα στο μικρό σκάφος και παρασύρθηκε σε βραχώδες σημείο της Πάλτσης. Στο μεταξύ, η περιπέτειά τους και η μάχη τους να γλιτώσουν από τα κύματα είχε γίνει αντιληπτή από άτομα που βρίσκονταν στην παραλία.

Το Λιμεναρχείο Βόλου οργάνωσε άμεσα επιχείρηση, μόλις ενημερώθηκε, για τη διάσωση των δύο ατόμων. Στο σημείο κατευθύνθηκε σκάφος του λιμενικού, καθώς και οχήματα από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Κυριακής και το Λιμενικό Φυλάκιο Αγίου Ιωάννη.

Τα κύματα ήταν τόσο μανιασμένα, που από θαλάσσης ήταν αδύνατη η προσέγγιση του δεύτερου 27χρονου, ο οποίος εγκλωβίστηκε στα βράχια.

Η επιχείρηση διάσωσής του στήθηκε από τη στεριά και ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς ο νεαρός εγκλωβίστηκε σε ιδιαίτερα απόκρημνη περιοχή. Ταυτόχρονα ενημερώνονταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε δυνάμεις ΕΜΑΚ να μεταβούν στο σημείο. Δεν χρειάστηκε τελικά να παρέμβουν, αφού λιμενικοί κατάφεραν να προσεγγίσουν τον 27χρονο και να τον απομακρύνουν σώο από τα βράχια. Η περιπέτεια των δύο φίλων είχε αίσιο τέλος.



Στις φλόγες διαμέρισμα στο κέντρο του Βόλου

Από κατσαρόλα που άφησε σε αναμμένο «μάτι» 

Κατσαρόλα πάνω σε αναμμένο μάτι κουζίνας ήταν πιθανότατα η αιτία για να τυλιχθεί στις φλόγες το διαμέρισμα ηλικιωμένης γυναίκας, στον 4ο όροφο πολυκατοικίας, στη διασταύρωση των οδών Πολυμέρη και Σταθά.

Η 80χρονη ένοικος του διαμερίσματος έβαλε να μαγειρέψει και βγήκε για σύντομη δουλειά από το σπίτι, αλλά φαίνεται ότι δεν υπολόγισε σωστά την ώρα της επιστροφής.

Από το διαμέρισμά της άρχισαν να βγαίνουν καπνοί και στη συνέχεια να ξεπηδούν φλόγες, που έγιναν αντιληπτές από γείτονές της, οι οποίοι ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ταυτόχρονα, η γυναίκα επέστρεφε στο διαμέρισμά της και αντίκρισε γείτονες συγκεντρωμένους στο δρόμο και τους καπνούς από το σπίτι της.

Πυροσβεστικά οχήματα μετέβησαν άμεσα και κατάσβεσαν γρήγορα τη φωτιά πριν προλάβει να επεκταθεί σε άλλα διαμερίσματα.

Οι φλόγες περιορίστηκαν στην κουζίνα, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς,

Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου





Οργανώνονται για τα κατασχετήρια οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες

Καλούν τους Βουλευτές Θεσσαλίας να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα απειλητικά «ραβασάκια», σε πανθεσσαλική συγκέντρωση στις 4 Οκτωβρίου στο Βόλο

Μαζική απάντηση ενάντια στα κατασχετήρια του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) αναμένεται να δώσουν οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες της Μαγνησίας, στις 4 Οκτωβρίου στο Βόλο σε πανθεσσαλική συγκέντρωση που διοργανώνεται στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Βόλου. Στη συγκέντρωση οι μικρομεσαίοι απηύθυναν κάλεσμα προς τους Βουλευτές της Θεσσαλίας με στόχο να συμμετέχουν και να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα των απειλητικών κατασχετήριων.

Το πρώτο βήμα για τα κατασχετήρια του ΟΑΕΕ μέσω Κ.Ε.Α.Ο. έγινε σε πρόσφατη ευρεία σύσκεψη των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου αποφασίστηκε να δράσουν όλοι από κοινού προκειμένου να «μπλοκάρουν» τη διαδικασία κατασχέσεων.

«Καλούμε όλους τους Βουλευτές της Θεσσαλίας να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα και να μας πουν τι μέλλει γενέσθαι με τα κατασχετήρια. Ζητάμε να δοθεί έμπρακτη βοήθεια αφού για μας είναι θέμα επιβίωσης», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος.



Διευκόλυνση για την καταβολή των εισφορών

Στο μεταξύ ο κ. Τσέλιος σχολίασε θετικά την απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Α. Μπέζα, για τη μηνιαία καταβολή εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), η οποία δημοσιεύθηκε χθες στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η μηνιαία καταβολή θα διευκολύνει τους ασφαλισμένους να καταβάλουν τις εισφορές τους.

Σύμφωνα με την απόφαση, από την 1η Μαρτίου του 2015, «οι εισφορές θα καταβάλλονται από τους υπόχρεους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. κάθε μήνα, έως το τέλος του επόμενου μήνα εκείνου στον οποίο ανάγονται, διαφορετικά από την πρώτη ημέρα του μεθεπόμενου μήνα καθίστανται καθυστερούμενες και υπόκεινται σε επιβαρύνσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Οι μηνιαίες εισφορές, με κάθε απαραίτητο για την πληρωμή στοιχείο, αναρτώνται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Ε. Ο Οργανισμός μεριμνά για τη γνωστοποίηση της ανάρτησης, με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο. Οι ασφαλισμένοι εγγράφονται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιστότοπου του O.A.Ε.Ε. και πιστοποιούνται με τις ισχύουσες κάθε φορά νόμιμες προδιαγραφές και διαδικασίες, προκειμένου να ενημερώνονται για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους».



Αποκλίσεις στις τιμές των καυσίμων στα βενζινάδικα της Μαγνησίας

Αμόλυβδη από 2,00 ευρώ το λίτρο έως και 1,73 ευρώ το λίτρο

Αποκλίσεις στις τιμές των καυσίμων (κυρίως στην αμόλυβδη 95 και 100 οκτ.), προκύπτουν στα βενζινάδικα της Μαγνησίας κατόπιν ελέγχων που διενέργησαν υπάλληλοι του τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Συγκεκριμένα κατόπιν πρόσφατων ελέγχων για λιανική τιμή, προκύπτει ανώτερη τιμή αμόλυβδης 95 οκτ. στη Μαγνησία το 1,879 ευρώ το λίτρο και κατώτερη τιμή το 1,596 ευρώ το λίτρο!

Αναλυτικότερα όσον αφορά στην αμόλυβδη 95 οκτ. από ελέγχους σε 78 πρατήρια της ηπειρωτικής Μαγνησίας, προκύπτει ανώτερη τιμή 1,879 ευρώ το λίτρο, μέση τιμή 1,675 ευρώ το λίτρο και κατώτερη τιμή 1,596 ευρώ το λίτρο.

Για αμόλυβδη 100 οκτ. έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν σε 47 πρατήρια καυσίμων της Μαγνησίας, προκύπτει ανώτερη 2,002 ευρώ το λίτρο, μέση τιμή 1,892 ευρώ το λίτρο και κατώτερη τιμή 1,739 ευρώ το λίτρο.

Σε πετρέλαιο Diesel κίνησης, ύστερα από ελέγχους σε 82 πρατήρια της Μαγνησίας προκύπτει ανώτερη τιμή 1,565 ευρώ το λίτρο, μέση τιμή 1,361 ευρώ το λίτρο και κατώτερη τιμή 1,277 ευρώ το λίτρο.

Τέλος όσον αφορά στο υγραέριο κίνησης (Autogas), από ελέγχους σε 10 πρατήρια της Μαγνησίας προκύπτει ανώτερη τιμή 0,898 ευρώ το λίτρο, μέση τιμή 0,834 ευρώ το λίτρο και κατώτερη τιμή 0,788 ευρώ το λίτρο.



Η πραγματικότητα του Βόλου έδωσε απάντηση στο «Der Spiegel»...

Τουρίστες διέψευσαν τους ισχυρισμούς του γερμανικού περιοδικού ότι δεν κόβονται αποδείξεις

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο παρουσίασε ως βαθιά ριζωμένη στην Ελλάδα τη φοροδιαφυγή, υποστηρίζοντας ότι καμία διαφοροποίηση δεν έχει παρατηρηθεί με προ κρίσης εποχή. Ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού γράφει ότι διαπίστωσε και ο ίδιος με τα μάτια του το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, ισχυριζόμενος ότι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του στην Ελλάδα, όποιο μέρος και αν επισκέφθηκε δεν του έδωσαν πουθενά σχεδόν καμία απόδειξη.

«Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι ένα βαθιά ριζωμένο πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά, ήλπιζα ότι η οικονομική κρίση θα αλλάξει την ελληνική νοοτροπία», γράφει το δημοσίευμα και στη συνέχεια ο ανταποκριτής περιγράφει αναλυτικά το «κυνήγι» των αποδείξεων που ήταν καθημερινή συνήθεια στις διακοπές του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν δίνουν αποδείξεις, παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Οι διαψεύσεις και μάλιστα με σχόλια – βροχή κάτω από το άρθρο ήρθαν από τους ίδιους τους αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού, που κατηγορούν το «Der Spiegel» για στημένο και παραπλανητικό δημοσίευμα.


«Ημουν φέτος στην Κρήτη και στο Βόλο. Δεν ζήτησα ποτέ μια απόδειξη, τουλάχιστο σε κάποιο εστιατόριο, αλλά πάντα μου έφερναν», γράφει ένας αναγνώστης, ενώ ένας άλλος σχολιάζει: «Κι εμείς πήγαμε στην Ελλάδα σε Κρήτη, Βόλο, Κέρκυρα, Μύκονο, Σύρο κα. και παντού μας έδιναν αποδείξεις για τα πάντα, ήταν μεταξύ της πληθώρας επιθετικών σχολίων που δέχθηκε το δημοσίευμα.



Ολόκληρο γκρουπ... θα έφευγε από Αγχίαλο

Εννέα αλλοδαποί συνελήφθησαν με πλαστά χαρτιά στο αεροδρόμιο

Συνελήφθησαν χθές το μεσημέρι στον Κρατικό Αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού εννέα αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας από 21 έως 49 ετών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από την Ελληνική Επικράτεια με προορισμό το Μπέργκαμο Ιταλίας, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.



Εμβολιασμός σε άπορα παιδιά

Την ευθύνη για την προμήθεια εμβολίων προκειμένου άμεσα να εμβολιαστούν δωρεάν όλα τα άπορα – ανασφάλιστα παιδιά καλεί τους διοικητές όλων των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και του Βόλου, να αναλάβουν ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής.

Σε επιστολή του  προς τους διοικητές ο κ. Μακρής υπογραμμίζει ότι ο εμβολιασμός, κρίνεται απαραίτητος για την αποφυγή επανεμφάνισης Λοιμοδών Νοσημάτων.

«Το Υπουργείο Υγείας, η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, τα Νοσοκομεία ευθύνης μας, τα Π.Ε.Δ.Υ- Μονάδες  Υγείας  και τα Π.Ε.Δ.Υ.- Κέντρα Υγείας, αναλαμβάνουν άμεσα την ευθύνη και την υποχρέωση για δωρεάν εμβολιασμό όλων των άπορων-ανασφάλιστων παιδιών», επισημαίνει.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ καλεί τους διοικητές άμεσα να διερευνήσουν τις ανάγκες τους  και με τους αρμόδιους γιατρούς να αποφασίσουν τόσο για την προμήθεια των ειδών εμβολίων, όσο για τις ποσότητες που απαιτούνται.

«Εφόσον γίνει η προμήθεια των εμβολίων, θα πρέπει από τα Νοσοκομεία να γίνει προγραμματισμός για τη διάθεση των εμβολίων είτε μέσα από τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας  Υγείας  είτε μέσα από τα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων». προσθέτει ο ίδιος.



Η διαδικασία

Η διαδικασία συνταγογράφησης των εμβολίων καθορίζεται ως εξής:

  • Παιδιά με βιβλιάριο απορίας: Τα εμβόλια θα συνταγογραφούνται στο βιβλιάριο απορίας από παιδίατρο των Νοσοκομείων ή ιατρό των Κέντρων Υγείας και οι συνταγές θα εκτελούνται από τα αντίστοιχα Φαρμακεία των Νοσοκομείων όπου και συνταγογραφήθηκαν.
  • Ανασφάλιστα παιδιά που διαθέτουν ΑΜΚΑ: Τα εμβόλια θα συνταγογραφούνται σε ηλεκτρονική συνταγή από παιδίατρο των Νοσοκομείων ή ιατρό των Κέντρων Υγείας ή ιατρό του ΠΕΔΥ και οι συνταγές θα εκτελούνται από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά Φαρμακεία.
  • Ανασφάλιστα παιδιά που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ: Τα εμβόλια θα συνταγογραφούνται σε απλό συνταγολόγιο στο οποίο και θα αναγράφεται ότι τα συγκεκριμένα παιδιά δεν είναι κάτοχοι ΑΜΚΑ, από παιδίατρο των Νοσοκομείων ή ιατρό των Κέντρων Υγείας και οι συνταγές θα εκτελούνται από τα αντίστοιχα Φαρμακεία των Νοσοκομείων όπου και συνταγογραφήθηκαν.
Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται από επισκέπτριες υγείας, παρουσία αρμόδιου ιατρού.

Επισημαίνεται ότι μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών, θα πρέπει να αποστέλλονται στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια αναλυτικές καταστάσεις με τα στοιχεία των εμβολιαζόμενων και τα εμβόλια τα οποία χορηγήθηκαν.





ΕΚΒ: Η συμφωνία στην τριμερή προς όφελος της ΙΜΑΣ

«Θα μπορούσε εξ αρχής η Διοίκηση της Εταιρίας «ΙΜΑΝΤΑΣ», ευφυέστερα ενεργώντας, να είχε αποφύγει να διαταράξει μονομερώς την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου της και να μην είχε αποτολμήσει να δοκιμάσει τις αντοχές των εργαζόμενων, προκαλώντας τους με τις απαράδεκτες αξιώσεις της να εργάζονται και να αμείβονται… όπως και… όσο η ίδια επιθυμούσε! Θα μπορούσε εξ αρχής να είχε αποφύγει την τόση επίδειξη αδιαλλαξίας και σκληρότητας και να μην είχε εμμείνει στην εκδικητική, διπλή προσφυγή της στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να μεταβάλει το προσωπικό της σε σύγχρονους σκλάβους της», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Όπως αναφέρει, αρκούσε η μέχρι σήμερα πολύχρονη και σημαντική προσφορά των εργαζομένων, που έχει αναδείξει τον Όμιλο σε μια από τις πλέον κερδοφόρες Εταιρίες διεθνώς, για να μην είχε επιλεγεί ο ατελέσφορος και καταστροφικός δρόμος της σύγκρουσης, αλλά ο αυτονόητα λογικός και ο δίκαιος. Που δεν ορίζει τις τύχες των εργαζόμενων με δικαστικές αποφάσεις, αλλά ούτε και το μέλλον της Εταιρίας, με εκβιαστικές διευθυντικές εμμονές.

Έστω, όμως, και τώρα, στο χέρι της Εταιρίας είναι να αντιληφθεί, πως η ευκαιρία που της δίνει η επελθούσα συμφωνία στην τριμερή, μπορεί να αποβεί προς όφελος του ΙΜΑΝΤΑ, επαναφέροντας το καλό κλίμα και την εργασιακή ηρεμία στο εργοστάσιο.
Η λογική είναι απλή. Και λέει πως δεν υπάρχει στον κόσμο εργαζόμενος που δεν θέλει το εργοστάσιο από το οποίο αποζεί να μην ευημερεί και μακροημερεύει. Ας το αντιληφθούν όσο είναι καιρός αυτό οι υπεύθυνοι του εργοστασίου, γιατί κάθε άλλη από την πλευρά τους ενέργεια, μόνο βλαπτική για τους ίδιους θα αποβεί.


Η ατσάλινη θέληση και η σφυρηλατημένη γερά ενότητα των εργαζομένων θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν ανάχωμα για κάθε «πονηρή», νέα αξίωση, καταλήγει η ανακοίνωση του εργατικού Κέντρου Βόλου.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54