Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου



Αποδοκιμάζει η Ένωση Συντακτών το δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας αναφέρει «Για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, υπερέβη τα εσκαμμένα σε βάρος δημοσιογράφου, μέλους της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας.

Επιτέθηκε σε βάρος της συναδέλφου Ειρήνης Θεοδωροπούλου με ρατσιστικές εκφράσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς, υποδεικνύοντας στον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργάζεται να την αντικαταστήσει από το δημοτικό ρεπορτάζ το οποίο καλύπτει.

Τα περιστατικά τρομοκρατίας και ύβρεων που υφίστανται οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι του Βόλου δεν έχουν προηγούμενο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε είναι αποφασισμένο να αντιδρά εφεξής με κάθε πρόσφορο τρόπο σε ανάλογες επιθέσεις κατά των συναδέλφων μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, στέκεται στο πλευρό της συναδέλφου Ειρήνης Θεοδωροπούλου και σε όλους τους συναδέλφους, που αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να ασκήσουν το λειτούργημά τους, που δεν είναι άλλο από την αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού και τον έλεγχο της κάθε εξουσίας.

Υπενθυμίζουμε κλείνοντας, ότι ακόμη περιμένουμε από το δήμαρχο Βόλου κ. Αχ. Μπέο να μας κατονομάσει τους δημοσιογράφους που τα «παίρνουν κάτω από το τραπέζι». Ήδη έχουν περάσει αρκετοί μήνες, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαμε ούτε ένα στοιχείο.»



«Μέτωπο» για τα διόδια Μοσχοχωρίου

Η ανάληψη πρωτοβουλιών έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο που θα διεκδικήσει δυναμικά την κατάργηση των διοδίων του Μοσχοχωρίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου με τη βουλευτή των ΑΝΕΛ και αναπληρώτρια γραμματέα της Κ.Ο. Μαρίνας Χρυσοβελώνη που επισκέφτηκε το δημαρχείο Ρήγα Φεραίου.

Ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας ενημέρωσε τη βουλευτή για το ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο για την άμεση κατάργηση των διοδίων και ενημέρωσε την κ. Χρυσοβελώνη και για τις άλλες επαφές που έχει η νέα δημοτική αρχή τόσο με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή αλλά και με τους άλλους Δήμους που συμφωνούν ότι θα πρέπει τα διόδια να καταργηθούν.

 Η βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της να κατατεθεί τροπολογία για την κατάργηση των διοδίων την οποία όμως όπως είπε μέχρι στιγμής δεν έχει συνυπογράψει κανείς βουλευτής από όλη την υπόλοιπη Θεσσαλία και επέκρινε την τακτική του Υπουργείου Υποδομών που όπως είπε αδιαφορεί για τις επιπτώσεις που έχει η λειτουργία των διοδίων και οι φαραωνικές συμβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογραφεί.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και η βουλευτής των ΑΝΕΛ συμφώνησαν ότι θα πρέπει άμεσα η δυναμική φωνή διεκδίκησης της κατάργησης των διοδίων να «ακουστεί» στο Υπουργείο Υποδομών για αυτό και προς την κατεύθυνση αυτή θα αναληφθεί πρωτοβουλία για να προγραμματιστεί συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδη στην οποία όλοι οι τοπικοί φορείς θα καταστήσουν σαφές ότι αποτελεί μονόδρομος η κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου.

Οι δύο πλευρές επίσης συζήτησαν αναλυτικά για το έργο της Κάρλας και την ανάγκη να ολοκληρωθούν όλα τα έργα χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Επίσης ο δήμαρχος ενημέρωσε την κ. Χρυσοβελώνη για τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής με την κ. Χρυσοβελώνη να εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και την βούλησή της να συνδράμει μέσα από το κοινοβουλευτικό της έργο στο έργο της δημοτικής αρχής ενώ τέλος έγινε συζήτηση και για το θέμα της αξιολόγησης για το οποίο όπως είναι γνωστό σύσσωμος ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος βρίσκεται σε διαρκή κινητοποίηση καταγγέλλοντας ότι ουσιαστικά μεθοδεύεται η απόλυση υπαλλήλων από τον Δημόσιο τομέα.



Τράπεζα αίματος δημιουργούν δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι του Βόλου

Οι κατά καιρούς εκκλήσεις για χορήγηση αίματος σε συναδέλφους τους που είχαν ανάγκη μετάγγισης, κατέστησαν επιτακτική τη δημιουργία τράπεζας αίματος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου.

«Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η άμεση διάθεση αίματος, χωρίς κανείς να αγωνιά για το πού και το πώς θα το βρει. Ο δικηγορικός κόσμος, αποτελούμενος από άτομα ευαισθητοποιημένα, γνωρίζει ότι η αιμοδοσία είναι πράξη ευαισθησίας, πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Ότι δίνει την ικανοποίηση της προσφοράς ωφελώντας τον ίδιο τον οργανισμό μας», τονίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.

Στην προσπάθεια όμως αυτή οι δικηγόροι δεν είναι μόνοι. Συμπαραστάτη στο πλευρό τους βρήκαν το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων. Από κοινού οι δύο σύλλογοι δήλωσαν ήδη στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος με τη διακριτική επωνυμία «ΘΕΜΙΣ-ΖΩΗ».



Για πρώτη φορά επιδότηση της εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου

Σημαντικό οικονομικό όφελος ύψους έως και 5.500€ θα έχουν οι νέοι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου σύμφωνα με το πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με φυσικό αέριο, το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για το θέμα ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ι. Μανιάτης.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση αφορά σε επιδότηση του κόστους εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου που ανέρχεται έως το 60% της συνολικής αξίας της και με ανώτατο όριο ανάλογο με την εγκατεστημένη ισχύ του λέβητα που μπορεί να φτάσει το ποσό των 5.500€. Ως βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι ενδιαφερόμενοι να κατοικούν σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες ή μεμονωμένα διαμερίσματα με τιμή ζώνης που δεν υπερβαίνει τα 2.500€ και να βρίσκονται σε περιοχή με ενεργό δίκτυο φυσικού αερίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα μέχρι και την 30 Απριλίου 2015, ή έως εξαντλήσεως της χρηματοδότησης του προγράμματος

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και τελεί υπό διαβούλευση, αποσκοπεί στην αποφόρτιση της ατμόσφαιρας και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα των μεγάλων αστικών κέντρων, με το φυσικό αέριο να αποτελεί την πλέον ουσιαστική λύση στην κατεύθυνση αυτή. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι από το 2000 μέχρι το 2013 στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία έχουν εξοικονομηθεί 2.116 και 1.300 εκατ. τόνοι CO2 αντίστοιχα από την αντικατάσταση της χρήσης άλλων καυσίμων με φυσικό αέριο, ενώ εκτιμάται ότι η δράση αυτή θα οδηγήσει σε σημαντική περαιτέρω εξοικονόμηση ρύπων για τις περιοχές.

Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και η ΕΠΑ Θεσσαλίας θα είναι οι διαχειριστές του προγράμματος για τον Νομό Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια της Θεσσαλίας αντίστοιχα και ο Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Εξωτερικών Σχέσεων και Ρυθμιστικών Υποθέσεων των Εταιρειών, κ. Λεωνίδας Μπακούρας δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα θα βοηθήσει σημαντικά τις οικογένειες της Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην πλέον οικονομική θέρμανση με φυσικό αέριο».

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι παράλληλα με το νέο πρόγραμμα επιδότησης, οι ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑ Θεσσαλίας παρέχουν σταθερά έκπτωση στα τέλη σύνδεσης έως και 60%, ανάλογα με το μέγεθος της εγκατάστασης και τον τύπο του μετρητή.

Πληροφορίες σχετικά με τη δράση επιδότησης παρέχονται στον τηλεφωνικό Αριθμό Εξυπηρέτησης Πελατών 11150, στην ιστοσελίδα της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης www.epathessaloniki.gr και της ΕΠΑ Θεσσαλίας www.epathessalia.gr, στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑwww.ypeka.gr, και στα κατά τόπους Γραφεία Εξυπηρέτησης Πελατών.

Πρώτη συνεδρίαση για ΔΕΥΑΜΒ

Με τη νέα του σύνθεση θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.

Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι και σε αυτή θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο Αντιπρόεδρος Στέργιος Παπαευσταθίου και οι Δέσποινα Κότογλου, Απόστολος Μαλαματίνης, Αρης Σαββάκης, Σοφία Χάλαρη, Βιολέττα Καντόλα, Κωνσταντίνος Γαργάλας, Αριστοτέλης Πατέρας, Δημήτρης Κουτσιφέλης και ένας εκπρόσωπος του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Μεταξύ άλλων θα τεθούν επί τάπητος θέματα καταναλωτών και η πρόσληψη προσωπικού με οκτάμηνες και δίμηνες συμβάσεις εργασίας αντίστοιχα και μια σειρά διοικητικών θεμάτων και προγραμματισμού νέων έργων όπως για παράδειγμα το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στον Αγιο Στέφανο κ.α.



Πηγές της Μακρινίτσας στο Ρήγα Φεραίο!

Σε δικαστικές περιπέτειες ο Δήμος Βόλου για να μη χάσει τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για τη σύνταξη του ΣΧΟΟΑΠ

Πηγές της Μακρινίτσας «μεταφέρθηκαν» στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Το παράδοξο αυτό γεγονός, συνιστά λάθος της Υπηρεσίας Κτηματολογίου, που κατά την καταγραφή των εκτάσεων που ανήκουν σε κάθε Δήμο, ενέταξε τις πηγές της Μακρινίτσας, στο χάρτη του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αντί του ενιαίου Δήμου Βόλου!

Το λάθος του Κτηματολογίου, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Δήμος Βόλου, να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των πηγών της Μακρινίτσας. Πρόκειται για περιπτώσεις πηγών που βρίσκονται στα ορεινά του χωριού και οι οποίες… απενεργοποιούνται.

Η διαπίστωση της παράδοξης καταγραφής των πηγών στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου Βόλου. Ζήτησε τόσο από το Κτηματολόγιο, όσο και από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, να διορθώσουν το λάθος που έγινε, ωστόσο το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε, άγνωστο γιατί.

Τυχόν διεκδίκηση των εκτάσεων που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου όμως, αποτελούν δίκοπο μαχαίρι, στην παρούσα χρονική συγκυρία. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να σταματήσει το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) Μακρινίτσας, που βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης.

Τυχόν «πάγωμα» του ΣΧΟΟΑΠ προκειμένου ο Δήμος να διεκδικήσει τις πηγές της Μακρινίτσας, συνεπάγεται χάσιμο χρόνου και αν το σχέδιο δεν ολοκληρωθεί εγκαίρως, ο Βόλος κινδυνεύει όχι μόνο να χάσει τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για τη σύνταξη του ΣΧΟΟΑΠ αλλά να πληρώσει από την τσέπη του, ποσό ύψους 80.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ΣΧΟΟΑΠ αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου και θα προσδιορίζει την ανάπτυξη την επόμενη 30ετία στον ενιαίο Δήμο Βόλου.

Το πρόβλημα εξήγησε ενώπιον της επιτροπής ποιότητας ζωής που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, ο Προϊστάμενος της Πολεοδομίας, κ. Πολυμενίδης. Ο ίδιος εξήγησε τους κινδύνους που υπάρχουν σε κάθε περίπτωση εξαιτίας του λάθους του Κτηματολογίου και παρουσίασε τη μοναδική λύση που προκρίθηκε ως καλύτερη: να… χάσει προσωρινά τις πηγές της Μακρινίτσας για να ολοκληρωθεί το ΣΧΟΟΑΠ και παράλληλα να διεκδικήσει δικαστικώς τις εκτάσεις που ανήκουν στο Δήμο Βόλου



Μηδενικά λουκέτα στην εστίαση -Μήνυμα Μπέου για συμμόρφωση των επιχειρηματιών

Την επιείκειά της εξάντλησε η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, απέναντι στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, που βρέθηκαν ενώπιόν της κινδυνεύοντας με λουκέτα και αφαιρέσεις αδειών μουσικής.

Συνολικά 21 περιπτώσεις καταστηματαρχών ήρθαν ενώπιον της επιτροπής, ωστόσο μόνο σε μία περίπτωση επιβλήθηκε η τιμωρία της αφαίρεσης άδειας μουσικής. Πρόκειται για επιχείρηση στα Παλιά, που ήδη είναι σφραγισμένη έως τις 2 Οκτωβρίου από την Αστυνομία, μετά τη βεβαίωση τριών παραβάσεων εις βάρος της.

Οι καταστηματάρχες κλήθηκαν να υπογράψουν δηλώσεις συμμόρφωσης και να δεσμευτούν ότι δεν θα απασχολήσουν εκ νέου την επιτροπή

Ο Δήμος διεκδικεί Αγ. Κωνσταντίνο και Αγριά

Ο Δήμος Βόλου θα διεκδικήσει από τον Οργανισμό Λιμένος την παραχώρηση του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου και της παραλίας της Αγριάς, έκανε γνωστό εξάλλου χθες, ο Αχιλλέας Μπέος. «Μας ανήκουν και θα τα πάρουμε», είπε χαρακτηριστικά, όταν ενώπιον της επιτροπής ήρθαν πέντε καταστηματάρχες της Αγριάς, υποψήφιοι για λουκέτα στις επιχειρήσεις τους.

Οι παραβάσεις τους αφορούσαν στην εγκατάσταση τεντών, υπαίθριων μπαρ ακόμη και γλαστρών, στο χώρο ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρόμιο από την πλευρά της παραλίας, που είναι δικαιοδοσίας του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Όπως αποφασίστηκε, οι καταστηματάρχες θα αποσύρουν κιόσκια, μπαρ και ζαρντινιέρες από το πεζοδρόμιο για να μην ανακληθεί η άδειά τους και η Διεύθυνση Υγείας θα προχωρήσει σε επανέλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσει ότι συμμορφώθηκαν. Στη συνέχεια ο Δήμος θα αναλάβει να λύσει την εμπλοκή με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, με στόχο να επέλθει… ειρήνη στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.



Σε αποχή από την αξιολόγηση καλεί τους προϊσταμένους

Σε αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την αξιολόγηση μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου κάλεσε χθες η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου τους προϊσταμένους των τμημάτων.

Η Συνέλευση επαναδιατύπωσε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αποχή - απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, ενώ τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) Ερμής Κασές (αντιπρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ), Ελένη Χατζηγεωργίου και Παναγιώτης Τουχτίδης ενημέρωσαν για τις εξελίξεις.

Στο διωγμό από τις δημόσιες υπηρεσίες 150.000 δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση δομών του Δημοσίου μέχρι το 2016 απέδωσε ο κ. Κασές την αξιολόγηση.

Ο κ. Κασές είπε ότι η αξιολόγηση αποσκοπεί σε διαθεσιμότητες, κινητικότητα, απολύσεις. «Εχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και για τη μείωση των οργανικών θέσεων και περιμένουμε την απόφαση. Ο Νόμος 4250 δεν είναι ξεκομμένος με τις διαθεσιμότητες.

Υπάρχει σκοπιμότητα με τις ποσοστώσεις» υπογράμμισε ο ίδιος κι επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου ο επίμαχος Νόμος καταργήθηκε με τρεις τροπολογίες.

Η αντιπαράθεση για τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ είναι μετωπική και δεν μπορεί κανείς να κάνει πίσω. Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η έκβαση της υπόθεσης στο ΣτΕ, στις 10 Οκτωβρίου, θα είναι θετική, ο κ. Κασές είπε ότι και η πρωτόδικη απόφαση ήταν κόλαφος για την κυβέρνηση.

«Συνεχίζουμε μέχρι την 1/11/14 την αποχή - απεργία από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης άσκησε προσφυγή. Θα υπάρξει και έφεση από την ΑΔΕΔΥ» συμπλήρωσε



Η Κάρλα δεν έχει κανένα μέλλον χωρίς τα αντλιοστάσια του Πηνειού

Και επιστημονική τεκμηρίωση για το πρόβλημα επιβίωσης της λίμνης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας   

Σήμα S.O.S. για την επιβίωση της λίμνης Κάρλας, εκπέμπει και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η Κάρλα δεν έχει μέλλον αν δεν επαναλειτουργήσουν τα αντλιοστάσια του Πηνειού, υποστηρίζει η επιστημονική κοινότητα, υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα μόνο διατάραξης της βιοποικιλότητας αλλά και μείζον θέμα δημόσιας υγείας.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήρθε να ενισχύσει την κραυγή αγωνίας του φορέα διαχείρισης, στον απόηχο της οποίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντόπουλου για τις καθυστερήσεις των έργων της Κάρλας.

«Η κατάσταση στη λίμνη είναι οριακή», αποφαίνονται οι επιστήμονες του ιδρύματος, βασιζόμενοι στις αναλύσεις που έγιναν στα νερά της Κάρλας, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας LakeRemake, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Μαθηματική Μοντελοποίηση του Microcystis aeruginosa ως ένας κύριος ρυθμιστής σε λίμνες υπό ανασύσταση» και πραγματεύεται τη μαθηματική μοντελοποίηση του πληθυσμού του κυανοβακτηρίου Microcystis καθώς και των σχετικών παραμέτρων ποιότητας νερού στη Λίμνη Κάρλα.  

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, στα τέλη Αυγούστου, έγιναν αναλύσεις νερού στη λίμνη Κάρλα. Διαπιστώθηκε ότι οι τιμές του διαλυμένου οξυγόνου (D.O.) στη λίμνη πλησιάζουν το όριο των τιμών υποξίας (<2mg/l), με αποτέλεσμα να είναι πιθανή η εκδήλωση φαινομένων θνησιμότητας ιχθύων.

Αυτό δεν έχει μόνο ως αποτέλεσμα τη διατάραξη της βιοποικιλότητας της λίμνης, αλλά ταυτόχρονα απειλεί και τη Δημόσια Υγεία. «Η κατάσταση στη λίμνη είναι πραγματικά οριακή και η ανάγκη για να γίνουν κάποιες δραστικές ενέργειες είναι επιτακτική», εκπέμπει σήμα S.O.S. το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.



Συμψηφισμός οφειλών μεταξύ Δήμου Βόλου και Ι.Μ. Δημητριάδος

Στο συμψηφισμό οφειλών στο πλαίσιο αμοιβαίας διάθεσης για συνεργασία κατέληξαν στη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Βόλου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος.

Στη  συνάντηση, που  καθορίστηκε και πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθεί το λιμνάζον ζήτημα της οφειλής από πρόστιμο της Υπηρεσίας της Πολεοδομίας Δήμου Βόλου προς την Ι.Μ. Δημητριάδος, συμφωνήθηκε να συμψηφιστεί το χρέος με αντίστοιχο του Δήμου Βόλου από τη χρήση χώρου για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.



Ιδιαίτερα μικρή η συμμετοχή καθηγητών στη συνέλευση

Προβληματισμός για τη χθεσινή μικρή συμμετοχή εκπαιδευτικών στη συνέλευση της ΕΛΜΕ. Από τους 1.400 καθηγητές παραβρέθηκαν μόλις 30, προκειμένου να συζητηθούν μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που απασχολούν κλάδο



Πάρις Μουτσινάς: «Ορισμός Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Βόλο»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την επιστολή του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου με την οποία ζητείται ο ορισμός μόνιμου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με έδρα το Βόλο.
Με την αναφορά του ο βουλευτής επεσήμανε:


«Κύριε Υπουργέ,
Σας παρακαλώ να εξετάσετε άμεσα την συνημμένη αναφορά, καθόσον η συσσώρευση προβλημάτων και η υπολειτουργία νευραλγικών τομέων του Δήμου, που αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Δήμαρχος, αλλά και η αντίστοιχη επιβάρυνση των υπόλοιπων Δημόσιων φορέων της Μαγνησίας, εκτός των άλλων, μπορούν να οδηγήσουν σε οικονομικό αδιέξοδο και τους συμβαλλόμενους με τους φορείς πολίτες, καταφέρνοντας ένα σοβαρό κτύπημα στο ιδιαίτερα ευάλωτο, από την κρίση, οικονομικό περιβάλλον της περιοχής μας.»




Ενορίες και φορείς στηρίζουν την «Μαγνήτων Κιβωτό»

Σύσκεψη στο Συνεδριακό της Μητροπόλεως για τις νέες δράσεις που θα υλοποιηθούν

Με μεγάλη εκπροσώπηση πολιτιστικών φορέων της Μαγνησίας και ευαισθητοποιημένων πολιτών, αλλά και κατάθεση σημαντικών προτάσεων συνοδεύτηκε η συνάντηση ενημέρωσης των φορέων πολιτισμού της Μαγνησίας για το θεματικό έτος που είναι αφιερωμένο στη ναυτική παράδοση της Μαγνησίας, που οργάνωσε ο νέος φορέας Πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός».

Στη συνάντηση αυτή, για πρώτη φορά, συμμετείχαν και εκπρόσωποι πολιτισμού κάθε ενορίας, που με πρόταση του Μητροπολίτη ορίστηκαν από όλες τις ενορίες της Δημητριάδας. Όλοι δε δεσμεύτηκαν μέσω του εκπροσώπου τους να συνδράμουν με κάθε τρόπο σε αυτό το νέο εγχείρημα της Ι.Μ.Δ..

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο οποίος τόνισε πως ο νέος φορέας έρχεται να διακονήσει το χώρο του πολιτισμού χωρίς ηγεμονισμούς, έχοντας ως βασική αρχή το σεβασμό απέναντι σε φορείς πολιτισμού που επιτελούν σημαντικό έργο όλα αυτά τα χρόνια στη Μαγνησία. Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του φορέα Νίκος Τσούκας ο οποίος έδωσε το πλαίσιο της διαβούλευσης για το θεματικό έτος, καθώς και τις άμεσες προτεραιότητες του νέου φορέα.

 O Οργανωτικός Γραμματέας του φορέα Αλέξανδρος Καπανιάρης, παρουσίασε το σχεδιασμό για το θεματικό έτος, τη μεθοδολογία σχεδιασμού και αξιολόγησης των προτάσεων για το θεματικό έτος, την ψηφιακή ταυτότητα του φορέα και τις διαδικασίες ψηφιακής διαβούλευσης. Παράλληλα αναφέρθηκε σε έναν ενδεικτικό σχεδιασμό προτάσεων για εκδηλώσεις και δράσεις.

Η εισήγηση έκλεισε με αναφορά για τις εκδηλώσεις που θα προηγηθούν του θεματικού έτους τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2014 και αφορούν την ανακοίνωση του τελικού προγράμματος, την έκδοση ημερολογίου και βιβλίου για τη ναυτική παράδοση του Πηλίου και του Τρικερίου.

 Ακολούθησε συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, που περιελάμβανε τοποθετήσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως αυτή του Δημάρχου Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Τ. Γκογκινούδη καθώς και από όλους τους παριστάμενους εκπροσώπους των φορέων πολιτισμού.





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54