Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Δωρεάν καυσόξυλα σε ειδικές-ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ζητά ο Γ. Παυλίδης

Τη δωρεάν διάθεση καυσόξυλων σε ειδικές-ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες ζητά ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, με επιστολή που απέστειλε προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Επικρατείας. Ο κ. Παυλίδης αναφέρεται συγκεκριμένα στις οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις της επιδότησης πετρελαίου όμως δεν τη λαμβάνουν και ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης τριών τουλάχιστον τόνων καυσόξυλων στα νοικοκυριά αυτά, «ώστε να ανταπεξέλθουν στις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα της περιοχής μας», σημειώνει ο περιφερειάρχης στην επιστολή του.  



Αίτημα συζήτησης των εξελίξεων για την «αξιολόγηση» προσωπικού κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» ΑΜΘ

Την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του θέματος που αφορά στις «εξελίξεις σε σχέση με την αξιολόγηση των υπαλλήλων της Περιφέρειας και τη στάση της εκτελεστικής εξουσίας και του περιφερειακού συμβουλίου», ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ ο επικεφαλής της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Τρέλλης. Ο κ. Τρέλλης προτείνει τη συζήτηση του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ζητώντας από τα μέλη του να πάρουν θέση, τόσο για τη διαδικασία της αξιολόγησης του προσωπικού, όσο και συνολικά για το νόμο και να απαιτήσουν την κατάργησή του. «Προτείνουμε στο περιφερειακό συμβούλιο να αποφασίσει: να δοθεί εντολή να μην υλοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο κατάπτυστος νόμος και να ανακληθεί όπου αυτός έχει προχωρήσει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης».



Αλεξανδρούπολη: Ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 2/10

Η έγκριση του Ισολογισμού, των αποτελεσμάτων και της έκθεσης χρήσης του 2013 είναι το μοναδικό θέμα της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα της επόμενης Πέμπτης.



Αλεξανδρούπολη: Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΣτΑγώνες» στις 29/9

Τις ορατές και μη πλευρές της ιδιωτικοποίησης του νερού αναδεικνύει το ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρού, που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης. Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο «ΣτΑγώνες» αποτελεί μία ολοκληρωμένη έρευνα που έγινε σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο), όπου οι πολίτες βρίσκονται σε αγώνες για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του βασικότερου αγαθού ζωής, το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο της ιδιωτικής κερδοσκοπίας. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη δημιουργό του ντοκιμαντέρ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.



Αλεξανδρούπολη: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα τρίτης Ηλικίας

Τρεις εκδηλώσεις, στη Λέσχη Αξιωματικών Αλεξανδρούπολης και στα ΚΑΠΗ Φερών και Πέπλου, διοργανώνει το Πολυκοινωνικό Κέντρο του δήμου Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γ’ Ηλικίας, όπως έχει καθιερωθεί η 1η Οκτωβρίου. Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου στο ΚΑΠΗ των Φερών, στις 7 το απόγευμα, η δεύτερη την 1η Οκτωβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών της Αλεξανδρούπολης, την ίδια ώρα, για τα ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης και η τρίτη στις 2 Οκτωβρίου, επίσης στις 7 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ του Πέπλου.





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26/09/2014 - 12:37