Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου, το συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης Πολιτίδη Τάσο και άλλα στελέχη, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη Θεόδωρο.
Στη μακροσκελή συζήτηση αναφέρθηκαν πολλά από τα κύρια θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια και που άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν.




Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα ενεργειακά ζητήματα, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, τη ΔΕΗ, τη μεταλιγνιτική περίοδο, το περιβάλλον, τα εργαλεία ανάπτυξης της περιοχής, τις υποδομές της περιφέρειας, τις κοινωνικές δομές και τα κοινωνικά αγαθά.
Η ανεργία και η αποβιομηχάνιση της περιοχής, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η αποκατάσταση των αδικιών για τη Δυτ. Μακεδονία απασχόλησε επίσης μεγάλο μέρος της συζήτησης, όπως και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, του ενεργειακού και φυσικού πλούτου.
Ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας εξέθεσε την άποψή του για το μειωμένο τιμολόγιο, τα ανταποδοτικά μέτρα, τον πόρο, τα χρωστούμενα της ΔΕΗ στην περιοχή και τον αναπτυξιακό νόμο που δεν ευνοεί ιδιαίτερα τη Δυτ. Μακεδονία. Αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες της περιφέρειας και τα μέτρα που θα πάρει για να υλοποιηθούν.
Υπήρξε σύμφωνη γνώμη για την αξιοποίηση όλων των δυνατών πολιτικών και νομικών εργαλείων, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία απέναντι στην  Δυτ. Μακεδονία, που πρέπει να λάβει αυτό που δικαιούται.
Ως προς το θέμα που τέθηκε από το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ για το ερωτηματολόγιο του κ. Φούχτελ, που αφορά στην απογραφή των γεωπολιτικών και πληθυσμιακών χαρακτηριστικών και των υποδομών των ΟΤΑ, ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας απάντησε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δε δέχεται καμία παρέμβαση από εξωθεσμικούς παράγοντες, ότι σε καμιά περίπτωση δε θα παραληφθεί από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και ότι θα επιστραφεί άμεσα στον αποστολέα του.  Επιπλέον, δήλωσε ότι η Δυτική Μακεδονία θα προηγηθεί στην άρνηση αποδοχής του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα στηρίξει κάθε ενέργεια της περιφέρειας που θα επουλώνει τα τραύματα της ανθρωπιστικής κρίσης, θα προστατεύει το δημόσιο πλούτο και τα κοινωνικά αγαθά και θα έχει ως πρόσημο τον άνθρωπο.
Επίσης, θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την παραγωγική ανασυγκρότηση.




ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα περιφερειακή αρχή.
Η συνάντηση ξεκίνησε με ανταλλαγή ευχών και δώρων και στη συνέχεια συζητήθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μητρόπολη.



Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο ότι έχει δρομολογηθεί λύση ως προς το θέμα του Μητροπολιτικού Μεγάρου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της στέγασης των γραφείων της Μητρόπολης όπως επίσης και σε θέματα που αφορούν στο γηροκομείο και τις παιδικές κατασκηνώσεις.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Μπίρος δήλωσε πως η νέα περιφερειακή αρχή επιθυμεί την αγαστή και άψογη συνεργασία με τη Μητρόπολη και διαβεβαίωσε τον Σεβασμιότατο πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την επίλυση όλων των προβλημάτων που αυτή αντιμετωπίζει, θέτοντας ως βασική του προτεραιότητα τη διευθέτηση της στέγασης των γραφείων.






ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει την προκήρυξη (4) τεσσάρων θέσεων ιατρών στις ειδικότητες: Καρδιολόγου, Παθολόγου, Ειδικού Μαιευτήρα /Γυναικολόγου και Ειδικού Χειρουργού στο ΠΕΔΥ Φλώρινας, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Φλώρινας Στάθη Κωνσταντινίδη.
Με νομοθετική ρύθμιση οι ιατροί αυτοί θα μπορούν να καλύπτουν και άμεσες ανάγκες των Νοσοκομείων.
Αναμένεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η ανάληψη καθηκόντων (2) δύο Ορθοπεδικών ιατρών στο Νοσοκομείο Φλώρινας και η κάλυψη και άλλων κενών οργανικών θέσεων ιατρών και λοιπού προσωπικού.
Επίσης διορίστηκαν (3) τρεις ιατροί σε περιφερειακά ιατρεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και συνεχίζεται η διαδικασία προκηρύξεων των κενών θέσεων και άλλων περιφερειακών ιατρείων.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Καλούνται όλοι οι γονείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καλούνται όσοι γονείς (πολύτεκνοι – τρίτεκνοι - μονογονεϊκές οικογένειες - οικονομικά κριτήρια) έχουν πρόβλημα με την κατάργηση του νόμου μετεγγραφών από τον Λοβέρδο και την κατάφορη αδικία που υφίστανται τα παιδιά τους, να στείλουν μήνυμα για να κινητοποιηθούμε σε μια κοινή κατεύθυνση προς όφελος και αποκατάσταση των παιδιών και των οικογενειών μας.
Το υπουργείο επιδεικνύει πρωτοφανή ανευθυνότητα, ασυνέπεια και αναλγησία. Καλλιέργησε προσδοκίες και τώρα προκλητικά τις αθετεί. Οδήγησε τα παιδιά μας στο να δηλώσουν μακρινές σχολές με την “διαβεβαίωση” ότι θα πάρουν μεταγραφή, και τώρα με κυνισμό παίρνει πίσω τις ίδιες τις διαβεβαιώσεις του, και μας ειρωνεύεται κι από πάνω!
Δεν είμαστε ιθαγενείς της Μπανανίας. Έχουμε αξιοπρέπεια. Προσφέρουμε και ματώνουμε για την κοινωνία και δεν ανεχόμαστε να φέρονται σαν σε σκουπίδια σε εμάς και στα παιδιά μας.
Είναι αδιανόητο για τα παιδιά της περιφέρειας να υποστούν για άλλη μια φορά την αδικία, ενώ τα παιδιά του κέντρου να είναι τα μόνα που ωφελούνται.
Προσωρινή συντονιστική επιτροπή 
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 6972017767




20Η ΠΑΜΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ

Έφτασε και φέτος η ώρα της Παμφλωρινιώτικης Ορειβατικής Συνάντησης στο καταφύγιο Οροπεδίου στο όρος Βαρνούς τηνΚυριακή 28 Σεπτεμβρίου. Φέτος θα είναι η 20η Συνάντηση και συμπίπτει με τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΣΕΟΦ. Από τις πρώτες εκδηλώσεις που καθιέρωσε ο ιδρυθείς το 1994 Σύλλογος, είναι πλέον σημείο αναφοράς του Ορειβατικού κόσμου της Φλώρινας και όχι μόνο.
Το Οροπέδιο είναι ένα μικρό καταφύγιο σε υψόμετρο 1050μ και με σχετικά εύκολη πρόσβαση από την Φλώρινα. Στον δρόμο για Βίγλα, κοντά στο 4ο χλμ, συναντάμε ένα χωματόδρομο στα δεξιά και τον ακολουθούμε. Ο χωματόδρομος είναι σε καλή κατάσταση και μετά από 3 χλμ περίπου μας βγάζει στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου όπου αφήνουμε το αυτοκίνητο και ακολουθούμε το μονοπάτι προς Οροπέδιο (25 λεπτά). Εναλλακτικά η πορεία μπορεί να ξεκινήσει και με τα πόδια από τη Φλώρινα (από το Πολιτιστικό Κέντρο προς τα Υδραγωγεία (χωματόδρομος) ή από τα "Γυμνάσια" (τώρα το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λυκειο) (μονοπάτι). Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε καμιά ώρα ακόμα στα 25 λεπτά του Οροπεδίου. Ο παραπάνω χωματόδρομος είναι και η 2η εναλλακτική διαδρομή για αυτοκίνητο μόνο που για φέτος με τις τόσες βροχές υπάρχουν κάποια νεροφαγώματα που ίσως δυσκολέψουν την κίνηση Ι.Χ οπότε προτιμήστε την επιλογή από το 4ο χλμ.
Για όσους/ες δεν έχουν πάει καθόλου κατά εκεί θα υπάρξει αναχώρηση την Κυριακή 28/09 στις 9:00 από τον ΣΕΟΦ για Οροπέδιο. Εύκολη πορεία Διάρκειας 1:30 περίπου. Επίσης προσφέρεται και η δυνατότητα κατασκήνωσης δίπλα από το καταφύγιο από το Σάββατο για όσους και όσες το επιθυμούν.
Για περισσότερες πληροφορίες:www.seof.gr




ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, στις 28.09.2014 ημέρα Κυριακή θα πραγματοποιηθούν δυο ολιγόλεπτες διακοπές εντός των διαστημάτων από 07:00 έως 08:00 και από 13:00 έως 14:30, στις Τοπικές Κοινότητες, καθώς και εντός της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας στις περιοχές πλησίον
Αγ. Παρασκευής
·
Ακρίτα
·
Άνω Καλλινίκης
·
Άνω Κλεινών
·
Εθνικού
·
Κάτω Καλλινίκης
·
Κάτω Κλεινών
·
Κλαδοράχης
·
Κρατερού
·
Μαρίνας (είσοδος χωριού)
·
Νέου Καυκάσου
·
Νίκης
·
Παρορίου
·
Πολυπλατάνου
·
Πρώτης
·
καθώς και εντός της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας στις περιοχές πλησίον:
Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
·
Ξενοδοχείων Πλειάδες, Φαίδων, Φιλίππειον, Μέγας Αλέξανδρος
·
πρώην Στρατοπέδου Πυροβολικού
·
Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας.
·











Ι.ΧΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝΗΣΣΙ

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου, μετά από σύγκρουση του οχήματος του με τρένο, στην περιοχή του Μεσονησίου (στην αφύλαχτη διάβαση).

Ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο χωρίς γρατσουνιά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φλώρινας για καθαρά προληπτικούς λόγους!
Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από την τροχαία Φλώρινας




ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ

Την Πέμπτη το βράδυ στην Κρυσταλλοπηγή, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, συνέλαβαν δύο (2) ημεδαπούς 42 και 80 χρονών, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος οδηγός από κοινού με τον 80χρονο συνοδηγό, μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας δύο αλλοδαπούς - υπηκόους Αλβανίας, μη νόμιμους μετανάστες, 30 και 28 χρονών.
Κατασχέθηκαν:
• το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
• εφτά (7) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.






Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54