Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

«Πρώτοι» σε όλα, αρνητική "πρωτιά" και στα ποντίκια και την λεπτοσπείρωση!

Ενημερωτική συνάντηση με φορείς της δημόσιας υγείας του νησιού, είχε κλιμάκιο του ΚΕΛΠΝΟ που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Ζάκυνθο, για την καταγραφή του «χάρτη» εξάπλωσης κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης. Τη στιγμή που η Ζάκυνθος φέρεται να κατέχει αυτή την περίοδο, πανελλαδικά την αρνητική «πρωτιά» στα κρούσματα λεπτοσπείρωσης, οι παριστάμενοι σε σύσκεψη, στην Περιφερειακή Ενότητα του νομού, υπηρεσιακοί παράγοντες, γιατροί, αιρετοί και άλλοι, τόνιζαν την ανάγκη ενημέρωσης και πρόληψης, για την αντιμετώπιση της θανατηφόρου-σε πολλές περιπτώσεις-νόσου!


Ναι μεν είναι αρκετά σημαντική η παρουσία κλιμακίου του ΚΕΛΠΝΟ στη Ζάκυνθο, καθώς και η ενημέρωση και πρόληψη του τοπικού πληθυσμού, που έχει μάθει… απέξω και ανακατωτά τα συμπτώματα της λεπτοσπείρωσης, όμως, αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα-και τα τελευταία χρόνια έχει ατονήσει σε εγκληματικό βαθμό-με ευθύνη των εκάστοτε αιρετών και των αρμόδιων υπηρεσιών, είναι η συστηματική και με αποτελεσματικό τρόπο, μυοκτονία. Είτε υπάρχουν κονδύλια είτε όχι, που θα πρέπει, βέβαια, να διεκδικηθούν από το Δήμο και την Περιφέρεια, στην οποία έχει μεταφερθεί η αρμοδιότητα και ανεξάρτητα από την όποια γραφειοκρατία και την εμπλοκή ιδιωτών, απαιτείται πολιτική βούληση για να μην πεθαίνουν άνθρωποι εν έτη 2014 από τα ποντίκια, τα οποία υπάρχουν παντού ζωντανά ή νεκρά, στο νησί, κατά τα άλλα, του τουριστικού και πολιτιστικού «θαύματος»….  

Επανέλεγχος από την νέα Δημοτική Αρχή, στην…επανακαταμέτρηση των τετραγωνικών από την προηγούμενη

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ανακοινώνει ότι όσοι συμπολίτες μας διαφωνούν με την επανακαταμέτρηση των τετραγωνικών που έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με τη μέθοδο της αεροφωτογράφησης, μπορούν να πηγαίνουν στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Βανάτου με το Ε9 και να υποβάλλουν αίτηση επανακαταμέτρησης-διόρθωσης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά, είναι να αποκατασταθούν τυχόν αδικίες που έχουν γίνει και οι οποίες αποδεικνύονται από ανάλογα έγγραφα που θα προσκομίσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.  Η προεκλογική δέσμευση για επανέλεγχο του θέματος, γίνεται πράξη από τον κ. Κολοκοτσά και τους συνεργάτες του, καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις αρκετών συμπολιτών μας, πολιτικών και άλλων φορέων, δεδομένου ότι οικονομικά αδύναμοι, σε πολλές περιπτώσεις, λόγω λανθασμένων ή και σκόπιμων υπολογισμών και χειρισμών, κλήθηκαν να πληρώσουν μεγάλα και παράλογα ποσά, όταν μεγαλοξενοδόχοι έκρυβαν χιλιάδες τετραγωνικά και παρόλο που υποτίθεται ότι ελέγχθηκαν, δεν είναι σίγουρο ότι απέδωσαν τα ανάλογα ποσά, ακόμα και σε επίπεδο…ευνοϊκών ρυθμίσεων! Πάντως, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους, που εξηγούν την οδυνηρή εκλογική ήττα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.  

Ο αγιασμός…άργησε λίγες ημέρες για ένα δημοτικό σχολείο, με τον Δήμαρχο να «καμαρώνει», που έλυσε το πρόβλημα!

Στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου συμμετείχε ο Δήμαρχος, Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε η Δημοτική Αρχή για την επισκευή του σχολείου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 10 ημέρες ολοκληρώθηκε το 90 τοις εκατό των εργασιών, γεγονός που σχολιάστηκε ευμενώς τόσο από τη Διεύθυνση του σχολείου, όσο και από τους γονείς. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το μέλος της Δημοτικής Αρχής, Σάκη Βαρυπάτη, ο οποίος νυχθημερόν ασχολήθηκε με το ζήτημα του σχολείου και πρόσθεσε ότι πάντα θα είναι στο πλευρό της μαθητικής κοινότητας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως σε όλη του τη ζωή ασχολείται με τους νέους, καθώς και ως Στρατηγός είχε κοντά του τη νεολαία και αυτό θα επιδιώξει και ως Δήμαρχος Ζακύνθου...Μάλιστα, ο κ. Κολοκοτσάς γνωστοποίησε ότι κλιμάκιο τεχνικών και μηχανικών θα επισκεφθεί τους παιδικούς σταθμούς, καθώς και τα σχολεία, ούτως ώστε να ελεγχθεί η στατική επάρκειά τους και να καταγράφουν όλες οι παρεμβάσεις που απαιτούνται. 

Μπορεί, λοιπόν, για τα τωρινά…χάλια, αρκετών σχολείων, να μην ευθύνεται η παρούσα Δημοτική Αρχή, όμως, δεν πρέπει να…υπερηφανεύεται κιόλας, που έθεσε σε λειτουργία ένα σχολείο, πολλές ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου, γιατί αν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, λόγω εκλογικής ήττας, εγκατέλειψε τα πάντα, δεν φταίνε οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και πολύ περισσότερο οι μαθητές, για να νιώθουν και… ευγνωμοσύνη από πάνω, για τα αυτονόητα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, δεν πρόκειται καν ούτε για αυτά! Περιμένουμε από τη νέα Δημοτική Αρχή, να δούμε κατά πόσον, θα αμφισβητήσει την κυβερνητική πολιτική και θα διεκδικήσει κρατικούς πόρους, οι οποίοι έχουν βίαια και δραστικά περικοπεί ακόμα και για την παιδεία, με πρόσχημα την κρίση και το μνημόνιο, δεδομένου ότι τα περισσότερα νηπιαγωγεία στην πόλη και ευρύτερα, είναι σε ακατάλληλα, ιδιόκτητα και μισθωμένα κτίρια και κάποια έχουν κλείσει λόγω μικρού αριθμού μαθητών,κυρίως στην ορεινή Ζάκυνθο…
Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, με το 5ο Δημοτικό, στις εργατικές κατοικίες, με το Δημοτικό «Δερματούσας» και άλλα, όπως και με τα γυμνάσια και λύκεια, με το εντονότερο κτιριακό πρόβλημα να υπάρχει στο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και τέλος, επειδή η νεολαία είναι στο… επίκεντρο της τωρινής Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου, έχουμε μεγάλη αγωνία να δούμε ποιες πολιτικές θα εφαρμόσει, πέρα από κόμματα και «χρώματα», όπως έλεγε προεκλογικά, σαν «ανεξάρτητος» και «ακηδεμόνευτος» υποψήφιος, άσχετα αν εξελέγη με τη στήριξη της ΝΔ, αποκτώντας έτσι «γαλάζιο» φόντο ο μοναδικός Δήμος του νησιού, στο «χάρτη» των εκλογικών αποτελεσμάτων!        


Ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα: «Μητρότητα και Παιδί» από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Ζακύνθου

Το Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ζακύνθου , διοργανώνει ενημερωτικό κύκλο συναντήσεων Γυναικών με θέμα «Μητρότητα και Παιδί» στα πλαίσια πρόληψης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής : Την 1η Οκτωβρίου και ώρα 18:00 με ομιλητές την Μάργαρη Χαρά, Μαία του Γ.Ν.Ζ. («εγκυμοσύνη και τοκετός») και την Κλαμπάνη Μαλβίνα, Ψυχολόγο του Σ.Κ.Γ. Δ. Ζακύνθου («Επιλόχεια Κατάθλιψη»). Στις 8 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 με ομιλητές την Βούτου Ελένη Διατροφολόγο («Γυναίκα – Οικογένεια και Διατροφή» και τον Διακάκη Παναγιώτη Δ/ντη Παιδιατρικής κλινικής Γ.Ν.Ζ. («Πρόληψη και αγωγή υγείας στους εφήβους»). Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα γίνουν στο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου στο Γαϊτάνι.

Να τονίσουμε εμείς ότι αυτό που προέχει, πέρα από τις συζητήσεις και όλα τα…συναφή, τόσο για τη μητρότητα και το παιδί, όσο και για τις γυναίκες θύματα βίας, ένα θέμα «ταμπού», το τελευταίο, σε μια μικρή τοπική κοινωνία, είναι οι ασκούμενες πολιτικές σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας και βέβαια, σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών, που θα προστατεύουν πραγματικά και όχι στα…χαρτιά, την οικογένεια και φυσικά, τις γυναίκες και μάλιστα εν καιρώ…κρίσης και μνημονίων, γιατί η ανεργία, η ανέχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, δημιουργούν και εντείνουν τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας!    

Ρωσική εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά και τη Ζάκυνθο, στο «βωμό» του τουρισμού!

Την υποστήριξη του Δήμου Ζακύνθου θα έχει το ετήσιο διεθνές φόρουμ "Ρωσική Εβδομάδα", το οποίο διοργανώνεται στην Κέρκυρα από το 2002 και τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται και στο νησί μας. 
Οι διοργανωτές του Φόρουμ από τη Ρωσική πλευρά είναι: Η Παγκόσμια Ρωσική Λαϊκή Σύνοδος, η Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ (στη Μόσχα) με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και του Επίτιμου Πρόξενου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ιόνια Νησιά. 
Στο πλαίσιο διεξαγωγής του φόρουμ στη Ζάκυνθο, από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου 2014, θα γίνουν οι ακόλουθες εκδηλώσεις: 
-Σάββατο 4 Οκτωβρίου 
9.30-11.00:  Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου. 
11.00-11.30: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ναυάρχου Αγίου Θεοδώρου Ουσακώφ. 
11.30-12.00: Παρέλαση της ορχήστρας του ρωσικού πολεμικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου. 
13.00-14.00: Στρογγυλό τραπέζι με θέμα "Ιόνια νησιά-ιστορικός χώρος συνεργασίας Ελλήνων και Ρώσων". 
14.00-16.00: Επίσκεψη των κατοίκων του νησιού στο καταδρομικό πυραύλων "Μοσκβά" του πολεμικού στόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 
20.00-21.30: Εορταστική συναυλία στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου. 
-Κυριακή 5 Οκτωβρίου
14.00-16.00: Επίσκεψη των κατοίκων του νησιού στο καταδρομικό πυραύλων "Μοσκβά" του πολεμικού στόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί, εφόσον οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν τον ελλιμενισμό του καταδρομικού στην προβλήτα. 

Με άλλα λόγια: «Ελλάς-Ρωσία-Συμμαχία», με το σκεπτικό ότι ο σκοπός…αγιάζει τα μέσα, λόγω του ανοίγματος της Ρωσικής τουριστικής αγοράς, με άλλοθι πάντα τις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο χωρών και την κοινή χριστιανική ορθόδοξη πίστη και έναν ιδιότυπο εθνικισμό, εκατέρωθεν, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει η…κακή, κομμουνιστική ΕΣΣΔ και το σφυροδρέπανο στη σημαία της! Πρωταγωνιστικό ρόλο, σε αυτή την υπόθεση, έχει διαδραματίσει ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου και νυν Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, προοδευτικών απόψεων αλλά και…αντικομουνιστικών, όταν βρει την ευκαιρία, με πολύ συχνές επισκέψεις στη Ρωσία και υπεύθυνος-αν δεν κάνουμε λάθος-της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, για θέματα προσκυνηματικού τουρισμού, στήνοντας κιόλας, αλλά με αντιδράσεις, την προτομή του σφαγέα και αντιδημοκράτη-σύμφωνα με ιστορικές αναφορές και έρευνες-Ρώσου Ναυάρχου…Αγίου Θεοδώρου Ουσακώφ, στον περιβάλλοντα χώρο του ιερού ναού του πολιούχου του νησιού, Αγίου Διονυσίου!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27/09/2014 - 15:53