Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Αρκιτσαίος, συνοδευόμενος από την προϊσταμένη του Γραφείου Κοζάνης κ. Κουτσογεωργοπούλου.

Ακολούθησε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και εκπροσώπους νέων αγροτών, όπου μεταξύ άλλων τέθηκαν το φλέγον ζήτημα των εκτάσεων των βοσκοτόπων που μειώνονται λόγω αλλαγής των ορίων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην πληρωμή των ενισχύσεων, καθώς επίσης και το πρόγραμμα εγκατάστασης Νέων Γεωργών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος με ανταλλαγή απόψεων, ώστε να προγραμματισθεί άμεσα το πλαίσιο δράσεων για την επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν τους γεωργοκτηνοτρόφους.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης τόνισε από την πλευρά του ότι θα πάρει όλες τις ανάλογες πρωτοβουλίες, ώστε να βρεθούν οι λύσεις για να στηριχθεί και να ενισχυθεί έμπρακτα ο πρωτογενής τομέας που αποτελεί κορυφαία αναπτυξιακή προτεραιότητα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

Το Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για την εκμάθηση της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Πληροφορίες στην γραμματεία του συλλόγου 2385022754 και στον υπεύθυνο του τμήματος κ. Παντελή Δάφα τηλ: 6975810362

ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό σήμερα Κυριακή στις 17.30 στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Φλώρινας έγινε η έναρξη της νέας Προσκοπικής χρονιάς.

Παρουσία των παλαιών μελών αλλά και των νέων που εγράφησαν για πρώτη φορά ξεκίνησε η νέα Προσκοπική χρονιά μέσα σε κλίμα χαράς.

Από πλευράς βαθμοφόρων εκτός του Εφόρου Ευάγγελου Δεσποτάκη και του αρχηγού του 1ου Συστήματος Προσκόπων Φλώρινας Θεόδωρου Γεωργιάδη παρευρέθησαν στον αγιασμό και ο Περιφερειακός έφορος Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Μωυσιάδης συνοδεία βαθμοφόρων.

Στην ομιλία του ο Περιφερειακός έφορος Ηλίας Μωυσιάδης κάλεσε τους γονείς να στηρίζουν τις δραστηριότητες των παιδιών με κάθε τρόπο γιατί ο Προσκοπισμός σημαίνει Εθελοντισμός και όσα χρόνια και αν περάσουν τα παιδιά θα προσπαθούν μέσα από τους προσκόπους να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι!!!!!

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να εποικοινωνείτε με τον έφορο του 1ου Συστήματος Προσκόπων Φλώρινας Δεσποτάκη Ευάγγελο στο τηλ 23850 45070 ώρες καταστημάτων.

Τα τμήματα είναι :

• Αγέλη Λυκοπούλων για παιδιά από 2α έως 5η Δημοτικού

• Ομάδα Προσκόπων, από 6η Δημοτικού έως 3η Γυμνασίου

• Κοινότητα Ανιχνευτών από 1η έως 3η Λυκείου.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΝΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΛΟΠΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ατόμων

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας κλοπές ποδηλάτων στην Φλώρινα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας (18, 19, 17 και 18 χρονών) και ενός 16χρονου ημεδαπού για κλοπές καθώς και για αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατά περίπτωση. 

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων εξιχνιάστηκαν συνολικά (9) περιπτώσεις κλοπών  ποδηλάτων στην πόλη της Φλώρινας, που διαπράχθηκαν από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ειδικότερα, ο 17χρονος και ο 19χρονος αλλοδαπός λειτουργώντας από κοινού και κατ΄εξακολούθηση, αφαιρούσαν ποδήλατα από εισόδους πολυκατοικιών στη Φλώρινα και στη συνέχεια με τη συνεργασία ενός  από τους 18χρονους, είτε τα πουλούσαν (ένα εκ των οποίων αγόρασε ο 16χρονος και άλλο ένα ο έτερος 18χρονος) είτε τα προωθούσαν προς την Αλβανία.

Μέρος των κλοπιμαίων αφού βρέθηκε και κατασχέθηκε, αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας και εξετάζεται η συμμετοχή των προαναφερόμενων και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, στις 29.09.2014, ημέρα Δευτέρα και για το διάστημα από 08:00 έως 14:30 θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

Ξινού Νερού Ροδώνα καθώς και στα αρδευτικά των Τοπικών Κοινοτήτων:

Ξινού Νερού Ροδώνα Σωτήρα Λεβαίας



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54