Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Eιδήσεις ΕΡΑ Κομοτηνής  30/9/2014


Υγεία για Όλους...και με βιβλιάριο Ιατρικών επισκέψεων

Νέο βιβλιάριο Ιατρικών εξετάσεων  θα αποκτήσουν  όσοι από τους απόρους και τους  κατοίκους της Ροδόπης, θα εξετάζονται πια από το νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία των ιδιωτών γιατρών της Ροδόπης, με τον τίτλο «Υγεία για Όλους».
Το βιβλιάριο θα  συνοδευτεί βέβαια και από άλλα συναφή έγγραφα που απαιτούνται για την διαδικασία της επίσκεψης, της εξέτασης και της παρακολούθησης του κάθε ασθενούς.

Τα γραφεία του Οικουμενικού Ιατρείου «Υγεία για Όλους» είναι στην Ιώνων 1 και το τηλέφωνο είναι 25310 80030, www.ygeiagiaolous.

Από τους 118 ιδιώτες γιατρούς που διαθέτει η Ροδόπη, την ιδέα έστερξαν αρχικά οι 12…, ενώ δεν αποκλείεται και η συμμετοχή και οδοντιάτρων.

«Ξέρουμε πια ότι ο κόσμος δυσκολεύεται τρομερά να καταβάλλει τα 40 ευρώ μιας ιατρικής επίσκεψης, που τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν να καλύψουν στο βαθμό που το έκαναν στο παρελθόν. Εμείς σκεφτόμαστε να ζητήσουμε από τους συμπολίτες μας 3 ευρώ ιατρική επίσκεψη…Εννοείται ότι το σχήμα θα έχει επιχειρηματική βάση απλά η τιμή αυτή είναι στο πλαίσιο μια αλληλέγγυας κοινωνικής δραστηριότητας», τόνισε στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο πολυλειτουργικό κέντρο για την Τοπική Ανάπτυξη.

Το θέμα της Υγείας θα συζητηθεί την μεθεπόμενη Πέμπτη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την αφύπνιση και οργάνωση της τοπικής κοινωνίας της Ροδόπης. Ένα από τα μέλη της επιτροπής είναι και ο κ. Παπαχρήστου, που θα θέσει το θέμα της υγείας και την Υγεία για όλους…σε εποχή κρίσης!

Εξ άλλου η λειτουργία του Οικουμενικού Ιατρείου χρονοτοποθετείται μέσα στον  Οκτώβριο, με χώρο που παραχωρεί το Βιοτεχνικό-Επαγγελματικό Επιμελητήριο στα γραφεία του. Υπενθυμίζεται ότι το Οικουμενικό-Κοινωνικό  Ιατρείο Ροδόπης θα αφορά τους ανασφάλιστους πολίτες και δεν θα έχει κανένα κόστος γι’ αυτούς.

«Η αντίστροφη μέτρηση για…απουσία  Νοσοκομείου στην Κομοτηνή άρχισε…»

Για τα νεότερα της Αξιολόγησης στο Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα στα Νοσοκομεία και τους εργαζόμενους της Υγείας, ήλθε να ενημερώσει το μεσημέρι της Παρασκευής, το νοσηλευτικό προσωπικό του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγραφεί η τραγική κατάσταση που υπάρχει στα Νοσοκομεία της Χώρας, με τις μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, που όμως ακριβώς λόγω της κρίσης, όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας αναζητούν εκεί την υγεία τους!

Σύμφωνα με την διαδικασία, από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, παρέδωσαν λευκά χαρτιά της Αυτοαξιολόγησης στο σύλλογο, ακολουθεί το δεύτερο στάδιο των εισηγήσεων των προϊσταμένων, που θα πρέπει να συντάξουν, αφού προηγουμένως θα έπαιρναν και τα χαρτιά αυτοαξιολόγησης του προσωπικού. Στην ουσία θα υπάρξουν εκθέσεις με το πρώτο στάδιο να παρακάμπτεται, αφού δεν υπάρχει…Που και αυτές τις εκθέσεις οι προϊστάμενοι θα πρέπει να παραδώσουν στο σύλλογο των εργαζομένων. Όλο αυτό θα πρέπει να γίνει στο αμέσως επόμενο  χρονικό διάστημα…

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο ότι εμείς οι ίδιοι θέλουμε την Αξιολόγηση…Απλά δεν θέλουμε προκατασκευασμένη αξιολόγηση, που ήδη καταπονημένο και κάτω από τα όρια ασφαλείας νοσηλευτικό προσωπικό, απαιτεί να βγαίνουν οι βάρδιες, να βγει άχρηστο το 15% με ποσόστωση, να μειωθούν οι μισθοί τους και να μπουν στην δεξαμενή των… επικείμενων απολύσεων. Αυτό δεν είναι αξιολόγηση», επεσήμανε ρητά και κατηγορηματικά η πρώην πρόεδρος και μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Σισμανόγλειο, Μαρίνα Αποστολίδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών υπαλλήλων, έχουν απομείνει 50.000 από τους 80.000. Και με το σχεδιασμό που υπάρχει με τις συνταξιοδοτήσεις 2016-2017 οδηγούνται τα Νοσοκομεία σε λιγότερο από 5 χρόνια στο σβήσιμο και η παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους ιδιώτες…για όσους έχουν τα χρήματα…

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις με καθολικό χαρακτήρα και με τη συμμετοχή κι άλλων κλάδων που έχουν απολυμένους και κυρίως την τοπική κοινωνία…Η αντίστροφη μέτρηση για να μην έχουμε Νοσοκομείο στην Κομοτηνή, έχει ήδη αρχίσει…

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: «Η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε μία χώρα φτωχών, ανέργων και απελπισμένων»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με αφορμή τα στοιχεία του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την… επιδημία Φτώχειας,εξέδωσε ανακοίνωση

Σύμφωνα με αυτήν,  «ο αριθμός των κατοίκων της χώρας μας, που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας ή απειλούνται άμεσα από την φτώχεια (6,3 εκατομμύρια), έχουν αυξηθεί σε ακόμα πιο εφιαλτικά επίπεδα και έσπασαν κάθε ιστορικό ρεκόρ με κύρια θύματα τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους εργαζόμενους και τους κατεστραμμένους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες.

Η πρωτοφανής επέκταση της φτώχειας, ανεργίας, οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης οφείλεται στις εφαρμοζόμενες αντικοινωνικές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και συντάξεων, καταστροφής κοινωνικών παροχών και θέσεων εργασίας και αβάσταχτων φορολογικών βαρών όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, και κυρίως της σημερινής.

Η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών της άγριας λιτότητας θα οδηγήσει στην μετατροπή της Ελλάδας σε μία χώρα φτωχών, ανέργων και απελπισμένων.

Ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του μπορεί να βάλει ένα τέλος σε αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή και να ανατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, πριν ολοκληρώσει το στόχο της για καθολική φτωχοποίησή του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Β. Τσιομπανίδης, πρόεδρος ΑΚΚΕΛ: «ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ οι Κτηνοτρόφοι…»

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Κομοτηνή για το μείζον θέμα των βοσκοτόπων με Κτηνοτρόφους της περιφέρειας ΑΜ-Θ και με τη συμμετοχή του  Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, Δήμαρχοι και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης από ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη!

Στη σύσκεψη ούτε λίγο ούτε πολύ, ανακοίνωσαν στους Κτηνοτρόφους οι Αυτοδιοικητικοί, ότι τώρα που η Κυβέρνηση παρέδωσε την καυτή πατάτα της κατανομής των βοσκοτόπων στους Δήμους, τίθεται το εξής θέμα: Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση «ως ένας άλλος μάγος Κόπερφιλντ», (σ.σ. όπως πετυχημένα τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος (ΑΚΚΕΛ) Βάκης Τσιομπανίδης), εξαφάνισε 11 εκ στρέμματα, καλούνται τώρα οι Δήμαρχοι από τα εναπομείναντα να μοιράσει βοσκήσιμες εκτάσεις στους Κτηνοτρόφους. Αυτό σημαίνει μείωση κατά 40 -60% του ύψους των επιδοτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης (σ.σ. μια και οι εξισωτικές χάθηκαν). Μια και βρισκόμαστε στην αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής(ΚΓΠ), η μείωση αυτή των στρεμμάτων των βοσκοτόπων θα ισχύσει για 5 χρόνια…

Ο κίνδυνος-δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση, είναι αν δεν γίνει αυτή η κατανομή με τα εναπομείναντα στρέμματα, οι Κτηνοτρόφοι θα χάσουν και αυτά τα χρήματα.«Εμείς θέλουμε να πληρωθούμε κανονικά όπως πληρωνόμασταν. Καλούμε τους Δημάρχους να μην δεχθούν αυτό το δίλημμα που βάζει η κυβέρνηση και να μην ξεκινήσουν καμμία μοιρασιά βοσκήσιμων εκτάσεων. Το συμπέρασμα είναι ότι ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ σαν Κτηνοτρόφοι. Τι θα σημάνει αυτό; Θα εγκαταλειφθεί η Κτηνοτροφία στην Ελλάδα, θα τρεφόμαστε με ξένα γαλακτοκομικά και ζωικά προϊόντα και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε τη ΦΕΤΑ», σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Τσιομπανίδης.

Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι τόνισαν ότι δεν δέχονται αυτή την άδικη κατανομή  που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ερημοποίηση της υπαίθρου. Ο  δε  Δήμαρχος Κομοτηναίων, Γιώργος Πετρίδης δεσμεύθηκε και για προώθηση του θέματος και στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα, που διεξάγεται.

Τοπικό «λόμπυ» Ανάπτυξης

Η συγκρότηση μια πενταμελούς επιτροπής που θα αναλάβει να «υφάνει» την κλωστή της συνένωσης, της συνεννόησης και του διαλόγου της τοπικής κοινωνίας, ήταν το αποτέλεσμα της συζήτησης για την Τοπική Ανάπτυξη, που έγινε στο Πολυλειτουργικό κέντρο στην Κομοτηνή, με πρωτοβουλία της Φιλαδελφία.

Οι ομιλητές, Μανώλης Κιουτσούκης (Φιλαδελφία), Δημήτρης Μιχαηλίδης(Δημοσιογράφος Αγρόραμα, Βάκης Τσιομπανίδης (ΑΚΚΕΛ), προσπάθησαν να σπείρουν το σπόρο του προβληματισμού, για την χάραξη μια νέας εθνικής στρατηγικής, η οποία θα έχει ως βάση τον τρόπο  Διατροφής και πώς καταναλωτές και παραγωγοί μπορούν να αρχίσουν να έχουν διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους. Αφ’ ενός για να γνωρισθούν μεταξύ τους και αφ’ ετέρου να βρουν  εκείνους τους τρόπους, που σαν τοπική κοινωνία θα αποκομίζουν οφέλη σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Η πενταμελής επιτροπή αποτελείται από τον συντονιστή Μανώλη Κιουτσούκη, Κοσμά Παπαχρήστου (γιατρό), Γιώργο Τριανταφυλλόπουλο(Μηχανικό Περιβάλλοντος), Γιώργο Μάντζαρη, (Κτηνοτρόφο), Βασιλική Μαχαίρα (Δημοσιογράφο).

Υπάρχει η δέσμευση ότι κάθε Πέμπτη (σ.σ.ο χώρος θα προσδιορισθεί τις επόμενες μέρες) θα γίνονται συζητήσεις για τρέχοντα θέματα καθημερινότητας της Ροδόπης. Την επόμενη Πέμπτη θα τεθεί το θέμα των Αγροδιατροφικών προϊόντων και των προβλημάτων της Κτηνοτροφίας.

Κοινοβουλευτική Ερώτηση Τερενς Κουΐκ για τις δηλώσεις Αγροτών στο  ΟΣΔΕ

Κοινοβουλευτική  ερώτηση κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Επικρατείας και Επικεφαλής της παράταξης «Μακεδονία-Θράκη Ελλάδα μας», Τέρενς Κουΐκ. Το θέμα της ερώτησης αφορά την παραπομπή των αγροτών σε Ιδιωτική Εταιρία για την Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής (ΟΣΔΕ) και την τεράστια γραφειοκρατία που συναντούν.

Συνάντηση  Καρασμάνη - Ραϊχεμπαχ για θέματα γεωργίας

Την πρώτη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Καρασμάνη είχε ο επικεφαλής της Ομάδας Τεχνικής βοήθειας (task force) της Κομισιόν, Χορστ Ράϊχεμπαχ στο πλαίσιο των επαφών του με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Καρασμάνης συζήτησε με τον κ. Ράϊχεμπαχ, μεταξύ άλλων, ζητήματα σχετικά με τη διευκόλυνση της εμπορίας αγροτικών προϊόντων και τη μείωση των διοικητικών βαρών στις εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων για την τεχνική βοήθεια ο Υπουργός ενημέρωσε τον επικεφαλής της task force και για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Έλληνες παραγωγοί στις εξαγωγές ροδακίνων και νεκταρινιών εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία που είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση των τιμών τους, πριν ακόμη επιβληθεί το ρωσικό εμπάργκο.

Προβολή Ντοκυμαντέρ «ΣτΑγώνες» στο Πολυλειτουργικό

Χθες  στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης στις 20.00 θα προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ "ΣτΑγώνες" από την Οικολογική Εταιρεία Έβρου και την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης.

Σήμερα θα προβληθεί στην Κομοτηνή  στις  20:00 το βράδυ, στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής (Γρ. Μαρασλή 1, Κομοτηνή), η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ "ΣτΑγώνες" της Νέλλης Ψαρρού.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη δημιουργό του ντοκιμαντέρ, η οποία θα είναι παρούσα στην εκδήλωσή.

Παιχνίδια επικοινωνίας από το Δήμο αναφέρει η κ. Καζάκου

Ανακοίνωση  σε επικριτικό τόνο εξέδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, «Εμείς …η Πόλη» με επικεφαλής την Φελίνα Καζάκου, για την συνάντηση με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση γίνεται λόγος για «Παιχνίδια Επικοινωνίας και Εντυπωσιασμού», θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου  Ερτζάν Κιοσσέ και στην οποία συμμετείχαν οι  Ζηλούδης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Υποδομών και Πολεοδομίας και ο Ταπατζάς Εμμανουήλ, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Συντονισμού.

Στην συνάντηση συμμετείχε με δική της πρωτοβουλία και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Καζάκου Φελίνα με τους συνεργάτες της.

Η συνάντηση με τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Κομοτηνής αφορούσε την καταγραφή, την ιεράρχηση και αξιολόγηση των προβλημάτων στους οικισμούς του Δήμου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30/09/2014 - 12:24