Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα,  2 Οκτωβρίου 2014


Άφαντος ο Λοβέρδος

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου για χθες το απόγευμα στο Εσπερινό Λύκειο Καρδίτσας, δεν έγινε ποτέ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ενημέρωση για αναβολή της επίσκεψής του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός ήρθε το βράδυ στην περιοχή μας, ωστόσο δεν προχώρησε στις προγραμματισμένες επισκέψεις του τόσο χθες όσο και σήμερα σε σχολικές μονάδες του νομού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι διανυκτέρευσε στην περιοχή μας και αναχώρησε σήμερα το πρωί. Πιθανότατα λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων αναχώρησε για Αθήνα προκειμένου να λάβει μέρος στις συσκέψεις των κομμάτων της κυβέρνησης.

Ταφόπλακα για το ΕΣΥ, η ΕΣΑΝ ΑΕ

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Καρδίτσας στη γενική συνέλευση του συλλόγου τους εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην εφαρμογή του νόμου που συστήνει Ανώνυμη Εταιρεία Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ ΑΕ), επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει ταφόπλακα για το ΕΣΥ. Η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαρίνα Τέτσιου στην τοποθέτησή της, είπε ότι με αυτόν τον τρόπο σταδιακά θα καταργηθεί η χρηματοδότηση των νοσοκομείων από το δημόσιο και η μισθοδοσία του προσωπικού θα περάσει στην εταιρεία. Δίνεται, όπως ανέφερε, εξουσία σε μια ανώνυμη εταιρεία να διαχειρίζεται κεφάλαια που δεν της ανήκουν και να τα μεταφέρει εκεί που αυτή κρίνει. Ο Σύλλογος των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Καρδίτσας ζητά την αφύπνιση και τη στήριξη όλων των φορέων και πολιτών, καθώς και των πολιτικών του νομού, έτσι ώστε το κράτος να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.

Χωρίς αγροτικούς γιατρούς και πάλι η ορεινή Αργιθέα

Και στην τελευταία προκήρυξη για τους αγροτικούς γιατρούς, δεν υπήρξε ανταπόκριση για την στελέχωση των 8 αγροτικών ιατρείων του δήμου Αργιθέας. Ήδη η μόνη ενδιαφερόμενη γιατρός για τοποθέτηση στο αγροτικό ιατρεία Αργυρίου, ήταν η αγροτική γιατρός που στελέχωνε μέχρι τώρα το ιατρεία της Αργιθέας και η οποία πιθανόν θα προσληφθεί σε αυτό. Σε επικοινωνία του δημάρχου με το υπουργείο υγείας έγινε γνωστό ότι θα γίνει εκ νέου προκήρυξη περίπου στις 15 του μήνα, με τους ρυθμούς όμως αυτούς, είναι προφανές ότι οι κάτοικοι του δήμου Αργιθέας θα μείνουν πάλι χωρίς γιατρός το χειμώνα.  Η δημοτική αρχή έχει ήδη κοινοποιήσει στο υπουργείο υγείας φωτογραφίες των περιφερειακών ιατρείων με τους χώρους διαμονής, χωρίς αντάλλαγμα των αγροτικών γιατρών και έχει δεσμευτεί ότι θα συμβάλλει στη διευκόλυνση των μετακινήσεων.

Πυροβολισμός σκύλου στην Πτελοπούλα

Οδηγός απορριμματοφόρου του δήμου Καρδίτσας κάλεσε το Φιλοζωικό Όμιλο, όταν στην Πτελοπούλα είδε έναν σκύλο αιμόφυρτο στο δρόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ομίλου, κάτοικοι άκουσαν πυροβολισμό και έντρομοι πετάχτηκαν στο δρόμο. Ο σκύλος, ράτσας Αγγλικό σέτερ,  βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσηλεία και του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή, μετά τον εξ επαφής πυροβολισμό. Ο Φιλοζωικός Όμιλος έκανε μήνυση στην αστυνομία και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Καρδίτσας. Παράλληλα, επειδή συχνά τέτοιες πράξεις αποκρύπτονται, αποφάσισε να δώσει αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες για τον εντοπισμό του δράστη, αλλά και γι’αυτόν που εγκατέλειψε το σκύλο, αφού πρόκειται για καθαρόαιμο ζώο. Τέτοιες πράξεις προσβάλουν ακόμη μια φορά την πόλη μας και τον πολιτισμό μας, τονίζει ο σύλλογος, σημειώνοντας ότι η σιωπή είναι συνενοχή.

Δυναμική επανεκκίνηση για τη 13η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας

Στις 10 Οκτωβρίου ανοίγει τις πύλες της η 13η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας, στο χώρο των καπναποθηκών, και οι διοργανωτές υπόσχονται δυναμική επανεκκίνηση του θεσμού. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Αντωνίου, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης κ. Κηρύκος, και ο ανάδοχος κ. Καραμπίκας, επεσήμαναν ότι στόχοι είναι, η προβολή και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας, της παραγωγικότητας και η ανάπτυξη της τοπικής αγοράς. Στην έκθεση θα δοθεί έμφαση στον πρωτογενή τομέα και θα γίνει ειδικό αφιέρωμα με θέμα «από το χωράφι στο ράφι»,  στην οποία μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στη μεταποίηση. Μέχρι στιγμής οι εκθέτες ξεπερνούν τους 100. Μετά από απουσία χρόνων περίπτερο θα λειτουργήσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, για πρώτη φορά συμμετέχουν τα τμήματα ΤΕΙ της Καρδίτσας και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Διόνυσος», ενώ ο κ. Αντωνίου κάλεσε τους δημάρχους του νομού να ακολουθήσουν το παράδειγμα του δήμου Σοφάδων, ο οποίος χρηματοδοτεί την ενοικίαση περιπτέρου όπου θα στεγαστούν 20 επιχειρήσεις της περιοχής. Θα γίνουν αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΣΠΑ, ομιλίες από εκπροσώπους του πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τα γαλακτομικά προϊόντα, τις δυνατότητες του κλάδου και τον τρόπο εξαγωγής τους σε αγορές του εξωτερικού, ενώ θα γίνει και ημερίδα για τον αγροτουρισμό. Ο γνωστός σεφ Παναγιώτης Κοκκάλας θα μαγειρεύει στο χώρο της έκθεσης κατά τη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων. Να σημειωθεί ότι  η διάρκεια της έκθεσης είναι 5 ημέρες.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02/10/2014 - 10:29