Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

ΒΟΛΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 2-10-2014


Μετακινήσεις διευθυντών και εργαζομένων υπέγραψε ο Αχιλλέας Μπέος

Αναστάτωση στους κύκλους των εργαζομένων του Δήμου Βόλου, προκάλεσαν οι εσωτερικές μετακινήσεις Διευθυντών που υπέγραψε τη Δευτέρα το πρωί, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και αναρτήθηκαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο Διαύγεια. Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων, οι μετακινήσεις διευθυντών και προσωπικού, προκάλεσαν αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Μπέου, η Διευθύντρια Κοιμητηρίων Ελένη Μπακογιάννη μετατέθηκε στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης, ο Διευθυντής Δόμησης, Σπύρος Τσιραντωνάκης στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Διευθυντής Καθαριότητας Χρήστος Τσιλιός στη διεύθυνση Κοιμητηρίων. Αντίστοιχες δύο εσωτερικές μετακινήσεις έγιναν και για δύο εργαζόμενες ΥΕ προσωπικού καθαριότητας, που μετατέθηκαν στο τμήμα συντήρησης στη Διεύθυνση Κοιμητηρίων και στο τμήμα καθαριότητας και ανακύκλωσης στη δημοτική ενότητα Ν. Ιωνίας, αντίστοιχα.

Το… ανακάτεμα «της τράπουλας» από το Δήμαρχο, που έρχεται να προηγηθεί των κρίσεων των διευθυντών, προκάλεσε αντιδράσεις από το Σύλλογο Εργαζομένων. Στο περιθώριο της χθεσινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου, ο Πρόεδρος, Γιώργος Μαγιάκος, εξέφρασε τη διαφωνία του με τις εσωτερικές μετακινήσεις διευθυντών και προσωπικού. «Πρέπει να περιμένουμε τις κρίσεις, να δούμε ποιοι θα κριθούν και μετά να προχωρήσει η διαδικασία, όπως προβλέπεται», υποστήριξε ο κ. Μαγιάκος.

Στο μεταξύ, σε νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατά της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων, καλεί τους εργαζόμενους ο τοπικός Σύλλογος.

Χθες, το πρωί στη Γενική Συνέλευση, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που έδωσαν το παρών, με αποτέλεσμα να αποκτήσει χαρακτήρα ενημερωτικής συνάντησης, στη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος, Γιώργος Μαγιάκος, αναφέρθηκε στις καταγγελίες εργαζομένων, βάσει των οποίων βρέθηκαν διπλά φύλλα αξιολόγησης για τα ίδια πρόσωπα, τόσο στο Γραφείο Προσωπικού όσο και στο Σύλλογο. Με αίτημά τους οι εργαζόμενοι ζήτησαν την επιστροφή των φακέλων τους από το Γραφείο Προσωπικού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα έγγραφα της αξιολόγησης φέρουν την υπογραφή τους ή κατατέθηκαν με πρωτοβουλία των προϊσταμένων τους.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ εξήγγειλε νέα απεργιακή κινητοποίηση - αποχή των εργαζομένων από την αξιολόγηση ενώ ο Σύλλογος ξεκινά και νέο γύρο συγκέντρωσης υπογραφών κατά του μέτρου που θα οδηγήσει σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις από τις αποδεκατισμένες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Μάλιστα, πρόκειται να δώσουν το παρών, στη νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, την ερχόμενη Δευτέρα, διεκδικώντας από το Δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο, να δώσει εντολή στις υπηρεσίες για να παγώσει κάθε διαδικασία.

Από την πλευρά της πάντως, η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη, καταλόγισε ευθύνες στον «εργοδοτικό συνδικαλισμό» για τη μικρή συμμετοχή στη συνέλευση και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση ενάντια στην ανεργία το ερχόμενο Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, της 1ης Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα.

Πάρτι» στα Σφαγεία καταγγέλλει ο ιδιώτης Παν. Καρελας

«Πάρτι» στα σφαγεία Βόλου, μέχρι και πριν την εκμίσθωση της επιχείρησης από ιδιώτη, κατήγγειλε ο σημερινός ιδιοκτήτης Παναγιώτης Καρέλας, δίνοντας μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκάνδαλο που κατήγγειλε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και αφορά  στην παράνομη ηλεκτροδότηση του οικισμού των Ρομά στη Νεάπολη για το ρεύμα των οποίων πλήρωναν οι Βολιώτες.

Την Παρασκευή, ο κ. Μπέος, πρόκειται να καταθέσει το φάκελο της υπόθεσης στον Εισαγγελέα. Αυτές τις ημέρες, ο φάκελος συμπληρώνεται με στοιχεία που έρχονται να πιστοποιήσουν κακές πρακτικές που ακολουθούνταν επί σειρά ετών. Τις πρακτικές αυτές έρχεται να επιβεβαιώσει ο σημερινός ιδιοκτήτης των σφαγείων, Παν. Καρέλας αλλά και να δώσει μεγαλύτερο βάθος στην υπόθεση.

  Ο κ. Καρέλας, υποστήριξε ότι στα Σφαγεία γινόταν πάρτι παρανομίας. Πριν αναλάβει την εκμετάλλευση της επιχείρησης και για ένα μήνα περίπου από το Σεπτέμβριο έως και τον Οκτώβριο του 2012, επισκέπτονταν καθημερινά τους χώρους, προκειμένου να δει τι παραλαμβάνει και πώς θα οργανώσει τη λειτουργία των Σφαγείων. «Από τα δέκα μηχανήματα που είδα μέσα, όταν παρέλαβα το κλειδί των σφαγείων, υπήρχαν τα πέντε. Ελειπαν γεννήτριες, ψυκτικοί θάλαμοι, μέχρι και πιστόλια αναισθητοποίησης των ζώων. Πού πήγαν όλα αυτά;», αναρωτιέται σήμερα ο κ. Καρέλας.

Γνωρίζοντας τα πράγματα εκ των έσω, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες Αχιλλέα Μπέου, με τη διαφορά ότι διαχώρισε τη θέση του. «Όλα όσα κατήγγειλε ο Δήμαρχος είναι αλήθεια. Επί χρόνια από τα σφαγεία λειτουργούσε παράνομη γραμμή ρεύματος προς τον οικισμό των τσιγγάνων και η ΔΕΗ πληρωνόταν από τα δημοτικά ταμεία, ενδεχομένως γίνονταν και παράνομες υδροληψίες από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ. Και τα φορτηγά της υπηρεσίας καθαριότητας είχαν επίσης διατεθεί στα σφαγεία. Όλα αυτά όμως γινόταν έως και το 2012, οπότε και ο απερχόμενος Πρόεδρος της διοίκησης των Σφαγείων, αποφάσισε να επιχειρήσει να βάλει τέλος σε αυτές τις πρακτικές. Η κάθαρση των Σφαγείων ξεκίνησε επί Γιάννη Καουνά και θα ολοκληρωθεί με το σημερινό Δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο», είπε χαρακτηριστικά.

Κυβερνητικοί και αυτοδιοικητικοί

Επίθεση κατά του λεγόμενου ρυθμιστή των εκλογών στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας - Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος παρέχει στήριξη στο συνδυασμό τον οποίο ηγείται ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, εξαπέλυσε από το Βόλο, ο Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της Συμπαράταξης σε επίπεδο Θεσσαλίας, Απ. Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης μίλησε για πρακτικές που δεν συνάδουν με την Αυτοδιοίκηση και πληγώνουν συνολικά το θεσμό, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Μπέου. «Οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν τον κ. Μπέο. Ωστόσο παρακολουθώ από τις τηλεοράσεις ό,τι τεκταίνεται στο Δήμο Βόλου. Υπάρχουν ζητήματα που με εντυπωσιάζουν αρνητικά. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι έχουν μάθει να συζητάνε, να συνδιαλέγονται, να παλεύουν μέσα από διάλογο και σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον, που αποτελεί κατάκτηση στα δημοτικά μας συμβούλια, παρά τις διαφορές μας. Πρακτικές που δεν συνάδουν με την Αυτοδιοίκηση έχουν δημιουργήσει αντιδράσεις από διάφορες κατευθύνσεις. Εχουν ενοχλήσει πολλούς ανθρώπους και από το στρατόπεδο του κ. Κωτσού. Και αυτό έχω τη βεβαιότητα ότι θα εκφραστεί στις εκλογές την ερχόμενη Παρασκευή», είπε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα, στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών, στο Βόλο, ο κ. Καλογιάννης.

Μιλώντας για τη δική του υποψηφιότητα στην ΠΕΔ, δεσμεύτηκε να υπάρξει ισοπολιτεία ανάμεσα στους Δήμους της Θεσσαλίας, προκειμένου και οι μικροί να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας, προκειμένου αγωνιστικά να σταθεί απέναντι στην υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ και να έχει λόγο στο ΕΣΠΑ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η διαχωριστική γραμμή είναι μία: από τη μία πλευρά εκείνοι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές και από την άλλη, όλοι οι υπόλοιποι αυτοδιοικητικοί. «Το ψηφοδέλτιο του οποίου είμαι επικεφαλής ξεπερνά τα όρια των κομμάτων. Η διαχωριστική γραμμή είναι συγκεκριμένη και σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να συνταχθούν σημαντικοί άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν με την πείρα και την πορεία τους», επεσήμανε καλώντας τους αυτοδιοικητικούς του Βόλου να σκεφθούν τη στάση τους την ερχόμενη Παρασκευή και «να αναδείξουν τις δυνάμεις που με αγωνιστική διάθεση θα καταφέρουν να κάνουν τη διαφορά».

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του κ. Καλογιάννη, θα ανακοινωθεί αύριο, Πέμπτη και σε αυτό όπως αποκάλυψε θα υπάρχουν και ονόματα φιλελεύθερων αυτοδιοικητικών.

Λίγο μετά τη συνέντευξη, ο κ. Καλογιάννης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αυτοδιοικητικούς του Βόλου και συγκεκριμένα με τον πρώην Δήμαρχο, Πάνο Σκοτινιώτη, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Μαργαρίτη Πατσιαντά και στελέχη της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας».

Εξιχνιάστηκε κύκλωμα που έκανε μία ληστεία και 57 κλοπές στη Μαγνησία με λεία 350.000 €

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, εξιχνιάσθηκε η δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωση Ρομά, που διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις σπιτιών, χρηματοκιβωτίων εταιρειών και κοινωφελών ιδρυμάτων, καθώς και κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε χθες το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, από τον Αστυνομικός διευθυντή Μαγνησίας Γιάννη Τόλια και τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, υποδιευθυντή Βασίλη Καραΐσκο, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 13 μελών της οργάνωσης, ημεδαπών ηλικίας από 23 έως 62 ετών, και 10 τουλάχιστον αγνώστων συνεργών τους, για συγκρότηση και ένταξη, κατά περίπτωση, σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και ιεραρχία στη δομή της, με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος των διακεκριμένων κλοπών και της ληστείας, με την μορφή της ληστρικής κλοπής.

Πέντε μέλη της οργάνωσης, το ένα από τα οποία αρχηγικό στέλεχος, είναι προφυλακισμένα σε Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας, ενώ εκδόθηκαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των υπολοίπων οκτώ ταυτοποιημένων μελών της. Από τους 13 δράστες που ταυτοποιήθηκαν η μία είναι γυναίκα και τρία άτομα είναι συγγενείς μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, καθώς και από τη συνδυαστική – διεξοδική ανάλυση και αξιοποίηση στοιχείων, διακριβώθηκε ότι δέκα από τους ημεδαπούς, μαζί με έξι από τους άγνωστους συνεργούς τους, από το Σεπτέμβριο του 2013 είχαν συγκροτήσει και συμμετείχαν σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων, προκειμένου να αποκομίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και πληθώρα χρυσαφικών.

Τα υπόλοιπα μέλη διευκόλυναν και υποβοηθούσαν την εγκληματική οργάνωση στη διάπραξη των κακουργημάτων, παρέχοντας ουσιώδη υλικά μέσα και συγκεκριμένα οχήματα που χρησιμοποιούνταν για την προσέγγιση και τη διαφυγή των δραστών από τους τόπους τέλεσης των κλοπών.

Σε καθεστώς ομηρίας και χωρίς να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα των σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη

Την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας ζητούν οι εμποροϋπάλληλοι προκειμένου να σταματήσει το «καθεστώς ομηρίας» όπως λένε που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα των σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης.

Οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα των σούπερ μάρκετ στο Βόλο και τον Αλμυρό έχουν να λαμβάνουν δεδουλευμένα τεσσάρων και πέντε μηνών και όπως καταγγέλλουν το προσωπικό εμπαίζεται ότι θα αποπληρωθεί από μέρα σε μέρα όμως έχουν περάσει αρκετοί μήνες χωρίς να γίνει τίποτα. Το προσωπικό αποδίδει τις νέες καθυστερήσεις στην εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε από την KARIPIDIS BROSS και τη συμφωνία δικαιόχρησης με τη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε ο σύλλογος, η εταιρεία συνεχίζει να καθυστερεί τα δεδουλευμένα (μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες, Κυριακές), παρά την έγγραφη διαβεβαίωση και το χρονοδιάγραμμα που έδωσε η νέα διοίκηση, ότι μέχρι 10 Ιουνίου θα έχουν αποπληρωθεί όλα τα δεδουλευμένα. Επίσης «απειλούνται με απόλυση, όσοι έχουν διεκδικήσει τα δικαιώματά τους (δεδουλευμένα, επιδόματα) και όσοι αρνούνται να κάνουν υπερωρίες» με το σωματείο να υποστηρίζει ότι «οι απειλές προέρχονται, τόσο από τους προϊστάμενους της εταιρείας Αρβανιτίδης, όσο όμως και από τους προϊστάμενους της εταιρείας Μαρινόπουλος».

Ο σύλλογος των εμποροϋπαλλήλων μάλιστα έχει επανειλημμένως καλέσει τη διοίκηση των καταστημάτων Αρβανιτίδης να εξοφλήσουν άμεσα τους μισθούς των εργαζομένων και την επιθεώρηση εργασίας να επιληφθεί του θέματος πράττοντας τα δέοντα.

«Για τους εργαζόμενους -καταγγέλλουν οι εμποροϋπάλληλοι- είναι ξεκάθαρος ο στόχος της εταιρείας, να κλείσει όσα καταστήματα δεν ενδιαφέρουν τη Μαρινόπουλος, απολύοντας εργαζομένους πλήρους απασχόλησης με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, εργαζόμενους που τους θεωρούν βαρίδια, ώστε να μπορούν να τους αντικαταστήσουν με νέους ωρομίσθιους χωρίς δικαιώματα.

Ο πρόεδρος του σωματείου εξάλλου Γ.Κάιρας  δήλωσε ότι  «η «ομηρεία» των εργαζομένων συνεχίζεται και εντείνεται, καθώς οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν μέρα με την μέρα, ότι η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη της εταιρείας περνάει από την κατεδάφιση κάθε εργασιακού δικαιώματος των συναδέλφων και ότι οι εργαζόμενοι που πλήρωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα την κρίση της εταιρείας και για μία ακόμη φορά καλούνται να πληρώσουν την ανάπτυξή και την κερδοφορία της».

Συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη με τη Δημοτική Επιτροπή Ρομά Βόλου

Επιτροπής Δικτύου Ρομά Βόλου δέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων χθες στο γραφείο της, με σκοπό να προσεγγισθούν, μέσα από κλίμα συνεργασίας και αμοιβαιότητας, λύσεις στα ιδιαίτερα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους Ρομά της περιοχής μας.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κολυνδρίνη είχε εκτενή συζήτηση και άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις του Προέδρου της Επιτροπής Αντώνη Παϊτέρη, όπως επίσης και των Α’ και Β’ Αντιπροέδρων Κων. Δημόπουλου και Παν. Μπάφα, του Γραμματέα Νικ. Μπαντή και του μέλους Χρ. Σιαμπάνη.

Μεταξύ των οξυμένων προβλημάτων που μαστίζουν την πολύπαθη ομάδα των Ρομά στη Μαγνησία, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις άδειες των πλανόδιων μικροπωλητών και στον εμβολιασμό κατά της Ηπατίτιδας Α. Ως προς το πρώτο, εξετάσθηκαν οι παράμετροι της διαδικασίας αδειοδότησης πολλών Ρομά που δραστηριοποιούνται ως πλανόδιοι μικροπωλητές.

Σχετικά δε με το ενδεχόμενο πρόβλημα που κάθε χρόνο εμφανίζεται και σχετίζεται με την εμφάνιση φαινομένων Ηπατίτιδας Α ιδίως στα παιδιά του καταυλισμού Ρομά στο Αλιβέρι, η κ. Κολυνδρίνη ενημέρωσε την Επιτροπή ως προς τις κινήσεις των ΠΕΜΣ επ’ αυτού, που περιλαμβάνουν: την άσκηση πίεσης προς τα συναρμόδια Υπουργεία για την συμπερίληψη αυτών των εμβολίων στους σχετικούς Διαγωνισμούς, την εισήγηση κι έγκριση σχετικής δαπάνης εμβολιασμών από την Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και την πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας ως προς την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών προμήθειας των εμβολίων.

Εκατέρωθεν το κλίμα διαφάνηκε ιδιαίτερα θερμό, παράλληλα με την από κοινού διάθεση για αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ρομά.

Εορτάζει ο Νομικός κόσμος της Μαγνησίας

Την μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Προστάτου των Νομικών, θα εορτάσει ο Νομικός κόσμος της Μαγνησίας την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, που κατήρτισαν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, στις 7 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ. Αμέσως μετά, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή) θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση, την οποία θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν: Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, με θέμα «Η ποιμαντική μέριμνα για τους φυλακισμένους» και ο κ. Βασίλειος Αλεξανδρής, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με θέμα «Ο συνήγορος υπεράσπισης στο σύγχρονο - σύνθετο περιβάλλον». Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ούτε μία παραγγελία για πετρέλαιο στα πρατήρια καυσίμων της Μαγνησίας

Στα επίπεδα του 1,10-1,15 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην έναρξη της φετινής περιόδου, δηλαδή στις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους πρατηριούχους της Μαγνησίας. Ωστόσο, παρότι απομένουν μόνο λίγες ημέρες μέχρι την διάθεσή του δεν υπάρχει στα βενζινάδικα ούτε μια παραγγελία!

Οι καταναλωτές, όπως αναφέρουν οι πρατηριούχοι, κρατούν στάση αναμονής μέχρι να «κλειδώσει» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και να αποφασίσουν τελικά εάν θα προμηθευτούν ή όχι. «Φέτος στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένουμε να υπάρξει μικρή μείωση. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα των διεθνών τιμών, εκτιμούμε ότι η τιμή του θα κυμανθεί μεταξύ 1,10 - 1,15 ευρώ το λίτρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Απόστολος Βολιώτης.

Μάλιστα φέτος από την Ενωση Βενζινοπωλών Μαγνησίας γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε ο Νομός Μαγνησίας να ενταχθεί στη Β’ Ζώνη για το επίδομα θέρμανσης, όπως είναι οι υπόλοιπες Θεσσαλικές πόλεις, δηλαδή με ανώτατη επιδοτούμενη κατανάλωση στα 1.800 λίτρα. Οι πρατηριούχοι ζητούν την αποκατάσταση της αδικίας αφού σήμερα η Μαγνησία υπάγεται στη Γ’ κλιματική ζώνη, όπου η ανώτατη επιδοτούμενη κατανάλωση έχει οριστεί στα 960 λίτρα ανά κατοικία.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02/10/2014 - 11:33