Η δικηγόρος Ηλέκτρα - Λήδα Κούτρα στην εκπομπή «Παράπλευρες Απώλειες» την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου

Την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, από τις 8μμ μέχρι τις 9μμ, στο στούντιο της ertopen και στον αέρα του Δικτύου της Ελεύθερης Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο Παναγιώτης Κούστας συζητά με την Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα στην εκπομπή «Παράπλευρες Απώλειες». Στο λεκανοπέδιο της Αττικής το πρόγραμμα μεταδίδεται διαδικτυακά από τον ιστότοπο www.ertopen.com ενώ στην περιφέρεια το Δίκτυο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κυριαρχεί στα ερτζιανά μέσω των ελεύθερων και αυτοδιαχειριζόμενων περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ.

Η Ηλέκτρα – Λήδα Κούτρα ασκεί μαχόμενη Δικηγορία, με κύριο αντικείμενο το Ποινικό Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Κατά τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε έντονα και με την τέχνη (παράλληλες σπουδές θεάτρου – υποκριτικής,  εκθέσεις ζωγραφικής, δημιουργία θεατρικής ομάδας, έκδοση ποιητικής συλλογής).

Έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες θιγόμενα από την κρατική εξουσία πρόσωπα και ομάδες ενώπιον των εθνικών Δικαστηρίων και Αρχών, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ιδίως σε θέματα διακρίσεων, δίκαιης Δίκης, δικαιώματος στην αξιοπρέπεια, την ιδιοκτησία - περιουσία, την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, τον αυτοκαθορισμό, την εκπαίδευση, την ψυχική υγεία, την προσωπική ασφάλεια, ζητήματα μειονοτήτων, lgbt, αναπηρίας, έχει παρέμβει με ζέση σε ζητήματα που άπτονται της πρόσβασης στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, καθώς και δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών.

Σταθερά συμβάλλει στις εργασίες οργάνων και επιτροπών του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΗΕ καθώς και πληθώρας εθνικών και διεθνών μη κυβερνητικών φορέων.

Από το 2009 είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – «Πλειάδες», φορέα με έντονη νομική, ιατρική, εκπαιδευτική, ψυχοκοινωνική και πολιτιστική δράση.

Δραστηριοποιείται πρωτοποριακά στo κοινωνικό πεδίο και το διαδίκτυο, εμπνέοντας αλλαγή με τη στρατηγική νομική εκπροσώπηση, τις ομιλίες και παρεμβάσεις της (TEDx women speaker, «Χορωδία της Ουτοπίας» κ.ά.).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54