Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

---Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες από χθες το μεσημέρι στα στρατόπεδα ολόκληρης της χώρας σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο τριών νέων -δύο  ήταν επαγγελματίες οπλίτες και ένας στρατιώτης θητείας-, λόγω έκρηξης όλμου, που σημειώθηκε στην διάρκεια ασκήσεων με βαρέα όπλα, στο πεδίο βολής Γλαφυρών στο Βόλο. Ο τραυματισμένος υπολοχαγός αφού χειρουργήθηκε νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Αχιλλοπούλειο.
Εξονυχιστικές οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.

---Να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ζητά το Δίκτυο ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος- Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων».

---Ομολόγησαν την υπεξαίρεση (φτάνει τις 7.000 ευρώ) στα Ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ δύο υπάλληλοι. Ο ένας επέστρεψε μέρος των χρημάτων, ο δεύτερος ζητά διακανονισμό!
Διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ σύμφωνα με τον Αχιλλέα Μπέο οι ορκωτοί λογιστές έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους.

---Τουλάχιστον έξη ενστάσεις κατατέθηκαν στην υπηρεσία του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, μετά τα αποτελέσματα προκήρυξης που αφορά σε πρόσληψη καλλιτεχνικού προσωπικού 8μηνης διάρκειας. Κατατέθηκαν 47 αιτήσεις για 22 θέσεις, εφαρμόστηκε η μοριοδότηση καθώς και η ποσόστωση του 50,30,20 σε τίτλους σπουδών, προϋπηρεσία και καλλιτεχνική δραστηριότητα με σημάδια διαβλητότητας.

---Απευθείας ανάθεση έργου σε ημέτερο του Αχιλλέα Μπέου σύμφωνα με την  εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ.  Την ανακαίνιση -που θα κοστίσει 20.652 ευρώ- στον πρώην παιδικό σταθμό Άγιος Ανδρέας για να φιλοξενήσει τον παιδικό σταθμό Αρίων, θα πραγματοποιήσει ο Γιώργος ΡαΪδης, υπερεργολάβος οικοδομών και μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

---Για προκλητική παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλουν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Μουλά, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», Πάνος Σκοτινιώτης, Απόστολος Παπατόλιας, Σπύρος Μαβίδης και Νίκος Στόϊκος.
Τον καλούν να αντιληφθεί την ευθύνη του, γιατί όπως αναφέρουν αν  συνεχιστεί αυτή η αντιδημοκρατική εκτροπή  είναι βέβαιο πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα οδηγηθεί σε εκφυλισμό και απαξίωση.

---Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου  Καρδίτσας και νοσοκομείου για θέματα υγείας των πολιτών υπέγραψαν χθες Αλεξάκος και Δάλλα. Απολύτως αναγκαία κρίνεται η πρόσληψη νεφρολόγου, οφθαλμιάτρου και παιδιάτρου  καθώς και 14 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

---Στάση εργασίας και στους δήμους της Θεσσαλίας σήμερα από τις 11:30 έως την λήξη του ωραρίου, ενάντια στην αξιολόγηση, τον επανέλεγχο των συμβάσεων και την διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

---Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, την προσεχή Δευτέρα, για τις 40 θέσεις στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Τρικάλων. Θα καλυφθούν για 9 μήνες θέσεις μαγείρων, Βρεφονηπιοκόμων και Καθαριστριών. Μέχρι  στιγμής έχουν κατατεθεί εκατοντάδες αιτήσεις.

---Την πρόσληψη 6 ατόμων, για 8 μήνες, στην Κεντρική Ελλάδα, αποφάσισε η ΔΕΗ. Μεταξύ αυτών, δύο θέσεις αφορούν το κατάστημα πωλήσεων του Βόλου.

---Ενισχύεται η παρουσία της Τρικαλινής Ένωσης στο χώρο εκκόκκισης βάμβακος. Νοίκιασε 5η μονάδα στη Ραχούλα Λάρισας.

---Ικανοποιημένοι οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας για τις αποζημιώσεις που εξασφάλισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορούν στον καταρροϊκό πυρετό.
Αυτό προκύπτει από δηλώσεις πληγέντων  που μετείχαν χθες σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα του νομού υπό την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Εξασφαλίστηκε κονδύλι και για προμήθεια νέων εντομοαπωθητικών.

---Χωρίς ρεύμα περιοχές στα ορεινά της Καλαμπάκας εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών. Παρά τις ολονύκτιες προσπάθειες συνεργείων της ΔΕΗ πολλές περιοχές στο ύψος του Μαλακασίου δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί.

---Πολύτεκνοι δήλωναν 7 ζευγάρια ρομά από το 1986, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά οικογενειακών επιδομάτων. Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Βόλου για απάτη αξίας 211.000 ευρώ.

--- Συμπόσιο με τίτλο «Ψυχική Υγεία, Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία» μεθαύριο Παρασκευή, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, στις 6 το απόγευμα  στο αμφιθέατρο Σαράτση του Βόλου.
Το συνδιοργανώνουν το μεταπτυχιακό «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία», το «Εργαστήριο Ψυχολογίας & Εφαρμογών στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο φορέας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της ΑμΚΕ ΔΙΟΔΟΣ.

---Ραδιόφωνο και διαδίκτυο από τους αεροπροσκόπους Λάρισας.
Καλούνται σύλλογοι, ΜΚΟ και νέοι για να συμμετάσχουν στις εκπομπές, προβάλλοντας τόσο τις  δράσεις που υλοποιούν όσο και να εκφράσουν τις απόψεις τους σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

---Τις μηχανές τους ζεσταίνουν δεκάδες ιστορικά αυτοκίνητα-αντίκα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό που θα λάβουν μέρος στο περίφημο και σκληρό 3ο ιστορικό Ράλι Ολύμπου . Η εκκίνηση θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου στη Λάρισα και ο τερματισμός την επομένη στην Ελασσόνα..
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54