Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 14-10-2014


Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου για τους κτηνοτρόφους

Αποζημιώσεις για όλους τους κτηνοτρόφους που έχασαν το ζωικό τους κεφάλαιο, προληπτικούς εμβολιασμούς σε όλα τα ζώα, ενίσχυση των επιδοτήσεων για ζωοτροφές, ψεκασμούς για την ανάσχεση της εξάπλωσης του καταρροϊκού και ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών, ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Σουφλίου. Το ψήφισμα υιοθετεί τα αιτήματα των κτηνοτρόφων του νομού, που πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σουφλί, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα».

Δήλωση του Μ. Ουζουνίδη για το «κλειστό» συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Θράκης που έγινε στη Σαμοθράκη

Την αντίθεσηή του στο «κλειστού» τύπου συνέδριο που διοργάνωσε στη Σαμοθράκη το Οικονομικό Φόρουμ Θράκης, εκφράζει ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης. «Εγώ και οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” είμαστε αντίθετοι σε κλειστές συζητήσεις που αφορούν την περιοχή, κρίνοντας πως θα έπρεπε να είναι ανοιχτές και με τη δυνατότητα ενημέρωσης κάθε πολίτη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής, τονίζοντας την κάθετη αντίθεσή του και σε οποιοδήποτε σχεδιασμό δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης-τύπου Μπαγκλαντές. «Υπάρχουν οι βιομηχανικές ζώνες για να έρθει να επενδύσει όποιος θέλει. Να πληρώνει τους φόρους του, όπως οι Έλληνες, και να τηρεί τις εργασιακές σχέσεις όπως αυτές ισχύουν για όλους τους Έλληνες», σημειώνει ο κ. Ουζουνίδης. Καταλήγοντας τονίζει πως πρωτίστως «η Σαμοθράκη χρειάζεται ένα αξιοπρεπές Κέντρο Υγείας και αφού κατασκευαστεί αυτό, μπορεί να προχωρήσει και η κατασκευή αεροδρομίου στο νησί».

Αλληλοκαταγγέλλονται ΠΑΜΕ και Β. Λαμπάκης

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με αφορμή την άρνηση του κ. Λαμπάκη να αναρτηθεί στην πρόσοψη του δημαρχείου πανό για την καμπάνια που οργάνωσε το ΠΑΜΕ και το Μέτωπο Σπουδαστών για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά της Παλαιστίνης. Όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, ο «οργισμένος» κ. Λαμπάκης κατέβασε το πανό και χαρακτήρισε «τσαντίρι» το σημείο όπου η συνδικαλισιτκή παράταξη είχε στήσει τον πάγκο για τη συγκέντρωση των προσφορών. «Επιτρέπονται, προφανώς, μόνο τα τσαντίρια διαφόρων εμπορικών δραστηριοτήτων που διαφημίζονται μπροστά στο δημαρχείο», κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, στην οποία απάντησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, υποστηρίζοντας πως «παραβιάστηκαν οι διατάξεις περί αφισοκόλλησης», ενώ κατηγορεί τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ότι «παραποίησαν το περιεχόμενο του λόγου του». «Τους ζήτησα ευγενικά, τουλάχιστον 15 φορές, να μη συνεχίσουν τη διαδικασία ανάρτησης του πανό», αναφέρει ο κ. Λαμπάκης, και σημειώνει πως ήταν εκείνος που δέχθηκε υβριστική επίθεση από τους διοργανωτές της καμπάνιας.

Σε νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

«Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση», είναι ο τίτλος του νέου επιδοτούμενου προγράμματος του ΟΑΕΔ, στην υλοποίηση του οποίου θα συμμετάσχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 16.620 ανέργους όλης της χώρας, ηλικίας 29-64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, και περιλαμβάνει συνδυασμένες δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14/10/2014 - 12:57