Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΕΠΑΜ ΡΟΔΟΥ….’’ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΑ’’

‘’Με τα χρήματα των ασφαλισμένων και των φορολογουμένων στηρίζουν οι κυβερνώντες, τράπεζα και χρηματαγορά.Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου χρησιμοποιούνται για μια ακόμη φορά για αγορές προβληματικών μετοχών και ομολόγων.’’ υποστηρίζει το ΕΠΑΜ Ρόδου .

‘’ Οι κυβερνώντες ,προσθέτει , στην προσπάθειά τους να αναχαιτίσουν την κερδοσκοπική κατάρρευση του χρηματιστηρίου, αλλά και της δευτερογενούς αγοράς των ελληνικών ομολόγων, έδωσαν το πράσινο φως στην Τράπεζα της Ελλάδας να χρησιμοποιήσει το "κοινό κεφάλαιο" των νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που η ίδια διαχειρίζεται, προκειμένου να παρέμβει στην χρηματαγορά για την στήριξη των μετοχών των συστημικών τραπεζών, αλλά και των ελληνικών ομολόγων. Φορτώνουν ξανά τη χρεοκοπία των αγορών στις πλάτες των ασφαλισμένων, των φορολογουμένων και της κοινωνίας.

 Δεν πάει άλλο.’’ τονίζει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Ρόδου ‘’ πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε λογής χρηματοδοτική παρέμβαση υπέρ των τραπεζών και των κερδοσκόπων επενδυτών. Πρέπει να προστατευθούν όσες αποταμιεύσεις έχουν απομείνει θέτοντας σε καθεστώς άμεσης εκκαθάρισης υπό δημόσιο και δικαστικό έλεγχο τις λεγόμενες συστημικές τράπεζες. Πρέπει να εθνικοποιηθεί πάραυτα η Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε να λειτουργεί προς το δημόσιο συμφέρον με όρους διαφάνειας και τραπεζικής εντιμότητας’’

 ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ Ν.ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Με 5 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας. θα χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης δράσεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου,που αφορούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου…δήλωσε σε χθεσινή Συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Πρόκειται για επιπλέον πόρους, έξω από το ΕΣΠΑ. Τα χρήματα δεν θα δοθούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά όποτε ενεργοποιηθούν οι δράσεις, θα πληρώνονται απευθείας από τους κωδικούς. Από τους φορείς της αγοράς θα εξαρτηθεί σε ποιες περιοχές θα «τρέξει» το πρόγραμμα, ενώ το ενδιαφέρον θα δηλωθεί σε κεντρικό επίπεδο, για να γνωρίζουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Τουρισμού ποιες περιοχές θα μπουν σ’ αυτό.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Σε ερώτηση σχετική με την αύξηση των τελών που θα επιφέρει η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων ο κ. Χατζημάρκος επικαλέστηκε δήλωση του επικεφαλής της Tui κ. Peter Long στο Συνέδριο του ΣΕΤΕ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα τέλη των αεροδρομίων, ούτε με την πιθανολογούμενη αύξηση λόγω ιδιωτικοποίησης.

Και αυτό ,όπως πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, διότι ο κ. Long γνωρίζει ότι στην τρέχουσα διακήρυξη για την ιδιωτικοποίηση, έχει τεθεί ρητός όρος ότι δεν θα υπάρξει επιβολή του τέλους προσγείωσης των 20 ευρώ ανά επιβάτη, αν προηγουμένως δεν ολοκληρωθεί το σύνολο της επένδυσης.

Μ.ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ…’’ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ’’

Το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση της πρόσληψης 82 καθαριστριών στα σχολεία της Ρόδου αλλά και των υπολοίπων καθαριστριών που έχουν επιλεγεί από τις σχολικές επιτροπές των άλλων δήμων της Δωδεκανήσου, θέτει με παρέμβασή του προς τον Δ/ντα Σύμβουλο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ . Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι οι ανάγκες έχουν ήδη προσδιοριστεί από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Ρόδου και αφορούν στην πρόσληψη 54 καθαριστριών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 28 σε εκείνα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού.

Ανάλογες ανάγκες έχουν προσδιοριστεί και από τις Σχολικές Επιτροπές των Δήμων στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.
Ο Βουλευτής της ΝΔ ζητά να επισπευσθεί η υπογραφή της νέας σύμβασης χρηματοδότησης προκειμένου να πληρώνονται ανεμπόδιστα και τακτικά οι καθαρίστριες στα σχολεία του Νομού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ



ΝΑΡΚΩΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 46ΧΡΟΝΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ

 

Σε πνευμονικό οίδημα και πνευμονορραγία αποδίδεται σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροψίας –νεκροτομής που έγινε χθες στη Ρόδο (παρουσία τεχνικού συμβούλου μετά από αίτημα της οικογένειας.) ο αιφνίδιος θάνατος της 46χρονης κρατούμενης τη Τρίτη το πρωί στο Νοσοκομείο της Κω, λίγες ώρες πριν απολογηθεί στον ανακριτή για τη κατηγορία της κατοχής και διακίνησης τριών κιλών κάνναβης.

Η 46χρονη γυναίκα , κάτοικος Αθήνας, που είχε συλληφθεί στην Κάλυμνο ,σύμφωνα με τη   νεκροψία είχε στο στομάχι της δυο σακουλάκια με άγνωστη ναρκωτική ουσία, για το προσδιορισμό της οποίας ήδη παραγγέλθηκε τοξικολογική εξέταση.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ

 

ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΣΕ ΙΧ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σήμερα θα γίνει αυτοψία από τις υπηρεσίες του δήμου και  της Περιφέρειας, στη περιοχή όπου χθες, βράχος τεραστίων διαστάσεων, κατρακύλησε και  καταπλάκωσε το Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει στο σημείο εκείνο μια μητέρα για να πάρει το παιδί της από το 2ο δημοτικό σχολείο Πηγαδίων Καρπάθου, λίγα λεπτά πριν από τη μία μετά το μεσημέρι,

Οι γονείς που είχαν και στο παρελθόν επισημάνει τους κινδύνους από ενδεχόμενη πτώση απαιτούν να παρθούν αυστηρά μέτρα και να θωρακιστεί η περιοχή.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συμβασιοποίησης του Νοσοκομείου Καρπάθου και σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος ..σύμφωνα με δήλωση του Περιφερειάρχη αναφορικά με το έργο στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου στη Ρόδο.

Ο κ. Χατζημάρκος είπε συγκεκριμένα πως το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, γι αυτό υπάρχει ήδη πρόβλεψη να ενταχθεί και στην νέα περίοδο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54