Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα, 5 Νοεμβρίου 2014


Κραυγή αγωνίας και σκληρή κριτική στη διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας από τους έκτακτους εκπαιδευτικούς

Με αφορμή τη μετατροπή των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού σε συμβάσεις πανεπιστημιακού υποτρόφου, ο σύλλογος έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Θεσσαλίας προχώρησε στη δημοσίευση ανοιχτής επιστολής προς τη διοίκηση του ΤΕΙ, εκφράζοντας την αγωνία για την ποιότητα της εκπαίδευσης που θα παρέχουν τα τμήματα της Καρδίτσας.

Ο Σύλλογος ασκεί σκληρή κριτική στη διοίκηση και στον πρόεδρο κ. Γούλα, επισημαίνοντας ότι με την απόφαση αυτή το ίδρυμα μετατρέπεται από Ανώτατο σε ό,τι κατώτερο έχει δει η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα στη σύγχρονη ιστορία της. Στην επιστολή μιλούν για εξευτελισμό και οικονομική εξαθλίωση του επιστημονικού προσωπικού, το οποίο αμοίβεται με 6.75 ευρώ προ φόρων την ώρα, ενώ τονίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί που τυχόν θα υπογράψουν τη συγκεκριμένη σύμβαση, καλούνται να το κάνουν με επιφύλαξη καθώς ο τρόπος εφαρμογής της στην πράξη δεν είναι ακόμη σαφής και κοινός για όλα τα ιδρύματα. Επισημαίνεται επίσης, μεταξύ άλλων, ότι αντί για καθηγητές με συγκεκριμένα προσόντα, θα διδάσκουν κάποιοι «υπότροφοι» οι οποίοι με βάση την προκήρυξη των συνεργατών δεν είχαν τα προσόντα και βρίσκονταν μέχρι πρότινος εκτός ιδρύματος, ενώ ο σύλλογος διερωτάται, πόσα άτομα μπορούν να συμφωνήσουν να προσβάλλουν τον ίδιο τους τον εαυτό, ρίχοντας το επίπεδο ενός κατά τα άλλα Ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος σε επίπεδο κατώτερο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα σκληρός λόγος χρησιμοποιείται προς το πρόσωπο του προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα αναφέρουν «Πείτε μας κύριε Πρόεδρε πώς θα λειτουργήσει συγκεκριμένα το τμήμα της διατροφής και διαιτολογίας που έχει τον υψηλότερο βαθμό προσέλευσης φοιτητών και τη μεγαλύτερη βάση εισαγωγής στα ΤΕΙ Θεσσαλίας, το οποίο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχετε κάνει για αν το κλείσετε ακόμη είναι «ζωντανό» χάρη στις υπερπροσπάθειες του προέδρου του τμήματος και του εκπαιδευτικού προσωπικού…». «…Θα ήταν πιο γενναίο και αξιοπρεπές από την πλευρά σας να παίρνατε την απόφαση να κλείσετε πραγματικά αυτά τα τμήματα, διότι τώρα τα κλείνετε αφήνοντάς τα να σαπίσουν και δεν έχετε το θάρρος να το κοινοποιήσετε ούτε στους σπουδαστές ούτε και στις οικογένειές τους που νομίζουν ότι «επενδύουν» στο μέλλον των παιδιών τους». Να σημειωθεί ότι στις 2 το μεσημέρι θα υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση για όλα όσα έχουν προκύψει στο αμφιθέατρο της Δασοπονίας.

Κριτική στη δημοτική αρχή από την Καρ.Πό.Σ. για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική κίνηση Καρ.Πό.Σ. ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή Καρδίτσας για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να οργανώσει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Όπως αναφέρει, το «Παυσίλυπο του Άη-Βασίλη» πήγε περίπατο μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, επομένως για να μη χρεωθεί το «τίποτα» και με γοργά βήματα αναδίπλωσης, η δημοτική αρχή προχώρησε στην πεπατημένη και γνωστή διαδικασία της πρόσκλησης προς τους φορείς της περιοχής μας, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να συμμετέχουν στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Οι φορείς στους οποίους απευθύνεται σήμερα ο δήμος της Καρδίτσας είναι αυτοί που είχαν παρακαμφθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του πρόχειρου σχεδίου για το «Παυσίλυπο του Άη Βασίλη». Όπως επισημαίνει η Καρ.Πό.Σ., αν και η δημοτική αρχή τελικά υιοθέτησε την πρότασή της να εμπλακούν οι δομές και οι φορείς του δήμου στην υλοποίηση των όποιων ιδεών προκύψουν, η προχειρότητα είναι ξανά εμφανής, αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένο όραμα και πλάνο. Ζητά δε εξηγήσεις για την αλλαγή του αρχικού σχεδίου που με πάθος υπερασπίστηκε η δημοτική αρχή και καταλήγει : «είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε το ρόλο που οι πολίτες μας έταξαν στις πρόσφατες εκλογές, ασκώντας τον απαραίτητο έλεγχο και κριτική και καταθέτοντας επεξεργασμένες συλλογικές προτάσεις, προασπίζοντας τα συμφέροντα των «πολλών» και αναδεικνύοντας τα «κακώς» διαπραχθέντα κείμενα της δημοτικής αρχής».

Εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια εκπαιδευτικών

Εκλογές γίνονται σήμερα προκειμένου δάσκαλοι και καθηγητές να εκλέξουν τα υπηρεσιακά τους συμβούλια. Οι δάσκαλοι ψηφίζουν στο 3ο δημοτικό σχολείο και οι καθηγητές στο 1ο Λύκειο. Συνολικά θα ψηφίζουν 1.500 εκπαιδευτικοί.

Στο κινηματοθέατρο επιστρέφει η Κινηματογραφική Λέσχη

Στο «φυσικό» της χώρο, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας επιστρέφει από την ερχόμενη Τρίτη η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των μελών της αλλά και πολιτών. Οι προβολές θα γίνονται κάθε Τρίτη, στις 10.30 μ.μ., με τιμή εισιτηρίου στα 5 ευρώ για τα μέλη της Λέσχης και όσους ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες που εφαρμόζει ως πολιτική το κινηματοθέατρο (άνεργοι, φοιτητές) και στα 7 ευρώ για το υπόλοιπο κοινό. Η θετική αυτή εξέλιξη ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο, τον Πρόεδρο της Λέσχης κ. Καραθάνο, το μέλος του ΔΣ της λέσχης κ. Μπεμπέ και το διαχειριστή της αίθουσας κ. Αποστόλου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05/11/2014 - 11:02