Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  5/11/2014


---«Αργία» για όλους τους μαθητές σήμερα, χάριν εκλογικής διαδικασίας δασκάλων και καθηγητών. Θα αναδείξουν τους εκπροσώπους τους για τα υπηρεσιακά συμβούλια σε Τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.

---Υπεύθυνη πολιτική στάση θα φανέρωνε η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας  τέτοιες διαδικασίες να διεξάγονται Σαββατοκύριακα, σε αντιστοιχία των μαθημάτων που δεν πρέπει να χάνονται όταν οι εκπαιδευόμενοι διεκδικούν την ποιότητα και την δωρεάν παιδεία. Να σημειώσουμε πάντως ότι από τα 17 σχολεία στη Μαγνησία που τελούσαν χθες υπό κατάληψη, σήμερα περιορίζονται στα οκτώ.

---Σταματούν τις υπερωρίες οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό  νοσοκομείο Λάρισας, αφού δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα.  «Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη, προκλητική και απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική για τα χιλιοπαιγμένα έργα της « κάθε πέρσι και καλύτερα»  και «στο ίδιο έργο θεατές», αναφέρεται μεταξύ των άλλων σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων.

---Σε δεινή οικονομική κατάσταση το παράρτημα της «Μέριμνας» Μαγνησίας. Αδυνατεί να καλύψει τους μισθούς των εργαζομένων, καθώς και τις λειτουργικές ανάγκες της στέγης κακοποιημένων γυναικών, μην μπορώντας το τελευταίο διάστημα να φιλοξενήσει  κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους. Να αναφέρουμε πως στην «Μέριμνα» εργάζονται τρεις υπάλληλοι – μία ψυχολόγος και δύο κοινωνικοί λειτουργοί-,με τετράωρη απασχόληση, απλήρωτοι το τελευταίο 10μηνο.

---Ρυθμίστηκε η οικονομική εκκρεμότητα μεταξύ Δήμου Βόλου και Μητρόπολης Δημητριάδος για πρόσθημα πολεοδομικών παραβάσεων ύψους 58.000 ευρώ, εκ μέρους της Μητρόπολης. Βέβαια το θέμα θα συζητηθεί σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο, όπου και τον τελευταίο λόγο.

Χθες, μεταξύ Ιγνατίου και Μπέου επήλθε συμφωνία για συμψηφισμό. Έτσι ο δήμος δεν θα πληρώσει μισθώματα για σχολεία της περιοχής Αλιβερίου, που ανήκουν στην ιδιοκτησία της Μητρόπολης.

---Στην Λάρισα την ερχόμενη  Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, πρώην Γ.Γ. του κόμματος. Θα μιλήσει σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου που εκδόθηκε πρόσφατα από τη «Σύγχρονη Εποχή» με τίτλο «Κόμμα ‘‘Παντός Καιρού’’», στις 7 το βράδυ, στο Δημοτικό ωδείο.

---Στάλθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας οι πίνακες με τα ονόματα των 792 νέων γεωργών Θεσσαλίας, που θα λάβουν 9.490.500,00 €.

Στην Καρδίτσα οι δικαιούχοι είναι 93, στα Τρίκαλα 121, στη Μαγνησία 159 και στην Λάρισα 419.

---«Ήρθαμε να υπηρετήσουμε τους κοινωνικούς θεσμούς και τις δομές. Να συνδράμουμε, να συνεργαστούμε με φορείς, οργανώσεις και ομάδες, που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο, στην πόλη εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος του «Χαμόγελου του Παιδιού», χθες κατά τα εγκαίνια  του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας, με έδρα την Λάρισα.

---Κυρώσεις και στον υπάλληλο του ΙΚΑ Βόλου που γιαούρτωσε τον διευθυντή του στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά και στον διευθυντή από την διοίκηση του Ασφαλιστικού φορέα.

---Προφυλακίστηκε ο 56χρονος που επεχείρησε να κάψει την 47χρονη εν διαστάσει γυναίκα του, τα ξημερώματα της Κυριακής, σε διαμέρισμα του Βόλου. Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το θύμα.

---Σε απολογία στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κλήθηκαν για αύριο οι υπεύθυνοι της Νίκης Βόλου. Αφορά στην συμπεριφορά φιλάθλων της στον αγώνα με την Καρδίτσα.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05/11/2014 - 12:53