Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Κινητικότητα δήμου και φορέων για την επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας

Τη σύσταση 3μελούς επιτροπής, η οποία θα επιζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που έγινε εχθές, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, με θέμα την επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας. Η επιτροπή, η οποία αποτελείται από ένα εκπρόσωπο του δήμου, των εργαζομένων και των αγροτών, θα προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας του εργοστασίου ζάχαρης, θα πιέσει προς την κατεύθυνση άμεσου καθορισμού τιμής των ζαχαρότευτλων για τη νέα καλλιεργητική περίοδο και θα ζητήσει την εξασφάλιση της αποζημίωσης της φετινής παραγωγής τεύτλων που δεν θα εξαχθούν, λόγω καιρικών συνθηκών. Στη διάρκειά της τονίστηκε πως πρέπει να υπάρξει άλλη «πολιτική» στην αντιμετώπιση της βιομηχανίας και θα πρέπει να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προς την κατεύθυνση αυτή. Υπογραμμίστηκε επίσης πως με τις αποφάσεις της διοίκησης, και ουσιαστικά της κυβέρνησης, «πετάνε» εκτός τευτλοκαλλιέργειας τους αγρότες του Έβρου και μάλιστα για μια καλλιέργεια που είναι ενταγμένη στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση. Σε αυτό που συμφώνησαν όλοι ήταν πως η επαναλειτουργία του εργοστασίου και η συνέχιση της καλλιέργειας στην περιοχή είναι, πρωτίστως, θέμα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης καθώς η διορισμένη διοίκηση κάνει τα πάντα για να μην καλλιεργηθούν τεύτλα και να απαξιωθεί πλήρως η βιομηχανία ενώ παράλληλα επιχειρούν να ρίξουν ευθύνες στους αγρότες γιατί δεν καλλιεργούν τεύτλα.




Ένας χρόνος από την είσοδο των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο- εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Αλεξανδρούπολη

Εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους- απολυμένους της ΕΡΤ διοργανώνεται στις 6 σήμερα το απόγευμα, μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την είσοδο των ΜΑΤ στα ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, τις συλλήψεις συνδικαλιστών και δημοσιογράφων αλλά και της…καγκελόπορτας εισόδου του κτιρίου, στην οποία «πέρασαν» χειροπέδες. Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκπαιδευτικοί της Α΄ ΕΛΜΕ, φοιτητές και φορείς της Αλεξανδρούπολης καλούν τους πολίτες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο «μαύρο», στην κυβερνητική αυθαιρεσία και καταστολή, στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές, στη διακυβέρνηση της χώρας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που ποτέ δεν κυρώνονται στη Βουλή. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνεται προβολή στιγμιότυπων από τον 17μηνο αγώνα των εργαζομένων που συνεχίζουν να κρατούν την ΕΡΤ ανοιχτή, από τους περιφερειακούς σταθμούς, την ΕΡΤ3 και το ERTopen, αποτελώντας τη φωνή του κάθε αγωνιστή.




«Δεν εφησυχάζουμε…» Το Σάββατο στη Ν. Ορεστιάδα το 4ο αντιρατσιστικό- αντιφασιστικό φεστιβάλ

Το 4ο Αντιρατσιστικό- Αντιφασιστικό Φεστιβάλ διοργανώνει το Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014, η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας, στο χώρο του Πανεπιστημίου και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. «Στην εποχή της τεράστιας κοινωνικής καταστροφής δε μπορούμε να εφησυχάζουμε. Τα γεγονότα σε Ουκρανία- Κομπανί δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, κι αυτή χαλκευμενη… Έχει σημασία να τα μελετάμε και να τα συζητάμε, αποτυπώνοντας ουσιαστικά συμπεράσματα, απόλυτα συνδεδεμένα με τη δική μας καθημερινότητα», σημειώνουν οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στη μια το μεσημέρι του Σαββάτου, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. Στις 6 το απόγευμα, στο Πανεπιστήμιο, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της InfowarProductions «Φασισμός Α. Ε», σε σενάριο του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου και σκηνοθετική επιμέλεια του Άρη Τριανταφύλλου. Αμέσως μετά ο Άρης Χατζηστεφάνου θα μιλήσει με θέμα «οι διεθνείς κοινωνικές αναταραχές και πόσο αυτές μας αφορούν και γιατί. Ουκρανία- Κομπανί- Ελλάδα. Ο λαϊκός παράγοντας και τα συμφέροντά του» και θα ακολουθήσει συζήτηση. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί μουσικά με τους «Κακό Συναπάντημα», 78 στροφές, Θράξ Πανκς και άλλα τοπικά συγκροτήματα.




Σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη για τις παρενοχλήσεις ελληνικών αλιευτικών από τουρκικά σκάφη

Το πρόσφατο επεισόδιο παρενόχλησης ελληνικού αλιευτικού από τουρκική ακταιωρό, στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, είναι το θέμα της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, 08 Νοεμβρίου 2014, στο γραφείο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη, ο οποίος και την συγκαλεί. Στη διάρκειά της αναμένεται να ανταλλαγούν απόψεις και να κατατεθούν σκέψεις – προτάσεις αναφορικά με την προστασία των αλιέων της περιοχής από παρόμοια περιστατικά αλλά και να ληφθούν αποφάσεις για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.




Ερώτηση Ουζουνίδη στη Βουλή για τη σηροτροφία και τη νέα ΚΑΠ

Στο θέμα της σηροτροφίας και στο τι προβλέπει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014- 2020, όσο αφορά τα κίνητρα και τις επιδοτήσεις, αναφέρεται ο βουλευτής Έβρου, Μαρίνος Ουζουνίδης, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Ουζουνίδης σημειώνει στην ερώτησή του πως «η σηροτροφία ως παραγωγικός τομέας μπορεί να δώσει διέξοδο στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, καθώς αποτελεί γεωργική απασχόληση που δεν απαιτεί υψηλό κόστος εγκατάστασης» και μεταφέρει τον προβληματισμό των σηροτρόφων του Έβρου για το μέλλον του κλάδου, ενόψει της νέας ΚΑΠ. Παράλληλα ζητά να πληροφορηθεί εάν υπάρχει πρόθεση να ενταχθεί ο κλάδος της σηροτροφίας στις Ασφαλιστικές Καλύψεις και Αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ;




Ορεστιάδα- Σύρος και Εθνικός Αλεξανδρούπολης- Άρης για την 3η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ

Με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής συνεχίζεται, το Σάββατο 8 και τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, το πρωτάθλημα volleyleague ΟΠΑΠ. Η Ορεστιάδα φιλοξενεί, στις 7 αύριο το απόγευμα, στο «Νίκος Σαμαράς» το Φοίνικα Σύρου, σε ένα παιχνίδι με υψηλό δείκτη δυσκολίας για την ομάδα του Έβρου ενώ την ίδια ώρα ο Εθνικός υποδέχεται τον Άρη με στόχο το 3/3 και την παραμονή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Διαιτητές στον αγώνα της Ορεστιάδας θα είναι οι Δεληκωστίδης, Αβραμίδης και στην Αλεξανδρούπολη οι Τζεπκινλής, Θεμελής. Το Σάββατο θα γίνουν οι αγώνες ΜΕΝΤ- Λαμία, Κηφισιά- Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ- Παμβοχαϊκός. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με το παιχνίδι Ολυμπιακός- ΑΕΚ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54