Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-17-11-2014

Στις 22 Νοεμβρίου, η ημέρα κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, με δυναμική αντίδραση στα Ιόνια Νησιά, για το…ξεπούλημα σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο!


Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, ορίστηκε από την “Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών Αεροδρομίων” ως ημέρα αντίστασης και κινητοποιήσεων ενάντια στο αδικαιολόγητο και άκρως επιζήμιο για την ελληνική οικονομία, ξεπούλημα των Κρατικών Περιφερειακών Αερολιμένων της χώρας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τη συγκεκριμένη ημέρα, πρέπει να ηχήσει στην ελληνική επικράτεια, το μήνυμα προς το ΤΑΙΠΕΔ ότι η χώρα δεν υποθηκεύει το μέλλον της και δεν χαρίζει τα Περιφερειακά Αεροδρόμια στους επίδοξους επενδυτές. Ότι οι τοπικές οικονομίες δεν παίζουν στα ζάρια τα αναπτυξιακά τους εργαλεία και τις κοινωνικές τους υποδομές, δεν διαπραγματεύονται το κλείσιμο των μικρότερων περιφερειακών αεροδρομίων, δεν παζαρεύουν τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις των εργαζομένων στα Αεροδρόμια. Να σημειωθεί ότι η “Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών Αεροδρομίων” διευρύνθηκε και με τη δεύτερη ομάδα αποκρατικοποίησης από το Νότιο, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Καλαμάτα. Όλοι μαζί συντονισμένοι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι παραγωγικοί φορείς, τα σωματεία, οι Ενώσεις, τα Επιμελητήρια, τα Εργατικά Κέντρα, οι κινηματικές συλλογικότητες και οι βουλευτές, ενώνουν τη φωνή τους το Σάββατο 22-11-2014. Μάλιστα, η «Πρωτοβουλία» ήδη μεθοδεύει τις νομικές διαδικασίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Στην εν λόγω ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι: «Για ακόμα μια φορά τονίζουμε ότι τα Περιφερειακά Αεροδρόμια ανήκουν στο λαό. Είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας και κερδοφορίας τους. Η ιδιωτικοποίησή τους πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ»!

Στην «Πρωτοβουλία» αυτή, έχει πρωτοστατήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η νέα Περιφερειακή Αρχή, με Περιφερειάρχη, τον Θοδωρή Γαλιατσάτο, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΑΣΑ» που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις, με τη ενεργό συμμετοχή, εκτός όλων των άλλων, αιρετών και φορέων από τη Ζάκυνθο, δεδομένου ότι τα Περιφερειακά αεροδρόμια Ζακύνθου και Κέρκυρας, είναι…στην πρώτη ομάδα, για ιδιωτικοποίηση, με σύγχρονες υποδομές και αρκετή τουριστική κίνηση και ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για το ξεπούλημα τους, μόνο που υπάρχει, σημαντική και οργανωμένη αντίδραση και δυνατή Αριστερά σε όλα τα νησιά του Ιονίου, με ότι συνεπάγεται για τα κυβερνητικά σχέδια! «Το Σάββατο 22-11-2014, όλοι στους δρόμους με μαζικές, ενωτικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε το έγκλημα που αυτή τη στιγμή δρομολογείται σε βάρος του ελληνικού λαού», επισημαίνει η ανακοίνωση που δημοσιοποιεί ο συνδυασμός της «ΑΝΑΣΑ».

Στο επίκεντρο συζήτησης του βουλευτή Ζακύνθου με τους πολίτες, η αγροτική παραγωγή, ο τουρισμός, οι φόροι, τα «κόκκινα» δάνεια, το χρέος της χώρας και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συγκέντρωση, που οργάνωσε η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Λαγανα Ζακύνθου και ειδικότερα στην περιοχή του Παντοκράτορα, μίλησε ο τοπικός βουλευτής, Στ. Κοντονής, ενώ, στη συνέχεια ακολούθησε ζωντανός και ουσιαστικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους πολίτες. Μιλώντας ο βουλευτής, σε ένα μεγάλο ακροατήριο αρχικά αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τις παλινδρομήσεις και τις κυβερνητικές…κωλοτούμπες στο θέμα των ρυθμίσεων των οφειλών στο δημόσιο και των “κόκκινων” δανείων, αναπτύσσοντας παράλληλα και την πρόταση για την δημιουργία ενός ενδιάμεσου δημόσιου φορέα που θα επιβάλλει τους όρους μιας δίκαιης και με κοινωνικά κριτήρια ρύθμισης, που θα είναι υποχρεωτική για τις τράπεζες. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους και επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαπραγμάτευση με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί από την Γερμανία, επίσης, τις οφειλές από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις. Ειδική συζήτηση έγινε για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό και την αγροτική οικονομία, τους δύο βασικούς τομείς της οικονομίας της Ζακύνθου και όλης της χώρας, δεδομένου ότι υπάρχουν πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα, που παραμένουν άλυτα και μεγεθύνονται ολοένα και περισσότερο από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, ενώ, τέλος, ο κ.Κοντονής, απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις συμπολιτών μας, για τα ζητήματα της διαφθοράς και όχι μόνο.

Έγγραφες διαβεβαιώσεις ζητά η ΔΕΔΔΗΕ για να βρεθεί…άκρη με τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ζακύνθου!

Με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικού Ρεύματος, ΔΕΗ), Κωνσταντίνο Ζωντανό, συναντήθηκε ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αλυκών, του Δήμου Ζακύνθου, Αναστάσιος Μαρίνος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο άνδρες είναι…παλιοί γνώριμοι και φίλοι, με τον κ. Μαρίνο να θέτει σειρά ζητημάτων προς τον κ. Ζωντανό, τα οποία είχαν κυρίως σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, αλλά και τις σχέσεις της Ελλάδας με το εξωτερικό. Η συνάντησή τους, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα και εκεί συζητήθηκε ένα ακόμη θέμα, το οποίο αφορά τα χρέη που έχει η ΔΕΥΑΖ προς τη ΔΕΗ και τα οποία ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ! Ο κ. Ζωντανός τόνισε στον κ. Μαρίνο ότι τα χρήματα αυτά θα πρέπει να αποδοθούν, με τον τελευταίο να ανταπαντά πως στην παρούσα φάση αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, μιας και υπάρχει οικονομική δυσπραγία. Ο Αντιδήμαρχος Αλυκών, υπογράμμισε πως θα πρέπει να αφαιρεθούν οι τόκοι και οι προσαυξήσεις, καθώς και να γίνουν πολλές δόσεις. Ο πρόεδρος της ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε από τον κ. Μαρίνο να του καταθέσει εγγράφως τις απόψεις του, προκειμένου να προωθήσει αυτά τα αιτήματα και συμπλήρωσε πως είναι… ο μόνος που εμπιστεύεται από τη Ζάκυνθο, δεδομένου ότι όλα αυτά τα χρόνια της γνωριμίας τους, έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, σε αντίθεση με άλλους που πέρασαν και δεν... ακούμπησαν! Να σημειωθεί ότι ο Αντιδήμαρχος Αλυκών, παρακάλεσε τον κ. Ζωντανό να δοθεί δωρεάν ρεύμα σε ευπαθείς οικογένειες, όχι μόνο της Δημοτικής του Ενότητας, αλλά όλης της Ζακύνθου. Παράλληλα, τού ζήτησε αν μπορεί να κάνει το ίδιο και για τους αγρότες του νησιού, που πλήττονται από την οικονομική κρίση. 

Πάνω από 700 άτομα εξέτασαν πρόσφατα στη Ζάκυνθο, οι Γιατροί του Κόσμου, με πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Λέσχης του νησιού και με την συμπαράσταση της τοπικής ΕΡΑ!

Η νεοσυσταθείσα, Πολιτιστική Λέσχη Ζακύνθου, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί όλους όσοι, λίγο ή πολύ βοήθησαν να επιτευχθεί ο στόχος της επίσκεψης των Γιατρών του Κόσμου για μια ακόμα φορά στο νησί μας. Οι Γιατροί του Κόσμου από τις 6 έως 10/11, εξέτασαν πάνω από 700 άτομα, όχι μόνο στα σημεία που είχαν οριστεί αλλά και στα σπίτια συμπατριωτών μας που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Η Πολιτιστική Λέσχη Ζακύνθου ευχαριστεί το Δήμο Ζακύνθου, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας, μεταξύ αυτών και την τοπική ΕΡΑ, για τη βοήθεια και τη συνεργασία τους. Ευχαριστεί, επίσης, τον πρόεδρο της κοινότητας Βολιμών, Γιάννη Κοντό, τον πρόεδρο της κοινότητας Αγ. Λέωντα, Ηλία Λιβέρη, τον αντιδήμαρχο Λαγανά, Τάσο Μποτώνη και τον πρόεδρο της κοινότητας Κερίου, Σπύρο Λιβέρη για την συνεργασία τους. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Γιώργο Λιβέρη και τη σύζυγο του Κατερίνα για τη διάθεση του χώρου τους (ξενοδοχείο ΗΡΟΔΟΤΟΣ) για να γίνουν οι εξετάσεις από τους Γιατρούς του Κόσμου στο Κερί αλλά και για τη συνολική προσφορά και εξυπηρέτηση προς τους γιατρούς και τους εξεταζόμενους.

Σεμινάριο Δήμου Ζακύνθου και άλλων φορέων για το ελαιόλαδο, με σημαντικούς ομιλητές και πρακτική άσκηση

«Εκπαίδευση φορέων της ελαιοκομίας σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, σε αειφορικές πρακτικές παραγωγής, επεξεργασίας και προώθησης του ελαιόλαδου (SUB-IOC-TEC-10/14)», είναι το θέμα σεμιναρίου, που πραγματοποιεί ο Δήμος Ζακύνθου, σε συνεργασίας με άλλους αρμόδιους-με το ελαιόλαδο-φορείς, το τριήμερο, 20-22 Νοεμβρίου, στο πολιτιστικό κέντρο Σαρακινάδου.

Το πρόγραμμα το σεμιναρίου έχει ως εξής: Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου-08:30-08:50 Προσέλευση-Εγγραφές εκπαιδευομένων-08:50-09:00 Χαιρετισμοί-Διαλέξεις-09:00-09:30-Συστήματα διαχείρισης ελαιώνων με έμφαση στην ολοκληρωμένη διαχείριση και στη βιολογική γεωργία-αξιοποίηση ντόπιων ποικιλιών-Εισηγητής: Δρ. Γ. Κουμπούρης, Ερευνητής Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ»-09:30-10:00 Κλάδεμα ελαιόδεντρων-Εισηγητής: Δρ. Γ. Κουμπούρης, Ερευνητής Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ»-10:00-10:30 Διάλειμμα-10:30-11:00 άρδευση της ελιάς-Ποιότητα νερού-Εισηγητής: Δρ. Κ. Χαρτζουλάκης, Επιστημονικός Συνεργάτης Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ»-11.00:-11:30 λίπανση ελαιώνα-Εισηγητής: Δρ. Γ. Ψαρράς, Ερευνητής Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ»-11:30-12.30 Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία-Εισηγητές: Δρ Α. Καλαϊτζάκη, Επιστημονική Συνεργάτης Ινστιτούτου Ελιάς καιΥποτροπικών Φυτών Χανίων, «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ»-Δρ. Ε. Μαρκάκης, Φυτοπαθολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών-12:30-13:30 Ελαφρύ γεύμα-13:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟ-17:00 ΛΗΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου-08:30 Προσέλευση εκπαιδευομένων-Διαλέξεις-08:45-9:30 Επεξεργασία ελαιόκαρπου και ποιότητα ελαιόλαδου-Εισηγήτρια: Δρ Ε. Στεφανουδάκη, Επιστημονική Συνεργάτης Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ»-09:30-10:00 Διαχείριση αποβλήτων ελαιουργείων-Εισηγητές: Δρ. Κ. Χαρτζουλάκης, Επιστημονικός Συνεργάτης Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ»-10:00-10:30. Διάλειμμα-10.30-11.00 σχήματα πιστοποιημένης ποιότητας στην ελαιοκομία-Εισηγητής: Δρ. Λ. Ζαρκάδας, Δ/νση Πιστοποίησης και Προδιαγραφών, Γενική Δ/νση Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων, «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ»-11.00-11.30 ‘Εμπορία και προώθηση ελαιόλαδου-Εισηγήτρια: Μ. Ράππου, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, π. Υπεύθυνη Τομέα Προώθησης ΔΣΕ-11:30-12:15 Ερωτήσεις-12:15-13:00 Ελαφρύ γεύμα-13:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟ-17:00 ΛΗΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου-09:00-12:30- Τεχνική συνάντηση φορέων για τη σύνταξη τοπικού στρατηγικού σχεδίου αειφόρου ελαιοκομίας-13:00-Λήξη εργασιών εκπαίδευσης.

Αγωνιστικούς και συναδερφικούς χαιρετισμούς από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους της ελεύθερης και αυτό-διαχειριζόμενης ΕΡΑ Ζακύνθου-Σήμερα ένα είναι το σύνθημα: «Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία! Συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις και τις πορείες σε όλη τη χώρα και στη Ζάκυνθο, σήμερα στις 19:30μ.μ., μπροστά από το κτίριο της πρώην νομαρχίας, για να τιμήσουμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και όλους όσοι αγωνιστήκαν για μια καλύτερη ζωή σε μια άλλη κοινωνία, αλλά και για να δώσουμε το μήνυμα ότι συνεχίζουμε τους δικούς μας σύγχρονους αγώνες, από κάθε μετερίζι, μέχρι την νίκη, πουν θα έρθει ως ιστορική νομοτέλεια!















Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17/11/2014 - 15:39